Orpo lupaa, kuka uskoo?

Petteri Orpo oli eilen Ylen vaalitentissä. Hän lupasi alentaa palkkaveroja siten, että painotus olisi keskituloisissa. Mikä on Orpon mielestä keskituloinen? Hänen mielestä 3.000 euroa kuukaudessa ansaitseva on keskituloinen.

Mistähän Orpo ottaa rahat, jolla alennetaan veroja, sitä hän ei kertonut, kuten ei muutkaan puolueet kerro, kun lupaavat maat ja mannut.

Jos lupaukset aiotaan lunastaa, joka on hyvin epätodennäköistä on otettava lisää velkaa valtiolle. Valtionvelka on jo nyt yli 100 miljardia euroa. Jos valtionvelkaa vielä lisätään, olemme pian pankkien armoilla, sillä iso velka on hyvä kiristysruuvi.

Suuri valtionvelka johtaa  siihen, että Suomi joutuu Kreikan tavoin täysin EU:n ohjaukseen. Käytännössä menetämme itsenäisyytemme. Onko se poliittisen eliittimme tarkoituskin?

Lainanantajina on mm. maailman rikkaimman pankkiirisuvun omistamia pankkeja, joiden intresseihin kuuluu tehdä Euroopasta liittovaltio.

 

 

7 Replies to “Orpo lupaa, kuka uskoo?”

    1. Haittamaahanmuuttoon ei kokkareet halua puuttua, koska heillä on bisneksiä siinä, lypsäävät itselleen valtion kassasta rahaa kuin kommarit aikoinaan…

  1. Tilastokeskuksen mielestä 3 000 euroa kuukaudessa ansaitseva on keskituloinen. Ei vain Orpon.

    Tämä on itse asiassa hyvä idea. Keskituloisten parempi kulutusvaikutus tuo dynaamisia vaikutuksia ja valtiontaloudelle hyvää – ei tappiota.

    Ongelma tässä on että veroprogressio ei toimi. Rikkaimmat eivät maksa veroja enemmän, vaan vähemmän. Jos sitä ei ratkaista, koko korttitalo kaatuu.

  2. Itselleni jäi Orposta vähän sellaisen antautuneen puheenjohtajan kuva. Edes veroasioissa, jotka ovat perinteisesti ihan sitä Kokoomuksen kotikenttää, hän ei kovin vakuuttava ollut.

    No toisaalta hän ymmärtääkseni jättäytyi aiemmin päivällä toisesta paneelista pois sairauden vuoksi, joten olisiko hieman ollut terä tylsänä.

Kommentoi