Gaza

Israel purki siirtokuntansa Gazasta ja vetäytyi sieltä kokonaan. Alue jäi siis kokonaan arabien eli ns. palestiinalaisten haltuun. Eikö sen pitänyt olla juuri sitä, mitä he ovat tahtoneet? Gazasta olisi voitu alkaa kehittää sitä ”palestiinalaisvaltiota”. Vaikka se onkin pieni ja tiheään asuttu alue, on maailmassa paljon esimerkkejä kukoistavista kaupunkivaltioista. Öljyrikkailta arabimailta ja myös EU:lta ja USA:lta olisi voitu saada rahaa kehittämiseen. Gazasta olisi voinut tulla esimerkki siitä, mitä  palestiinalaiset voivat saada aikaan.

Mutta ei. Valtaan nousi ääri-islamilainen järjestö Hamas, jonka tavoitteena on Israelin tuhoaminen. Niinpä Gazassa alettiinkin modernin yhteiskunnan sijaan rakentaa ääri-islamilaista terroristivaltiota. Hamas ei hyväksy mitään rauhaa ennen kuin juutalaisten valtio on tuhottu.  Rakettien ampuminen, tunnelien kaivaminen, palavien leijojen lähettäminen Israeliin ja rettelöinti raja-aidalla ovat olleet ainoa mihin Hamas on pystynyt. Tuloksena on raunioita ja köyhyyttä. Kansa myös joutuu elämään ääri-islamilaisen komennon alaisena, jossa mm. elokuvat on kielletty.

Sanotaan, että Israel saartaa Gazaa. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa muuten kuin että Israel rajoittaa lähinnä sellaisten tavaroiden vientiä Gazaan, joita Hamas voi käyttää terrori-iskujen valmisteluun. Valitettavasti Hamas on siinä kekseliäs, kuten  tunneleiden rakentaminen osoittaa. Gazalla on myös raja Egyptin kanssa, joten Israel ei voisi Gazaa yksin edes saartaa. Egyptikään ei pidä Hamasista, sillä se on osa samaa Muslimiveljeskuntaa joka melkein teki Egyptistäkin ääri-islamilaisen valtion. Egypti onkin luokitellut Hamasin terrorijärjestöksi.  Israelin vihaajat vertaavat mielellää Israelia Natsi-Saksaan. Entä jos Israel saartaisi Gazan niin kuin Leningradia saarretiin? Mistä tulee sähkö ja vesi Gazaan, entä elintarvikkeet? Tomittivatko natsit Leningradiin vettä, sähköä ja ruokaa ym. tarvikkeita?

Gazasta ammuttiin nyt parissa päivässä 700 rakettia Israeliin. Huolimatta Israelin tehokkaasta ohjuspuolustuksesta on kolme ihmistä kuollut, useita kriittisessä tilassa ja kymmeniä haavoittunut. On aivan selvää, että Israel voi jyrätä Gazan halutessaan maan tasalle. Natseista nyt puhumattakaan, kuvitellaan, että Israel toimisi edes kuin Venäjä, joka Tsetsenian sodassa hävitti Groznyin. Onko epäselvää siitä, ettei Israelilla riittäisi tykistöä ja ohjuksia sellaiseen? Gazan hengissä selvinneet pakenisivat Egyptiin ja Israel rakentaisi Gazaan omia talojaan, jos se toimisi edes kuin Venäjä.  Tai entä jos Israel ”maksaisi potut pottuina” ja ampuisi 700 ohjusta Gazaan umpimähkään?

Tiedot kertovat kuitenkin aivan muuta. Montaakaan arabia ei ole kuollut, Israelin iskut ovat kohdentuneet Hamasiin ja sen asetehtaisiin. Jos Israel tekee taas maaoperaation, se asettaa omat sotilaansa vaaraan säästääkseen palestiinalaisia siviiliuhreja: helpompi olisi ampua kaukaa kaikkea mikä liikkuu. Hamas sen sijaan laskee saavansa tästä pr:ää itselleen. Kaikki kuolleet ja haavoittuneet tuodaan mielusti näytille jos sattuvat olemaan siviileitä ja varsinkin lapsia. Ne länsimaissa, jotka menevät vipuun ja vaativat Israelin tuomitsemista, pelaavat Hamasin pussiin ja rohkaisevat sitä hankkimaan uusia ”marttyyreitä”, koska niiden katsotaan olevan kovaa valuuttaa kansainvälisen myötätunnon tavoittelussa.

On sanottu, että rauha Israelin ja arabien välille ei ole mahdollinen ennen kuin arabit lakkaavat vihaamasta juutalaisia enemmän kuin rakastavat omia lapsiaan. Tässä se taas nähdään.

 

7 Replies to “Gaza”

 1. ”Muslimit ovat nopeimmin kasvava uskonnollinen ryhmä, pääosin koska heillä on korkea syntyvyysaste ja nuorin väestörakenne. Arvion mukaan islaminusko nousee maailman suurimmaksi uskonnoksi vuonna 2070” (YLE)

  Kahelit uskovaiset eli tässä tapauksessa juutalaiset ja muslimit tappelee alueesta joka annettiin sotien jälkeen Israelille.

  Ei hätää, muslimit ohittaa maailmassa ennemmin tai myöhemmin kristittyjen lukumäärä ja samat tappelut jatkuu. Muslimit tulee työntämään mereen juutaliset jo pelkällä väkimäärällään tulevaisuudessa.

  Uskovaiset tappaa tälläkin hetkellä toisiaan ”jumaliensa” käskystä, erikoista sakkia…

 2. Erinomainen kirjoitus Norpalta – kiitos.

  Paras ratkaisu olisi ilmeisesti ajaa kaikki arabit Gazan alueelta Egyptin puolelle ja rakentaa Gazan ja Egyptin välille muurien muuri.

 3. Katsokaapa tämä dokkari.. ”Venäjälle rakennetaan vuosittain tuhat uutta kirkkoa…”

  Ovat alkaneet jo vastaiskuun muslimien invaasiota vastaan, sekä alistavat kansaa nyt ”jumalan” tahtoon, on hyin laadukas dokkari… samaan aikaan lännessä aletaan taipumaan muslimien oikkuihin ja tänne rakennellaan moskeijoita…. Edelleen itse sitä mieltä että uskovaiset on” kajahtaneita”, tapellaan kokoajan jonkun ”jumalien” takia…?

  Katso Yle Areenassa:

  http://areena.yle.fi/1-4550384

 4. Ei tässä uskonnosta tapella vaan maasta. Eikä mikään porukka pelkällä väkiluvulla aja ketään minnekään. Arabeja on aina ollut moninverroin juutalaisiin verrattuna, mutta yritykset ”ajaa juutalaiset mereen” ovat epäonnsituneet kerta toisensa jälkeen ja se kiukuttaa.

  Hamas halusi ”marttyyreitä” ja julisti innoissaan sellaisia: raskaana ollut nainen ja pikkuvauva olisivat menehtyneet Israelin iskussa. Israelin mukaan kysymyksessä oli kuitenki Hamasin itsensä ampuma raketti, joka jäi lyhyeksi. Väliäkös hällä, kunhan saadaan marttyyreita. Lontooseen oli bussipysäkeille liimailtu julisteita: ”Israel tappaa taas lapsia, hyvää päivänjatkoa!” Siitä nähdään, mihin Hamas pyrkii. Kuolleisiin palestiinalaislapsiin.

  On todella merkillepantavaa, että Hamas ampui lähes 700 rakettia Israelliin tappaen neljä ihmistä ja haavoittaen mionia, ja silti Israel, jolla olisi sotilaallista voimaa tuhota koko Gaza, iskee kirurgisen tarkasti vain Hamasin kohteisiin. Millä muulla maalla olisi malttia sellaiseen? Jos ne raketit olisi ammuttu Suomeen niin vaatisitko varovaisia toimia ettei vastapuolella tulisi turhia uhreja? Ja sitten kehdataan haukkua Israelia natsien otteista!

  1. Norppa. Ei niitä pelkällä väkiluvulla ajeta juutalaisia mereen… mutta todellisuus on että tulevaisuus on nuorten ja lapsien, ken niitä nyt tekee ja paljon… Se tulevaisuuden voittaa. Samahan se on Suomen kohtalo tällä kehityksellä kuin Israelin kohtalo… ei synny lapsia. THE END.

Kommentoi