Todella huolestuttavaa…

Täällä on laitettu viime päivinä vallan hulinaksi. Ei vähintäkään mielenkiintoa ole ollut täällä olemiseen, saati sitten osallistua keskusteluun, moneen päivään. Kaikki säännöt ja ne vähätkin hyvät tavat on unohdettu, ikäänkuin niitä ei koskaan olisi ollutkaan.

Kolme- neljä blogistia tekee avauksia ja muutama muu yrittää parhaansa mukaan säestää heitä. Loput, suurin osa muista sivuston käyttäjistä onkin sitten paennut jonnekin ja pysyvät ainakin hyvin hiljaa.

Suureen ääneen haukutaan Suomen tasavallan hallitus, muutama ministeri ja jopa presidentti. Käydään toisten blogistien ”kurkkuun kiinni”  ja haukutaan jopa nimeä käyttäen.

Muistetaan nyt, että sääntöjen mukaan julkisuuden henkilöitä saa haukkua ja arvostella, mutta rajansa silläkin, yksityisyyteen ei saa kajota. Toiset blogistit eivät ole vapaata riistaa, joten heidän solvaaminen ja arvostelu  on laitonta.

Muistetaan nyt vielä käyttää hiukan asiallisempaa kieltä, eikä sanota ihan mitä sylki suuhun tuo. Sekin on aika pahasti päässyt täällä rehottamaan.

Tämä nyt ihan vain muistutukseksi, tähän asti en ainakaan minä, eikä kovasti ylläpitokaan ole puuttunut keskusteluun. Seuraavaksi ei asioista varoitetakaan, näin etukäteen, vaan toimitaan sääntöjen mukaan. Annetaan tilaisuus muillekin blogisteille ja yritetään toimia hiukan monimuotoisemmin. Meillä jokaisella on aiheita kirjoitella, vaikka miten paljon. Nykyisillä aiheilla ei valitettavasti synny keskustelua. Otetaan kaikki mukaan ja toivotaan uusia tulijoita.

49 vastausta artikkeliin “Todella huolestuttavaa…”

  1. ”suurin osa muista sivuston käyttäjistä onkin sitten paennut jonnekin ja pysyvät ainakin hyvin hiljaa.” esimerkiksi minä kuulun tähän joukkoon.

    Menee yli ymmärrykseni tämä negatiivisuus ja samojen aiheiden jauhaminen.

  2. Allekirjoitan ongelman. Mutta mikä on oikea ratkaisu?

    Minä en kovin hevillä ryhdy sanomaan mistä aiheista ei saa keskustella.

    Voitaisiin toki sopia että samasta aiheesta vain yksi blogaus päivässä, että ei tarvitse viiden käyttäjän kirjoittaa samaa juttua joka päivä uusiksi?

  3. Marko, olen huomannut saman että moni juttu jää vähemmälle kommentille – mutta silti siitä jää parempi mieli.

    Lisäksi, tuo linkkaamasi blogaus on saanut enemmän blogin ulkopuolisia katselukertoja kuin monikin persuaiheinen.

    Viimeisen viikon ajalta Putkinen pitää kärkeä tässä tilastossa, suosituimpana työttömyysaiheinen juttu, mutta hyvin meni myös Tiaisen köyhyysjuttu, kuten myös Väinön puoluegallup-juttu jossa oli persukärki edellä.

    Ei siinä mitään että lautasella on pekonia, mutta sopii siihen vähän porkkanaakin.

  4. Mua ei ihan kauheesti innosta Sipilän moittiminen. Varsinkin kun se on perusteetonta. Työttömien aktivointi on ollut sinisten touhuja ??
    Virheitä puheissaan tekee jokainen. Virheetöntä ihmistä ei ole.
    Perussuomalaiset sauhauaa ??

    1. Kaikkia politiikkoja pitää arvostella tekemisiensä mukaan sipilääkin, hänen perheensä ei arvosteluun kuulu kuten ei kenenkään muunkaan .
      Ja rvostelun pitää olla hyvällä tasolla vaikka tuskinpa ne pb lukee kukaan saattaa olla että lukevat terv tepivari

        1. Tepi : ”Kaikkia politiikkoja pitää arvostella tekemisiensä mukaan”
          Eli sipilä ainut jota voi arvostella ??
          Niin ja missä ne muiden arvostelut ??

          1. Ei noin Teho paketti vaan ihan kaikkia tekojensa vuoksi sipilää samalla ns puu nuijalla .
            Ja ministereitä muutoinkin isomalla nuijalla terv tepivaari

  5. Minä teen omia avauksia aika harvasti. Ja harvoin ne on politiikkaa koskevia.

  6. Asioista pitäisi voida keskustella asioina, mielellään esittäen kylmiä tosiasioita – eikä luuloja tai propagandaa. Jos voisi pitää tunteet, mieltymykset ja henkilöihin kohdistuvan antipatian poissa kirjoituksista, niin se olisi hyvä asia.

    Some taitaa kuitenkin olla tulvillaan vihaa, riidankylvämistä, toisten haukkumista, jne.

    Kommentoinnissa olisi hyvä, jos pitäydyttäisiin oman mielipiteen asiallisessa julkituomisessa, mutta ei jankutettaisi toísen blogissa. Yksi kerta riittää mainiosti.

    Minulla ei ole lääkettä tähän ongelmaan, mutta surulliseksi tämä vetää.

    Asiaton kirjoittelu varmaankin vähenisi jos vaadittaisiin kirjoittajilta vahvaa identifiointia – mutta se tietäisi tietysti myös kirjoittajien määrän vähenemistä.

    Surkeinta olisi, jos mentäisiin ennakkosensuuriin – se estäisi tehokkaasti keskustelun asioista.

  7. Mitenkähän tuo henkilöihin kohdistuva antipatia toimii kohdaltasi, JP??

    1. minulla oli kerran esimiehenä narsisti, sellaisen kanssa keskustelu on hyvin yksipuolista..

  8. Täällä ei ole kielletty kirjoittamasta politiikasta, ei ole kielletty mistään muustakaan aiheesta. Ei myöskään ole suositeltu kirjoittamaan jostain tietystä aiheesta. Ainoastaaan tapa jolla kirjoitetaan pitää olla sääntöjen mukaista ja yleisesti hyväksyttyä.

    Näillä blogeilla ei ole ennakkosensuuria, joten toivottavaa olisi, että jokainen kirjoittaja eläisi sen mukaisesti. Kaikki varmasti ymmärtävät, miten on oikein ja hyvä tapa kirjoittaa ja arvostella olosuhteita, sekä politiikkaa. Kirjoituksia tarkastetaan satunnaisesti jälkikäteen, juuri se määrä minkä kaksi ihmistä ehtii.

    1. Jatkuva tekstien tarkastelu on varmasti kovaa hommaa, näin se on oikeasti.

  9. Kyllä se vaan on niin, että täällä samat myllyn kammenkiertäjät jauhattavat samaa puolue-mamu- agendaa päivästä toiseen kommentteineen – että väsyttää.

    1. Pitääkö sitä puoluette sitten mollata niinkuin te teette, sekö on oikein…???

  10. Saattaapa tarttua mediasta tämä otsikkojen revittely.
    Itse suosisin avauksen monipuolisempaa käsittelyä ilman lyttäystä.
    Kaipaan myös peukku ylön peukku alas nappia jolloin voisi ilmaista kantansa sanoitta.
    Pitkiä juttuja ei monikaan lue ja siksi linkit ovat hyvä heille jotka haluavat paneutua asiaan laajemmin.
    Liiviliikkeet ovat nyt menossa alkaen Pariisista-
    Meillä Suomessa ei nyt ihan helposti lähdetä toreille.
    Kumpa malttaisi.

    1. Niilo, minusta se peukku on laiskan ihmisen merkki. Ja siitä linkistä, sen pitäisi myös olla toimiva, eikä pelkkä osoite johonkin.

  11. Olen edelleen sitä mieltä että täysin pohjaa vailla oleva politiikon arvostelu ei ole arvostelua.
    Jos jutulla / kommentilla ei ole yhtymäkohtaa todellisuuteen se kertoo ihan jostain muusta.
    Kyllä mä tajuan että jokin touhu saattaa provosoida ihmistä.
    Provosoitumalla ihmisestä tulee narri.

  12. Edelleen ehdotan, että otettaisiin semmoinen rajoitus hetkeksi aikaa että ei useampaa avausta samasta aiheesta per päivä. Saa keskustella, mutta ei tarvisi tehdä jopa viittä blogiavausta aivan samasta asiasta – semminkin kun moni niistä on vain parin lauseen mittaisia.

    Miltä tämä kuulostaa?

  13. Pidetään keskustelu auki pari päivää ja sen pohjalta voidaan ottaa käyttöön. Olen joka tapauksessa pari päivää poissa kotosalta.

    Toki muistutettakoon itsestäänselvyydestä: tämä sääntö ei koske vain maahanmuuton ongelmia, vaan yhtä lailla keskustelua Tampereen ratikasta, pohdiskelua soteuudistuksesta, mietintää viikon hittielokuvasta tai tuumailua taloudesta.

  14. Minusta ei ole oikein kieltää uusia avauksia samasta aiheesta. Suositus voi toki olla.

    Esimerkiksi minulla tulee usein ajatus kirjoittaa uusi avaus kesken vaikkapa Postimees-lehden lukemista. Teen sen avauksen saman tien ilman, että kahlaan lävitse olisikohan joku toinen voinut tehdä aloituksen samankaltaisesta aiheesta. Joskus on vain vähän aikaa piipahtaa netissä.

    Uusi avaus voi myös olla täysin erilainen näkökulma asiaan, josta joku toinen on kirjoittanut toisenlaisen ihan samanaikaisesti.

  15. Huomasi, että tänään 14.1. kaikki kommentit ovat persuilta paitsi yksi Tepiltä ja loput minulta. On tämä varsinainen persu-blogisto, kun muualla eivät saa ääntään kuuluvaksi. US:ssäkin yrittävät valloittaa saittia Luukkasen johdolla.

    1. Tilastoa 14.1.2019

      14.1.2019 / tepimast
      14.1.2019 / Marko
      14.1.2019 / juhani karjalainen
      14.1.2019 / Väinö Törnroos
      14.1.2019 / Mika
      14.1.2019 / Marko
      14.1.2019 / Albanus
      14.1.2019 / Juhani Putkinen
      14.1.2019 / Väinö Törnroos
      14.1.2019 / Niilo Mäkelä
      14.1.2019 / Marko
      14.1.2019 / Marko
      14.1.2019 / juhani karjalainen
      14.1.2019 / Kyuu Eturautti
      14.1.2019 / Juhani Putkinen
      14.1.2019 / Saxophone_Harri
      *
      Muuten olen sitä mieltä, että kommenteissa pitäisi keskittyä käsittelemään esillä olevaa asiaa, ei luokittelemaan kommentoijia puolueisiin.

      1. Albanus , sehän se on alunperin tarkoituskin. Pitäisi keskittyä olemassa olevaan aiheeseen, eikä toisten blogistien arvosteluun. Sitä sääntöä ei ole tulkittu kovinkaan ahtaasti, vaikka ilmeisestikin pitäisi. Aina on kuitenkin korostettu, että jokaisen persoona on koskematon, on saatettu onnistua siinä huonosti.

  16. Juhani, äkkiäkös nämä blogit yhden päivän osalta kahlaa, ei niitä niin kovin montaa ole.

    Kyuu siis tarkoitti, että esimerkiksi tänään Juhani kirjoittaa sotahistoriasta,Marko pakolaisista, Väinö haukkuu hallitusta, Mika ottaa valokuvia, Heikki haukkuu Perussuomalaisia, Myllymatti harrastaa urheilua ja minä en tee mitään jne. Huomenna sitten vaihdetaan osia. Tässä on nyt sitten esimerkkejä pelkästään, älkää ymmärtäkö väärin.

  17. Kuten Pentti sanoo. Eikä edelleenkään kukaan ole tässä uhitellut ketään banneilla hetimiten.

    Päivänselvistä asioista, kuten nyt vaikkapa seksuaalirikoksista, ei vaadi montaa sekuntia vilkaista että onko aiempaa blogausta. Mutta jos nyt kävisi niin että tulisi kaksi samasta, moderointi varmaankin vaan tiputtaisi blogauksen näkyviltä, jättäen sen käyttäjälle talteen ja vinkin että voit julkaista toisena päivänä, ehkäpä vähän päivitettynä jos haluaa.

  18. Nytkin täällä on kohta aamusta pari samasta aiheesta olevaa blogia, siis hallitus on taas tulilinjalla. Toivottavasti ei tule tänään enempää.

  19. Yhden tapauksen jo hoidin tuossa. Kyllä meidän pitää tästä saa linjaus ja koitan sen tehdä – kun aikataulu ja terveys suovat.

  20. Vaikeatahan se on näin kuuman aiheen päivänä. Kaikki vaan haluavat sanoa mielipiteensä omalla blogilla jostain suunnasta. Täällä vaan jotkut painavat, kuin norsut lasikauppaan, välittämättä mistään sopimuksista ja säännöistä. Ehkä se vähitellen tasoittuu.

  21. Jos heitä jotka eivät välitä mitään blogin sopimuksista tai säännöistä rangaistaisiin jotenkin on tarjolla vaara että täällä tulee kovin hiljaista.

  22. Selvähän se on että emme voi tehdä kuten firma ja hankkia isoa mainoskampanjaa kun halutaan lisää väkeä.

    Minulla on muutama mainoskanava kyllä mistä voisin saada vastapalveluksena kyllä näkyvyyttä, mutta haluaisin ensin vähän monipuolisemman sisällön. Muutoin ostamme lähinnä pelotevaikutusta.

    1. Huhti- toukokuussa helpottaa ?? Vaalit on ohi ja uus hallitus tekeillä.

  23. Minä en tykkää artikkelien määrän rajoittamisesta.

    Esimerkiksi sotahistoriasta saisi olla vain kaksi artikkelia vuorokaudessa, vaikka toinen kirjoittaja kirjoittaisi Puunilaissodista ja toinen Suomen Jatkosodasta. Se olisi älytön kielto.

  24. Lopulta käy niin jotta kun kaksi tai useampi kirjoittelee toisista tietämättään samoihin aikoihin samoista aiheista jne ja toisen tekstejä aletaan poistamaan niin loppuu se kirjoittelu….

  25. Ottaen huomioon, että Suomessa on eduskuntavaalit kolmen kuukauden kuluttua, ei ole mielestäni soveliasta ruveta rajoittamaan ja kahlitsemaan mielipiteitten vapautta. Tottakai sääntöjä on noudatettava, mutta pikkumaisuuksiin ei saisi mennä.

    Meillä Suomessa poliitikot saavat kyllä valehdella kansalle, mutta kansa ei saisi huomauttaa siitä valehtelusta. Sitä pidetään ”vihapuheena”.

    Kun täällä Pirkan Blogeissa on hyvin tiedossa aktiivisimpien kirjoittajien poliittinen kanta, myös ylläpidon kanta, niin se luo oman mielenkiintoisen värinän tähän keskusteluun.

  26. Tulipa pitkästä aikaa avattua tämäkin osio.
    Tuo yksi avaus/aihe, ei se mielestäni huono asia ollenkaan ole. Tämä sääntö pakottaisi blogistin miettimään avaustaan. Minulla nimittäin avautuu tuolla ”uusi” alueella sellainenkin painike kuin tallenna. Se on hyvä painike.
    Vaikka aiheesta tänään olisikin jo yksi avaus, mikäs pakko minun on tunkea omaani lisäksi? Minä tallennan.
    Kun tallentaa tekstinsä, saattaa jossain vaiheessa päivää juolahtaa mieleen uusikin näkökanta tallentamani avauksen jokin heikko/heikohko yksityiskohta, jonka sitten ehkä poistan tai uutta lisään.
    Aamulla sitten kun herään, n 04.00 – 04.45; tökkäisen vain sen ajatelmani julkiseksi. Siis oikeastaan tuo systeemi toisi avaajalle paineita itsetutkiskeluun; olisiko sittenkään ko avaus julkaisemiskelpoinen.
    Kannatan kyllä tietynlaista rajoitussysteemiä avauksien määrään; kommenttien määrään en missään tapauksessa.
    Näin minä ”punainen Pohjola” olen tätä asiaa mietiskellyt.

  27. Kalle, tuo on hyvä tapa ja siellä on se toinenkin painike ”esikatsele” muistaakseni. Se on hyvä tapa korjailla virheitä ja muuttaa kirjoitustaan, jos tulee tarvetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *