Sanna Marin omilla poluillaan

Nyt on Tampereen kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja, sekä SDP;n 1. varapuheenjohtaja lähtenyt tulkitsemaan talouspolitiikan arviointineuvoston lausuntoa omalla tavallaan. Lausunnossahan nimenomaan sanottiin, että hallituksen ansioksi voidaan sanoa työllisyyden lisääntyminen. Siis suomennettuna, että todellisia työpaikkoja on tullut lisää.

Marin kuitenkin sanoo, että se ei ole nykyisen hallituksen ansiota, vaan tätä edellisen.

Sanna Marin @MarinSanna

”Talouspolitiikan arviointineuvosto toteaa, että pääkiitos työllisyyden paranemisesta menee edelliselle eikä nykyiselle hallitukselle.”

Tässä lausunnossan hän ei vääristele asiaa, vaan suoranaisesti valehtelee.

Onko tämä linjassa SDP puolueen nykypolitiikan kanssa, sehän on valmistautumassa suureen vaalivoittoon. Niin kuin Marin toisaalla sanoo, että häntä ei kiinnosta mitkään kallupit totuus ja voitto näkyy vaaleissa. Sehän on ihan totta, mutta mikä puolue sen kärkipaikan vie, sekin ratkaistaan vaaleissa.

13 vastausta artikkeliin “Sanna Marin omilla poluillaan”

  1. Marisija ja muut punaiset valehtelevat sen kun vain ennättävät. Lupaavat vaikka kuun taivaalta, vaikka hyvin tietävät ettei lupausten toteuttaminen ole mahdollista.

    Näiden punaisten toimenpiteillä työttömyys ja velkaantuminen olisivat kasvaneet hirmuista vauhtia.

  2. Totuudella eivät demarit pääse pitkälle.
    Pitää valehdella ja rutkasti, jotta näyttäisi demuolle hyvältä.

  3. https://www.talouspolitiikanarviointineuvosto.fi/raportit/raportti-2018/
    *
    Jotta ei lehtitietoihin yksistään tarvitsisi tukeutua, piti kaivaa esille raportti – toisin tiivistetty suomenkielinen versio

    Sanna Marinn sanoille ”Talouspolitiikan arviointineuvosto toteaa, että pääkiitos työllisyyden paranemisesta menee edelliselle eikä nykyiselle hallitukselle.” on mahdotonta löytää mainintaa eikä tukea raportista.

    Varmasti saamme kuulla lähikuukausina lisää vaalivalheita. Toivottavasti niillä ei voiteta vaaleja.

    *****
    Katsaus talouspolitiikasta 2018 – Suomenkielinen yhteenveto, pdf

    https://www.talouspolitiikanarviointineuvosto.fi/wordpress/wp-content/uploads/2019/01/suomenkielinenTiivistelma2018_korjattu.pdf

    Nopea kasvu viimeisten kahden vuoden aikana on helpottanut hallitusohjelmassa asetettujen politiikkatavoitteiden saavuttamista. Työllisyysastetavoite saavutettiin jo marraskuussa 2018. Jos kasvu jatkuu odotetusti, työllisyysaste pysyy 72 prosentin yläpuolella hallituskauden loppuun, kevääseen 2019 saakka.

    Hallitusohjelmassa sitouduttiin tekemään päätöksiä, jotka johtaisivat kestävyysvajeen poistamiseen. Suuri osa kestävyysvajeesta oli tarkoitus kattaa parantamalla tuottavuutta terveydenhuollossa. Sote-uudistus on edelleen eduskunnan käsittelyssä. Vaikka uudistus hyväksyttäisiin, on epätodennäköistä, että se tulee johtamaan tavoiteltuun kustannusten alenemiseen.

    Neuvosto arvioi hallituksen nykyisen finanssipolitiikan virityksen olevan kutakuinkin sopiva.

    Arvio työllisyyspolitiikasta
    Kautensa alussa hallitus asetti erittäin kunnianhimoisen tavoitteen työllisyysasteen nostamisesta 72 prosenttiin. Useimpien talouden seuraajien, mukaan lukien Talouspolitiikan arviointineuvosto, yllätykseksi tavoite saavutettiin jo marraskuussa 2018. Myönteinen taloussuhdanne on luonnollisesti ollut keskeinen syy työllisyyden kohentumiselle. Suomen talouden kasvuvauhti ei kuitenkaan ole ollut poikkeuksellisen korkea muihin maihin verrattuna viimeisten kahden vuoden aikana. Pikemminkin Suomi erottuu vertailussa maana, jossa kasvu käynnistyi myöhemmin kuin muualla.

  4. Sanna Marin on monella tapaa mielenkiintoinen poliitikko, joka on kovin vähällä asialla saavuttanut aseman, jossa kapasiteetti ei vaan yksinkertaisesti riitä.

    Kunnallispolitiikassa esim. muilta lainatut avaukset vielä saattavat mennä sellaisenaan läpi, mutta isommassa kuviossa ne saattavat potkaista takaisin.

    Ja olisi toki suotavaa, että puolueenjohtajalla olisi jokin mielipide johonkin asiaan, siis sellainen, jonka pohjalta hän ei olisi sekä, että eri mieltä asioista muiden kanssa, meillä on jo Paavo Väyrynen.

  5. Marin on Suomessa tuntematon, Tampereella tunnettu lähinnä äärimmäisen kovana ja äänekkäänä. Hänen on pakko hieman hankkia diplomatian taitoa tai pään verisuonet eivät kestä. Armottomuus ja näköalattomuus luovat surullisen mielen.

    Valtakunnanpolitiikkaan hän tuli yhtäkkiä, tuuraamaan ystävää. Häntä ei voi moittia siitä ettei hän tuntenut kaikkia aiheita heti. Niiden oppimiseen menee vuosia. Tämä huomioiden hän sai mielestäni osaamisesta tyydyttävän arvosanan.

    1. Kyuu – olen samaa mieltä että jopa mielenkiintoista seurata kuin muitakin nuoria eri puolueiden näköalapaikoilla että miten luovivat politiikan saroilla uriaan ; omissa puolueissaan !
      Sillä heidän kannoistaan kuin ajamista seikoistaan voidaan ”katsahtaa mitä tulevaisuus saattanee tuoda tullessaan”,ajan muuttuessa.

      Mikalle – samaa mieltä minäkin että yksi Paavo Väyrynen riittää !

  6. Se on pelkästään hyvä asia, että nuoret poliitikot kokeilevat siipiensä kantavuutta. Se vaan tahtoo olla niin, että jos lentää liian korkealla saattaa tulla äkkipudotus, siitäkin on esimerkkejä.

    Marin kaivaa jopa Rinteen avauksia, lupaamalla sen satasen maksua vähätuloisille. Ajatuksena hyvä, mutta toteutuksena varmaan mahdoton. Jotain uutta.nyt kaivattaisiin.

    1. Hyvin sanottu, ”Se vaan tahtoo olla niin, että jos lentää liian korkealla saattaa tulla äkkipudotus, siitäkin on esimerkkejä.”

      Marinilla on kova koulu edessä, mutta vapaaehtoisesti hän kai on siihen lähtenyt, joten lykkyä tykö vaan.

      Kauanko Marin sitten keulakuvana ”joutuu” jatkamaan se kai jää nähtäväksi, mutta helmikuun loppuun kaiketi ainakin.

      Siinä määrin tiedostuslinjassa Rinteen terveydentilasta on sanoisinko erikoisuuksia, että kuka tietää, mutta se on yksityisasia.

  7. ”Räpätäti”- Marin ei tuolla osaamisella pitkälle pötki. On siellä demareissa asiansa osaajia roppakaupalla vrt. Marin. Panisivat rivinsä kuntoon, niin saataisiin kunnon vaaliteemat keskusteluun.

  8. Onhan se niin, että jokaisella puolueella on ne omat ”kellokkaansa” ja siipiensä kokeilijat. Vasemmistolla on Li Andersson, Kokoomuksella Susanna Koski jne., kertokaa joku ne loput.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *