Turkki ja turkkilaiset.

En halua mitään kansakuntaa aliarvioida mutta kuitenkin.

Meillä oli eräänä kesäaamuna seuraavanlainen seurue; kaksi turkkilaista, yksi intialainen, yksi nigerialainen, yksi eestiläinen, yksi kreikkalainen, minä ainut suomalainen.

Väittelimme, minkämaalaisen sanaan uskaltaa edes vähintäkään luottaa. Molemmat turkkilaiset olivat sitä mieltä; älä nyt ainakaan turkkilaiseen luota. Kreikkalainen oli sitä mieltä, että riippuu asiasta, intialainen oli sitä mieltä, ettei se intialainenkaan aina luotettava ole. Mutta voi ollakkin.  Nigerialainen naureskeli; ei ottanut kantaa.

Eestiläinen sanoi; kyllä hän ainakin luottaa suomalaiseen ja minä mainitsin samoin luottaisin eestiläiseenkin. Toisaalta, osin tilanteeseen riippuvainen.

Heikki kyllä henkilökohtaisesti tietää millaisesta palaverista oli kyse.

Mukana hindu, muslimeita, ortodoksi ja minä ei mitään; kaikille maistui brändi.

Tämmöiset miitingit muuten saattavat olla varsin hedelmällisiäkin ajatusten vaihtoja.

4 Replies to “Turkki ja turkkilaiset.”

  1. Joo, Kalle järjesti usein näitä kansainvälisiä istuntoja, minäkin osallistuin joskus Tampereella. Hyvää ja mukavaa oli !

  2. Kreikassa ainakaan ei voinut mihinkään luottaa. Pääsääntöisesti en luottaisi kreikkalaisiin.

  3. Saman aikanaan Kreikassa huomasin mutta tässä avauksessani halusin keskittyä Suomessa asuviin ja töitä tekeviin eri kansallisuutta edustaviin hyvin tuntemiini henkilöihin (kolleegoihini) ja heidän kannanottoihinsa.
    Totta muuten Norppa on, että yhteiskunta Kreikassa toimii aivan omalla tavallaan; kuten kaikkialla muuallakin.
    Eestiläinen yhteiskunta (+ystävät), sen olettaisin kohtuullisen hyvin vuosien kokemusten perusteella. Oikeastaan siihen luotan lähes kuten suomalaiseenkin yhteiskuntaan; luottamukseni molemmissa tapauksissa on, melkein.

Kommentoi