Millä oikeudella minulta vaaditaan uhrauksia?

Vanhana sähkömiehenä olen aina ihmetellyt ihmisiä ja ryhmiä, jotka pitävät suurta ääntä saadakseen halpaa, laadukasta ja katkotonta sähköä pistorasiasta. Samat vastustavat kaikkea puhtaan energian rakentamista ja siirtojohtojen rakentamista edistäen saastuttavien energiamuotojen käyttöä. – –
Toinen hyvä esimerkki löytyy tehokasta, nopeaa ja saasteetonta liikkumista vaativista.
Banderolleja kantamalla pannaan hanttiin ratojen rakentamista, vaikka kyseessä on ylivoimaisesti taloudellisin ja puhtain ihmisten ja tavaroiden liikuttamismuoto.
Porukka haluaa lisää asfalttipeltoja luontoon, polttomoottoreiden päästöjä ja asfaltista sekä renkaista irtoavia pienhiukkasia.
Yksityisautoilukin kiellettään. – Se on helppoa, kun istuu raitsikassa, metrossa, paikallisjunassa tai bussissa, joka tulee porraspieleen 10 minuutin välein. – Vaatimuksia on helppo listata, kun ei tiedetä, että meidän kylällä viimeinen linjuri kulki 10 vuotta sitten. – –
Nautakarjaa ei saa teurastaa, mutta silti vastustajat syövät hyvällä ruokahalulla grillattua kyljystä nahkahousuissa ja viimeistä muotia olevissa saapikkaissa.
Kaivoksia ei saa rakentaa, mutta silti vaaditaan korkeatasoisia metallista ja niiden seoksista tehtyjä tuotteita. – Korva- ja nenärenkaita siellä täällä ja kännykät kädessä. Missä on moraali vaatimuksia kohtaan?
Puunkäyttöä rakentamiseen vaaditaan lisää, mutta kaadettu tukki on lähes kirosana. – Missä täällä asutaan, maakuopassako?
Millä oikeudella minulta vaaditaan 20 asteen sisälämpöä? – Lämmönsäätäjät työskentelevät lämpimissä lasitaloissa, kulkevat työmatkat lämmitetyissä metroissa, urheilevat lämmitetyissä urheiluhalleissa ja uimaloissa. Illalla harrastetaan kulttuuria vähissä vaatteissa oopperoissa.
Minä lämmitän luuni 25 asteen mukavuudessa. Evakosta tullessa oltiin tarpeeksi kylmässä, kun vesiämpäri oli aamulla riitteessä hellan päällä ja karvalakki jäätynyt nurkkaan kiinni.
Ympäristömyrkkyjen kielto tai rajoitus on perusteltua, mutta katsellessani ihomaaleilla, huulipunilla, tukkavärjäyksillä ja tatuoinneilla peitettyjä mielenosoittajia tulee mieleen, että voisi katsoa peiliin ja alkaa itsestä maailmanparannus.
Äänestäjien kannattaisi miettiä januskasvoisten lopullista päämäärää. – Taitaa olla kyse vain vallanhimosta.
——————————————
Edellä oleva on lainaus Lapin Kansan mielipidesivulta 20.6.2019. Otsikko on sama kuin tässä ja kirjoittaja on Pentti Ruuhonen.

11 vastausta artikkeliin “Millä oikeudella minulta vaaditaan uhrauksia?”

  1. Lainasin kirjoituksen, koska kirjoittaja on samoilla linjoilla kanssani vihreän valheen nykyilmentymistä, ja koska kirjoitus käsittelee kiihkottomasti ja laaja-alaisesti aihetta.

  2. Vihervassarit on illuminaatin talutusnuorassa ja vaativat muitakin sinne!
    Säälisivät edes lapsia, mutta käyttävät aseinaan heitä peloittelemalla ja syyttämällä!

    Kuinka voidaan vaatia, että 5milj. ihmistä voisi hoitaa yli 8000miljoonan saasteet!? 😮

  3. Minä aivan oikeasti näin vanhoilla vuosillani olen aivan vasiten pyrkinyt kaiken tekemiseni suuntaamaan sinne millä alueilla voin jotain tehdäkkin; en pysty hallinnoimaan valtakunnanpolitiikkaa, erilaisia konflikteja, kuten Ukrainan, Syyrian, Georgian, Afganistanin , jne; kriisejä, maahanmuuttoa, ilmastonmuutosta; jne.
    Yritän oman pienen ihmisen osalta pohtia kaikenlaista sellaista mihin minulla on todellisia mahdollisuuksia, pieniä tekoja, jotka ehkä omalta osaltani pikkuriikkisesti ehkä vaikuttavat erilaisiin asioihin.
    Tämmöisiä asioita ovat mm erilaiset pihakoneeni, jotka lataan aurinkosähköllä, sama koskee kalastusveneeni moottoreita, kuin myöskin sähköpyörääni, joka vähentää selkeästi autonkäyttöä. Automme on kaasuauto, siis kohtuu ympäristöystävällinen.

    En kalasta kuhaa kutuaikaan vaan aloitan kalastuksen vasta juhannuksen tienoissa. Saunassakin poltan, kuin myöskin talossamme, täysin kuivaa puuta; ei pienhiukkaspäästöjä.
    Tietysti voisin sanallisia argumentteja viljellä; Venäjästä, USA:sta ja muistakin impperialistisista suurvalloista; vaan mitäpä voin, ainoastaan viljellä sanallista mielipidettäni, jolla ei nyt minkäänlaista isompaa merkitystä liene.

    Kalastan särkikalaa ja teen niistä tuotteita, joista pidän. Roskakalaa en tunne.

  4. Liikenneministeri SM pyrkinee vähentämään liikkumisen tarvetta? US tänään.
    Liikkumistarve vähenee työttömyyden myötä ja työttömyysasteen tavoite 75 nostaa liikkumistarvetta – hallituksen kaksi tavoitetta lyö toisiaan korvalle.

    1. Olen eläkeläinen!
      Menneisyyden synnit uskon saaneeni anteeksi!

  5. Ehkä se on osa tätä kiireistä elämänrytmiä.

    Olisi aina hyvä pohtia, kun jotain ostaa, vaatii, käyttää, että pysähtyisi hetkestä. ”Mistä tämä, mitä nyt saan, minulle tulee?”

    Puoli sekuntia voi riittää herättämään ajatusta.

  6. Meillä ei kyllä halvinta osteta, vaan laadullisesti; hinta/laatusuhdetta tarkastellen. mitä alkoholiin tulee, niin se kyllä on pääasiassa eestiläistä, siis eestissä valmistettua, mikä sikäläisittäin ei tarkoita halvinta, läheskään.

    Miksi muuten en toisi kun siellä monta kertaa vuodessa tulee käytyä erilaisten asioiden vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *