”Turvalompakko”.

Kun lähimaksut kohosivat 50€:n tasolle, tuli väkisinkin mieleen. Skimmaus rupeaa olemaan vanhanaikaista mutta nykyisin sitten tämä kortin luku esim kassajonoissa, joissa ollaan lähituntumalla. Nykytekniikka on jo osoittanut, että kortin luku, veloittaminen, korttitietojen tallentaminen jne, on teknisesti täysin mahdollista.

Pankkimiehet luonnollisesti irtisanoutuvat mahdollisuudesta. Toisaalta tietotekniikan gurut sanovat sen olevan täysin mahdollista.

Siispä ostin turvalompakon, tärkeimmille korteille viisi paikkaa, muille ns korttitasku. Seteleille oma osionsa.

Vaikka tuo uhka olisikin marginaalinen, ihastuin siihen, että voin vetää kortit alumiinisuojuksestaan mukavassa järjestyksessä ja poimia tarvitsemani kortin. Lähimaksussa ei edes lompakkoa tarvitse avata.

Koko lompakon koko on pienempi kuin vuosikausia käyttämäni ”klemmarilompakko”, vähän isompi kuin normi kortti.

18 vastausta artikkeliin “”Turvalompakko”.”

  1. En ole käyttänyt lompakkoa vuosiin ajokortti, henkilökortti pankkikortti on metallisessa korttien levyden ja pituuden kokoisessa boxissa. Siitä ei voi skimmata.

  2. Leikkasin kahvipussista alumiinifolion lompakon uloimpaan taskuun. Kopiointi onnistuu kyllä, kun kortti on paljaana maksaessa. Ongelma hoituu, kun karjaisee niin, että sivulliset poistuvat viiden metrin etäisyydelle maksutapahtuman ajaksi.

    Meikäläisen ostostili on äkkiä tyhjä, jos siitä joku kähveltää viiden kympin siivuja. Siinä äkkiä ollaan muutaman sadan kilometrin päässä kotoa ilman latin latia.

    1. Näppärimmin muut ostajat katoaisi kauemmaksi jos vetäisi viikon ”rännin” ja kävelisi paskat ja kuset housussa ostoksia maksamaan 🤣

  3. Ihan hyvä idea on että lompakko suojaa tältä. Alumiinifolio ei välttämättä ole paras optio siihen, se voi toimia nimittäin jopa vahvistimena eston sijaan, yleensä kannattaa ajatella tätä enemmän faradayn häkkinä kuin suojamuurina.

    1. Itseasiassa en ole mikään alan asiantuntija en välttämättä ehkä ymmärtäjäkään.

      Jos tällä turvalompakolla saa sielulleni rauhan, hyvä niin.

      Suuria rahamääriä minun tileilläni ei ole mutta jo liki 50€:n anastaminenkin, kyllä jurppii.

      Luotan joka tapauksessa asiantuntijoihin.

  4. Eihän tässä skimmauksesta kyse olekkaan vaan tekniikasta, jolla lähimaksuominaisuutta voidaan väärinkäyttää. Tämä turvalompakko on minun vaatimattoman tietämykseni mukaan; käyttöteknisesti kätevä, lähimaksua voit käyttää esim lompakkoa avaamatta, kortit ovat helposti saatavilla kun napin painalluksella tulevat ulos; siis kätevää.

    Skimmaus on sitten aivan eri asia kuin lähimaksun tekninen hyväksikäyttö.

    Skimmauksessa pyydystetään korttitietosi ja turvalukusi. Rikollisella lähimaksun kopioinnilla saadaan tililtäsi lähietäisyydeltä vaikkapa 49,99€ vieraaseen taskuun.

    1. Jos minä saisin valita niin heittäisin nämä kortit veke ja käteinen takaisin, siinä saa väärinkäytökset suljettua. Toisaalta kohta maksetaan varmaan jollain biotunnisteella ja talossa emäntä voi seurata jos äijä poikkee kauppa reissulla oluelle, torille, pelaamaan yms 🙂

        1. Sitä mulla olisi runsaasti käyttää, mitäs minä nyt niille teen, pitää varmaan haravoida kottikärryyn ja pistää roskien keräykseen 🤣

  5. Käteisessä on vaan vähän se että kun se ryöstetään, se on mennyttä. Kortti kun ryöstetään, on paljonkin toivoa. Ja jos on mobiilimaksukortti, on enemmänkin toivoa.

    Ei siinä, maksakoon käteisellä ne jotka haluaa, kukin valitkoon.

  6. Kun lähimaksu tuli 25€ suuruiseksi oli kauhea haloo kuinka kuka vaan skimmaa rahat pois ohikulkijoilta…ensimmäinen kysymys,,,mistä näitä skimmaus laitteita saa, mitäs ne maksa,,,,,ei taida olla ihan verkkokauppa.piste.com tuotteita…

    1. Laitteet saa vähän paremmin vasustetusta elektroniikkakaupasta muutamalla kynpillä.
      Sellaisilla se EU:n täysin murtamattoman passinkin murtaminen tehtiin alta aikayksikön ja bussikortille annettiin kaikki sossutukioikeudet briteissä.

      1. Pitää ostaa ja kokeilla,,, jos kaikki täällä blogeissa ostaa moisen vermeen niin ollaanko sitten ” Pirkan Blogi sarjaskimmaaja jengi” 🙂

  7. Joo, en aio kertoa yhtään tarkemmin miten näitä huijauksia voisi tehdä, kunhan totean että valppaus on hyvä idea.

    Kännykkämaksuista on sen sijaan tulossa yhä turvallisempia. Itse maksan aika usein kaupassa jo vain kännykällä, menee ihan pankin tililtä kuten debit-korttikin. Siinä voi tulla vaikka sata skimmaajaa viereen, ei onnistu. Lisäksi joka kerta kun korttia käytetään, saan kellooni ilmoituksen. Jos olisi asiatonta toimintaa, ehtisin reagoida sekunneissa.

  8. Eihän korttien väärinkäyttö ole mahdollista, niitähän luetaan ainoastaan kassan aktiivisilla päätteillä. Maksutapahtuman aktivoi pelkästään myyjä, joka tunnistaa kyseisen kortin.

    Nythän on vieläkin liikkkeitä, jossa ei voi maksaa korotetulla maksulla, koska päätteet eivät tunnista uusia maksurajoja. Pitäisi siis kulkea maksupääte taskussa, jos haluaa lukea ja käyttää väärin lähimaksukortteja.

  9. Kyllä korttitietojen kopiointi aika helppoa on, se voi hyvinkin tapahtua jopa puolen metrin päästä, vaikka lompakkosi olisi taskussakin. Lähimaksutilanne tarjoaa hyvät mahdollisuudet.
    Skimmauslaitteet kylmillä polttoaineasemilla ja ottoautomaateilla on täysin mahdollista.

    Olen tuon turvalompakon kätevyyden myöskin huomannut. Esim lähimaksun voi suorittaa ottamatta korttia kokonaan lompakosta pois.

  10. Kyllähän se väärentäminen on helppoa, mutta myyjä joutuu aina aktivoimaan sen lukupäätteen ja sillä täytyy olla sopimus pankin kanssa. Eiväthän pankit lähtisi moista järjestelmää hyväksymään, jos sen väärinkäyttö olisi noin kuvitellun helppoa. Ei niissäkään tyhmiä olla.

  11. Kysehän ei oikeastaan ole kortin väärentämisestä vaan korttitietojen kopioinnista, numero, voimassaoloaika, kortinhaltijan nimi, jopa PIN-koodi, joka mahdollistaa verkko-ostosten teon, CVV-tunnus, 3-osainen on poliisin mukaan melko helppo kokeilemalla selvittää.
    Mitä pankkihenkilöihin tulee; pankithan ovat määrätietoisesti omien intressiensä takia edistäneet korttien käyttöä ja käteisen vähentämistä. Ei siis ole kysymys heidän tyhmyydestään vaan asiakkaiden huolimattomasta (ehkä) korttien käsittelystä, siten edistää väärinkäyttömahdollisuutta.
    Tämän lompakkomallin käyttökokemuksista sanoisin; tuskin normilompakkoon palaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *