Heikkoja signaaleja eduskunnasta

Miksi Kokoomus, RKP ja demarit halusivat sijoittaa persut eduskunnassa istumaan äärioikealla laidalla? Riskikko (kok) oli sitä mieltä, että ei kannata näin pienestä asiasta riidellä. Miksi sitten Kokoomus esittää ”niin pientä asiaa?”.

Kysymyksessä ei ole pieni asia. Istuntosalin oikea laita jää yleisökatsomon lehterin alle ja esim. välikysymyskeskusteluissa ei se osa ole samassa asemassa, kuin muu sali.

Heikko signaali Rineen hallituspohjasta on se, että persut eivät oles siinä hallituksessa mukana ja siksi persut halutaan salissa piiloon televisiolta. Persujen oppositiopolitiikaa tulee olemaan kovaa ja sitä Rinne pelkää.

Jos Rinne saisi päättää, hän sijoittaisi persut eduskunnan kellariin. Niin toimii suomalainen demokratia, kun oppositio halutaan vaientaa.

Seuraava vaihe on todennäköisesti se, että välikysymyskeskustelujen televisiointi lopetetaan, että Rinne saa rauhassa toteuttaa politiikkaansa, joka ei ole kansan mieleen.

Pitänee hankkia keltainen liivi.

14 Replies to “Heikkoja signaaleja eduskunnasta”

 1. Totta, miten eduskunta voi päättää oikeista asioista, kun nyt jo riidellään istumapaikoista.

  1. Minä ainakaan en puhunut puolueista yhtään mitään ja se onkin hyvin epäoleellinen asia, kuka aloitti ja kuka lopetti.

 2. Ottivat poliittisesti mallia isommiltaan että miten ulkomailla toimitaan – piskuinen Suomi perässä, sillä mitään omaa ei saa olla – enään.
  Olemme Euroopan yhteisössä ’kilttinä ajopuuna”.

 3. Sen vielä jotenkin ymmärrän että jos ulkomaalta tullut muoti määrää että uusissa farkuissa pitää olla reikiä valmiina mutta jos parlamentin istumajärjestyksessä pitää ottaa mallia maailmalta niin kaikki on menetetty, kypsyy vähitellen päätös jättä äänestykset väliin.

 4. Kaikki puoleet hamuavat nyt keskustaan kepulaisten paikoille, kun Kepu on ilmiselvästi iltaruskon puolue ja voi kuihtua nopeastikin perinneyhdistykseksi.

  Voitaisiinko eduskunnan istuntosalin istumapaikkojen nimet kokonaan uusia. Kun on äärivasemmisto ja nyt myös joidenkin mielestä äärioikeisto (kukaan vaan ei halua olla äärioikeistolainen), niin keskusta muutetaan ÄÄRIKESKUSTAKSI, kun kaikki haluavat olla keskustalaisia, mutta ei kepuleita.

  Miksi muuten kansaneustajat pitää sijoittaa istuntosaliin puolueittain? He ovat KANSAN EDUSTAJIA ei puolueiden edustajia. Kansanedustajat pitäisi sijoittaa istuntosaliin vaalipiireittäin, hehän edustavat vaalipiirinsä kansalaisia.

  Jakolinja oikeisto/vasemmisto on mennyttä aikaa.

 5. Puolitetaan edustajien määrä 100-an. Tilaa olisi yhdelle. joka ei käytä
  Rexonaa.

 6. Tampereen Pia Viitanenkin paljastui germanistiksi jakaessaan kulttuuriministerinä ollessaan veikkausvoittovaroja ronskisti freudenthal-jugendille, mutta typisteli suomi-jugengin tukirahat melkein olemattomiin.

 7. Tuli virhe edelliseen. Viitanen toimi toimi opetusministerinä (ei kulttuuri-) antamassa huonoa esimerkkiä

  Eikä Kustaanpojankaan ministeriuraa ole kiittäminen. Kyllä siinä kumarreltiin freudentalitien valtapyyteitä yli kohtuuden.

  Arhinmäki oli se kulttuuriministeri, joka nimitti Tiina Rosenbergin Ruotsista uuden Taideyliopiston ensimmäiseksi rehtoriksi. Katastrofi.

 8. Jutunhan aloitti rasistinen kansanpuolue, joka haluaa lisää pakkoruotsia Suomeen ja hallitukseen siitä päättämään.

Kommentoi