Nimittely ja leimaaminen vaalitaistelun aseina

Ihmisten ja ihmisryhmien halventava nimittely ja leimaaminen on nyt meneillään olevan vaalitaistelun huomionarvoisin piirre.
Esimerkkinä oikeudenkäynti, jossa aktiivinen kirjoittaja ja puhuja sosiaalisessa mediassa sekä kansanedustajaehdokas on nostanut kanteen kunnianloukkauksesta Ylen tähtitoimittajaa vastaan, syynä toimittajan kirjoitus, jossa hän nimitteli miestä ”natsipelleksi”.

Koko media on noussut puolustamaan tähtitoimittajaa, joka on myös jäsenenä Julkisen Sanan Neuvostossa, joka valvoo asiallista kirjoittelua mediassa.

Nimittely ja leimaaminen ei ole uusi ilmiö. Esim. persuja on pitkään nimitelty ”rasisteiksi” ja fasisteiksi”, mutta se on hiljaalleen lantunut, kun syyte kunnianloukkauksesta on nyt herkässä.

Nyt kun vihapuhe on kiellettyä, niin se ei voi olla kiellettyä vain some-kirjoittajilta. Kyllä se koskee myös ammattitoimittajia ja valtamediaa. Se tarkoittaa, että jos valtamedia julkaisee vihapuheen, niin sen kirjoittaja ja median vastaava toimittaja ovat syyllistyneet rikokseen esim. kunnian loukkauksen.
Halventavat ja valheelliset nimittelyt joko yksilöä tai kansanryhmää kohtaan ovat rangaistavia rikoksia.

Vaalitaistelun kuumentuessa nyt loppusuoralla on mahdollista, että päät kuumenee liikaa ammatitoimittajillakin ja mediassa saattaa esiintyä vihapuheeksi luokiteltavia juttuja esim. halventavaa nimittelyä jostain puolueesta ja/tai ehdokkaasta.
Silloin on syytä tehdä rikosilmoitus lähimmälle poliisille.

10 vastausta artikkeliin “Nimittely ja leimaaminen vaalitaistelun aseina”

 1. Etnonationalismi on erkoopeen perusaate. Tämä ei ole loukkaus vaan tieteellinen tosiasia.

  Demarit ovat ehkä yleissivistystä vailla olevina tai ehkä hämäristä intohimoistaan johtuen tukeneet maamme ainoaa etnonationalistista puoluetta ja sen pyrkimyksiä talloa suomenkielisten varpaille.

  Mutta demarit harjoittavat vihapuheita ja vihatekoja kansallisvaltiotamme kohtaan heikentäen samalla demokratian edellytyksiä. Demokratian edellytyksiin kuuluu, että kansalaiset ovat solidaarisia toisiaan kohtaan ja lojaaleja yhteisesti laadituille lakipykälille ja sopimuksille.

 2. Rinteen mukaan demareilla on toinen ihmiskäsitys kuin perussuomalaisilla.

  Demarit toimivat ikään kuin olisivat germanisteja tukemalla germaanien etuoikeuksia Suomessa ”keltaihoisten suomalaisten etua ja oikeuksia loukaten. Tähän germanistisuuteen viittaa sekin, etä demarit pyrkivät alistamaan suomalaiset germaanivallan alle tukemalla liittovaltiokehitystä.

  Joutuessaan germaanivallan alle lakkaa Suomi olemasta Telluksen valtioiden valio ja näin demarien vihateot kansallisvaltiotamme kohtaan ovat päässeet maaliinsa.

 3. Demarien ilmaisu, että ”heillä on toinen ihmiskäsitys, kuin persuilla” on peitelty loukkaus ja osoittaa, että demarit ovat sivistymättömiä moukkia.Rinteen täytyy ehdottomasti sanoa, mitä hän tarkoittaa ”erilaisella ihmiskäsityksellä”.
  Persut sanoo olevansa suomalaisia ja puolustavan suomalaisten asiaa kaikessa. Onko demareiden ihmiskäsitys nyt muuttunut aiemmasta jotenkin, esim. monikulttuurisemmaksi. Mitään muuta eroa en voi löytää.
  Mainittakoon, että tunnen melko hyvin demareiden ajattelutavat, sillä jo isovanhempani olivat demareissa aktiiveina samoin isäni. Minulla on siis verenperintöä sosiaalidemokratiasta, mutta en ole enää vuosikymmeniin kannattanut puoluetta. Se muuttui täysin sotien jälkeen, kun oikeistodemarit Väinö Leskinen ja Kaarlo Pitsinki tulivat puolueen johtoon. Heidän oppipoikana oli Paavo Lipponen, josta tuli sitten vielä oikeistolaisempi, kuin oppiisänsä.

 4. ”Rinteen täytyy ehdottomasti sanoa, mitä hän tarkoittaa ”erilaisella ihmiskäsityksellä”.”

  Rinne taitaa olla nisti mallia -germa. Vähän samaan tapaan näyttää toimivan kuin tamperelainen Pia Viitanen, joka niisti ”keltaihoisten perussuomalaisten” persunuorten avustuksia ja antoi rahaa runsaskätisesti rotufreudentalistien nuorisojärjestöille aivan kun ei tietäisi, että freudentalistitahoilla rahalaarit jo ennestäänkin pursuivat yli laitojen.

 5. Kiihkeillä ammattitoimittajillakin lienee omat puolue näkemyksensä jopa hyvinkin vahvoina piirteinään,vaikka pitäisi olla mahdollisimman puolueeton suuntaan jos toiseenkin.

  Ärsykekynnys kuulunee ihmisluonteeseenkin,joten asia kuin asia vaatinee luonteenlujuutta – olla puolueeton – kuitenkin säilyttäen oman sanattoman hiljaisuuden tuomatta sitä esille ( omaa mielipidettään/-näkökantaansa ) !

  Toisaalta taas puolueettomuus voi olla toisille hyvinkin ärsyttävää ”kuin lima kädessä”.

 6. Valtion rahoja ovat kupanneet aikoinaan nekin pohjoismaista ruotsalaista imperialismia edistävät Hoopoakatemian freudentalistinuoret, jotka nyt käräytettiin rotufreudentalismin harjoittamisesta Hoopoakatemian seinien suojassa afrikkalaisten tutkijoiden toimesta. Pieleen menneen kasvatuksen takia entisistä freudentalistinuorista oli tullut rotufreudentalistisia professoreita ja muuta sen kaltaista.
  Demarit tukevat rotufreudentalismia, mutta heidät voitaneen armahtaa, jos pysyvät todistamaan itsensä keskimääräistä tyhmemmiksi.

 7. Persuja haukutaan ala-arvoisesti.

  Persut haukkuvat ala-arvoisesti.

  Korvaa ”persut” melkein millä vaan aatteella niin sama pätee.

  Somekratian henki.

  1. Me persut voimme puhua paljon nykyistä hienostuneemmin, jos vain haluamme.

   Jos esimerkiksi demarit ja rotufreudentalistit olisivat hallituksessa, niin voisimme puhua syystä germanistihallituksesta, joilla on erilainen ihmiskäsitys kuin”keltaihoisia suomalaisia” edustavilla perussuomalaisilla.

   1. Keitä sitten uuteen germanistihallitukseen olisi tulossa?

    – erkoopee
    – demarit
    – vasemmistoliitto, jonka pj. on Hoopoakatemian kasvatti
    – kepun ihmiskäsitys voisi olla tarpeeksi joustava, jotta alistaisi suomalaiset germaanien ikeen alle, jos vain itse saisivat lisää valtaa

    Petteri Orpo teki erittäin selvän ”doitsland yyber alles” -käsimerkin tultuaan valituksi puolueen puheenjohtajaksi, mutta voi olla, ettei se kokoomukselle riitä ryhtymiseen germanistihallitukseen, koska kokoomuksen ihmiskäsitys ei ole niin germanistivoittoinen kuin demarella ja erkoopeellä

Kommentoi