Mausteviina.

Sain aikanaan divarista 0stettua ”Viinanmaustajan kirjan”. Sen innoittamana, aiemmin kun valkosipuliviinaa olen tehnyt. Nyt sitten uutuus; valkosipulia 1/5 pulloon, puolentusinaa 20cm timjaminoksaa samaan pulloon ja vodkaa pullo täyteen. Sitten komeroon kuukaudeksi maustumaan. Tänään sitten maistoin tuosta 2cl hopeakuksastani….ah, mikä aromi, toisenkin otin ja sitten siihen lopetin.

Alkoholi, valkosipuli ja timjami, uutettuna siitä muodostuu hieno aromi snapsiin.

Tämä oli päivän toinen avaukseni ja se mielestäni mahtuu sääntöjen puitteisiin.

11 Replies to “Mausteviina.”

 1. Sorbusta ja sisuja. Ei kylläkään minun makuun tälläistä moni nuori veti teininä silloin aikoinaan, en maistanut koskaan.

  Parasta on tumma single malt scotch whiskey , ei jäitä, viileänä 4 cl lasissa. Kiitos.

 2. Tein itse myöskin kerran valkosipuliviinaa. Putelin tuominen huoneeseen riitti kaatamaan puolet huoneen miehistä maahan, sen verran jykevää oli tuoksahdus.

  Vaati aikamoista kanttia sen juominen… taisi tulla vähän turhan tymäkkää…mutta jotain hyvääkin! Se oli niin dynaamista tavaraa että kukaan ei siitä pystynyt humalaa juomaan. Jäi aika pieneksi ryypiskely.

 3. Minä kun olen melko vähävarainen mies; ei minulla ole varaa ostella tuommoisia hienoja juomia.
  Toisaalta, tämmöinen vanhakansallinen viinan; vodkan tai pontikan maustaminen minua kiehtoo. Siinä on vuosisatojen perinne kyseessä ja kyllä sieltä suunmakuisenkin löytää. Tavallaan ikuinen propelihattu lienen.
  Muuten vääpeli Ryhmy ja hänen kissansa Mörökölli olivat tykästyneet sipuliviinaan

  1. Tuli joskus tehtyä omateikoista viiniä ja olutta, välillä onnistui tosi hyvin. Se oli hauskaa puuhastelua.

 4. Varmaan on paljon huonompiakin harrastuksia kuin viinan maustaminen, uskoisin että sopii myös raittiimmile ihmisille koska luulisin että tuotokset ovat senverran tuikeita että ei niitä humalanhakuun juoda.

 5. No, niinhän aioin kommentoida Kyuu:lle. Kyseessä on nimenomaan maku ja aromit, ei humalahakuisuus.
  Joka aamu otan kuksallisen (2cl) valkosipuliviinaa ja se on sitten siinä.

 6. Isäni laittaa myös sitruunamurskaa valkosipuliviinaan ja ottaa sitä joka aamu ruokalusikallisen.

 7. Kyllä suomalaisiin perinteisiin kuuluvat erilaiset maustetut viinat.

  Olen tätä harrastanut vuodesta 2006 asti ja tällä hetkellä hyllyssäni löytyy; sipuliviina, valkosipuliviina, valkosipuli/timjamiviina, anisviina (ei pidä sekoittaa välimerellisiin aperitiiveihin), katajanmarjaviina, kuusenkerkkälikööri, nokkosviina, muutamia mainitakseni. Pitkälti toistakymmentä lajiketta.

  Minulla on Brotherin tarratulostin, jolla teen etiketin, esim valkosipuliviina 06-2011. Tällöin tiedän, koska tehty, siis ”vuosikerta” kuten viiniharrastajilla.

  Viinat säilötään pimeään komeroon koska valo saattaa vaikuttaa haitallisesti aromeihin.

Kommentoi