Näkemyksiä eduskunnan istumajärjestyksestä

Pienelle kiltille RKPlle järjestetään mieleisiään paikkoja suuressa salissa, suurelle erilaiselle Perisuomalaiselle puolueelle sanellaan missä heidän pitää istuman. Tällaista se on enemmistön mukaan meno – demokratia.

 Kaiken lapsellisuuden lisäksi on tuulimyllyjä vastaan taistelemisen makua  ilmassa myös.

Jos pidetään kiinni tästä sitkeähenkisestä oikeisto-vasemmisto jähnäämisestä niin omasta mielestäni RKPn edustajat pitäisi ripotella sinne sun tänne salissa koska onhan tunnettua että oli ruotsinkielinen sitten kallellaan ihan mihin suuntaan  tahnansa niin hän äänestä RKPtä, kieli menee heillä yli kaiken muun inhimillisen toimeliaisuuden 

Toisaalta mallia voisi etsiä lastentarhoista. Uskoisin että sadoissa tarhoissa on kaikki mahdolliset mallit jo koeponnistettu,  selvitelty kuinka on paras riitaisan ja lapsellisen joukon olla. 

Yksi vaihtoehto olisi myös pyöreä, härkätaisteluareenan mukainen sali, siinä ei oikeata ja vasenta olisi. Ehkä myös kaikkein härkäpäisemmät tuntisivat olonsa kotoisaksi. 

 

22 Replies to “Näkemyksiä eduskunnan istumajärjestyksestä”

 1. Vaalikonevastausten perusteella näkee onko edustaja oikeistoa vai vasemmistoa. Sijoituksen voisi tehdä sillä perusteella välittämättä puolueesta.

 2. Lainataas Kauppalehdestä
  :
  Suomessa käydään nyt hallitustunnusteluja historiallisten eduskuntavaalien jälkeen. Vaalitulos on merkki poliittisesta murroksesta, jota Suomessa eletään todeksi jälkijunassa.

  Yksi näkökulma ennennäkemättömään vaalitulokseen on, että eduskuntavaaleissa menestyivät sekä arvoliberaalit että arvokonservatiivit. Arvoliberaalien ääniä meni etenkin vasemmistoliitolle ja vihreille, kun arvokonservatiivit äänestivät perussuomalaisia.

  Näin kiteyttää erikoistutkija Jenni Karimäki Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksesta.

  Murros on johtanut siihen, että liberaali–konservatiivi-ulottuvuus saa koko ajan suuremman painoarvon politiikassa samalla, kun oikeisto–vasemmisto-akseli menettää merkitystään. Muutos ei kuitenkaan ole ollut niin nopea ja radikaali, kuin asiantuntijat aiemmin ennustivat. Jotkut ennustivat oikeisto–vasemmisto-ulottuvuuden häviävän jopa kokonaan.

  ”Eihän se mihinkään ole edelleenkään hävinnyt, jos ajatellaan tämänkertaistakin vaalitulosta.”

  1. Valta ja sen vaikutus ihmiseen??

   https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/64cdae0b-f79b-4150-a06f-bd729ac4711f

   Huippujohtajat ja -vaikuttajat ovat usein henkisesti hyvin vahvoja, mutta hekin voivat sairastua iän ja paineisen elämän seurauksena.

   ”Vallan makeus voi tehdä riippuvaiseksi ja sekoittaa pään”, kirjoittaa psykiatrian emeritusprofessori, psykoterapeutti Matti Isohanni Duodecim-lehden huippujohtajien mielenterveyttä käsittelevässä artikkelissa.

   Isohannin mielestä olisi voitava entistä paremmin puuttua riittävän varhain huippujohtajan vakaviin terveysongelmiin.

   Tällaisia kriittisiä ongelmia voivat olla muun muassa psykoosi, delirium eli sekavuustila, muistisairaus, vaikea masennus tai hyvin poikkeava käyttäytyminen.

   Vallanpitäjän itseriittoisuus ja huono hoitomyöntyvyys voivat olla hoidon esteenä.

   Isohanni kirjoittaa, että vaikutusvaltainen potilas vaatii lääkäriltä erityistä ammattitaitoa.

   1. Se mitä eduskunnassa touhutaan nykyjohdon toimesta, kertoo heidän psyykkeestä kaiken oleellisen??

 3. Kyllä suomalainen poliitikko riidan istumajärjestyksestä saa aikaan vaikka vallitsisikin liberaali-konservatiivi ulottuvuus, ei rupea niin yltiöliberaaliksi hän.

 4. Viisainta olisi arpoa istumajärjestys, silloin loppuisi viisastelu koko asian suhteen. Se on mielestäni melko epäoleellinen asia eduskunnan työjärjestyksessä ja päästäisiin oikeissa asioissa eteenpäin.

 5. Idean istumajärjestyksen muuttamiseksi RKP saanut varmaan Ruotsista. Siellä ruotsinationalistit eli ruotsidemokraatit istuvat keskellä. Freudentalistien mielestä ruotsinationalistien ruotsinationalistien pitää istua salin keskellä oli maa mikä hyvänsä.

 6. Anan pitäisi kyetä honaamaan, mitä aatetta freudentalistit perinteisesti edustavat.

  Ei RKP tule koskaan suostumaan tasa-arvoon Suomessa, vaan radikalisoituu, jos tasa-arvoa yritetään toteuttaa.

  https://kirja.elisa.fi/ekirja/kansankodin-pimeampi-puoli

  ”Kansankodin pimeämpi puoli valaisee rotuoppien, syrjinnän ja ruotsalaisen kansalliskiihkoilun historiaa, joka on pidempi kuin usein kuvitellaan. Ruotsalaiset kansallisromantikot vaikuttivat eurooppalaisen rasismin oppi-isiin jo 1800-luvulla. Pari vuosikymmentä myöhemmin Ruotsista tuli rotubiologian johtava maa, ja Ruotsin eugeniikkaohjelma jatkui pakkosterilisaatioineen 1970-luvulle saakka. Kun maasta alettiin rakentaa sosiaalidemokraattien johdolla niin kutsuttua kansankotia, kansan yhtenäisyys ja rodun puhtaus olivat suuressa roolissa.

  Nationalistisimmatkin ilmiöt levittäytyvät yli rajojen. Oikeistopopulistit ovat nousussa eri puolilla Eurooppaa, ja monet Kansankodin pimeämmän puolen kysymyksistä koskevat myös Suomea.”

 7. Kaikki muut puolueet tekee systemaattisesti hallaa PS puoluetta vastaan. Emme elä demokratiassa vaan ”koulukiusaajien” maailmassa. Samat vanhat paska puolueet on niin ylimielisiä että eivät itsekään sitä tajua.

  RKP pitäisi pistää ulos eduskunnasta, sillä ei tee mitään. Eivät aja suomalaisten asiaa.

 8. Jos istumajärjetyksen pitäisi perustua oikeisto- vasemmisto -jakoon talouspoliittisesti, eli vasemmisto kannattaa yhteiskunnan suurempaa vastuuta ja korkeampaa verotusta, niin Perussuomalaiset tulisi sijoittaa jonnekin Kokoomuksen vasemmalle puolelle. Jotenkin tuntuisi, myös RKP on taloudessa oikeistolaisempi.

  Jos taas ryhmittely tehtäciin niin, että vasemmalla olisivat libeaaleimmat ja oikealla konservatiivisimmat puolueet, niin Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit olisivat äärioikealla, mutta silloin Vihreät ja RKP pitäisi sijoittaa äärivasemmalla.

  Hesarin kolumnissa Jussi Pulliainen tuo tämän ajatuksen hyvin esille: jos Perussuomalaisten paikkaa aiotaan muuttaa, niin loogisesti myös muiden puolueiden paikat pitäisi vaihtaa, esimerkiksi Vihreät sijoittaa äärivasemmalle, koska shän on Perussuomalaisten eräänlainen vastakohta.

 9. En ymmärrä tuota että persut vetävät hernettä nenään, kun heitä ohjataan sille paikalle mihin he itse itsensä ovat oikeasti asemoineet. Eli siis äärioikealle.

  Persupuolue on pitkälti juurikin äärioikeistolaisten hallussa, immoset ja halla-ahot näyttävät mallia miten toimia. Rasismituomioita, vehkeilyä SVL:n kanssa, tieteen halveksuntaa…

  Persujen paikka eduskunnassa olkoon siellä äärioikealla, siellä on se henkinen kotikin.

  1. Höpö höpö…toisaalta on aina yhtä huvittavaa se miten mitään asiasta tietämättömillä on kova hinku osoittaa se, etteivät tiedä asiasta mitään.

 10. Myllymatti nosti RKP:n esille, niin oletteko muutoin ajatelleet, että RKP:lle peruskoulun perustamisen yhteydessä luvattu pakkoruotsi asettaa suomen kielipolitiikan osalta samaan asemaan kuin Etelä-Afrikan apartheidin aikana.

  No apartheidi loppui jo kauan sitten…

 11. Persumikat myös näyttävät vetävän hernettä nenään.

  Mäntsälän kapinan perilliset ovat tuohtuneita kun heidän poliittinen agendansa tuodaan kaiken kansan ihmeteltäväksi.

  RKP on sentään oikeusvaltion ja demokratian puolella, persut eivät ole koskaan, missään tuota julistaneet. Persut ovat hyvin vaarallinen joukkio, noin demokratian näkökulmasta.

  Noistahan meillä Suomen historiassa on kokemuksia, äärioikeiston väkivallasta.

  1. Sitä väkivaltaa harrastivat juuri germaanisen rodun ylivaltaa keltaihoisiin suomalaisiin nähden juuri freudentalistit, jotka jo ennen kapinaa olivat harjoittaneet kahden kastin politiikka jo 1800 -luvun puolella. Tapsalla on noita aukkoja yleissivistyksessä.

   1. ”Noistahan meillä Suomen historiassa on kokemuksia, äärioikeiston väkivallasta.”

    Selkosuomeksi:

    Sitä väkivaltaa harrastivat juuri germaanisen rodun ylivaltaa ”keltaihoisiin suomalaisiin” nähden julistaneet freudentalistit, jotka jo ennen kapinaa olivat harjoittaneet kahden kastin politiikka jo 1800 -luvun puolella.

    Eric von Rettig, joka oli RKP:n ja Folktingetin puheenjohtaja luonnehti kapinaa KAHDEN ERI RODUN välisenä sotana.

    Intuitioni sanoo, että Hoopoakatemian perustamisessa yksityisellä (ruotsalaisella?) rahalla vuonna 1918 oli rotuoppi vahvasti mukana. (Olisi kiva, jos juhlapuheita olisi vielä luettavissa.)

    Kapinan jälkeen ei ruotsinationalisteja näkynyt hallituksissa liian usein, vaikka puolue suuri olikin.

    Siinähän sitten tappoivat joutessaan ministeri Ritavuorenkin nuo freudentalistit.

    1. yleissivistystä kansalle, joka pimeydessä vaeltaa:

     https://fi.wikipedia.org/wiki/Heikki_Ritavuori

     ”Totuudenvastaisia väitteitä levittänyt äärioikeisto pyrki mustaamaan Ritavuoreen maineen, mikä lopulta johti hänen kuolemaansa. Heikki Ritavuori ammuttiin kotiovelleen Etu-Töölössä Nervanderinkatu 11:n kohdalla 14. helmikuuta 1922.[10]

     Surmanluodit ampunut Ernst Tandefelt oli ruotsinkielinen aktivisti. Hän kertoi päätelleensä lehtiuutisten ja etenkin ruotsinkielisiä aktivisteja tukevan Hufvudstadsbladetin tietojen perusteella Ritavuoren maalle vaaralliseksi mieheksi, josta oli päästävä eroon.”

 12. https://fi.wikipedia.org/wiki/Lapuan_liike

  ”Alkuperäinen kansanliike nojasi ns. valkoiseen työväkeen eli ei-sosialistisiin työläisiin, erityisesti körttiläisiin talonpoikiin sekä muuhun maalaisväestöön, papistoon, virkamiehistöön ja muuhun koulutettuun sekä sivistyneeseen keskiluokkaan. Lapuan Liike Ry sen sijaan syntyi kansanliikkeen asteittaisen radikalisoitumisen myötä. Sen aktiiviseen kannattajakuntaan kuului niin sanottua ylempää keskiluokkaa eli korkeita virkamiehiä, varakkaampaa sivistyneistöä, arvovaltaisempaa papistoa, vaikutusvaltaisia sotilasjohtajia sekä teollisuusjohtajia ja muita yritysmaailman edustajia.”

  Maassamme asuvat kahden kastin politiikkaa harrastaneet ruotsinationalistit saivat osakseen halveksuntaa lapualaisten taholta. Siksi ruotsinationalisteja varmaankin lapualaisuus ahdisti. Pelkäsivät, että ruotsalaiselle imperialismismille tulisi loppu tässä maassa.

  Myöhemmin jatkosodan aikana ruotsinationalistit suunnittelivat varjohallituksen perustamista vihollisen maaperälle, Lontooseen. Tämä liike tunnettiin Ruhanopposition nimellä.

  Tämän menettelyn takia Neuvostoliitto ei vaatinut RKP:n lakkauttamista sodan jälkeen, vaan RKP piti ruotsalaisen rotuopin puolueohjelmassaan vuoteen 1956 asti ja on kuitenkin jatkanut ketkuilua suomalaisia vastaan tähän päivään asti demarien hurratessa ruotsinationalismille.

  Ruotsalaisessa (pimeässä) kansankodissa rotuilulle altistuneet demarit pitivät pitkään valtaa. Joten demarijohtomme lämpimiä välejä germanistisiin rotufreudentalisteihin alkaa pikku hiljaa ymmärtämään. Tauti mikä tauti.

Kommentoi