Vaalivoittaja.

Olen tässä mietiskellyt; kukahan se oikeasti vaalivoittaja on? Eniten ääniä saanut vaiko puolue, jonka toimenpitein hallitus muodostetaan; kannattaa miettiä.

”Jytkyllä” jos se saadaan, mikään puolue ei ole voittaja; tarvitaan kykyä muodostaa se hallitus. Se puolue, joka tähän pystyy on sen ”jytkyn” ansainnut.

10 vastausta artikkeliin “Vaalivoittaja.”

 1. Niimpä. Toiset on ihan fanaattisiakin, eli intoa piukassa oman kannatuksessa.
  Ja siinä voi olla sitten vaikeuksia hyväksyä eriäviä milelipiteitä.

  Musta on koitettu sanoa jos minkäkin puolueen kannattajaksi.
  Näissä vaaleissa mä oon koittanu pysyä ulkopuolisena.
  Paitti vanha ”lukkarinrakkaus” joskus noussu pintaan.
  No, kuraakin on tainnu tulla. Mutta sen siitä saa kun ottaa kantaa. Sitä kuraa.

 2. Voitto nähdään maalissa. Klo 20 tänään ei ole maali, se on ainoastaan joukkueen kasaus.

  Maali on nähdäkseni se puolue, joka onnistuu pääsemään hallitukseen, ajamaan asioita ja saamaan ensi vaaleissa myös vastaavan tai paremman suosion, osoituksena siitä että pystyivät lupaamaansa.

 3. Vaalivoittajia voi olla niin monenlaisia ja esimerkiksi ensi kertaa ehdolla ollut voi kokea olevansa voittaja jo pelkästä ehdokkuudesta, vaikka ei läpi pääsisikään.

  Jokainen vapaaehtoistyötä kampanjoissa tehnyt voi kokea olevansa voittaja kun urakka on ohi jo jokaisella äänioikeuttaan parhaaksi katsomallaan tavalla käyttänyt on oikeutettu omaan vaalivoittoonsa.

  Toivottavasti myös jonkin esim. pikkukahvilan pitäjä on saanut normaalia vilkkaamman päivän vaalikahvien merkeissä ja on sen kautta vaalivoittaja hänkin.

  Miten sitten puolueiden voitot tai tappiot jakaantuvat on itselleni hyvin yksinkertaista ja puolue, jonka edustajamäärä kasvaa on voittaja, jolta määrä laskee on häviäjä.

 4. Vaalivoittajia lienee ne jotka hallitukseen pääsivät. Muut saa seurata katsomosta siellä eduskunnassa. Hallituspuolueet äänestää hallituksen puolesta ja muut hallitusta vastaan. Tai riippuu asiasta. Voi se oppositiokin joskus kannattaa.

  1. Tämän hallituskauden aikana ainakin oppositio äänesti jopa omia aloituksiaan vastaan, jottei hallitus vain saisi irtopisteitä.
   Se ei ole yhteisten asioiden hoitoa, vaan puhdasta puolue-etupolitiikkaa.
   Tällaisen puolueen pääsy pääministeripuolueeksi lupaa todella kovaa menoa kansalaisille.

 5. Nii, kohta se tiedetään kuka sai ääniä ja kuinka paljon.
  Ja tiedetään myös kuka sai vähän ääniä.

 6. Ei ole mitään Jytkyjä, ne meni hippo Soinin mukana. Siniset on muuten kuollut puolue

Kommentoi