Aivotutkija ei usko sukupuolikiintiöihin

Ruotsalaisen aivotutkijan Markus Heiligin tutkimukset antavat kylmää kyytiä sosiaaliselle konstruktiolle ja sukupuolineutraalille höpinälle.
– Naisen ja miehen aivot ovat erilaiset. Siksi tietyt ammatit ovat mies – ja naisvastaisia.
– Biologia ei ole tasa-arvoista, mutta palkkaus voisi olla.
– Huonoja uutisia tasa-arvon ja sukupuolikiintiöiden kannattajille: miesten aivot ja naisten aivot ovat tutkitusti rakenteeltaan erilaiset. Siksi pojista tulee todennäköisemmin kaivinkoneenkuljettajia ja tytöistä sairaanhoitajia eikä päinvastoin.
– Naiskiintiöt suurten pörssiyhtiöiden hallituksissa tai yleinen sukupuolineutraalisuus eivät takaa sukupuolten tasa-arvoa yhteiskunnassa, väittää psykiatri ja aivotutkija Markus Heilig.
– Vaikka Heilig neurobiologina kallistuu biologisen selityksen puoleen, hän tunnustaa myös kulttuuriset tekijät. Lisäksi hän on tasa-arvon kannattaja.
Heiligin mielestä sukupuolten tasa-arvoinen kohtelu nimenomaan edellyttää, että sukupuolierot otetaan huomioon ja ymmärretään, miten erot vaikuttavat käyttäytymiseemme ja valintoihimme. Poikiemme ja tyttäriemme täytyy saada valita itse, hän sanoo. (Minä: hyvänen aika sentään, tätä samaahan on länsimaissa tolkutettu jo pitkän aikaa, kunnes radikaalifemmat ja muut kulttuurimarxilaiset pipipäät sekoittivat agendan sukupuolten moninaisuudella sekä mielikuvitusolennoilla lukemattomista sukupuoli-identiteeteistä.)

Jos miehen ja naisen aivot ovet kerran erilaiset, mitä ihmettä tapahtuu transsukupuolisten aivoissa.
– Tätä on tutkittu todella vähän. Moni homomies tai transsukupuolinen on kysynyt minulta samaa, mutta vastauksia ei vielä ole, sanoo aivotutkija Heilig.

– Miten miesten ja naisten aivot eroavat toisistaa? Osa eroista on niin päivänselviä, että sokeudumme niille, vastaa Heilig. Esimerkiksi lisääntymiseen tarvittavan hormonituotannon kontrolli on miesten ja naisten aivoissa tyystin erilainen. – Miehillä on keskimäärin 50 prosenttia enemmän lihasmassaa kuin naisilla. Miesten aivojen hermosoluyhteydet ovat järjestyneet siten, että lihakset pystyvät tuottamaan nopeasti liikkeitä. – Naisten aivopuoliskojen hermosoluyhteydet taas pystyvät kommunikoimaaan tehokkaasti keskenään, ja siitä seuraa esimerkiksi hyvä sana- ja kasvopmuisti ja hyvät sosiaaliset taidot.
– Tutkimusten mukaan pojat ovat keskimäärin parempia matematiikassa ja avaruuden hahmottamista vaativissa tehtävissä, tytöt kielellisissä ja sosiaalisissa taidoissa.
Summa summarum. Pähkinänkuoreen puristettuna aivotutkija Markus Heiligin tutkimukset paljastavat sen, että ihminen on teknisestä ja kulttuurisesta kehityksestä huolimatta samanlainen kuin luolamiesaikana. Mies on luonteeltaan soturi, metsästäjä, heikompien puolustaja, nainen taas pesänrakentaja ja kotilieden vartija. Jin ja jang, jotka täydentävät toisiaan.
Kirjoitukseni lähteenä olen käyttänyt: Lapin Kansa, 11.3.2018, artikkelin otsikko sama kuin kirjoituksessani.

6 vastausta artikkeliin “Aivotutkija ei usko sukupuolikiintiöihin”

 1. On sekoitettu samanlaisuus ja tasa-arvoisuus. Keskimäärin miehet ja naiset ovat erilaisia. Se on rikkautta eikä epätasa-arvoa. Luin tuon saman kirjoituksen ja olen jo aiemmin lukenut, miten jo kohdussa aivot erilaistuvat. Mutta nykyisin eivät edes tieteelliset tosiasiat kelpaa vaan on kaikenlaista hörhöilyä ja jos viittaa faktoihin voi saada jonkiin leiman otsaansa.

 2. Niin, miten tuo sukupuolten välinen tasa-arvoisuus mitataan? Ja jos sitä ei pystytä mittaamaan, miten se sitten määritellään.?
  Toinen asia: sukupuolentutkimus (entinen ja nykyinen naissutkimus, joka muutti nimensä vaan ei ideologiaansa) ei ole tiedettä vaan miesvihamielinen ideologia. jonka opiskelu rahoitetaan verovaroin.
  ——————————————————-
  Katsoin hiljakkoin tv- ohjelman, jossa Maarit Tastulan vieraana oli kirjailija ja teatterimies Juha Hurme (sai viime vuonna Finlandian kirjastaan Niemi. Tastula heitti haastattelussa ilmaan, että mies on sorrettu osapuoli. Hurme että ei todellakaan.
  Olen lukenut Juha Hurmeen finlandiapalkitun kirjan Niemi (Finlandian valitsi Elisabeth Rehn) sekä hänen romaaninsa (kait se menee romaanin puolelle) Nyljetyt ajatukset. Näistä kirjoista sekä hänen lehtihaastatteluistaan minulle on tullut täysin selväksi, että mies on pesunkestävä kulttuurimarxilainen, joten Hurmeen näkemykset matriarkaalisuuden siunauksellisuudesta eivät tulleet minulle yllätyksenä. Tämä näin kuriositeettina avaukseen.

 3. Omakin ymmärrykseni on että sukupuolissa todella on eroja ja ajatus siitä että sukupuolierot ovat sosiaalisia on tosi pöhköä.

  Pitää erottaa faktat ja fiktiot. Myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt ovat aivan luonnollisia. Meitä on tosi moneen junaan. Kaikilla pitää olla mahdollisuus pärjätä, mutta ei pidä väheksyä ihmisten erilaisuutta.

  Ja monen muun asian lomassa sukupuoli keskimäärin määrittää ihmistä aika paljon. On typerää kieltää faktoja jotka tieteellä osoitetaan.

 4. ”– Tutkimusten mukaan pojat ovat keskimäärin parempia matematiikassa ja avaruuden hahmottamista vaativissa tehtävissä, tytöt kielellisissä ja sosiaalisissa taidoissa.”

  J. Karjalaisemme on alfauros. Tästä johtuu örinät, mm. ”delete”.

Kommentoi