SKP-SKDL-Vasemmistoliitto

Jatkosodan jälkeen kommunistit ryömivät koloistaan julkiseen toimintaan Suomen Kommunistisen Puolueen nimissä. Kyseinen puolue oli perustettu Moskovassa, eikä suinkaan Suomessa. SKPn tavoitteena oli Kremlistä johdettu Neuvosto-Suomi.

SKP täytti suoraan Kremlistä, eli NKPltä tulevat käskyt, minkäänlaista itsenäisyyttä puolueella ei todellisuudessa ollut.

Jo Talvisodan aikana oli kuitenkin tullut selväksi, että kommunismilla ja kommunisteilla ei ollut Suomessa merkittävää kannatusta.

Siksi kommunistit perustivat Suomeen erilaisia kommunistien peitejärjestöjä, kuten SKDL. SKDL ei ollut julkisesti SKPn tytärjärjestö, mutta käytännössä se oli täysin kommunistien komennossa. Pääsääntöisesti telaketjukommunistien ja stalinistikommunistien komennossa, vaikka kaikki SKDLn johtohenkilöt eivät olleet SKPn jäseniä. Saatiin SKDL näyttämään julkisesti eriltä kuin SKP.

”SKP valmisti valmiit ehdotukset toimintasuunnitelmiksi ja johtoelinten kokoonpanoiksi ennen keskeisiä kokouksia SKDL:ssä, SDNL:ssä ja muissa kansandemokraattisissa järjestöissä. Ehdotuksia käsitteli SKP:n kaaderijaosto, eikä niitä voinut enää muuttaa myöhemmin. Kun taustalla vaikuttivat valtaa pitävät kommunistit, kuten Ville Pessi, Aimo Aaltonen, Hertta Kuusinen, Martti Malmberg, Veikko Hauhia, Yrjö Enne ja Nestori Parkkari, muutosten tekeminen jälkikäteen oli toivotonta. Purnarit pantiin ojennukseen, ellei muuten niin erottamalla.” (Jukka Seppinen – Kivi bolshevikin kengässä; 2014; sivu  284)

Suomen Rauhanpuolustajat ry. oli vastaavasti suoraan Moskovan johdettavissa oleva kommunistien peitejärjestö. Sillä oli vain kaksi pääsihteeriä pitkälle 1980-luvulle ja molemmat stalinisteja tai taistolaisia. (Seppinen, sivu 322)

Neukkulan romahtaessa oli kommunisteillekin päivänselvää, ettei kommunistit pääsisi Suomessa kommunisteina valtaan. Niinpä kommunistit perustivat Vasemmistoliiton uudeksi kommunistien peitejärjestöksi. Vasemmistoliiton papereissa ei puhuta kommunismista, sillä se karkottaisi äänestäjiä. Vasemmistoliitto on kuitenkin selvästi kommunistipuolue – sinne ryömivät piiloon kommunistit ja SKPn annettiin mennä konkurssiin. Toki kommunisteja meni myös Vihreisiin.

Jos joku luulee, että Vasemmistoliitto ei ole kommunistipuolue, niin kannattaa tutkia ketkä olivat ennen vasemmistoliittoa kommunistien ehdokkaita ja missä samat nimet kuten esimerkiksi Esko Juhani Tennilä ja Jaakko Laakso myöhemmin vaikuttivat.

 

37 Replies to “SKP-SKDL-Vasemmistoliitto”

 1. Kaitpa Vasemmistoliiton tavoitteena on tehdä Suomesta Venezuelan kaltainen valtio, jonka kansalaiset ovat äärettömän köyhiä ja näkevät nälkää vaikka maa on luonnonvaroista rikas.

   1. Seppo, Afrikassa on tosiaankin luonnonvaroja aivan mielettömästi. Siellä kuitenkin keskitytään lähinnä pirttiviljelyyn – hirvittävän nopeaan lisääntymiseen. Kuin kanilauma.

    Valkoiset maahanmuuttajat nostivat Rhodesian kukoistukseen, mutta neekerit ottivat sitten vallan ja nyt se on suunnilleen Venezuelaa vastaavassa tilassa.

    Etelä-Afrikassakin oli hyvin myönteinen kehitys valkoisten johdolla kunnes neekerit pääsivät sielläkin valtaan.

    1. Hyvä Juhani – 😉 🇫🇮 olet rasisti kun sanot sanan Neekeri ja kun minä sanon LakuPekka lakritsia, niin 2 rasistia, jotka sanoina ennen oli normi sanastoa.

     1. Yksittäinen sana ei ole paha. Sanoja voidaan käyttää erilaisiin tarkoituksiin.

      Minun sanastooni ovat aina kuuluneen esimerkiksi: Kiitos, Anteeksi, Neekeri, Ryssä, Mustalainen, Hurri, Isänmaa, Armeija, Suojeluskunta.

      Eri ihmiset reagoivat eri sanoihin eri tavalla ja eri yhteyksissä sanoilla on eri merkitys.

      1. No pienellä leikkimielellä tarkoitin mutta osana tarkoituksella.
       Tuosta yksilöllisisitä reagoinneista olen samaa mieltä kuin mitä niillä todella halutaan tarkoittaa. Tarkoitusperistä !

    2. Etelä-Afrikan hallituksen harjoittaman abartheid politiikan koko aikana (n. 40v) pääsi hallituksen avustuksella muutama sata rettelöivää neekeria hengestään. Nyt kun neekerit on ottaneet siellä vallan ja alkaneet touhuileen ja ”hallitsemaan” niin joka päivä tapetaan saman verran kuin koko abartheidin aikana ! Kukoistavat ja hyvin hoidetut maatilat on ryöstetty niiden omistajilta ja omistajat murhattu. Koko maan menestyvä ja tuottava maatalous on onnistuttu tuhoamaan neekereiden käsissä. Taisi neekereillekkin se abartheidin aika vain olla hyvää aikaa ennen tätä nykyistä anarkiaa…

     1. Juuri näin se on Juha.

      Rhodesiassa meni vielä hullummin kun E-Afrikassa. Sieltä vietiin maataloustuotteita suuressa määrin valkoisen vallan aikana. Nyt maa on mustien vallassa – ja täydellisessä kaaoksessa. Nykyinen nimi on Zimbabwe.

 2. Mielummin vasemmistoliitto julkisesti kuin pienet vihreät miehet hämärillä kujilla.

  Tosin mitä tulee Venäjä-myönteisyyteen, SDP, TL ja LN ovat mielestäni vahvimmin pro-Venäjä-puolueita, ei vasemmisto.

  1. Jatkosodan jälkeen ja vielä Tannerin uutena puheenjohtajakautena SDP toimi kommareita ja Venäjän pyrkimyksiä vastaan. Sitten SDP käänsi takkinsa ihan perusteellisesti vuonna 1966 ja suomettuminen karkasi käsistä ihan mahdottomaksi.

 3. Vasemmistolaiset ovat edelleenkin arvoitus. Osa heistä fanittaa vieläkin Venäjää, joka on Kremlin oligarkkien kleptokratia, hyvin äärioikeistolainen.

  Miksi ihmeessä vasemmisto tekee tuota, onko jäänyt taistolaisen vaihde päälle?

  1. Hyvin monille kommunisteille se vuosikymmenien propaganda meni selkärankaan saakka – että Venäjä hyvä, USA ja NATO paha – että ei ajattelu siitään muutu ennen hautaa.

   Se propaganda oli todella massiivista. Näkyy edelleen esimerkiksi NATO-jäsenyyden vastustamisessa. Ei pelkästään kommunisteilla vaan myös kepulit suomettuivat Kekkosen toimesta ihan pohjaan saakka.

   Virossa tilanne on täsmälleen päinvastainen. Puoli vuosisataa kommunisti-Venäjän brutaalia miehitystä laittoi asiat paikalleen. Etnisistä virolaisista juuri kukaan ei kannata Venäjää eikä kommunismia. Jokaisesta suvusta tapettiin tai vietiin Siperiaan kuolemaan. Yleisesti hautapaikat ei tiedossa – mihin joukkohautaan päätyivät. Siten NATOn kannatus on erittäin korkea.

  1. Niilo, tohon kaipaisi oikein niinko tietoa että miten.

   Mää tunnen yhen takuueläkkeen varassa elävän ja hänen lääkekulunsa on oikeisto pienentänyt,
   hänen asumistukensa on parempi oikeiston toimesta
   ja hänen eläkkeensä on isompi oikeistin toimesta.

   Kun vasemmisto oli hallituksessa kaikista noista leikattiin pois. Jopa osa lääkkeistä poistui kelakorvaksen piiristä. Siis vasemmiston toimesta.

  2. Taisi olla vuosi 1953 kun itäsaksalaiset osoittivat mieltään kommunismiin pakotetulla Venäjän miehitysvyöhykkeellä Saksassa. Venäjän hyökkäysvaunut murskasivat mielenosoitukset nopeasti.

   Vuonna 1956 unkarilaiset ylioppilaat yms. saivat tarpeekseen kommunismin kurjuudesta ja halusivat mm. sananvapautta. Niin, Venäjän puna-armeija hyökkäsi Unkariin – 25 000-50 000 unkarilaista murhattiin Venäjän toimesta.
   http://jput.fi/Unkari_1956.htm

   Vuonna 1968 tshekkoslovkialaiset yrittivät rakentaa Tshekkoslovakiaan ihmiskasvoista sosialismia. Venäjä hyökkäsi Tshekkoslovakiaan. Maahanlaskut Prahan lentokentälle, panssarivaunut kaduille.
   http://jput.fi/Tshekkoslovakia_1968.htm

 4. Onhan se tosiaan niin että vahvasti vasemmiston ohjauksessa olevissa maissa ei levottomuukisa juuri esiinny.

  1. Venezuelalaisten enemmistö ei ole tyytyväinen sosialistisessa Venezuelassa. Näkevät nälkää, ei ole lääkkeitä, …

   Sosialistipresidentti estää humanitaarisen avun toimittamisen Venezuelaan armeijan avulla.

 5. Vasemmsitoliitto on ollut useastikin hallituksessa. On ollut ministereinäkin. Suomi on edelleen demokraattinen ja vapaa Suomi ja pysyy jatkossakin. SKP ei tule saamaan eduskuntaan yhtään edustaja aja vaikka saisikin sillä ei ole mitään merkitystä.Hui hirmua oli Suomella peräti 2 ”punaista” presidenttiäkin. Koivisto ja Halonen. Vaan edelleen on Suomi vapaa demokratia. Ja pysyy.

  1. Suomi on edelleen demokratia – kiitos sille, että suomalaiset äänestäjät eivät ole antaneet mandaattia SKPlle, SKDLlle, eikä Vasemmistoliitolle.

   Hallitus, jossa olisivat mukana Vasemmistoliitto, SDP ja Vihreät olisi Suomen kannalta erittäin haitallinen.

   Kommunistit (myös vasemmistoliittolaiset) ovat olleet ja ovat Suomen vihollisia.

  1. Se hallitus ei saanut mitään hyvää aikaiseksi, vaan Suomi velkaantui yhä kiihtyvällä vauhdilla, eikä työttömyyttä saatu alenemaan. Demari valtiovarainministerinä varmisti hallituksen haitallisuuden Suomelle.

 6. Velkaa ottivat seuraavatkin haliltukset ja jopa enmmän. Niin ottaa seuraavakin vaalien jälkeinen hallitus. Ja sitä seuraava. Sellainen on maailman meno.

  1. On ihan periaatteellinen ero oikeiston ja vasemmiston välillä:

   Vasemmisto haluaa kasvattaa julkista sektoria, lisätä veroja ja ottaa lisää velkaa.

   Oikeisto haluaa vähentää byrokratiaa, parantaa työllisyysastetta, vähentää verokuormaa ja pitää talouden tasapainossa – välttää syömävelkaa.

  2. Demarit olivat mukana innolla lisäämässä velkaa ja jakamassa rahaa mm. kreekuille – ”me tienataan sillä”-Urpilaisen johdolla.

   1. Ja demarit vastustivat jyrkästi Valtion menojen leikkaamista – vaikkapa vain vähiten tarpeellisten julkisten palvelujen lakkauttamista. Ei, ei sitten mitenkään – piti palkata lisää ja lisää porukkaa julkiselle sektorille – velaksi.

     1. Leikattiin liian vähän – velkaantuminen jatkui hirmuisella vauhdilla.

      Leikkauksen kohteetkin olivat kyseenalaisia ja usein vahingollisella ”juustohöylämenetelmällä”.

      Olisi pitänyt lakkauttaa kokonaan vähiten tärkeitä palveluja ja irtisanoa niiden palvelujen henkilökunta lyhyellä irtisanomisajalla.

      1. Yksi asia pitäisi hoitaa heti ja se on ”kymmenien” avustusluukkujen lopettaminen ja yhden luukun rakentaminen.
       Silloin kaikki tuet ja avustukset käsiteltäisiin kerralla kokonaisuutena ja ainakin puolet kela/sossu jne. suojatyöpaikoista voitaisiin lopettaa.
       Toki ongelmana on se, että melkoinen osa tuosta sakista on niitä, joka Buntta Wahlroosin mukaan eivät pysty oikeita töitä tekemään, mutta niiden elättäminen tukiaisia olisi silti yheiskunnalle halvempaa kuin ne vahingot, mitä tuo sakki saa nykyisin aikaan.

       1. Juuri näin Juha.

        Uudelleen kouluttamalla ainakin osa siitä turhasta porukasta voisi ehkä kuitenkin tehdä tulevaisuudessa jotakin hyödyllistä.

 7. Anskattoo ny. Huamenna se sitte o ääntenlasku valmis ja tiäretää ketä joutuu eduskuntaan kaiken kansan ihmeteltäväksi.

 8. Luuleeko joku ihan tosissaan, että Suomesta olisi kommunistit ihan yht’äkkiä kuolleet sukupuuttoon?

  Kommunisteilla oli sentään parhaimmillaan/pahimmillaan karkeasti viidenneksen kannatus vaaleissa.

  Sitten simsala bim Suomessa ei enää olisi kommunisteja???

  Kuten alustuksessani kerroin, niin nimenomaan kommunistit perustivat Vasemmistoliiton ja Suomen Kommunistinen Puolue sitten katosi maailmankartalta tehtyään konkurssin. Se oli kyseinen simsala bim.

  Osa kommunisteista liittyi toki demareihin ja osa vihreisiin, mutta ei ne kommarit kuolleet sukupuuttoon, eikä luopuneet ”uskonnostaan”.

  Ovat piiloutuneet ja odottavat edelleen sopivaa aikaa vallankumoukselle.

  1. Joo, voi olla ettei sitä tilaisuutta tule koskaan.
   Viimeiset räpistelee vielä mutta kun heistä aika jättää ….

   1. Toivotaan, että sitä tilaisuutta ei tule koskaan.

    Kuitenkin edelleen punikit valehtelevat Suomen historiasta ja Venäjästä aivan mahdottomia – ja suomettumisen jäljet painavat hirmuisena taakkana.

    Esimerkiksi Suomen Vapaussotaa Venäjää vastaan vuonna 1918 ei muka ole ollutkaan vaan vain joku kummallinen ”sisällissota”:
    http://jput.fi/Vapaussota.htm

    1. Suosittelen huomaamaan että nytkin vuonna 2019 sekä Venäjä että moni suomalainenkin väittävät, ettei Venäjä ole Ukrainassa sodan osapuoli, vaan Ukrainassa on muka vain ”sisällissota”.

     Jopa Kokoomuksen Verkkouutisissa oli muutama päivä sitten uutinen Ukrainan sodasta, jossa väitettiin Venäjän sotilaita Ukrainan alueella ”kapinallisiksi”. Protestoin nimityksestä ja sitä korjattiin.

 9. Muuten, jotkut väittävät että nykyvenäjä olisi ihan erilainen kuin kommunistinen Venäjä, joka käytti itsestään nimeä Neuvostoliitto.

  Minä kuitenkin kerron, että nykyvenäjä, jota kutsuvat Putinin Venäjäksi, on pääpiirteissään ihan samanlainen kuin neukkula.

  Venäjä on ollut imperialistinen noin 500 vuotta, on sitä nyt, ja tulee olemaan jatkossakin ihan siitä riippumatta kuka tai mikä milloinkin näyttäisi olevan Venäjällä vallassa:
  http://jput.fi/Imperialistinen_Venaja.htm

  Kommunistisella Venäjällä oli nomenklatuura, joka voi paksusti ja tavallinen kansa eli suunnattomassa köyhyydessä. Nykyisin on ihan sama asia. Putin ja hänen KGB-nomenklatuuransa ovat haalineet itselleen aivan käsittämättömät omaisuudet ja tavallinen kansa elää suunnattomassa köyhyydessä.

  Kommunistisella Venäjällä toisinajattelijat tapettiin ja niin tehdään nykyisinkin, eikä Venäjän FSBn (KGBn uusi nimi) kättä pääse pakoon minnekään kuten ei päässyt edellisellä nimellä KGB toiminutta ”turvallisuuspoliisiakaan”. KGBn aiempi nimi oli NKVD. Sekin teki kansanmurhia, esimerkiksi ukrainalaisten kansanmurhan:
  http://www.jput.fi/Ukrainalaisten_tahallinen_murhaaminen.htm

  Tätä voisi jatkaa vaikka usean kirjan verran, mutta riittäköön tältä erää.

Kommentoi