Monikulttuurisuus luupin alle

Paljon puhutaan nykyään monikulttuurisuudesta, puolesta ja vastaan. Mutta kukaan ei ole tarkemmin määritellyt mitä on monikulttuurisuus.

Paljon on puhuttu mm. koulujen kevätjuhlien lauluista. Voiko ja saako suomalaiset lapset laulaa perinteellisen kevätlaulun ”Jo joutui armas aika ja suvi suloinen”, kun luokassa on myös mamuja esim. Irakista? Vai onko suomalaisten lasten opeteltava laulamaan jokin islamilainen kevätlaulu, jossa ylistetään Allahia? Ja sitten vuorovuosina ylistetään kristittyjen Jumalaa ja islamin Allahia. Olisiko se monikulttuurisuutta?

Toinen esimerkki monikulttuurisuudesta voisi olla naisten pukeutuminen. Suomalaiset naiset pukeutuvat ns. läntiseen tyyliin, joka tarkoittaa, että varsinkin kesäisin on pukeutuminen kevyttä. Hamoset ovat lyhyitä tai ultralyhyitä ja muutenkin naisellisuus näkyy ja on kivaa katsella vanhemmankin äijänkörilää. Mutta vain katsella ei koskea. Islamilaiset naiset taas pukeutuvat pitkiin kaapuihin kesälläkin ja peittävät päänsä ja kasvonsakin. Vain silmät näkyvät. Kun naisten asema islamilaisissa maissa on hyvin alistettu, tasa-arvo on lähes tuntematon käsite, niin islamilaiset miehet ovat tottuneet käyttämään naista vain mukavuusvälineenä.

Kun islamilaiset miehet sitten näkevät Suomessa kaikkialla kauniita ja vaaleita naisia, jotka ovat pukeutuneet minihameisiin, niin vähemmästäkin ”viisari värähtää”. Pitäisikö suomalaisten naistenkin ryhtyä pukeutumaan pitkiin kaapuihin monikultuurisuuden nimissä, että saisivat kävellä rauhassa kaupunkien kaduilla, että ei tarvitse pelätä tulevansa raiskatuksi. Vai pitäisikö islamilaisten naisten ruveta käyttämään minihameita, jotta hekin kiinnostaisivat islamilaisia miehiä. Kaikissa tapauksissa islamilaiset jätkät pitää panna kahden viikon intensiivikurssille, jossa aivopestään jätkät teemalla ”Suomessa naisiin saa koskea vain, jos on saanut häneltä luvan siihen”. Se olisi monikulttuurisuutta, sillä siten käyttäydytään kaikkialla paitsi islamilaisissa maissa.

Monikulttuurisuus on vaikea, lähes mahdoton toteuttaa ilman, että Suomeen tunkeutuvat haittamaahantunkeutujat alistuvat suomalaiseen elämänmuotoon. Jäähän heille ehkä tärkein uskonnon harjoittaminen omissa porukoissaan. Paras tapa elää monikulttuurisesti on, että kukin asuu ja elää omassa synnyinmaassaan ja katsoo elokuvista tai internetistä, miten muualla eletään.

 

69 vastausta artikkeliin “Monikulttuurisuus luupin alle”

  1. ” Runot merkitsevät arabiankielisille samaa kuin alkoholi ja sauna suomalaisille.
    Runosielujen sijaan kulttuurikeskus Caisassa kokoontuvat miehet näyttävät
    tavallisilta perheenisiltä. ”Ahlan wa sahlan” – tervetuloa mukaan”

    Netistä poimittua, eli lopetetaan laulut, varsinkin kansalaulut ja muut perinteiset laulut ja otetaan tilalle runoja, arabian kielisiä, Monikulttuuriset Suomalaiset puolueet varmaan olisivat ensimmäisenä kannattamassa tätä, jos tästä saisi ”Ahlan wa sahlan vaalit” 😉

  2. Odotin kovasti Karjalaisen kommenttia, koska päivä ilman Karjalaisen persumollausta on, kuin ”kuin pilvinen päivä, jossa torpan tuvan pöydän päässä asuu ikävyys”. Lainaus A.Kiven 7 veljestä mukaellen.

  3. Muutappa tuo naaman ilmeesi, kohta satelee vihapuhesyyte naaman ilmeestä, lueppa minun blogi aiheesta ja se ei ole edes vitsi vaan nyt on jo näin.

  4. Multiculturalismi-oppi on kehitetty hävittämään monikulttuurisuus Tellukselta sotkemalla kansat ja kulttuurit keskenään vaikka väkivalloin, jos muuten ei onnistu.

    Hoopoakatemian professoritkin ovat luultavasti innolla tuossa mukana.

  5. AL Mielipide sivu B6 13.3.2017

    Monikulttuurisuus on ongelma

    Länsi-Euroopan eliitti on tehnyt monikulttuurisuudesta ihanteen. Suomessa myös puolueeton Yle on virallisesti valjastettu monikulttuurisuuden puolestapuhujaksi, kertoo Aamulehden päätoimittaja kronikassaan (AL 5.3.).

    Monikulttuurisuudessa suhtaudutaan myönteisesti maahanmuuttajaryhmien muodostumiseen valtaväestöstä selkeästi erottuviksi etnisiksi tai kulttuurisiksi yhteisöiksi. Ei tarvitse sopeutua vieraaseen kulttuurin ja sen tapoihin, edes maan kielen osaamista ei tarvita. Parhaita esimerkki-maita tästä politiikasta ovat Ruotsi, Iso-Britannia ja Alankomaat.

    Hiljakkoin Yle esitti linjastaan poikkeavan, salaa kuvatun ohjelman, Sharianlakia Tanskassa. Ohjelmassa eräs imaami puhuu onnellisena: ”Kun tulimme maahan 23 vuotta sitten, meitä oli vain 55 000 muslimia. Nyt meitä on täällä 300 000 muslimia.” Hän jatkaa: ”Tänä aikakautena avaamme Euroopan maat.” Islamin asiantuntijan mukaan avaaminen tarkoittaa toisen maan valloittamista.

    Prosenteissa laskettuna muslimien määrä Tanskassa on kasvanut 23 vuoden ajan 7,7 prosenttia vuodessa. Kasvu muodostuu maahanmuutosta ja voimakkaasta syntyvyydestä (AL 27.1.). Islamilaisia naisiahan ei päästetä yhteisön ulkopuolelle sovinnolla.

    Nykyisellä kasvuvauhdilla Tanskassa on 40 vuoden kuluttua noin 6 miljoonaa muslimia. Silloin he ovat enemmistönä ja voivat muodostaa demokraattisesti islamilaisen valtion. Sen jälkeen tanskalaiset voivat unohtaa demokratian ja monikulttuurisuuden.

    Miten Suomi-neidon käy tässä jalossa globaalissa synnytyskilpailussa? Huonolta näyttää.
    MATTI TIILIKAINEN Pirkkala

    1. ”Länsi-Euroopan eliitti on tehnyt monikulttuurisuudesta ihanteen. Suomessa myös puolueeton Yle on virallisesti valjastettu monikulttuurisuuden puolestapuhujaksi, kertoo Aamulehden päätoimittaja kronikassaan (AL 5.3.).”

      Olin jo aiemmin ehdotellut ja PS sai sen aikaankin, että YLE:n ohjeistoa muutettiin muodosta ”YLE:n tulee edistää monikulttuurisuutta” muotoon ”YLE:n tulee palvella eri kulttuuriryhmiä”. Ajatuksena suunnilleen noin.

  6. On varoituksena sana tässäkin – tosin pehmeämmässä muodossa:
    .
    Merkel: Monikulttuurinen Saksa on epäonnistunut
    .
    http://yle.fi/uutiset/merkel_monikulttuurinen_saksa_on_epaonnistunut/5651917

    16.10.2010
    .
    Yritys luoda suvaitsevainen Saksa on epäonnistunut täydellisesti, Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi lauantaina. Merkelin mielestä Saksassa ei ole pystytty luomaan yhteiskuntaa, jossa erilaisista kulttuuritaustoista tulevat ihmiset pystyisivät elämään rauhanomaisesti keskenään.
    .
    – Yritys rakentaa monikulttuurinen yhteiskunta ja elää rinnakkain on epäonnistunut, täydellisesti epäonnistunut, liittokansleri Angela Merkel sanoi kristillisdemokraattisen CDU-puolueen kokouksessa lauantaina.
    .
    Potsdamissa puolueen nuorille jäsenille puhunut Merkel viittasi puheessaan erityisesti Saksan muslimivähemmistöön. Saksassa on käyty syksyllä kiivasta keskustelua muslimien asemasta.

    *

    Merkel totesi jo monta vuotta sitten harjoitetun politiikan epäonnistuneen, epäonnistuneen totaalisesti. Silti samaa politiikkaa on jatkettu Saksassa ja muualla.

    Einstein määritteli hulluuden:

    ”Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia.”

    ***
    Mietintään:

    https://www.youtube.com/watch?v=rw-rI7NXwYg

    Ulkolinja: Sharialakia Tanskassa: Fatma ja Mohammed kuvasivat salaa moskeijoissa 2017
    [ Suomenkielisen tekstityksen saa näkyviin ruudun alapalkin oikeassa reunassa ovista ikoneista vasemmanpuoleisimmalla ikonilla.]

  7. Pohjois-Amerikassa kokeiltiin ”monikulttuuria”,,,katsokaas heidän alkuasukkaitaan nyt,,,

  8. Monikulttuurisuus on kuin yrittäisi yhdistää tulen ja veden.Täysin mahdotonta.
    Mutta itse fraasi elää ja sillä on paljon käyttöä, kun ns.suvakit pääsee ääneen. Sitä toistetaan ”hauki on kala, hauki on kala” tyyliin vailla mitään konkretiaa.
    Me suomalaiset olemme suomalaisia ja irakilaiset ovat irakilaisia ja sillä sipuli. Jos irakilaiset eivät halua elää Suomessa maan tavalla, niin on vain yksi vaihtoehto – maasta pois ja heti. Kansainväliset sopimukset eivät saa olla esteenä, ne on tarkoitettu aivan toisenlaiseen maailmaan, missä nyt elämme.

    Toivottavasti seuraava sisäministeri on jämäkkä ja määrätietoinen, joka ei kuvia kumartele.

  9. ”Voiko ja saako suomalaiset lapset laulaa perinteellisen kevätlaulun ”Jo joutui armas aika ja suvi suloinen”, kun luokassa on myös mamuja esim. Irakista?”

    Eivät kai muslimit tuota laulua kiellä, vaan hassahtaneet kansallisvaltiovihollisemme.

  10. Eikös jokaisella Itsenäisillä kansallisvaltiolla ole nk.oma kulttuurinsa josta pitää kiini,eikä sitä voida alistaa/-sekoittaa monikulttuurilliseen kehtoon,mitä se sitten käytännössä sitten onkaan. Samaan tapaan kuin maassa maan tavalla,joka ei liene enään niin kovassa nosteessa mutta luulen kuitenkin että syvissä kansan riveissä se pitää edelleen ryhtinsä.

    Lieveilmiöt valuvikoineen on päivitettävä kansalaismieleiseksi,jotta yhteiskuntarauha ei tarpeettomasti vaarantuisi.

    Sanotaan ettei sota yhtä miestä kaipaa,vähän voisi ehkä sanoa että vaaleissakaan yhtä miestä/-naista kaivata. Vai menneekö perzilleen ?

  11. Eiköhän tämä mamu-rikollisten ongelmatiikka ole kaikille aivan selvä ja, se ei täällä päivittäisellä pastan jauhannalla miksikään muutu. Ongelma on tiedossa siellä, jossa asialle voi oikeasti jotain tehdä; poliisilla, muilla viranomaisilla, migrillä ja poliitikoilla.

    1. Mikäs Ulla Appelsinin kirjoituksessa oli pastanjauhantaa? Pikiminkin se osoittaa sen, että on asioita joista ei edellenkään puhuta, koska ”kyllä suomalaisetkin”.

    2. Hallitsematon maahanmutto on seurausta siitä että pedofiilit metsästää suomalaisia lapsia ja toinen ryhmä näistä tappaa suomalaisia kansalaisia, jos tämä ei ole huolestuttavaa niin mikä on… ???????

    3. Ongelma on tiedossa?
      Mitään eivät poliitikot silti ole tehneet ennen vaalikiimaa – nyt meuhkaavat suureen ääneen, mutta tuloksia saadaasn kyllä odottaa.

  12. Kuuntelitteko Antti Häkkäsen haastattelun aamu tv:ssä klo 07.15 – asiaa eikä asian vierestä ilman asenteita.
    En ole sanallakaan maininnut appelsiinia- puhukoot, mitä puhuu, puhuin viranomaista, joille asia kuuluu.

    1. Joskus kannattaisi edes vahingossa lukea artikkeli linkin takaa.

      Häkkänen ei sanonut yhtään mitään sellaista, jota hän ei ole toistanut lukuisia kertoja aiemmin. Keskusteluoikeus ei rajoitu viranomaisille, pikimminkin päinvastoin viranomaisien reagointia edesauttaa julkinen keskustelu.

  13. Appelsinin jutussa, jonka luin aikaa sitten ei ollut mitään uutta ja silmiä avartavaa.
    Häkkänen sentään puhui realismista, mitä lainsäädännöllisesti voidaan tehdä ja halutaan tehdä. Se on avain ongelmien ratkaisuun, ei lööppijournalistit.

    1. Outoa,että jos on halua tehdä niin miksi ei sitten tehdä? Aikaa on ollut monta vuotta ja nyt vaalien alla ollaan taas kovasti tekevinään, kun hyvin tietää, ettei juuri mitään enää ehditä tehdä.

      Kolmen laihan lakiesityksen nopea edistäminen on lähinnä teatteria.

    2. ”Turvallisuus on ihmisen perustarve. Syksyllä 2007 Suomen puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) sanoi: ”Ottaen huomioon maantieteellisen sijaintimme Suomen kolme pääasiallista turvallisuushaastetta ovat Venäjä, Venäjä ja Venäjä.”
      Tällä hetkellä Suomen ja koko Euroopan suurin uhka on hallitsematon maahanmuutto.

      Tilanne ei missään tapauksessa ole myöskään ohi, vaan tulee jatkumaan.

      Afrikan ja Lähi-Idän väkimäärä kaksinkertaistuu muutamassa kymmenessä vuodessa ja arvioiden mukaan sieltä on tulossa Eurooppaan miljoonia nuoria miehiä. Näin suurta määrää tulijoita yhteiskuntamme ja taloutemme ei kestä.”

      https://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/lukijan-mielipiteet/euroopan-suurin-uhka-on-hallitsematon-maahanmuutto/

      Monikansallinen Kokoomus sekä Kepulit ajaa yrittäjien kautta Suomeen pakolaisia jotka tekisi puoli-ilmaisena toisen luokan kansalaisina kaikki hantti hommat…ei toimi, NÄMÄ EI TEE MITÄÄN TÖITÄ, raiskaustilastot on jo nyt kasvaneet ja rikokset sekä väkivalta…tulevaisuudessa anarkia ja kaaos on seurausta haittamaahnamuutosta.

    1. Kuuntelin aamu-tv:n jutun, vaalipaxkaa, sitten vasta kun lait, asetukset ja teot on toteutuneet, minä uskon yhtään mitään.

      Kokkareet ja Kepulit on valehdelleet viimeiset 4 vuotta, kuka niitä enää uskoo

    2. No kerrohan mitä Häkkänen esittää, kun jätät pois sen mitä on toistettu viimeiset vuodet eduskunnassa useasta eri suusta, myös hänen omastaan?

  14. Katsoin Häkkäsen haastattelun kahteen kertaan uudelleen ja kyllä se nyt vaan niin on, ettei hän esitä juuri mitään konkreettista.

    Kaksi kaikkein konkreettisinta asiaa, jotka nousee yli muun ovat lapseen kohdistuva, sukupuoliyhteyden sisältävä hyväksikäyttö muuttuisi automaattisesti raiskausrikokseksi ja elinkautisen vankeusrangaistuksen muuttaminen ilman mahdollisuuta vapautua.

    Ensimäinen mainituista, jota Häkkänen useamman kerran korostaa linjanneensa työryhmälle ohjeistukseksi olisi helppo viedä läpi, koska kyseessä on Ville Tavion lakiesitys joka on jo ollut jumissa valiokunnassa jonkin aikaa.

    Onhan se toki hauskaa, että samaisen esityksen ”omanaan” esitteli demarit oulun tapahtumien jälkeen ja nyt näköjään myös Kokoomus pitää esitystä omanaan.

    Jälkimmäiseen, eli elinkautisen muuttamiseen ilman mahdollisuutta vapautua pitää suhtautua vaalipuheena vai uskooko joku ihan tosissaan, että Suomessa tehdään laki vastoin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen suositusta?

    Toisaalta elinaikainen sulkeminen laitokseen on jo nyt mahdollinen jos vaan tahtoa riittää.

    1. No ei yhtään, pikimminkin huvittaa kuinka vaalikeväässä populismi kukkii ja voi hyvin.

    1. Kokoomuksessa jäsenet on tutkimustuloksien mukaan hyvin samanlaisia kuin perussuomalaiset, karjalainenkin on kohta samaa mieltä

    2. Miksei räksytystä…
      Persufobia osoittaa vain pahenemisen merkkejä typeryyksien laukomisessa.
      Luulisi kaiken tietävän ja osaavan Karjalaisen tietävän myös sen, ettei yksi puolue demokratiassa mitään tee ilman muita.
      Eiväthän kokkarit, kepulit ja demutkaan siihen kykene.
      On posketonta pastaa syyttää persuja asiasta, mistä he ovat koittaneet esittää muutoksia, mutta muut puolueet eivät ole suostuneet tekemään mitään.
      Mitä Karjalainen kokkarisi ovat saaneet aikaan?
      Eivät todellakaan mitään tähän asti.

  15. Karjalainen kutsuu räksytykseksi, joku toinen kutsuu johdonmukaiseksi maahanmuuttopolitiikaksi.

    Oli todella hupaisaa kuunnella kuinka Häkkänen oli huolissaan siitä, että Suomeen pääsisi syntymään tuhansien laittomasti maassa olevien joukko.

    Missä todellisuudessa Häkkänen elää? Suomessa on jo tällä hetkellä tuhansia laittomasti maassa oleskelevia. Kuten Arja Juvonen toteaa, hallitus on kyllä tehnyt aika paljon sen eteen, että laittomien joukko vaan kasvaa. Hallitus ja kolmannen sektorin toimijat.

    1. Persujen omaa vaalipropagandaa- olisi pitänyt, olisi pitänyt, mitä me sanoimme jne…
      Viranomaisilla on varmasti parempi ja laajempi käsitys, mitä pitää tehdä ja missä järjestyksessä kuin persuilla konsanaan.

      1. Millä viranomaisilla? Poliitikot tekevät lait / säädökset joiden pohjalta viranomaiset toimivat ja viranomaiset ovat ainoastaan yksi osa kokonaisuutta.

        Voit nimitellä vaaliproppagandaksi tai miksi tahansa, mutta kovin se muiden esittämä vaalipropaganda ja suoranainen populismi kuitenkin sinuunkin uppoaa.

        1. Minuun ei uppoa persujen populismi, ei ole koskaan uponnut. Ei myöskään ratsastaminen vain ja ainoastaan mamu-asiat keihäänkärkenä. Ei myöskään se, että persut ovat huuteluineen yksin eivätkä ole/olleet kyvykkäitä rakentamaan yhteistä politiikkaa minkään muun puolueen kanssa.
          Ja sama huutelu jatkuu, mutta jatkukoon- ei kiinnosta !

          1. Minähän kirjoitin, että muiden esittämä vaalipropaganda ja suoranainen populismi uppoaa, kuten esim. Häkkäsen juuri tänään.

          2. Muiden populismi toki näkyy uppoavan kirkkaasti.
            Eli kannatat vanhaa potaskaa ja tekemättömuuttä, kun muut puolueet eivät kykene hoitamaan asioita asioina, vaan pelkästään hiekkalaatikkoriitoina.

  16. Useimmissa demokraattisissa maissa on tilanne, että yksi puolue ei voi säätää lakeja tahtonsa mukaisesti.

    Onhan maailmassa kyllä muutamia maita, joissa yksi puolue hallitsee – ainakin Kiina ja Venäjä ..

  17. Ote aikaisemmasta kommentista – kertauksena:

    Yritys luoda suvaitsevainen Saksa on epäonnistunut täydellisesti, Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi lauantaina. Merkelin mielestä Saksassa ei ole pystytty luomaan yhteiskuntaa, jossa erilaisista kulttuuritaustoista tulevat ihmiset pystyisivät elämään rauhanomaisesti keskenään.

    Angela Merkel totesi jo monta vuotta sitten harjoitetun politiikan epäonnistuneen, epäonnistuneen totaalisesti. Silti samaa politiikkaa on jatkettu Saksassa ja muualla.

    Einstein määritteli hulluuden:
    ”Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia.”

  18. Sulautuuko eri kulttuurit yhteen lähi-idässä?
    Elääkö eri uskonnot sulassa sovussa?
    Demokratiassa aina joku vähemmistö joutuu sorretuksi ja mitä siitä seuraa?
    Amerikassa eri kulttuurien sulatusuunissa on vieläkin tekemistä.

  19. Huvittavinta tässä kaikessa on se, miten muut puolueet kilpaa esittävät ihan niitä samoja rasismiksi ja fasismiksi leimaamiaan toimenpiteitä, mitä persut ovat ottaneet esille jo vuosia sitten.

    Kannattaa oikeasti miettiä missä se populismi todellisuudessa majailee.

  20. Kannattaa muistaa mitä Sipilän hallituksen hallitusohjelmassa lukee. Pari lainausta.

    ”Maahanmuuton tulee olla hallittua. Viranomaisprosesseja turvapaikkahakemusten käsittelyssä nopeutetaan, päätökset palauttamisineen tehdään viipymättä ja väärinkäytöksiä torjutaan. Osallistuminen YK:n
    tai EU:n terroristijärjestöksi luokitellun organisaation toimintaan kriminalisoidaan.”

    Länsiraja vuosi kuin seula. Kaikki olivat tervetulleita. Palautuspäätöksiä ei saada aikaan tai jos päätöksiä saadaankin, niin itse palautuksia ei saada.

    ”Törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden, rikoksen uusijoiden ja yleiselle järjestykselle vaarallisten henkilöiden maasta poistamista nopeutetaan.”

    Ei ole tapahtunut merkittävissä määrin.

  21. ”Ei myöskään se, että persut ovat huuteluineen yksin eivätkä ole/olleet kyvykkäitä rakentamaan yhteistä politiikkaa minkään muun puolueen kanssa.”

    Toki perussuomalaiset ovat nyt yksin, kun heille käännettiin tylysti selkä siinä vaiheessa, kun he vaativat sovittujen toimenpiteiden täytäntöönpanoa.

  22. Etkö Karjalainen seuraa aikaa. Hallitusohjelma on se yhteisesti sovittu toimenpideohjelma.

  23. Sovitut toimenpiteet löytyvät hallitusohjelmasta ja 8.12.2015 julkaistusta hallituksen turvapaikkapoliittisesta toimenpideohjelmasta. Ne oli sovittu alkuperäisten hallituspuolueiden, (PS, KOK; Keskusta) kesken.

    Pari esimerkkiä tuosta toimenpideohjelmasta.

    ”Hallinto-oikeuden tekemästä kielteisestä turvapaikkapäätöksestä valittava henkilö ei jää valituksen käsittelyajaksi Suomeen, vaan hänet poistetaan maasta HO:n päätöksen mukaisesti, jollei KHO toisin määrää.”

    ”Palautamme ns. Dublin-tapaukset välittömästi”

    Tyhjiä sanoja.

    ”Perustamme kielteisen päätöksen saaneille erityisiä palautuskeskuksia minimipalveluin sekä varmistamme keskusten alueellisesti järkevän sijoittelun”

    Ei ole perustettu

    https://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1058456/Hallituksen+turvapaikkapoliittinen+toimenpideohjelma+8.12.2015/98990892-c08e-4891-8c23-0d229f1d6099

    Tuosta linkistä voi lukea koko toimenpideohjelman, jos kiinnostaa, niin ei tarvitse höpöttää pelkästä räksytyksestä.

  24. Vuoden 2015 pakolaisaaltoa 34 000 kpl ei osattu ennakoida. Sitten myöhemmin v. 2017 hallitukseen tuli vain osa persuista ( sin,), jolloin myöskään alkuperäinen ohjelma ei enää pitänyt paikkaansa.

  25. Huomasitko Karjalainen, että tuo toimenpideohjelma oli joulukuulta 2015. Eli ei tarvinnut ennakoida, vaan tuo toimenpideohjelma laadittiin nimenomaan siksi, että tulijoita oli niin paljon.

    Kesällä 2017 hallitukseen tuli vain osa perussuomalaisista, koska rehellisempi osa jätettiin rannalle. Siis ne, jotka vaativat noudattamaan ennalta sovittuja pelisääntöjä.

  26. Tuli yllätyksenä, on yleisesti hyväksytty selitys, mutta ei kyllä ihan rehellisesti kestä sympää tarkastelua ja ajalla on sellainen hassu vaikutus asioihin, että sen kuluessa saattaa todellisuus muuttua tarua ihmellisemmäksi.

    1. Miten ennalta esitetty on jälkiviisastelua? Tässä on jokin sellainen käsiteellinen ero jota en vaan ymmärrä.

  27. Ei auta näköjään vaikka ratakiskosta vääntäisi. Vai jälkiviisastelua. Mitenkäs sinä Karjalainen yleensä teet? Toimit ensin ja teet vasta sen jälkeen toimintasuunnitelman, vai miten?

    Nythän keskusteltiin nimenomaan sitä, että toimenpideohjelmassa sovittuja asioita ei ole pantu täytäntöön.

    Mutta olkoon kun sinulle ottaa liian koville myöntää että vain perussuomalaisilla on ollut selkärankaa pitäytyä ennalta sovitussa.

    1. Silti syytät persuja tuostakin.
      Persut eivät olleet hallituksessa, mutta ovat syypäät siihen, ettei hallitus hoitanut asiaa.
      Jotenkin ei mahdu yleiseen logiikkaan, mutta persukammoiselle se lienee täysin selvää…

  28. Suomalaiset ovat jo nyt melko lailla vapautuneet multikulttuurihurmoksesta. Suomi kulkenee Saksan, Italian ja Ruotsin jälkiä. Mitä nyt vielä kutsutaan populismiksi, on tulevaisuudessa käypää politiikkaa niin Suomessa kuin muissakin EU-maissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *