Juhannus sitten meni.

Eipä tullut grillailtua mutta savukalan lisäksi tuota lihapuoltakin eilen laittelin.

Kuvassa Makulihan ribsejä savustumassa. Neljä tuntia olivat uunissa, yrteillä maustelin ja ripaus merisuolaa; kaiken pohjalla tietenkin Poppamiehen BBQ-kastike.

Siellä ne pöntössä kypsyilivät, ripustettuina. Näin savustaen saa mielestäni parhaiten savuaromin imeytymään. Ei tarvinnut kuin maustaa ja sitten koukkuihin riippumaan; Borniak hoiteli loput ja minä vapauduin ruohonleikkuuseen. En tosin ihmeemmin tuosta ruohonleikkuusta välitä mutta kylkiäisenä saa kyllä päivän liikuntakiintiön täyteen.

Päiväseltään maistelimme ruuaksi Karjalan Ilkan varhaisperunoita, kylmän smetanakastikkeen kera ja sitten noita savustustuotoksia.

Niin, ja viinankin kanssa tuli lutrattua; valmistin timjamilla maustettua valkosipulivodkaa, parin viikon kuluttua pitäisi olla valmista,  siis oikeastaan perinteinen juhannus; pihalla kokkailua, saunaa ja viinaa, viina tosin juomatta.

Väitin muuten jossain vaiheessa, että meillä ei grilliä ole mutta onhan se tuolla ”viidakossa” kodan takana ja ihan tiilestä sen parikymmentä vuotta sitten muurasin, vaan käyttö on sitten unohtunut kun kotakeittiössä voi loimuttaa kalaa sekä halstrata.

7 vastausta artikkeliin “Juhannus sitten meni.”

  1. Menihän se ilman isompia ongelmia saunottua tuli, makkarat ja muut lihat grillattua. Sen oluen kyllä unohdin, mutta juodaan sitten tulevana jouluna, kyllä ”kotikalja” korvasi sen.

  2. Rispejä tuli sähkön voimalla rillattua pari aikas isoo no ei niistä ollut aamusella paljon jäljellä kun päästin salaisen sikani esiin
    Oli se noinkin hyvää mutta savustusta pitäis mennä rilli katokseen tekee en viitsi terv tepivaari

  3. Niin katos Tepi, nuo ribsit kuuluvat aivan eri kategoriaan kuin grillikylki. Sen varmaan tiesitkin. Ne kun hiljalleen kypsyttelee, luutkin voi antaa Mokalle kun sen verran pehmenneitä olivat.

    Niin, muuten täällä Lounais-Hämeessä tuo tuote oli rimpsuliha, josta köyhät tekivät liha- ja kaalisoppansa. Nyt sitten hieno ribsi.

    Huomen aamulla meillä on aamiaisella kiluleib; mustleib, päälle voita ja siihen pari kilufilettä,
    siivutettu kananmuna ja paljon ruohosipulia siinähän se on.

    Virurand kilurullid on jo kauan ollut mieleistäni, ainoastaan Suomessa Vento Aalto pystyy edes lähellekkään samaan.

  4. Joo kyllä tiesin ja hiljoksiin ne muhitutin sähkön voimalla ja hyvää tuli grilli kylkee en ole ostanut muutamaan vuoteen lainkaan
    Joo mustaa leipää pitää ostaa kumenen seuraavan kerran käyn lähes aina kauppahallissa kun etelä puolella käyn
    Nyt on jääny vähemmälle kun on ollut investointia liian kanssa terv tepivaari

  5. Itse nukuin yöt ja ison osan päivää, mutta nyt on vähän parempi olo. Totesin myös että ensi viikolla voisi käydä ostamassa kävelykepin, sen verran haastavaksi tuo jalka käy enkä minä osaa etätöitä tehdä paria kuukautta että se paranee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *