Savustin kirjolohen

Kalle savustusmestari meitä jaksaa opettaa savustuksen saloihin. Siitäkin innoittuneena ostin parin kilon kotimaisen kirjolohen sitarista kun halvalla sai tarjouksesta. Oli Norjan lohikin halpuutettu mutta 3 euroa kaalliimpi kilolta. Fileoin ja karkeasuolasin pariksi tunniksi, tunnin sitten savustin aika tarkkaan 80 asteen lämmössä, harmaaleppäpulikat olivat kynsitulen lähteenä.

Äsken vedin vakuumiin, tämän aivan Kallen tarinoista innostuneena, ennen en ole malttanut, heti olen syönyt. Nyt kieli pitkällä odottelen mikä herkku minua odottaakaan.

5 vastausta artikkeliin “Savustin kirjolohen”

  1. Ei ole savukalan voittanutta. Viimeksi kun savustin kaksi kuhafilettä, sivelin niitä puolessa välissä savustusta voisulalla, johon olin lisännyt sitruunapippuria. Lopputulos oli herkkua.

  2. Hyvältähän tuo vaikuttaa ja kerrohan ihmeessä kun olet päässyt maistamaan, että millainen oli lopputulos.

  3. On Sinulla Matti komea savustuslaitos ja päältäkin näkee, ettei mikään pihakoristus. Hienon näköinen ja varmaan hyvin toimiva.
    Tulipa heti mieleen, että tuolla voisi mainiosti kylmäsavustaakkin, ei puutu kuin esim ProQ:n savugeneraattori sinne tulipesään. Se tuo sokkelin massa kun tehokkaasti tasaa lämmön, ei lämpiä liiaksi.
    Toimisi tuo sitenkin, että aivan pientä tulta pitäisi ja sitten antaisi jäähtyä mutta se on kyllä työläs homma.
    Tuosta kylmäsavustuksesta; eilen korkkasin sen kolmatta vuorokautta savustuneesta paketin ja täytyy sanoa, että pitkä on oppimäärä kylmäsavustuksella mutta kyllä kannatti. Nyt voin sanoa, että ainakin jotenkin tuon kylmäsavustuksen olen alkanut oppia. Ei takuuvarmasti mistään kaupasta saa yhtä kuivakkaan maukasta kylmäsavukalaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *