Al-Holin lapset, ulkoministeri, konsulit ja (”)oikeus(valtio)periaatteet(”)…

Hyvä juttu.

Al-Holin lapset, ulkoministeri ja hänen konsulipäällikkönsä

Yksi kohta on vieläkin pahempi kuin miltä se näyttää, tämä:
” … Sitten tulee kysymys Tuomisen väitetystä painostamisesta ottamaan vastuu ”operaatiosta”, jota siis ei ole ollut olemassa. Joku oli saanut käsiinsä ja laittanut Facebookiin pätkän Tuomisen UM:n hallinnolliselle alivaltiosihteerille osoittamasta sähköpostiviestistä, jossa tämä sanoo,
*** ettei palauttaminen ole mahdollista konsulilain perusteella mutta kylläkin konsulilain periaatteiden perusteella. ***
En ihan ymmärrä, miten tämä ero tehdään, mutta ehkä se johtuu asiantuntematto-muudestani. Helposti ymmärrettävä sen sijaan on viestin jatko, missä Tuominen sanoo, että tällaiseen tarvitaan poliittinen, koko hallituksen tai ainakin ministerin päätös ja että jos virkamies sellaisen päätöksen tekee ilman poliittista selkänojaa, hänen täytyy valmistautua vankeusrangaistukseen, jota ei voi suorittaa ehdollisena. Toisin sanoen, aika ankaraan rangaistukseen. … ”
RK: Kysymys kuuluu: KEIDEN, MINKÄ (”)LAINSÄÄDÄNNÖN(”) (OIKEUS)PERIAATTEEN MUKAAN SUOMEN LAKIA VENYTETÄÄN (JA PAUKUTETAAN):
1. Suomen oikeusperiaatteiden?
– jotka VAATIVAT ehdottomasti POLIITTISTA PÄÄTÖSTÄ (näiden asiantuntijoiden mukaan) ja korostavat vanhempien ja lasten yhteyttä, vai
2. EU:n ja Norsunraatoneuvoston (EIT) ”oikeus(valtio)periaatteiden”?
– joka yhtä ehdottomasti KIELTÄVÄT KAIKEN POLIITTISEN VAIKUTTAMISEN lakiasiassa, kuten linkistä ilmenee! Nuo sanovat vain sattumalta tällä kertaa samaa…
Vaiko
3. YK:n oikeusperiaatteiden?
– joka suojaava lapsien perusoikeuksia päätöksenteon hienouksista välittämättä – terrorisivanhemmista ei niinkään väliä – paitsi että heitäkään ei saa tappaa (tässä tapauksessa).

***

YK:n laissa ei ole ehdotonta lähtösyyttömyysoletusta yksilölle. Näin on esimerkiksi, kun turvallisuusneuvosto on toennu jonkun kansainväliseksi terroristiksi, tai henkilö on vapaaehtoisesti hakeutunut terrorijärjestöksi tuomittuun tai (YK:n toteamaan) kansanmurhaan osallistuneeseen organisaatioon, joka on ehdottomasti edellyttänyt jäseniltään henkirikoksia. Ompa kumma, ettei sotatieteen tohoritäti tiedä! Tämä on justiin niitä periaatteellisia eroja, jotka ovat eri tavalla esimerkiksi EIT:n ”laissa”.

ISIS – Syytön kunnes toisin todistetaan?

 

6 vastausta artikkeliin “Al-Holin lapset, ulkoministeri, konsulit ja (”)oikeus(valtio)periaatteet(”)…”

  1. Mikäli Haaviston eilisestä A-studio vierailusta oikein ymmärsin, Pekka pyysi virkamieheltä anteeksi ja pyysi palaamaan tehtävään, josta Pekka ei häntä koskaan syrjäyttänyt.

    Hmm…

  2. Suomessa on sisäpolitiikassa kolme ja ulkopolitiikassa neljä keskenään ristiriitaista lainsäädäntöä.

  3. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tompackalen/ulkoministeri-haaviston-toiminta-pitaa-tutkia-perin-pohjin/?fbclid=IwAR3yD9_pfHZ39wVsgq0Bd8HpwUOOJM1yiXBsU2iBz0TT2Q1T2c7cKg9pBto

    ” Ulkoministeri Haaviston toiminta pitää tutkia perin pohjin

    TomPackalen

    7.12.2019 14:07

    Media on tehnyt hyvää työtä ulkoministeri Pekka Haaviston toiminnan paljastamisessa. Selvitystyötä tarvitaan yhä, sillä Haaviston salaiseen operaation ”ISIS-perheet Suomeen” liittyy hyvin vakavia piirteitä. Terroristien tuominen Suomeen on niin suuri asia suomalaisten turvallisuudelle, ettei sellaista saa tehdä kansalaisilta salassa.

    Vyyhti on monimutkainen. Totuus näyttää paljastuvan pala palalta. Olisi hyvä päästä lukemaan mediasta aikajanoja, koska tapahtumia on paljon, kuten myös eipäs juupastelua. Aikajanoista selviäisi se, mitä on tapahtunut ja milloin, ketkä asioista ovat missäkin vaiheessa tienneet, kuten myös se, mitä ei vielä tiedetä. Näin piirtyisi myös mahdollisesti tarkempi kuva siitä, onko vyyhdessä tapahtunut laittomuuksia.

    Minua kiinnostaa muun muassa se, valehteliko Haavisto ulkoasiainvaliokunnassa lokakuun 15. päivä, kun hän sanoi, ettei Suomella ole tekeillä mitään. Nyt kun vaikuttaa siltä, että salakuljetusoperaation valmistelu oli tuossa vaiheessa jo käynnissä. Siihenkin olisi saatava selvyys, rikkoiko Haavisto lakia, kun hän mahdollisesti painosti virkamiestään laittomuuksiin. Entä siinä, kun hän syrjäytti virkamiehen? Sekin on erittäin aiheellista tutkia, onko Haavisto informoinut operaatiostaan ennalta presidenttiä, joka johtaa Suomen ulkopolitiikkaa. Tarkoitus oli kuitenkin tuoda terroristiperheitä Syyriasta Suomeen, mitä voi kai pitää ulkopoliittisesti aika merkittävänä toimena.

    Tällä hetkellä näyttää siltä, että jos aiheesta tekisi elokuvan, Netflixin algoritmi suosittelisi sitä Mission Impossiblen katsoneille. Mustia operaatioita, jotka joka tapauksessa kiistetään. Oikeamielisiä virkamiehiä, jotka eivät suostu likaisiin temppuihin, potkitaan ulos. Eduskunnalle valehdellaan. Kaikki salataan, että suut pysyvät varmasti supussa. Kiusallista on, ettei kyseessä olisi agenttitarina, vaan Suomen ulkoministerin masinoima operaatio, jonka tavoitteena on salakuljettaa ISIS-perheet Syyriasta Suomeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *