Haistapaskantiede-SOTE-kangsliapäällikkö Päivi Sillankauheelle LOPULTAKIN KALOSSIA!

Kuva: Päivi Sillanaukeen kansainvälinen kokemus ei tuonut jatkoa kansliapäällikkönä. Hänen mukaansa ministeriön nimitysmuistiossa on merkittäviä puutteita ansioiden vertailussa. Sami Perttilä

HUH, kyllä helpotti, vähäksi aikaa!

Melkein kuin valtio olisi käynyt paskalla!

Täti haki edelleen virkaa, mutta ei valittu! Hänellä piti oleman 7 vuoden pesti vuodesta 2015, mutta homma pantiin uuteen hakuun!

Pelkästää ex-perheen Sillanaukee kaapaamaan Tampere Bionext ym. muka ”AIDS-rotteen kehittämiseen” (ehkä mahdottomaan tehtävään, kun se on  just vastustuskyvyn puutetauti!) kului 20 vuodessa TÄYDET SATA MILJOONAA  EKEÄ (100000000 €) EU:N, SUOMEN VALTION, AKATEMIAN, TEKESIEN TAMPEREEN KAUPUNGIN TUKIAISIA SEKÄ YLIOPISTON JA YKSITYISTEN SÄÄTIÖIDEN TUKIA JA TÄSMÄTYÖTÄ JA YKTYISTEN RISKIJOITUKSIA

– EIKÄ ENSIMMÄISTÄKÄÄN EUROA SAATU IKINÄ AINAKAAN BISNESTUOTTOINA TUOTTEISTA TAKAISIN – MITÄ NYT ”LUENTOPALKKIOITA KUSETUKSESTA JA PASKANJAUHAMISESTA!!!

Kirsi Varhila nimitettiin sosiaali- ja terveysministeriön uudeksi kansliapäälliköksi

Nykyinen kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee haki tehtävään, mutta hallitus ei valinnut häntä jatkokaudelle. Sillanaukee on taustaltaan kokoomuslainen ja Varhila sosiaalidemokraatti.

Osastopäällikkö ja ylijohtaja Kirsi Varhila on nimitetty sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäälliköksi.

Varhilan virkakausi alaa lokakuun alussa ja kestää viisi vuotta. HS uutisoi Varhilan noususta tehtävään tiistaina.

Kansliapäällikkö on ministeriön korkein virkamies. Hänen tehtävänään on johtaa, kehittää ja valvoa ministeriön ja sen hallinnonalan toimintaa.

Nykyinen kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee haki tehtävään, mutta hallitus ei valinnut häntä jatkokaudelle. Sillanaukee on taustaltaan kokoomuslainen ja Varhila sosiaalidemokraatti.

Hienoa, Antti Rinne! Tätä tarvitaan lisää: ehdotan seuraavaksi Opetushallituksen Rotumurhapierupeilineurooni-Olli-Paska Heinosta

 

Tamperelaisen ”SOTE/EURO-tiäteen” ”lippulaiva” konkkaan

https://www.satakunnankansa.fi/a/b4bfab0a-15cf-44fb-9f85-2e395c2b6718

Oikeuskansleri ei ryhdy jatkotoimiin kansliapäällikkö Sillanaukeen kantelukirjoitusten vuoksi – Sillanaukee: ”Nimitysmuistiossa oli merkittäviä puutteita”

Sosiaali- ja terveysministeriön virkanimityksen jälkipyykki jatkuu. Kirsi Varhilalle hävinneen nykyisen kansliapäällikön Päivi Sillanaukeen mukaan häneltä ei ole missään haastattelussa kysytty motivaatiosta toimeenpanna Antti Rinteen (sd.) hallituksen ohjelmaa ja uudistuksia.

21.8.2019 13.08
Tanja NuotioJussi Orell

Keskustele

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti ei ryhdy jatkotoimiin sosiaali- ja terveysministeriön (STM) nykyisen kansliapäällikön Päivi Sillanaukeen tekemien kantelukirjoitusten vuoksi. Kirjoitukset liittyvät kansliapäällikön viran täyttämiseen, jonka Sillanaukee hävisi Kirsi Varhilalle.

Sillanaukee on lähettänyt kesällä oikeuskanslerille kaksi kirjoitusta sekä täydentäviä viestejä, joissa hän muun muassa toivoo, että kansliapäällikön virkaa täytettäessä ei käytettäisi keskeisenä tosiasiallisena valintaperusteena mitään perustuslaissa kiellettyä syrjintäperustetta.

Lisäksi Sillanaukee arvostelee ministeriössä valmisteltua nimitysmuistiota. Sillanaukeen mukaan siitä puuttuu olennaisia tietoja hänen työkokemuksestaan ja toiminnastaan kansliapäällikön tehtävässä ja siinä on merkittäviä puutteita ansioiden vertailussa.

Oikeuskansleri tutki Sillanaukeen kirjoitukset virantäyttöä koskevana kanteluna, selviää Lännen Median saamasta oikeuskanslerin vastauksesta, joka on päivätty 15.8.

Oikeuskansleri: ”Ei ole menetelty lainvastaisesti”

Sillanaukee pyysi ensin heinäkuussa oikeuskanslerilta, että ansioita vertailtaessa otettaisiin huomioon hänen kokemuksensa kansliapäällikön viran hoidosta ja muista työtehtävistä, koulutus, toiminta hyvän hallintotavan ja johtamisen edellytysten luomiseksi sekä ministeriön kansainvälistymiseksi, johtamistaito, psykologisten testien tulokset ja turvallisuusselvitys.

Hän toivoi erityisesti, että virkaa täytettäessä ei käytettäisi keskeisenä tosiasiallisena valintaperusteena mitään perustuslaissa kiellettyä syrjintäperustetta, kuten vakaumusta tai yhteiskunnallista mielipidettä.

Sillanaukeen mukaan häneltä ei ole missään haastattelussa kysytty motivaatiosta toimeenpanna Antti Rinteen (sd.) hallituksen ohjelmaa ja uudistuksia.

– On itsestään selvää, että se on keskeinen kansliapäällikön ja ministeriön tehtävä, Sillanaukee kirjoittaa oikeuskanslerille.

Tuomas Pöysti kirjoittaa vastauksessaan:

– Käytettävissäni olleen aineiston perusteella sosiaali- ja terveysministeriössä ei ole menetelty nimityspäätöstä valmisteltaessa lain tai virkavelvollisuuksien vastaisesti. Asiassa ei ole myöskään ilmennyt, että valtioneuvosto olisi ylittänyt nimittäjälle kuuluvan harkintavaltansa tai käyttänyt sitä väärin.

Sillanaukee täydensi tekstiä, kun näki muistion

Päivi Sillanaukee toteaa Lännen Medialle, että hän täydensi heinäkuussa jättämäänsä kirjettään vielä viime viikolla, kun oli nähnyt nimitysmuistion.

Lännen Media uutisoi keskiviikkona, että muun muassa paremmat valmiudet ja motivaatio varmistaa tulevan sote-uudistuksen läpivienti nostivat Kirsi Varhilan sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäälliköksi tehtävää hoitaneen Sillanaukeen ohi.

Demaritaustaisen Varhilan valmiuksia pidettiin STM:n muistion mukaan parempina kuin kokoomustaustaisen Sillanaukeen.

Viran täyttämisestä syntyi kohu vuosi sitten, koska virka julistettiin haettavaksi jo viime lokakuussa, vaikka Sillanaukeella oli tällöin vuosi virkakautta jäljellä. Demarit kantelivat viran täyttämisestä oikeuskanslerille, jonka mukaan ministeriö ei menetellyt lainvastaisesti.

Jaa käyttäen:


Kommentoi