Viroon yritetään synnyttää uutta hallitusta

Homma näyttää kuitenkin menevän pihtisynnytykseen tai keisarinleikkaukseen. Lisää kätilöitä ei ainakaan tarvita.

Kaja Kallaksen Reformipuolue voitti eduskuntavaalit, joten hänellä oli etuoikeus yrittää saada hallitus synnytettyä. Kaja kävi reippaasti toimeen aloittaen hallitustunnustelut välittömästi vaalituloksen selvittyä.

Toki Viron Tasavallan Presidentti Kersti Kaljulaid antoi myöhemmin virallisesti Kajalle hallitustunnustelijan tehtävän.

Kaja kuvitteli voivansa helposti synnyttää hallituksen Viron kepuleiden kanssa (Venäjämielinen puolue, jota venäläiset yleisesti äänestävät). Virolaisella kepulla on virallinen kirjallinen yhteistyösopimus Venäjän (Putinin) Yhtenäinen Venäjä ”puolueen” kanssa. Puolue on lainausmerkeissä, sillä ei se aikuisten oikeasti vastaa läntisiä puolueita, vaan ennemminkin mafiaa.

Kaja oli täysin oikeassa siinä, että kepulit halusivat välttämättä pysyä vallassa – mutta ei suinkaan siten, että Kaja Kallas olisi pääministeri.

Reformipuolue ei edes halunnut keskustella Viron jossakin määrin persuja vastaavan puolueen EKRE kanssa, vaikka EKRE sai veret seisauttavan vaalivoiton (kannatuksen valtava kasvu – ei kuitenkaan suurin puolue).

Se, sitten siitä ainakin toistaiseksi. Kaja Kallas odottaa, että joku olisi kiinnostunut neuvottelemaan hänen kanssaan ja sillä aikaa kepulit, EKRE ja Isänmaa-puolue käyvät keskenään vakavia hallitusneuvotteluja jo ainakin neljättä kierrosta ja ovat päässeet ratkaisuihin useissa asioissa.

Reformipuolue on hakenut apua ongelmaan Brysselistä ja sieltä onkin kantautunut varoituksia kepuleille, että EKREä ei saisi ottaa hallitukseen. Ehkä Suomen eduskuntavaalien jälkeen nähdään samankaltainen näytelmä, jossa Brysselistä varoitetaan ottamasta persuja hallitukseen – kukapa tietää.

Minun mielestäni olisi hyvä, että Kokoomuksen veljespuolue Isänmaa olisi hallituksessa – olkoonpa muu kokoonpano millainen hyvänsä. Isänmaa on nimensä mukaisesti Viron etua ajava puolue – kuten veljespuolueensa Kokoomus on Suomessa.

Isänmaa ei hyväksynyt Viron liittymistä YKn pakolaishölmöilyyn. Isänmaa haluaa tehostaa Viron maanpuolustusta. Isänmaa haluaa pitää Viron verotuksen kohtuullisena, eikä suostu progressiiviseen verotukseen. Isänmaa haluaa että Virossa koulutus on vironkielinen – eikä sallita erillistä venäjänkielistä koulutusta.

Myönnän, että olen Virossa äänestänytkin Isänmaa-puoluetta vaaleissa. Se on lähinnä minun arvojani, aivan kuten Kokoomus on Suomessa.

5 vastausta artikkeliin “Viroon yritetään synnyttää uutta hallitusta”

 1. Viron demarit menettivät kannatustaan, joka on hyvä asia. Vaikka puolue on Suomen demareista oikealla, niin siellä on ryssä demareiden puheenjohtajana.

  Saapas nähdä yrittääkö Kaja Kallas hyödyntää demareita.

 2. Eihän Virolla ole mitään syytä populismiin? Pakolaisia ei tule sinne yhtään ja rahaa virtaa EU:sta heille.

  1. Viron äärimmäisen suuri ongelma on, että Imperialistinen roistovaltio Venäjä asutti Viroon laittomasti Viron miehityksen aikana karkeasti neljännesmiljoonan ryssää.

   Etnisiä virolaisia joukkomurhattiin ja vietiin Siperiaan kuolemaan suunnattomia määriä ja pistettiin ryssiä tilalle.

   EKRE ja Isänmaa haluavat, että lopetetaan ryssien rinnakkainen venäjänkielinen opetus Virossa. Venäjämieliset kepulit tietysti ovat vastaan. Ihmettelen kauhiasti, miten siitä asiasta saataisiin kompromissi aikaan, vaikka muista asioista saataisiinkin.

 3. Yhtäläisyyksiä saattaa tulla myös Suomen hallitusneuvotteluihin. Toki meillä ei ole samassa mitassa Venäläisiä mutta vaikutteita sitäkin enemmän. Maahanmuuttoon meillä pitäisi ottaa oppia Virosta.

  1. Niilo, yhtäläisyyksiä Suomen hallitusneuvotteluissa voi tulla suhtautumisessa persuihin. Vaalien alla sanotaan, että ei haluta leikkiä samalla hiekkalaatikolla.

   Vaalien jälkeen joku saattaa kuitenkin vilkuilla persujen suuntaan.

Kommentoi