Jotain positiivista kommunistisessa liikkeessä?

Minulle tulee kahden kommunistisen puolueen lehti, STP:n kansan ääni ja KTP:n työkansan sanomat.

Ehdin tänään lukea loppuun työkansan sanomat.

Tälläkin kertaa lehti oli minusta sisällöltään varsin hyvä. Joka kerta työkansan sanomat on hyvin taitettu ja selkeä, luettava lehti.

Jutuista itselleni, kommunistina paras juttu oli Tomi Mäkisen juttu kommunistisen teorian opiskelun tila ja tavoitteet.

Jutut ylipäätään olivat lyhyitä tai lyhyehköjä, iskeviä, joita oli mukava lukea.

Uusi kansan ääni on minulle vasta tulossa, ei ainakaan vielä tänään maanantaina 26.8 ole minulle tullut.

Tiedonantajaa ei minulle tule, se on jäänyt tulematta jo ainakin vuodesta 2015.

Minä en ole syyllinen siihen, ettei lehteä minulle tule…

Toki Tiedonantaja on saanut varsin kielteistä palautetta jo jonkin aikaa, erityisesti linjauksistaan.

Linja ei tietojeni mukaan ole muuttunut, johtuen varmaankin siitä, että puolueen johto ne linjaukset ovat tehneet, siis SKP:n johto.

Siis meillä Suomessa on 3 kommunistista puoluetta, ja lisäksi pienet lukuisat klikit.

”Tehtävänä ei ole selittää maailmaa vaan sen muuttaminen”.

Kommunistiset puolueet ovat juuri selittämässä, mutta ei muuttamassa, yhtään mitään.

SKP:n johto on ilmoittanut, että 5000 nimeä kerätään. Se on positiivista.

Niin pitääkin tehdä. Periksi ei voi antaa, eikä pidäkään antaa.

Mutta olisiko sittenkin aika miettiä kommunististen voimien kokoamista ja yhdistämistä?

Eivät ne mielipiteet ole niin erilaisia, etteikö ne sopisi yhteen liikkeeseen.

Ideologia on aivan sama, sekä se mihin pyritään.

Vastustajakin on ihan sama, kapitalismi.

Tavoite sosialismi.

En edelleenkään kykene löytämään oikeita syitä 3 kommunistisen puolueen olemassaololle.

Yhdelle kommunistiselle puolueelle kyllä löydän syitä vaikka kuinka paljon.

Olen ollut kommunistisessa liikkeessä vuodesta 1965.

Olen myös käynyt Moskovan koulun, 2 vuotisen 1985-87.

Me sössittiin, me kommunistit. Niin kapitalistisissa maissa kuin sosialismissakin.

Ne virheet eivät ole erottava tekijä vaan pitäisi olla yhdistävä tekijä.

Mutta se mitä me kommunistinen liike emme tee on avoin keskustelu.

Sitä ei käyty sosialismissa eikä kapitalismissa.

Eikä käydä nytkään.

Se on heikkoutta, suurta heikkoutta. Siihen juuri kommunistinen liike on kompastunut.

Kipeätkin asiat on tuotava pöydälle. Virheet on tunnistettava, keskusteltava kollektiivisesti ja korjattava ne. Niin ei ole tehty. Eikä tehdä nytkään.

Kapitalismi on ainoa, joka korjaa satoaan, hymyssä suin.

Kapitalismille ei tällä hetkellä ole vastavoimaa. Ei minkäänmoista.

Vai onko?

Kyllä aloite on olemassa, mutta onko se kommunisteilla? Minusta ei ole.

On olemassa erilaisia vaihtoehtoliikkeitä, joissa voi olla kommunisteja mukana, mutta ei välttämättä. Vaihtoehtoliikkeet syntyvät spontaanisti, ja vaistonvaraisesti. Se on nykyaikaa.

Siksi kommunistinen liike pitäisi olla yksi ja yhtenäinen.

Kommunistit eivät ehkä nykyään ole se ensin johtava voima, mutta sitten johdonmukaisin eteenpäin vievä voima. Mutta vain ja ainoastaan yhtenä kommunistisena liikkeenä.

Hyvät kommunisit, miettikää hieman, miksi se on näin!!!!

Lenin sen sanoi ja toi esiin monta perkeleen kertaa….Siksi tykkäsin Tomi Mäkisen jutusta.

Lenin on se itseasiassa tärkein kommunisti. Tällä hetkellä ja tilanteessa. Antonio Cramsci on toinen …jota ei juuri mainita.

56 vastausta artikkeliin “Jotain positiivista kommunistisessa liikkeessä?”

  1. En nyt niin tarkkaan ole seurannut mutta arvaukseni on että positiivista umpikommunistisissa puolueissa on että eivät lankea populismiin. Mitä puhuvat ulospäin on sitä itseänsä, totista sananajulistusta ilman krumeluureja ja imelyyksiä.

    Tällainen suoraselkäisyys lienee myös syy huonoon vaalimenestykseen. Äänestäjien suosiota pitää nykymaailmasssa kalastella myös kepulikonstein (populismi), näin kaikki muutkin puolueet tekevät.

  2. Ei se ideologia ole sama noista kaikista huolimatta, jos ihmikuva on toisilla marxilainen/”stalinilaisnen” (Stanin oli todellakin tässä asiassa aivan oikeassa, mutta joillakuin SKP:ssa täysin vastakkainen tällä hirohitolais-haloslainen-bilderbergiläinen. (Se oli biologian tohtori Hirohitoltakin blufia, rintamapropagandaa.)

    https://www.pirkanblogit.fi/2019/risto-koivula/bilderbergin-puoskaritiedejournalismiterrorismin-ex-maailmanjohtaja-apumatti-apunen-tampereen-yliopiston-tyoelamanprofessoriksi/

  3. Myllymatti: Minustakin kommunistit ovat olleet ja ovat edelleenkin suoraselkäisiä. He eivät petä työkansaa.

    Koivulalle: älä laita linkkejä, vaan kerro omin sanoin.
    Älä sekoita stalinimia tai muutakaan, kukaan ei ymmärrä.

    1. Ne eivät aikanaan ymmärrä mistään mitään, jotka myötäilevät Halosen välityksellä Hirohitoa. Eikä sellaiten kanssa viitsi jankuttaa. Parempi olla eri järjestöissä.

  4. Kovin monia poliittisia lehtiä en lue mutta aina välistä silmäilen.

    Nykypäivälle annan siitä pisteen, että se antaa äänen melko herkästi puolueen väelle jotka ovat johdon kanssa eri mieltä, ja siellä on myös vastapuolen kommentteja, toisista puolueista.

    Yhden totuuden lehti on aina tuomittu epäonnistumaan.

  5. Jos Kommunistit haluaisivat menestyä sen vähän verran mitä heillä on nykymaailmassa mahdollisuuksia, niin he tarvitsisivat maalaisjärkisiä ehdokkaita kuten kokemukseni mukaan Jari Heinonen. Jos he eivät halua menestyä niin kannattaa kiistellä siitä, kuka on oikeaoppisin kommunisti ja miten oppi määritellään. Nyt kun kommunismi ei enää uhkaa Suomea niin rehellinen ja hyvähenkinen pieni kommunistipuolue voisi hyvinkin menestyä. Taitaa vaan olla turha toivo kun on jakautunut niin moneksi ja oikeaoppisuus vaikuttaa olevan tärkeintä.

  6. Kommunismi, sosialismi, Marxismi, mitä nimeä kukakin haluaa käyttää on itsessään varsin mielenkiintoinen teoriapohja, mutta sen suurin ongelma on ja on aina ollut se, että siinä unohdetaan ihminen ja ihmiselle luontainen käyttäytyminen.

    Toisin sanoen teoria voisi toimia, ellei ihmistä olisi olemassa, mutta silloin ei myöskään itse teoriaa olisi olemassa.

    Tuosta on on aika vaikea ponnistaa suureen menestyksen varsinkin, kun edellä esittämäni on käynyt jokaisessa ”kokeilussa” toteen.

    1. Marxlaisuus perustuu kahteen faktaan. Taloudessa Marx löysi kapitlismin khituksen ihmisistä riipumattoman lainmukaisuuden. Filosofiassa Marx toteaa, että filofien tehtävänä ei ole maailman selittäminen vaan sen muuttaminen.

    2. ” Kommunismi, sosialismi, Marxismi, mitä nimeä kukakin haluaa käyttää on itsessään varsin mielenkiintoinen teoriapohja, mutta sen suurin ongelma on ja on aina ollut se, että siinä unohdetaan ihminen ja ihmiselle luontainen käyttäytyminen.”

      Ai joku tyhjän päälläoleva maailmahöttövaluuttako (paperidollari, -euro), jonka painat ohjaa taloutta, olisi sitä ”Ikuista Keneettistä Ihmisluontoa”?

      ” Toisin sanoen teoria voisi toimia, ellei ihmistä olisi olemassa, mutta silloin ei myöskään itse teoriaa olisi olemassa. ”

      Pläp pläp pläp.

      Taloustiede ei ole käyttäytymistiede, vaikka ”böngt hölmströmit” muuta yrittää kusettaa.

      Tosin kun minäkin tästähuomautan, niin esmerkiksi Huhtala huutaa ensimmäiseksi pääpunasena MULLE, että ”Turpa kiinni, kukaan ei ymmärrä!”…

      ” Tuosta on on aika vaikea ponnistaa suureen menestyksen varsinkin, kun edellä esittämäni on käynyt jokaisessa ”kokeilussa” toteen. ”

      Kuinkahan mointa tuhatta kertaa joskus teoriassa hyvinkin muotoiltu KAPITALISMI EPÄONNISTUI ennen kuin se vähäksi aikaa rupesi pelaamaan jossakin päin.

  7. Paras paikka kommunisteille on P-Korea. Sinne ei lännen ja kapitalistien hapatus ole vielä mennyt….

  8. Minusta kommunisteista on hyvä ottaa oppia, miten asioita ei pitäisi tehdä, että ne onnistuvat.

    Sosiaalisesti siellä on paljon hyvää, mutta ei sitä, mistä löytyy se yhteinen hyvä ylläpitää ihanteita, kun itsekin rajaavat sen vai omalle ydinryhmälleen.

    Mutta kun he tavoitteensa näin julkisesti selittävät, siihen on vastavoimien helppo kiilautua.

  9. Todellinen kommunismin kannattaja käy ottamassa vauhtia uudelleen koulutus leireiltä kuten Kommunistisessa Kiinassa mm tehdään. On löysäilyä jos tälläistä leiriä ei ole käynyt.

  10. Todelliset kommunistit ovat sitkeitä, kuin katajat. Onkos se nyt kolmas kerta kun keräävät puolueen kannatusääniä peräkkäin ja taaskin varmasti turhaan. Uskokaa pois, se vaatii luonnetta.

  11. Jotenkin tuollaiseen kuvaan olen minäkin kallistunut. Tosin presidentiksi olen äänestänyt Kalevi Kivistöä, Ilkka Suomista, sitten Koivistoa.
    Se siitä vasemmistolaisuudestani.

    1. Kalevi Kivistö oli Ele Aleniuksen ym, erittäin fiksuja ukkoja pari mainitakseni. Yrjö Hakanen nyt Helsingissä kuuluu tähän parhaimmistoon. Sosiaalisesti erittäin fiksuja ajattelijoita vastavoimaksi äärioikeistolle.

  12. … jatkan: Nokialla edesmennyt kommunisti Herkku Hernesniemi oli kaveri, joka sai aikaan aina, kun ongelma kiteytyi. Muut pureskelivat kynsiään, mutta hän toimi ja hän sen teki taas.

    Onko joku sitä mieltä, että Hannu Tiainen olisi joku tyhmä kommunisti ? Ei, vaan hän on erittäin fiksu laaja-alainen ajattelija ja kirjoittaja ja kivi toisen laidan kulkijoille.

  13. … jatkan: yhtään sosiaalisesti lahjakasta ajattelijaa ja tekijää ei persuleiristä löydy. Heillä on se oma telttansa, jonne ei kukaan muu halua mennä, kun toinen persu.
    Sen leirin portinvartija on umpimielinen ”mestari” on Halla-aho.

  14. Markun kirjoituksia on mukava lukea. Hän ei säästä itseään eikä omaa viiteryhmäänsä, vaan antaa sanan säilän viuhua. Markun kritiikki on kovaa. Kovaa se on kapitalisteja kohtaan, mutta kenties vielä kovempaa omiaan kohtaan.

    Markun kirjoituksissa on myös ajatus takana. Punnittua puhetta. Yksituumaisuuden puute on ollut kommunistien perisynti siitä lähtien kun heitä on Suomessa ollut.

    Vain ja ainoastaan Neuvostoliiton massiivisella tuella (henkinen/taloudellinen) kommunistit olivat takavuosina merkittävä poliittinen voima. Kun tuo tuki katosi, katosi myös kommunistien merkitys Suomen politiikassa.

    Ps. Kuinka ollakaan Karjalainen sai taas liitettyä persut Markun varsin asialliseen kommunistista liikettä koskevaan blogiin.

  15. Jos olisi pakko valita, minä liittyisin fiksuihin kommunisteihin ennekuin ikinä persuihin.
    Muuten, joku kysyi Kansan Uutisista minua myymään heidän 50-v juhlanumeronsa ilmoituksia. Kun olin vapaa kuin taivaan lintu ja tunsin koko kentän ja, että koko sanomalehdistön bossit tunsivat toisensa. No, suostuin. Nettotili oli kolmessa viikossa hieman yli 7 000 €. Ei pidä rajata itseänsä paitsi ……

    1. Saattaapi vain olla niin, että fiksut kommunistit eivät ota sinua riesakseen.

  16. Muista Karjalainen, että joka viides vastaantulijasi tai naapurisi on persu.
    Kannattaisiko laittaa se foliohattu päähän….
    Kommunisteista voin todeta, että heissä on fiksuja ja älykkäitä ihmisiä, kuten muissakin puolueissa.
    Samoin kaikissa puolueissa on niitä ääliöitä, joilla on todella kapea putkinäkö ja ahdasmielinen maailmankuva.
    Tämä putkinäköisyys ei näytä paranevan millään tosiasialla, vaan jokin kammo voittaa kaiken terveen järjen ja järkevän ajattelun joka suhteessa.

      1. Ennemminkin näyttää siltä, että joku ei sovi Karjalaisen ahtaaseen putkinäkökaavaan.

    1. No, nehän näkee jo naamasta, joka… Älä ole huolissasi. En tunne yhtään paitsi Rostilan, joka kävelee samaa lenkkiä, mutta panee naamansa muualle, eikä edes proffa osaa tervehtiä vaikka itse tervehdin. Saattoi loukkaantua, kun väittelin hänen kanssaan ruotsin kielestä ja, jäi sanattomaksi ilman vastaväitteitä.

  17. https://blogit.iltalehti.fi/ilmari-rostila/2017/06/06/valinnainen-ruotsi-kokeilu-onnistuu-reiluilla-saannoilla/
    6.6.2017
    Kirjoittanut Ilmari Rostila

    Valinnainen ruotsi – kokeilu onnistuu reiluilla säännöillä

    Vapaa kielivalinta ry otti (5.6.) kantaa toisen kotimaisen kielen kokeiluun, jonka tavoitteena on suomalaisten kielitaidon monipuolistaminen ja tätä koskevan tiedon keruu. Yhdistyksen mielestä kokeilulle on suuri tarve. Suomenkielisten peruskoululaisten kielitaito on typistynyt kahteen kieleen – englantiin ja pakolliseen ruotsiin.
    Kielitaidon yksipuolistuminen kaventaa kansainvälisiä taloudellisia ja kulttuurisia yhteyksiämme. Opetusviranomaisten pitkään jatkuneet ponnistelut kielitaidon monipuolistamiseksi eivät ole johtaneet tuloksiin. Vain joka viides oppilas opettelee vapaaehtoisia kieliä, esimerkiksi saksaa, ranskaa, venäjää tai espanjaa.

    ****
    Koko tekstin voi jokainen sitä haluava lukea linkin takaa. Varoitus jk:lle ja kaikille muille, joille pitkän tekstin lukeminen ei onnistu – Ilmari Rostila’n kirjoitus on yli puolen sivun mittainen.

  18. Vanha ukko hölisee vanhoja juttuja, vaikka on yliopiston proffa. Luulisi hänellä oleva parempaakin tekemistä. Muuten, ei osannut edes keskustella ruotisiksi – testasin.
    Mikä sai tällaisen liittymään persuihin – en ymmärrä ? Vallanhimo Soinin menestyksen aikaan ? Nykyään hän on haihtunut kuin pieru saharaan.

  19. Ilmari Rostia oli Tampereen Yliopisto professori:

    ”lmari Rostila on sosiaalityön oppiaineen ja hyvinvointipalvelujen järjestämisen maisteriohjelman professori Tampereen yliopiston Porin yksikössä. Porin yksikön johtajana hän toimi 2004–2006. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden tohtori ”

    Minä taas olen avustanut noista paria proffaa ja tohtoria saaman väitöskirjansa lävitse hyvällä menestyksellä, vaatimaton kun olen..

    1. Yhdessä asiassa olet lyömätön – itsekehussa kaikesta mahdollisesta.
      Olet keksinyt likimain kaiken.
      Olet johtanut firmoja mennen tullen
      Olet konsultoinut poliitikkoja aivan vallan huipulla.
      Tunnet likimain jokaisen merkittävän ihmisen Suomessa – ja ilmeisesti myös maailmalla.
      Olet avustanut proffia väitöskirjojen teossa.
      Ilmeisesti olet mestari kaikessa ja mahtava vaikuttaja joka suhteessa – ainakin olet täynnä narsistista itsekehua.

      1. Minulla ei ole tapana valehdella, mutta monet saavat ummetusta kertomistani, kun ovat itse vain luuranneet keittiönsä ja huussin välillä koko elämänsä.

        Maailmalla ja monissa kaupungeissa liikkuessa, asuessa ja työskennellessä näkee ja kokee saati sitten monialaisessa lehdistössä.

        1. Tuossa varsinainen julkisuuskipeä narsisti- Marko, kaikkine kyseenalaisine avauksineen, pilailuineen, sotaleluineen jne,.. Sarjakuva hahmo koko marko.

    2. jk : ”vaatimaton kun olen..”

      Hah,Hah ..

      Jk varmaan elää omassa mielikuvitusmaailmassaan. Luuleeko hän kaikkien Pirkan Blogien lukijoiden uskovan häntä?

          1. Jos kertoisin ihan kaikki, olisitte te ahdasmieliset yhden saappaan kuluttajat mustana kateudesta.

            Ai niin, minä olin myös menestyvä F- Musiikkikauppias Hesan kulmilla, olin pianon- ja urkujensoiton opettaja ja arvostettu siinä menetelmälläni. Jatkoin sitä Tampereella muutama vuosi sitten, jossa lapset oppivat ja innostuivat soittoon.

            Ai niin, kannoin myös 300-500 kg pianoja remmeillä viikonloppuisin kaverin kanssa kerroksiin yleensä viikonloppuisin …

            Ai niin…
            Ai niin…

        1. Jospa nyt , satusetä, menisit auttamaan jotakin nuorta tukijaa tohtorinväitöskirjan teossa, kun et itse viitsinyt väitellä.

        2. https://www.pirkanblogit.fi/2019/markku-huhtala/jotain-positiivista-kommunistisessa-liikkeessa/

          juhani karjalainen sanoo:
          27.8.2019 20:44

          Ilmari Rostia oli Tampereen Yliopisto professori:
          ”lmari Rostila on sosiaalityön oppiaineen ja hyvinvointipalvelujen järjestämisen maisteriohjelman professori Tampereen yliopiston Porin yksikössä. Porin yksikön johtajana hän toimi 2004–2006. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden tohtori ”

          Minä taas olen avustanut noista paria proffaa ja tohtoria saaman väitöskirjansa lävitse hyvällä menestyksellä, vaatimaton kun olen..
          *
          [ Avustin lmari Rostila’a saaman väitöskirjansa lävitse, mutta en itse viitsinyt väitellä .]

            1. Mikä estää kertomasta näiden tohtorien nimet? – eihän voi olla mitenkään häpeällistä tukeutua juhani karjalaisen asiantuntemukseen, vai onko?

      1. Mitä se sulle kuuluu ?
        Toinen Tamperelainen tunnettu tilastotieteen/KTM, proffa ja toinen KTM/ tunnettu Hesalainen proffa. Heillä oli myös lisäkseni tietenkin muitakin erikoisasiantuntijoita kuten minä.
        Kyllä ne sitten löytyvät tiedostoista, mistä ovat aineistojaan hankkineet.

        1. Se siitä juhani karjalaisen avoimesta tiedottamisesta.

          Salailuun olemassa kaksi pääsyytä:

          1, Tiedon jakaminen voisi olla haitallista tiedon haltijalle
          2. Ns. tieto on niin höttöä, ettei sen haltija halua kertoa siitä kaikkea.

          1. tämä tapio/karjalainen viihtyisi varmasti P-Koreassa, siellä kun ei tunneta kuin yhdenlainen tiedottaminen….

  20. Sitä mieltä minäkin että että harvalukuisessa kommunistipopulaatiossa on joukossa älykkäitä yksilöitä niinkuin varmasti joka ainoassa puolueessa. Ymmärtävät varmasti senkin että niin paljon on aatetta kokeiltu maailmalla että ei sovi ihmiskäytäntöön.
    Mutta eihän se mitenkään estä olemasta kommunisti, teoretisoimasta, filososofoimasta, pyörittelemästä, haaveilemasta ja kinastelemasta aatetovereiden kanssa detaljeista.
    Eikähän sitä koskaan tiedä vaikka satojen vuosien saatossa ihminen kehittyisi niin että jossain päin maailmmaa elelisi onnellinen kansa komentotaloudessa.

  21. Niin, kommunismi ja kommunismia ihailevat ihmiset; kaksi aivan eri asiaa. Näilläkin palstoilla kaksi kommunistiksi julistautunutta keskustelijaa; maltillisia, esittävät asiansa, vaikka ei aatteellisuutta aina niin painotettakkaan; arvostan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *