Sanat eivät riitä kertomaan

Tervetuloa hoivakotiin!
Voitte jättää lompakon ja pankkikortin vastaanottajalle
– sitten vaan suoraan
pillerien jakoon ja lepositeisiin…
Sihto pilapiirroskin aiheesta al.
Johtaja eroaa tehtävästään ansaittuaan muutamassa vuodessa 5-6 miljoonaa.
Sipilän hallitus on voimalla auttanut bisnesmaailmaa.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/hallitukselta-suora-syotto-opposition-lapaan-kumosi-vanhustenhuollon-parannukset/ccd5dfb1-397f-43e3-9bcc-ef64e1fd6b83?ref=iltalehti:e44f&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi&_ga=2.88403544.27229898.1548741985-1145736346.1457014386
Kauppalehti ja Iltalehti valottavat aihetta.
Sipilän hallitus päätti kumota vanhuspalvelulain turhaa päällekkäisyyttä ja tulokset näkyvät.
Vastuupuolen säästöt ovat sitten syy ja seuraus?

24 Replies to “Sanat eivät riitä kertomaan”

 1. Tässä tämä Kokoomuksen ja Kepuleiden lehmänkauppa nyt on. Mitä tuli,,, kansa kärsii, omistajat käärii miljoonat taskuunsa.

  Ei tule SOTE menemään läpi.

 2. Eilen TV-uutisissa: Hoiva-alan suuri ostaa velaksi ja näyttää tappiota jolla voi näyttää saneeraustarpeen eikä näinollen maksa edes veroa. Elää kiertokautta ylisuuren koron tuotolla.

 3. Nii, tosta syötöstä. Miksi ne säännökset oli päin persettä ennestään ??
  Päättikö Sipilä, 100 vuotta ennen syntymäänsä, silloin kauan sitten muokata säädökset pieleen ??

  Mulla on herännyt ajatus että katselen pelleteatteria kun seuraan mitä eduskunnassa tapahtuu ??

  Joka päättäjä leikki viatonta kun kärähtää sohlaamisesta ?? Siä o 200 päättäjää.

 4. Kertokaa mulle joku miten päin persettä alunpitäen tehdyt säädökset tuottaa syötön jonkun lapaan ??

  Jos Sipilä kieltäytyy korjaamasta muiden mokia niin mitä se on ??

  Niin siis kenen lapaan se syöttö nyt sitten on???

  Mun näkemys on että noi 200 päättäjää saisi haistella jotain, ihan mitä mieli tekee haistaa.

 5. Kun lukee ton jutun niin paljastuu että edellinen hallitus halusi kaksinkertaisen hallintohimmelin.
  ”Lakimuutoksensa perusteluihin hallitus kirjasi, että se poistaa ja keventää päällekkäistä ja yksityiskohtaista sääntelyä, vähentää kuntien hallinnosta taakkaa, mahdollistaa henkilöstön joustavan käytön ja pienentää palveluiden järjestämisen kustannuksia.”

  Mutta sitten jutussa jätetään kokonaan ulos kuka päätti kunnissa ettei valvontaa suoriteta ja miksi ??
  Herää ajatus että kyseessä on vaalitemppu.

  Eli joku päätti jossain että Esperiä ei valvota koska vanhuksille ei ole mitään arvoa vaaleissa ??

  Siis mikä pellelauma johtaa nyt koko eduskuntaa sekä hallitusta että
  oppositiota ??

  Toimittajat jotka keksii raflaavia otsikoita jonkun puolueen asialla ??

 6. Hoivakoti Ulrikan valvonta piti olla Kristiinankaupungin harteilla.

  http://www.kristinestad.fi/kehitys-ja-hallinto/toimielimet/kaupunginvaltuusto/kaupunginvaltuuston-jasenet/

  Yhden puolueen kaupungin hallinto. 17 / 10 jos en väärinlaskenut.

  Puolue joka yrittää syöttöä opposition lapaan on itse myös oppositiossa ??

  Onko poliittinen peli suomessa mennyt näin raa’aksi että vanhuksia voi käyttää pelinappuloina kun pelataan julmaa peliä ????????

 7. Joo, päivän uutinen on että RKP, joka laiminlöi valvonnan, aikoo tehdä välikysymyksen hallitukselle omasta laiminlyönnistään ??

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8c67bd02-f08e-4f3b-8e66-a6fc5aff2eda

  SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vahvistaa Iltalehdelle, että kristillisdemokraatit, perussuomalaiset, RKP, vasemmistoliitto ja vihreät ovat vastanneet myöntävästi sosialidemokraattien neuvottelukutsuun.

  Todella merkillistä pelaamista vanhuksien hoivalla ??

  Eikö olisi aika seuraavissa vaaleissa vaihtaa eduskuntaan 200 edustajaa ??
  Ja semmosia jotka ei pelaa poliittisia pelejä suomalaisten terveydellä.

 8. Ison joukon pellejä tuo välikysymys. Ne lähtevät ikään kuin raatojen haaskalle nauttimaan viimeisiä lihanpaloja. Häpeisivät, koska jokainen puolue on ollut osallinen tässä asiassa huonoon vanhuspolitiikkaan ennen tätä hallitustakin..

 9. Välikysymyksellä ei enää tässä kohdassa ole sitä merkitystä, mikä välikysymykselle on tarkoitettu.

  Vaikka hallitus kaatuisi niin mikään ei enää käytännössä muuttuisi ennen vaaleja.

  Siinä mielessä kuitenkin ymmärrän välikysymyksen, että sen kautta asia saadaan suureen saliin keskusteluun, eikä hallitus voi siihen vaikuttaa.

 10. Välikysymys => peli jatkuu entisellään.

  Välikysymysten sijaan koko eduskunnan tulisi pyytää anteeksi Suomen kansalta.

  No, ny me sitte nährään mikä miäs o tää A. Lindtman ??

  Välikysymyspelle vai ihminen ???

  1. Hallitus kiersi ikuisuuskiistaa vanhushoivan työntekijöiden määrästä uudella laatusuosituksella. Se vähensi hoivahenkilöstön määrä ympärivuorokautisessa hoidossa. Henkilöstömitoitukseen alettiin laskea entistä joustavammin perustein huolenpitoon osallistuvaa henkilöstöä niin, että mukaan laskettiin myös muut kuin alalle koulutetut työntekijät.

   1. Lisäys, säästettiin kymmeniä miljoonia, miksi no siksi,,,,joku kuori kermat päältä…hoitajat kärsi, potilaat kärsi mutta eihän se haittaa

 11. Kannattaa huomata, että surkeaa hoitoa on saanut sekä julkisen sektorin laitoksissa, että yksityisen sektorin laitoksissa.

  Jotakin on siten mätää koko systeemissä, eikä vain joidenkin yritysten joissakin toimipaikoissa.

  Julkinen sektori ja yksityiset eivät edes ole samalla viivalla. Yksityisten valvontaa suoritetaan edes jotenkin, julkista sektoria ei pääsääntöisesti valvota lainkaan, mutta on myös tilanteita joissa kunta sekä järjestää että valvoo itseään – joka on ihan absurdia.

  Mikähän olisi asiantunteva puolueeton taho tutkimaan tätä himmeliä perusteellisesti?

 12. Ehkäpä tämä selittää tämän asian juuri niinkuin minäkin sen näen ja moni muu. Se on näiden kahden puolueen kauppa kokkareiden ja kepuleiden. Perseelleen meni, ei jatkoon tälläiset puolueet.

  ”Omituisinta tässä kaikessa on kuitenkin ollut se, miten sote-uudistuksen puolustelu on jäänyt kokonaan keskustan harteille, vaikka lähtökohtaisesti kyseessä on kokoomuksen projekti. Miksi keskusta ei heitä kokoomusta julkisuusjunan alle? Onko omat sijoitukset vaarassa? Mikä on maakuntavaalien tämän hetkinen tilanne? Ja miksi senioriverkostonsa puheenjohtajan kanssa keimaileva valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on niin vaiti? Eikö hän olekaan enää valmis seisomaan sote-uudistuksensa takana, vai pelkääkö kokoomus sen vaikutuksia vaalitulokseen?”

  Lähde:

  http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268601-nakokulma-kokoomus-kiertaa-sote-julkisuuden-kaukaa

 13. Missäs niitä lähihoitajia koulutetaan? Vaihdan alaa! 🙂

  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/264964-esperi-takoo-suomeen-yrityskauppamiljonaareja-valtaosa-rikastuneista-naisia

  Isohanni-Aarnio ei ole pysynyt enää laskuissa mukana, kuinka monta miljonääriä Suomeen on Esperin yritysostossa syntynyt. Määrä on kymmeniä, ehkä jopa yli sata.

  ”Valtaosa meidän yrityskauppamiljonääreistämme on naisia. Kuka olisi arvannut kymmenen vuotta sitten, että hoiva-alalla lähihoitajasta voi tulla miljonääri.”

 14. Petteri Orpo (Kok):
  ”– Vanhusten huollon laiminlyönnit ovat sietämättömiä. Minun Suomessani pidetään huolta kaikenikäisistä – niin lapsista kuin vanhuksista. En hyväksy kenenkään osalta sitä, että lakeja ja ohjeistuksia ei noudateta, Petteri Orpo kirjoittaa.
  – Vanhusten palvelut on laitettava kuntoon. Moni asia on nyt pielessä. Virheitä ja laiminlyöntejä on vuosien varrella tapahtunut sekä yksityisissä että julkisissa palveluissa. Molemmat ovat väärin.”

  ”Hoitajamitoitus on Orpon mukaan ”hoivapalvelujen kokonaisuudessa yksi numero, joka ei ole kaikki ongelmat ratkaiseva hopealuoti”.
  – Asiantuntijoiden mukaan siinä tarjotaan liian yksinkertaista, järjestelmäkeskeistä ratkaisua monimutkaiseen ongelmaan. Hoitajien määrän pitää aina riippua ihmisen tarpeesta, asiantuntijat korostavat.”

  ”– On tärkeää muistaa, että palvelumme vanhuksille lakkaisivat toimimasta heti, jos yksityinen ja kolmas sektori eivät olisi niitä tarjoamassa. Noin puolet vanhuksista on yksityisten hoidossa, ja yksityisten palvelujen laatuindikaattorit kertovat kokonaisuutena hyvää viestiä. Ei hyväksytä laiminlyöntejä – mutta ei myöskään tuomita niitä, jotka tekevät työnsä hienosti, Orpo päättää.”

  https://www.verkkouutiset.fi/petteri-orpo-hoivaskandaalista-en-hyvaksy-ettei-lakeja-noudateta/

  1. Minun mielestäni Orpo on oikeassa.

   Hoivakodeissa on monenlaisia asiakkaita. Osa tulee toimeen ihan hyvin ilman jatkuvaa apua – liiallinen hoivan tyrkyttäminen voi olla jopa häiritsevää. Henkilö haluaakin tulla toimeen ilman hoitoa.

   Sitten on henkilöitä, jotka esimerkiksi muistisairauden vuoksi eivät kykene itse huolehtimaan muiden vaivojensa vuoksi tarvitsemaa lääkitystä, mutta ovat muuten hyvässä kunnossa. Heille pitää sitten taata tavalla tai toisella se, että he ottavat tarvitsemansa lääkityksen.

   Jne. aina saattohoitoa tarvitseviin saakka.

   Yksilöllinen tarpeiden arviointi on välttämätöntä, eikä suinkaan määräys montako hoitajaa tarvitaan hoitokodin asukkia kohti.

 15. Täällä kokoomuslainen puolustaa taas omiaan, kova on ryhmäkuri, järjen käyttö ei ole tuossa puolueessa sallittu, Suomen Stasi…? ei voi tietää, tämä on realiteetti, faktaa, ei minun keksimää :

  Kokoomusjäsenkirja on kovaa valuuttaa

  ”Kokoomuksen jäsenikirja ja yhteydet kykypuolueseen ovat kovaa valuuttaa, niitä löytyy epäilemättä myös Aarnio-Isohannilta.

  Kyseisen Esperi Caren johtoryhmässä istuu esimerkiksi aluejohtajan tittelillä myös muuan Pia Panhelainen.

  Kukas hän on?

  No hän seurasi ex-ministeri Laura Rätyä (kok) keväällä 2016 Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi, kun Räty (kok) jätti Helsingin johtajahommat ja siirtyi Terveystalon liiketoimintajohtajaksi. Panhelainen tuurasi Rätyä jo tämän ministeriaikana nimellä Pia Sutinen, mutta nyttemmin hän on ottanut vanhan tyttönimensä käyttöön.

  Juu – aivan oikein: Panhelainen on jäsenkirjakokoomuslaisia.

  Panhelainen joutui jättämään apulaiskaupunginjohtajan tehtävät kuntavaalien jälkeen, kun Helsinki otti käyttöön pormestarimallin. Uusi oksa löytyi siis Esperi Caresta.

  Esperissähän sattuu ja tapahtuu.”

  1. Lisäys, on nämä kokoomuslaiset todella, todella röyhkeitä, muistakaa ketä äänestätte keväällä. Tätä keskustelua käydään parhaillaan twitterissä ja facebookissa sekä parissa muussa blogissa, aihe on hyvin sama. Ei tulta ilma savua, A-Studiossa Attendon johtaja selittelee juuri tällä hetkellä ihan älyttömiä…onkohan sekin kokoomuksesta.

Kommentoi