37 vastausta artikkeliin “Kommentointi”

  1. Pentti; asiaa kirjoitat mutta … en ole ainut, mielipiteelläni, että aivan tasapuolista eri kirjoittajiin ylläpidolla ei mielestäni ole (ei liene helppoakaan). En ole ainut, jolla tämä sama epäilys on. Minulta tosin on poistettu yksi avaus, ”varmuuden vuoksi” maininnalla. Vähän pitkin hampain sen nielin, nielin kuitenkin siitä protestoimatta.
    Ainakin yhden kommentoijan osalta minuun on kohdistunut henkilökohtaista argumentointia, kuten; Punainen Pohjola (tosin ei hassumpi ilmaisu, vaikkakin solvaus), venäjämielinen, punikki, … jne. Ei kuitenkaan mitään seuraamuksia kommenteista.
    Soveliastahan tuommoinen nimittely ei tietenkään ole ja tietoisesti välttelen sitä. Se on kyllä hyvä, että se on kiellettyä.
    Tuota poistettua avausta en ole lukenut mutta eipä tuo paljonkaan kiinnosta.
    Onhan se toisaalta ihan hyvä asia, että viime päivinä oli montakin peräkkäistä päivää kun keskustelimme varsin asiallisesti, vaikkakin ehkä erimielisestikkin, kuitenkin asiallisuus säilyi. Se on hyvä.

  2. Samaa kuin Pentti ihmettelen. Miksi pitää solvata, ilkkua ja irvistellä. Satiirin ja sarkasmin ymmärrän, mutta henkilökohtaisuuksiin meneminen on jotenkin raukkamaista.

  3. Poisto koski minun juttuani.

    Minusta nimimerkki ei ole henkilö ellei sitä tiedetä julkisesti ja selvästi, kuka siellä on takana. Nimimerkki huutelee suojan takaa ties mitä solvauksia kenenkään siihen puuttumatta. Täällä on myös hyviä nimimerkkejä, jotka ovat tiedossa julkisesti, keitä he ovat. Ei koske siis heitä. Tästä osuudesta poistoa olen eri mieltä.

    … mutta mainitsin jutussani ihan oikean henkilönkin, jota taas itse solvaa julkisuuden henkilöitä nimeltä sekä rinnakkaisbloggaajia ja, vain oman aatteensa vuoksi. Siihen henkilöön liittyy voimakkaasti sanat ryssä, kommunisti, punainen jne..
    Tästäkin osuudesta olen eri mieltä huolimatta siitä, että mainitsin henkilön oikean nimen.

    Huolimatta siitä, säännöt sallivat bannaukset, se kertoo taas bannaajista omaa itsetunnon heikkoutta keskustella ja puolustaa kantaansa..

  4. Kallen mainitsemaan tasapuolisuuteen ei koskaan takuulla päästä, ei täällä eikä missään muuallakaan, jossa ihmiset saavat vapaasti lausua mielipiteitään. Ei ole olemassa mittaria, eikä mitään mittayksikköä, jolla voitaisiin todeta tasapuolisuus. Ei se, että tuntee tulleensa hyljätyksi ja väärinymmärretyksi aina tarkoita sitä, että näin olisi oikeasti.

    Täällä ja muuallakin on pakko muodostaa mielipiteensä ajan myötä tulleeseen käsitykseen ja ymmärrykseen kirjoittajasta ja hänen ajatuksistaan. Niiden selkeät ylitykset yleensä ovat niitä ei toivottuja.

    Minä en ole koskaan ymmärtänyt sitä, miksi on pakko hakea niitä sananvapauden rajoja. Enkä nyt tarkoita täällä olemista, vaan kaikkialla muualla somessa ollaan paljonkin törkeämmin kokeilemassa niitä.

  5. Heikki, selvitin ”tasapuolisuuden”, Ja onhan sinulla oikeutesi omalla blogillasi.

  6. Niin, täällä eräs ”kirpputorimyyjä” latelee omiaan ja tekee blogiavauksia henkilöistä nimellä, sitten kun tälläisen blogi poistetaan tämä järkyttyy… 🤣

    Hanki hyvä mies hamekangasta.

      1. Tämä sama ”kirpputorimyyjä” luulee tietävänsä toisesta kaiken, väitetään persuksi, ei pidä paikkaansa, väitetään vaihtoautomyyjäksi, ei pidä paikkaansa, väitetään äärioikeistoksi, ei pidä paikkaansa. Sekä lukuisia muita harhaisia väittämiä. On vain hyvä ettei tälläinen pääse liikaa ääneen, alkaa tulla skitsofreeninen olo kun noita väittämiä lukee… 🤣

        1. Sinun osaltasi kaikki nuo kieltämäsi pitävät täysin paikkansa. Jos minua tarkoitat, mistähän sanavarastostasi tuo kirpputorimyyjä on löytynyt ?

  7. Onhan se niin, että joskus tuntuu siltä, että on eskarilaisten kanssa hiekkalaatikolla, kun tätä palstaa seuraa. Nimittelyä, henkilökohtaisuuksia, älyttömiä yleistyksiä, herkkähipiäistä bannaamista, yhden totuuden julistamista jne.

    Kuten ylläpidon puolelta sanottu, jokainen ”omistaa” oman bloginsa ja saa sen tiimoilta tehdä mitä hyvänsä. On vaan niin, että jonkun/joidenkin osalta tuntuu, että kun omat tiedot eivät riitä, siirrytään henkilökohtaisuuksiin.

    Eräs blogaaja kehotti minua muutama kuukausi sitten pysymään poissa hänen avauksistaan. Ei ilmeisesti ollut valmis avoimeen mielipiteiden vaihtoon, jotta oma ”totuus” ei vaarantuisi.

    No minä uskoin kerrasta, enkä ole sen jälkeen hänen blogeissaan vieraillut.

  8. Se, että jotkut kirjoittajat esiintyvät väärällä nimellä ei ole mielestäni oikein. Nimimerkki on asia ihan erikseen, vaikkapa Norppa.

    Jokaisella henkilöllä on vain yksi oma oikea nimi – kunnes vaihtaa virallisesti nimeään ja saa uuden henkilöllisyystodistuksen.

    Minun mielestäni pitäisi olla sallittua yhden henkilön kirjoittaa vain yhdellä nimellä tai yhdellä nimimerkillä.

    Esimerkiksi Marko Suutari perusti valeidentiteetin Facebookiin ja kirjoitti roskakommentteja sen avulla Verkkouutisiin useammallakin väärällä nimellä. Sitten yhtenä kauniina päivänä ne roskakommentit lensivät hujauksessa bittiavaruuteen. Niin pitäisi tapahtua täälläkin.

    1. Siksi kirjotin koska Verkkouutisissa oli venäläisnimellä oleva feikki kirjoittaja. Katsoin kuinka pitkään tälläistä paskaa pystyy kirjoittamaan, suljin itse feikkitilin. Siinä nähtiin kuten täällä eräällä feikkinimimerkillä kirjoittaessani että henkilöllä voi olla monta nimimerkkiä, täällä on edelleen sellainen kirjoittaja joka kirjoittaa kahdella eri nimellä.

      Kaiken huipuksi mm Putkinen meni täällä miinaan ja väitti feikkinimimerkillä olevaa Kremlin agentiksi tosissaan, siinä nähdään kuinka harhainen voi henkilö olla joka näkee ympärillään punikkeja ja kommareita. Senmoista se 🤣

      Maskirovka on parasta lääkettä….

      1. Tiedoksi, Verkkouutisissa on edelleen puolenkymmentä feikki nimimerkillä olevaa, ne osaa johdatella kirjoittajia miten haluaa, seuraan edelleen sivuston kommentointia…

    2. Ja edelleen… lisäys. Putkinen väittää että kirjoitin usealla eri nimellä Verkkouutisiin. Ei pidä paikkaansa, tämä harhaisuus ei onneksi ole tarttuvaa 🤣

      Vai kirjoitanko sinne edelleen…

    3. Eikös tuossa nyt syytellä henkilöä ihan nimeltä? Perusteet pitäisi olla melko vahvat, muuten syyttely lienee melko heikkoa.
      Toisaalta, mitäs se näille sivustoille oikeastaan kuuluukaan, mitä henkilö jossain muualla kirjoittelee.

      1. Kalle, kukaan ei kirjoittele sinne mitään… Eräs luulee, antaa olla siinä uskossa

    1. Siitä vaan Heikki, täällä on vapaaehtoisen tontti jatkuvasti vapaana, pääsisi tästäkin ” kiikkustuolista ” irti. Ei tämä ihan niin helppoa ja hauskaa ole, miltä näyttää ja kuulostaa. Ihan molemmille kyljille tuntuu nytkin tuulevan.

  9. Eipä tuo ”feikkikirjoittelu” liene yhtään pahempaa kuin kirjoitella tänne tosiasioina juttuja, jotka sittemmin osoittautuvat ko henkilön epätodellisiksi kertomuksiksi vaikkapa etelänaapurimme sotilaskoulutuksista, toiminnasta Ukrainassa, Georgiassa … jne. Feikkikirjoitukset lienevät aivan samaa luokkaa.

  10. Sovitaanko että ei loukata ketään täällä. Olisi kaikille helpompaa. Mulle käy se.

  11. En nyt ihan helposti usko, että tämä Marko pystyisi kirjoittelemaan Putkisen nimissä; siksi erilaisia heidän tekstiasunsa ovat.

  12. juhani karjalainen:” Minusta nimimerkki ei ole henkilö ellei sitä tiedetä julkisesti ja selvästi, kuka siellä on takana. Nimimerkki huutelee suojan takaa ties mitä solvauksia keneenkään siihen puuttumatta.”

    Tarkoitatko yleisellä tasolla, vai puhutko kenties nimimerkki Tapio KK:sta?
    Tämä Tapio KK. on kummasti peesannut sinun komentointiasti, ja kun taannoisessa blogissani (aiheena yhdysvaltalainen presidenttiehdokas Bernie Sanders) moitiskelin Tapio KK:n solvaavaa kielenkäyttöä, hyökkäsit kimppuuni ja teeskentelit, että olin moitiskellut sinun, juhani karjalaisen kommentia. Ilmoitin blogissani asian todellisen laidan, mutta sitä et ole huomatakseni noteerannut sitä mitenkään. Joten ei ole peilin vika jos naama on vino.
    Minun puolestani voit käyttää niin monta sivupersoonaa kuin parhaaksi näet, mutta varo kompastumista oman näppäryyteesi. Se on niin noloa jos kompastuu omiin koipiinsa.

    On olemassa myös säännöt mitä voi sanoa/kirjoittaa julkisuuteen. Niin täällä Pirkan blogeissa kuin muuallakin. Esimerkiksi jos syyllistyy kunnianloukkaukseen, herjaukseen etc. voi joutua vastaamaan sanoistaan. Ei siihen mitään erillistä vihapuhetermiä tarvita, vaikka tätä termiä ajetaan kuin käärmettä pyssyyn, jotta sananvapautta voitaisiin kaventaa orwellilaisessa hengessä ja mielessä.

    1. Minulla ei ole minkäänlaista yhteyttä tai tekemistä tapio kk:n kanssa- ei mitään !
      Täydellisen väärä, jopa hölmö tulkinta.
      Kommenttini koskee kaikkia kirjoittajia. Jos mielipiteet kohtaavat hänen kanssaan lähinnä persukritiikissä, se on ainoa yhteinen tekijämme. Mutta todella hyvä, että joku muukin on hereillä tässä persublogissa. Ja sehän tunnetusti ärsyttää.
      Minut löytää omalla nimelläni Heikki Karjalainen, Juhani, taas on tämä blogiston tekninen ongelma, kun en voi kirjautu fb:n kautta.
      Mene US- puheenvuoroihin tai fb- saitille- sieltä löydät minut- saman henkilön.

        1. Tässä on juuri yksi typeryyden esimerkki, joka tehtailee ja irvailee kaikkea liikkuvaa, jos se on ulkopuolella oman pieneksi kutistuneen maailman sisältä katsoen.

  13. Lisäksi Kalle Pohjola tuntee minut ihan fyysisestikin, joten olen olemassa ihan oikeastikin.
    Lasse Sylvesteriltä voisi löytyä asiallisempia analyysejä.

  14. Kävin vasta, pitkästä aikaa, 28.8.2019 kirjoittamassani blogissa, jonka otsikko on ”Demokraattien Bernie Sanders puhuu toista ja tekee toista.” juhani karjalaisen kommentti, josta puhuin aikaisemmin tässä ketjussa ja joka alkoi sanoilla ”Kallolla on kallo halki”, näkyy kadonneen, itse en ole sitä poistanut. No, ei siitä mulle traumaa tullut eikä siitäkään että se on häippäissyt. Olipahan vain kummallisimpia kommentteja, joita blogeihini olen saanut.
    Minun puolestani asia on ok. Öitä ja rauhallisia unia!

    1. Lasse..Oisko siinä että joku tuntee jonkun ja joku tekee sitten oikaisun… ei voi tietää…

  15. Tarkoituksella otin kommentoinnin pois siitä, koska se oli oikeasti tiedote. Tiesin myös että en ehtisi viikonloppuna siihen osallistumaan. Edelleen tiesin, että olisi asiatonta toimintaa ylläpidolta nostaa tikun nokkaan yksittäistä henkilöä ja siten avata keskustelua minkään nimetyn henkilön halventamiseksi.

    Yksi blogaus ei mennyt nappiin, poistettiin, ilmoitettiin asianomaiselle ja toivottiin toista lähestymistyyliä. Maailma jatkoi kulkuaan.

    Jos kokee, että ylläpito teki väärin – mikä on aivan mahdollista – siitä voi pistää palautetta ja se puidaan. Tässä oli kuitenkin tilanne niin sanotusti päällä, julki oli teksti joka olisi voinut johtaa käräjille, syytöksen osuessa niin tekstin kirjoittajaan kuin ylläpitoonkin. Niihin on reagoitava nopeasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *