Tuulivoima on haitallista sattumavoimaa myös kesällä

On selvää, että tuulivoima on haitallista sattumavoimaa kovilla talvipakkasilla, sillä silloin tuulivoima ei tuota sähköä ainakaan mainita saakka, vaikka sähkön kulutus on huipussaan.

Tuulivoima on kuitenkin haitallista sattumavoimaa myös kesällä, jolloin sähkön kulutus on Suomessa melkoisen alhaista.

Katsokaapa huolella oheista kuvaa Suomen tuulivoimaloiden sähkön tuotosta kesäkuussa 2019.

Heikoimmillaan Suomen tuulivoimalat tuottivat tunnin jaksossa 8 MWh. Maksimissaan 1545 MWh ”parhaana” tuntina. Näitä kuvia voi katsoa haluamiltaan jaksoilta täältä.

Suuria tehonmuutoksia tapahtuu hyvin nopeasti, joten sähköverkko on helisemässä pysyäkseen pystyssä. Kesällä muutokset kokonaistuotannon suhteen ovat erittäin huomattavia.

Olisi idioottimaista Suomen ja suomalaisten kannalta rakentaa Suomeen lisää haitallista sattumavoimaa tuulivoima. Suomeen pitää rakentaa runsaasti uutta ydinvoimaa ja hieman myös vesivoimaa. Sekä ydinvoima, että vesivoima ovat puhtaita, edullisia ja hyödyllisiä tapoja tuottaa sähköä.

Ydinvoimaloita ei suinkaan ole mikään pakko ostaa imperialistiselta Venäjältä, voi ostaa vaikkapa E-Koreasta.

27 vastausta artikkeliin “Tuulivoima on haitallista sattumavoimaa myös kesällä”

  1. Valitettavasti poliitikoita puuttuu ymmärrys tosiasioista ja erityisesti halu ottaa poliittista riskiä kyseenalaistamalla tuo sokea usko hukkamyllyihin ja muihin sattumasähkön tuottolaitteisiin.

    1. Suomen poliitikoille näyttää vielä huonoa esimerkkiä Saksa, joka on ryssinyt energiapolitiikkansa perusteellisesti. Media rummuttaa huijareiden tuulivoimayhdistyksen valheita estottomasti. Grrr…

  2. Kiinassa ja muuallakin Tekniikka&Talous-lehden mukaan

    =Kiinassa otettiin viime vuonna maan energiaviranomaisen NEA:n mukaan käyttöön uusia tuulivoimaloita hieman yli 20 000 megawatin verran. Määrä on kymmenkertainen Suomen tämänhetkiseen tuulivoimakapasiteettiin verrattuna.

    Seuraavaksi eniten uusia voimaloita valmistui Yhdysvalloissa, 7 600 megawattia. Perinteinen tuulivoimamaa Saksa sen sijaan veti henkeä, sillä siellä uusia voimaloita otettiin käyttöön vain 2 400 megawatin verran. Rakentaminen hidastui edellisvuodesta puoleen.

    Kiinan tuorein tuulivoiman jättihanke on suunnitelma rakentaa Mongolian rajan lähelle massiivinen 6 000 megawatin voimala-alue. Kustannusarvio on kuusi miljardia euroa.

    1. Kiinan epätoivon ymmärtää mainiosti. Ilma on äärimmäisen saastunutta ja sähkön kulutus kasvaa kovaa vauhtia. Siellä tuulivoimasta voi jopa olla hyötyä.

      Meidän suomalaisten ei kuitenkaan kannata rakentaa lisää haitallista sattumavoimaa.

  3. No jaa käsittääkseni Kiinassa on tuuletkin eri luokkaa kuin täällä. Aikovat valjastaa merituuletkin.

      1. Kiinan energiantuotannosta noin 60% perustuu hiilen polttamiseen ja myös hiilivoimaloita rakennetaan koko ajan lisää.

        Keväällä 2018 Kiinassa oli käytössä 39 ydinvoimalayksikköä ja rakenteilla 18 yksikköä.

  4. Tuulet on ihan samoja joka puolella maapalloa.
    Vaihtluväli on iso niin täällä kuin kiinassakin.
    Vaikka tanska on rannikolla niin tuotto on täällä noin sama.
    Isoa eroa ei ole.

    1. Pääsääntöisesti asia on näin. Maanpinnan muodot vaikuttavat kuitenkin melkoisesti. Kiinassa on vuoria, joiden huipuilla tuulee enemmän kuin vuorien takana.

    2. Talvella tuulee jopa 5 x enemmän kuin kesällä, mutta kulutus lienee 10 x.

  5. Norjan vuoristo ei vaikuttanut yhtään mitään kun vertailin suomen ja tanskan tuotantoja keskenään??

  6. Siis tuulen suunta oli luoteesta. Tuuli tuli suomeen norjan yli kun taas tanskaan se puhalsi suorraan merta pitkin??

  7. On muuten jännä juttu, että tavalliselle kansalle tuulivoimahuijarit kertovat, että tuulivoima on jo kannattavaa ilman tukia – mutta valtiovallan suuntaan ne vaativat edelleen syöttötariffeja (tukiaisia) tuulivoimalle.

    Edellinen hallitus oli jo harkitsemassa, että tuulivoiman lisärakentamista ei enää tuettaisi – pahoin pelkään, että tämä nykyinen hallitus lapioi taas tuuleen hirmuisen määrän meidän suomalaisten verorahaa.

    http://jput.fi/Verovaroin_tuetaan_tuulivoimahui.htm

  8. Tuuli alhaalla tai ylhäällä vuorella on yhtä voimakas?
    Mikä sen muka saa voimistumaan?
    Vuoristo oman havainnon mukaan ei vaikuta lopputulokseen?
    Samoilla kellonlyömillä suomen ja tanskan myllyt tuotti saman vaikka tuuli tuli norjan vuoriston yli suomeen ja tanskaan myllyt sai tuulen mereltä ilman vuoristoa.

    1. Ainakin tuulivoimahuijarit väittävät, että ”korkealla tuulee aina”. Esimerkiksi alustuksessani oleva kuva kuitenkin todistaa, että korkeallakaan ei tuule aina.

      En ole sen tuulen korkeusvaikutuksen asiantuntija, mutta silti uskallan olettaa, että kun vuorenhuipulla ei edessä ole esteitä, niin siellä vispilä tuottaisi enemmän sähköä kuin laaksossa välittömästi vuoren takana.

      Ajan omalla kotimaisella Helkama Vaeltaja polkupyörälläni (39 vuotta vanha) melkoisesti. En toki vuoristossa, mutta mäkisessä maastossa kuitenkin. Aivan selvästi tuntuu vastatuulessa, että mäen takana vastatuuli ei ole niin voimakas kuin se on mäen huipulla.

      Minulla on myös yli 400 tuntia purjelentotiimaa lentopäiväkirjassani. On korkeuslentosuorituksia, on pitkiä matkalentosuorituksia – niidenkin perusteella minulla on jonkinlainen käsitys korkeuden vaikutuksesta tuulen voimakkuuteen.

      1. Ookkona varma ettei tuuli ole yhtä voimakas alhaalla kuin se on ylhäällä??

    1. Poikkeuksellisesti klikkasin tuntematonta linkkiä – ei sieltä mitään tuulikarttaa tullut, mutta lähde oli Suomen Luonnonsuojeluliitto. En pidä lähdettä luotettavana.

      1. Eipä tuosta klikkaamalla mitään tietoa saanut.
        Kivoja värillisiä viivoja ilman mitään dataa.

        1. Minun linkin takaa löytyvässä kuvassa näkyvät värilliset viivat näyttävät mistä suunnassa missäkin tuulee ja väri näyttää tuulen voimakkuuden. Kyseessä on reaaliaikainen kuva, eikä historiatieto. Näkyy esimerkiksi miten ilmavirtaukset kiertävät Norjan vuoristoa. Ei tuuli yritä päästä vuoresta lävitse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *