Halla-ahon ykkönen

Perussuomalaisten tuttavallisesti vain persujen gallupkannatus nousee edelleen. Tärkeintä ei tässä vaiheessa ole desimaalit vaan suunta eli trendi. Ja persujen kannatuksen trendi on nouseva, aika jyrkästi nouseva. Kun käppyrän piirtää millimetripaperille, niin tällä vauhdilla persujen kannatus on vaaleissa noin 20 %. Se tarkoittaa, että persut taistelee hyvin suurimman puolueen asemasta. Se on tärkeää, sillä suurimman puolueen puheenjohtajasta tulee seuraava pääminsteri.

Tänään persut esittelivät julkisuuteen periaateohjelmiaan mm. talouspolitiikasta ja sosiaalipolitiikasta. Paikalla oli tiedotusvälineiden edustajia, nähtäväksi jää kuin moni väline julkaisee ja mitä julkaisee tiedotustilaisuudesta.

Työmiehen tunnilla vaalien jälkeen muodostettavaa hallitusta tituleerattiin jo ”Halla-aho ykköseksi”. Enteellistä.

Seuraava työmiehen tunti on 22.2.2019 siis kahden viikon kuluttua. Luvassa on todella suuri pommi, kun persut ovat ajatuspajansa toimesta tehneet tarkat laskelmat siitä, mitä maahanmuutto maksaa meille suomalaisille. Sitä ei ole kukaan muu halunnut tehdä, vaikka lupauksia on annettu. Mutta nyt se siis tulee. Samassa tilaisuudessa persut esittelevät myös vaaliohjelmansa.

Uskon, että kun kansalaisille kerrotaan persujen toimesta maahanmuuton todelliset kustannukset, niin se tulee vaan kiihdyttämään persujen kannatuksen nousua.

Tämän päiväinen työmiehen tunti on nähtävissä Youtuubissa.

13 Replies to “Halla-ahon ykkönen”

 1. Eiköhän tässä käy sama mitä Vihreille: kannatus nousee kovasti, sitten se nousee päähän, sitten yhtäkkiä ne gallupit ovatkin tärkeintä ikinä, ruvetaan petaamaan itselleen paikkaa – kansa näkee että neste nousee päähän ja kannatus hupenee.

  1. Kyuu, vaikka valisit verrokiksi Vihreät, niin ei Kokoomuksen tilanne vaikuta yhtään sen kummemmalta. Petteri Orpon (Turkkusen Napoleonin) sormien heristely ”ei näin” alkaa vaikuttamaan lähinnä tahattomalta huumorilta.

 2. Näin vaalien alla täytyy pitää pää kylmänä eikä uskoa saati luottaa eräisiin vaalitäkyihin _ tiedä tuosta Kyuusta kuin Mikasta mitä mahdollisesti laukovat mm.täkyistä ?

  Huom.nyt en tarkoita jotain tai tiettyjä puolueita _ vaan ”yleisluontoisesti”_joten värilasit pois silmistä kuin mielistä !

 3. on tosiaan ilahduttavaa, että Halla-ahon faktoille ja järjelle perustuva sanoma alkaa saavuttamaan yleisöään. En silti lähtisi vielä muodostamaan tulevaa hallitusta.

  1. Tulevaa hallitusta povaillaan nyt kaikkialla. Spekulointi on kliffaa ja on samalla kilpailoiden psyykkaamista. Kaikissa peleissä pelataan enemmän tai vähemmän rumaa peliä ja psyykkaaminen on hyvin tavallista.Olen itse skulannut golfia noin 30 vuotta. Esimerkkinä reikapeli, jota pelataan kahteen pekkaan siten, että voitetut reiät ratkaisevat voittajan. Siinä myöskin on tavallista, että psyykataan kaveria, jotta hän epäonnstuisi lyönneissään.

   Ymmärrän hyvin, että kokkareiden kannattajat ovat nyt, kuin talonsa myynyt ja rahansa juonut, mutta toivottavasti se lohduttaa, että kun kansa nyt on saanut näyttöä kokkareiden todellisista tarkoitusperistä, niin kannatus vaan putoaa.
   Kokkarit unohtivat, että politiikka on YHTEISTEN asioitten hoitamista, kun he hoitivat vain riistokapilastien asioita.

 4. Jos Kyuun ja Mikan arvailut Kokoomuksen, Vihreiden ja Perussuomalaisten huonosta vaalimenetyksestä osuvat oikeaan olemme kenties saamassa todella mielenkiintoisen hallituksen, esimerkiksi SDP, Keskusta, Vasemmistolliitto ja takiaiset.

 5. Uskon, että rivinsä saa koottua tiukan tullen niin kokarit kuin kepukin. Kaikki kolme ml. demarit ovat siellä 18 %:n viivalla. Vihreät yllättää ja persut vanavedessä.

 6. Gallupithan on perinteisesti haistellut ”hyvin” persujen eduskuntavaalitulokset.

 7. Niin, minä en tosiaan puhunut Kokoomuksesta tuossa, lähinnä vertasin reilu vuoden takaiseen Vihreiden tilaan.

  On hyvin vaikeaa puolueella olla ripeässä gallup-nousussa. Siinä tilanteessa kun ei oikeastaan voi kuin epäonnistua. Vaatii ihan hullun kovan analyytikon ja markkinointitaitajan pitämään veneestäkiinni tuossa vauhdissa.

  Kaikki todennäköisyys, per kaikki aiemmat esimerkit, sanovat että metsään menee. Peliä ei kuitenkaan vielä ole pelattu. Persuilla on jonkinlaiset saumat ohittaa vihreät ainakin, jos nyt ei tehdä ihan hirveän pahoja virheitä.

 8. PerusSuomalaisten kannatus voi olla mitä tahansa 7% ja 16% väliltä, julkaistut ohjelmat ovat melko hyviä, mutta niiden esiintuomisessa on edelleen suuria ongelmia.

Kommentoi