Persut yritetään nyt eristää maan asioiden hoidosta

Onko vanhoilla puolueilla peräti jokin salaineen sunnitelma, kun Rinne ilmoitti, että hallitusneuvotteluja on käyty jo viime syksystä alkaen, mutta persuja ei ole kutsuttu mukaan.

Todennäköisesti vanhat puolueet eivät uskoneet persujen suureen kannatukseen ja uskoivat sen sijaan, että korkeat gallupluvut demareille toteutuvat.

Rinne oli siis syksyllä ”nylkemässä karhua” vaikka karhua ei ollut kaadettu.

Persut on nyt niin suuri puolue, jonka kannatus on vain 0,2 prosenttia pienempi, kuin demareiden. Vaalitulosta on kunnioitettava ja persujen kannattajien ääni täytyy tulla mukaan maan asioiden päättämiseen.

Rinne ei voi jatkuvasti jankuttaa jostain ”arvoista”, kun hän ei sano selkokielellä, mitä hän tarkoittaa.  Rinne kohtelee persuja, kuin he olisivat jotain hirviöitä. Ei persut ole mitään muuta, kuin tavallisia suomalaisia, joille itsenäisyys on arvo n:o 1 . Persut eivät ole rasisteja, he eivät kritisoi itse maahanmuuttajia, vaan maahanmuuttopolitiikkaa. Huom. poliktiikkaa. Politiikkaa on myös talouspolitiikka ja siitä persut ovat huolissaan. Oikeudenmukainen verovarojen jako on myös arvo, jota persut pitävät tärkeänä.

Rinne pelkää, että Perussuomalaisista tulee ajan oloon ”uusi sosiaalidemokraattinen kansanliike”, joka syrjäyttää vanhan ja väsyneen SDP:n Siksi hän johtaa klikkiä, joka pyrkii eristämään persut politiikasta. Mutta se ei tule onnistumaan. Persuilla on niin vankka tuki kentällä, joka vain vahvistuu koko ajan ja Rinne itse aiheuttaa sen käytöksellään.

Mainittakoon lopuksi, että demareiden jäsenmäärä putoaa vuosi vuodelta ja oli v. 2016 n. 4000, kun taas persujen jäsenmäärä on kasv ussa  jäsenmäärän ollessa 2016  lähes 10.000.

Tiedot perustuvat virallisiin lähteisiin.

 

41 vastausta artikkeliin “Persut yritetään nyt eristää maan asioiden hoidosta”

 1. Rinnehän kertoi jo että kaikki on suunniteltu viime syksynä. Ns ex suurpuolueet on tehnyt kimpassa sopimuksen, ovathan ne kaikki hyvin samanlaisia ja agenda on vastustaa PS puoluetta. Oulun pedofiili skandaali sotki ilmastohörhöilyyn perustuvat vaalit ka siksi ollaan tässä tilanteessa.

  1. PS ei suostu tinkimään haittamaahanmuutto periaatteistaan. Rinne ja Demarit halausia jopa kielteisen turvapaikansaaneet Suomen kansalaisiksi ja heille pitäisi tarjota töitä (ei osaa kieltä, ei koulutusta, ei asennetta työntekoon, eivät pidä länsimaista, uskonto väärä… Kuinka hyviä työmiehiä…?) Jokainen tietää että vaikka PS haluaisi hallitukseen ei arvot kohtaa. KOK puolueen tilanne on toinen, he voi heittää arvonsa roskakoriin Orpon käskystä ettei puheenjohtaja paikka mene…

 2. Persuila vaaditaan nyt malttia ja päättäväisyyttä hoitaa homma kotiin. Ei mitään myönnytyksiä, muuta kuin se, jonka Halla-aho sanoi jo eilen illalla, että kiintiöpakolaisten määrää voidaan nostaa, mutta samalla haittamaahanmuutto lopettaa kokonaan.
  Talospolitiikka on persuilla niin hyvä, että sen pitää olla lähtökohtana hallitusohjelmassa. Jos Rinne ylipäätään muodostaa hallituksen, joka ei ole lainkaan varmaa ja jättää persut rannalle, niin sitten asiat on hoidettava oppostiosta. Ja se ei tule olemaan Rinteelle helppo nakki.

 3. Tarmolta hyvä kommentti blogiinsa.

  Ja todettakoot ettei hallituksella,olkoot se mikä vain,eivät saa helppoja nakkeja suuhunsa kuin talouspiirtureita budjettin hoitoon,se pitää arvostelijoidenkin muistaa. Meidänkin laseihin katsomatta.

  Pelkällä tarkoituksen mukaisella ilkkumisella osoitamme tiettyä ÄO,”ymmärtämättä” kaikkea kokonaisuutta mitä tulee mm.demokraattiseen kokonaisuuteen.

  Niin sen verran vaikka tietyillä poliittisilla päättäjillä on ”ihan hirveitä rikostuomioita” takanaan mutta se ei välttämättä kerro koko totuutta :Kaikesta !

  Eikä Halla_ahokaan ole niin ”paha kauttaaltaan”,mitä toiset jopa asenteellisesti ruokkivat. Hänen linjansa vaan ei miellytä omalla persoonallaan – kaikkia.

  1. Ei tarvita HAITTAMAAHANMUUTTOA. Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää. Majoita karjalainen itse kotiisi näitä arabi yms äijiä jos haluat. Ongelmahan on silloin ratkaistu.

   1. Demarit ja etenkin vihreät tulevat lisäämään valtakuntamme velkaa tulopohjan samalla rapautuessa. Sen tilanteen korjaamisessa tulee persuilla olemaan erittäin rankka työ seuraavien vaalien jälkeen. Sitä työtä tulevat myös Rinteen tapaiset elämäntapasyndikalistit häiritsemään kaikin epäparlamentaarisin keinoin vailla omakohtaista pelkoa, sillä lakkokeisareilta eivät rahat lopu, vaikka kansa näkisi nälkää.

  2. Karjalainen, mitkä helvetin ihmiskäsitykset? Suomi on allekirjoittanut ihmisoikeuksien julistuksen ja persut ovat suomalaisia.

 4. ”demareiden jäsenmäärä putoaa vuosi vuodelta ja oli v. 2016 n. 4000”

  Nolla puuttuu. Demarit on keski-iältään vanhin puolue, eli jäsenistö on ns. passiiviväestöä, joka pikkuhiljaa poistuu luonnollista tietä. Rinne järjesti valtiovarainministerinä ollessaan vanhoille vapautuksen kalastonhoitomaksusta.

  Vihreät on keski-iältään nuorin, PS toiseksi nuorin.

  https://www.vaalitutkimus.fi/fi/kiinnittyminen/puolueiden_jasenmaarien_kehitys.html

  —————————–

  Voi olla, että seuraavassa PS:n puoluekokouksessa Tampereella tupa käy ahtaaksi. Jos näin käy, niin seuraavassa puoluekokouksessa äänestävät piirien edustajat.

  https://www.vaalitutkimus.fi/fi/kiinnittyminen/puolueiden_jasenmaarien_kehitys.html

  1. No ei sekorkeilla luvuilla ole millään puolueella tuo jäsenmäärä, eikä ole tarpeenkaan olla jäsen puolueessa terv tepivaari

 5. Arvot ja ihmiskäsitys voivat olla kohdallaan, vakka ei koko maailman sosiaalitoimistona halutakkaan toimia.

 6. Kuten Tarmoa minua harmittaa epämääräisyys Rinteen ja muidenkin farisealaiset puheet ARVOISTA. Pitäisi yksilöidä, selittää selkokielellä mistä on kysymys. Telkkariin parin tunnin keskusteluohjelma puheenjohtajille missä on esillä ainoastaan yksi aihe ARVOT.

 7. Eiköhän sen leivän vienyt viime hallituksen pääministeri kikyieen terv tepivaari

 8. ”Markulla juttuja riittää no kerro lisää terv tepivaari”

  Ilmastointoilu köyhdyttää koko kansan, eikä köyhillä tule enää olemaan sitä leipää, jonka Rinne voisi tempaista suusta antaakseen sen muukalaisille.

  1. Jaa no ilmastosta voit kinata jonkn muun kanssa ja sipilä sen leivän vei monelta ja jakoi itselleen terv tepvaari

 9. Sdp:n äänestyskäyttäytymisestä eduskunnassa voisi saada kuvat Antti Rinteen arvoista : Suomalaiset, tehkäämme kaikki voitavamme maailman hädänalisten hyväsi. Jokaiselle tänne tunkeutuneelle on annettava mallikas ylläpito, maksoi mitä vain ..

  Halla-ahon arvot voisivat olla lyhyesti: Suomalaiset ensi – muu maailma, jos rahkeet riittävät.

  ***
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/817dc663-b997-426c-b157-56514d200ab7

  Rinne julistautui virallisesti vaalien voittajaksi ”Vaikea nähdä, että minun ja Halla-ahon arvot olisivat yhteen sovitettavissa”
  ***

  Vähän ennen vaaleja:
  https://www.newsobserver.com/news/business/article229245459.html
  14.4.2019

  Kuva:
  https://www.mcclatchy-wires.com/incoming/ttg04q/picture229245229/alternates/LANDSCAPE_1140/Finland_Election_62311.jpg

  Suomen keskusta – vasemmistoinen sosiaalidemokraattisen puolueen johtaja [Antti Rinne] sanoo , että hän ei ole sulkenut pois populistista Perussuomalaiset puoluetta hallituskumppanuudesta, mutta sen erilainen ”arvoperusta” on este.

  […Joka olisi ylitettävä. – Perussuomalaisten arvomaailman ydin on : Suomalaiset ensin – sitten muu maailma. Tämä ei nähtävästi istu Antti Rinteen koko maailmaa hyysäävään asenteeseen.]

  Sosiaalidemokraattisen johtajan Antti Rinne kertoi äänestettyään sunnuntaina pääkaupungin pohjoispuolella sijaitsevassa kunnassa [Mäntsälä?], että ”en ole sulkenut pois Perussuomalaiset puoluetta. Olen sanonut, että jos olemme suurin puolue, esitämme kaikille osapuolille samat kysymykset. ”

 10. Tässä haisee Sipilän ja Orpon henki. Nyt
  Nyt yritetään taas samaa, kuin ennen. Vetoamalla oli joihinkin epämääräisii arvoihin syrjäytetään persut, että demarit, kokkarit ja kepulit voisi muodostaa hallituksen.
  Se olisi demokratian maahan polkemista. kansa ei sitä hyväksy. Keinoja on esim. Ranskan malli.

  1. Juu…”arvopohja” , ”arvojohtaminen” ja kaikkea muuta paskaa mitä nämä suolti jo olleessan hallituksessa vielä päättämässä päin viddua…

 11. ”Suomen keskusta – vasemmistoinen sosiaalidemokraattisen puolueen johtaja [Antti Rinne] sanoo , että hän ei ole sulkenut pois populistista Perussuomalaiset puoluetta hallituskumppanuudesta, mutta sen erilainen ”arvoperusta” on este.”

  Arvopohja-Ana antaa varsin selvästi ymmärtää, että germaaninationalistien ja ay-eliitin etu käy keltaihoisten suomalaisten edun edellä niin kuin tähänkin asti.

  Onkohan Ana vannonut aiheesta pyhiä valoja? Ana avautukoon aiheesta!

 12. Näin Anan sidonaisuudesta kertoo Sampo Terho:

  ”Ilmiselvästi edunvalvontajärjestöt ajavat vain omaa etuaan, eivätkä työttömän. Sinisten mielestä ansiosidonnainen työttömyysturva on ehdottomasti muutettava riippumattomaksi liitto- tai kassajäsenyyksistä. Onneksi me emme elä yhteiskunnassa, jossa väliinputojien auttamiseen täytyy kysyä lupa itsekkäiltä edunvalvontajärjestöiltä.

  Vai elämmekö sittenkin? Löytyykö Suomesta joku niin selkärangaton poliitikko, että hän kieltäytyy edunvalvontajärjestöjen painostuksen takia auttamasta heikossa asemassa olevia?

  No sellainenhan löytyi heti sosialidemokraattisen puolueen johdosta. Antti Rinne ilmoitti välittömästi jo eilen vastustavansa uudistusta ja intoutui lausumaan muutakin paljastavaa. SDP:n omassa lehdessä Demokraatissa Antti Rinne arvioi tuoreeltaan, että Siniset pyrkii ehdotuksellaan yksinkertaisesti heikentämään ay-liikkeen voimaa. Hänen mukaansa SDP haluaa turvata hyvinvointivaltion ja reilut pelisäännöt työelämässä, ”jotta kaikissa keskusjärjestöissä jäseninä olevat ihmiset pärjäävät”.

  Pysähdytäänpä hetkeksi tähän lausuntoon. Pääministeriehdokas ja gallupjohtaja ilmoittaa siis nyt julkisesti, että hän haluaa kehittää hyvinvointivaltiota ja työelämän pelisääntöjä siten, että kaikki ay-liikkeen jäsenet pärjäävät. Eikö hieman parempi tavoite olisi, että kaikki suomalaiset pärjäävät, eivätkä ainoastaan keskusjärjestöjen jäsenet?

  Antti Rinne on ay-eliitin sorminukke. Hänet vaihdettiin aikanaan Jutta Urpilaisen tilalle vahvistamaan ay-eliitin valtaa, ei parantamaan suomalaisten elämää.”

  —————————————

  Arvopohja-Ana vaikuttaa korruptoituneelta ainakin arvopohjansa osalta.

 13. No painetaan Anan lausunnot villaisella. Mieshän saattoi olla hönössä. Se on yleensä lieventävä seikka täkäläisessä kulttuurissa.

 14. Arvot eivät ole syy vaan poliittinen peli jota on käyty tässäkin ennakkoon luultavasti – Ei hyvää seuraa sillä terävä kynä toimii.

 15. Suomeksi. Maahanmuutto ja siihen kytkeytyvät persujen asiat vinoine pinoineen ovat syy kaikkeen yhteistyön alkamiseen. Turha huudella haittamaahanmuutosta- sitä ei kukaan hyväksy.

 16. Ei mm. PS ole varsinaista maahanmuuttoa vastaan, sillä elämme yhteisellä maapallolla yhteisin poliittisin pelisäännöin.
  Kun näkyvästi yrittää puolustaa esim.suomalaisuutta,sillä tavoin kuten olemme tottuneet elämään – on sitten rasismiin liittyviä heittoja.

  No kaikkea pölvästejä lienee kuitenkin olemassa eri irtiotoillaan pärstiin katsomatta.

  Puolin kuin toisinkin tarkoituksellinen asenteellisuus ei ole hyvästä.

 17. Arvo ovat politiikassa yhdentekeviä-otsikolla kirjoitti 2015 muuan Lauri Holappa v 2015 HS Nyt-liitteessä.

  Mm. näin=Ideologia on käsitteenä arvoja laajempi. Ideologiat koostuvat toki osaltaan erilaisista oikeudenmukaisuusväittämistä, mutta ideologioita ohjaavat myös tulkinnat yhteiskunnallisten rakenteiden ja mekanismien luonteesta.

  Toisin sanoen ideologiat pitävät sisällään myös tosiasiaväitteitä. Niiden pohjalta voidaan etsiä vastauksia esimerkiksi siihen, edellyttääkö innovaatioiden synnyttäminen suoraa julkista tukea, vahvistaisiko Nato-jäsenyys Suomen turvallisuutta tai palautuuko talous taantumasta automaattisesti luonnolliselle kasvu-uralle ilman elvytystä. Loputon arvovatvonta ei anna eväitä tällaisten kysymysten käsittelyyn.

  Politiikan rajaaminen pelkkiin arvokeskusteluihin ja niiden peräänkuulutuksiin on ongelmallista myös sen vuoksi, että poliittiset toimijat joutuvat joka tapauksessa ottamaan kantaa myös tosiasiaväitteisiin.

  Poliittisten päätösten on aina perustuttava johonkin oletettuun logiikkaan vaikkapa talouden tai valtioiden välisten suhteiden toiminnasta. Nämä logiikat ovat kuitenkin lähes aina kiistanalaisia: on myös muita yhtä varteenotettavia tulkintoja ja teorioita. Sillä, millaisten tosiasiaväitteiden varaan poliittiset päätökset rakentuvat, on huomattavaa vaikutusta yhteiskunnalliseen vallanjakoon.

  Ihmisiä ei ole etäännyttänyt politiikasta arvopuheen puute. Pikemminkin kyse on siitä, että arvoista puhutaan aivan liikaa ja ideologioista aivan liian vähän.

  Koko juttu löytynee HS Nyt-sivuilta vaan voi olla maksullinen. Hakusana vaikka Lauri Holappa tai kirjoituksen otsikko.

 18. Eemeli :”Politiikan rajaaminen pelkkiin arvokeskusteluihin ja niiden peräänkuulutuksiin on ongelmallista myös sen vuoksi, että poliittiset toimijat joutuvat joka tapauksessa ottamaan kantaa myös tosiasiaväitteisiin.”

  Marko : ”Juu…”arvopohja” , ”arvojohtaminen” ja kaikkea muuta paskaa mitä nämä suolti jo olleessan hallituksessa vielä päättämässä päin viddua…”

  *
  Markon kommentti tarkoittaa, ymmärtääkseni, samaa mistä Eemeli kirjoitti edellä.
  Marko tarvitse asian ilmaisemisen vähemmän sanoja kuin Eemeli.

 19. Aikalailla Saksasta kumpusi edellisen hallituksen arvomaailma.
  *
  Tajusikohan Agela lopulta – Merkel: Monikulttuurinen Saksa on epäonnistunut
  .
  http://yle.fi/uutiset/merkel_monikulttuurinen_saksa_on_epaonnistunut/5651917

  16.10.2010
  .
  Yritys luoda suvaitsevainen Saksa on epäonnistunut täydellisesti, Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi lauantaina. Merkelin mielestä Saksassa ei ole pystytty luomaan yhteiskuntaa, jossa erilaisista kulttuuritaustoista tulevat ihmiset pystyisivät elämään rauhanomaisesti keskenään.
  .
  – Yritys rakentaa monikulttuurinen yhteiskunta ja elää rinnakkain on epäonnistunut, täydellisesti epäonnistunut, liittokansleri Angela Merkel sanoi kristillisdemokraattisen CDU-puolueen kokouksessa lauantaina.
  .
  Potsdamissa puolueen nuorille jäsenille puhunut Merkel viittasi puheessaan erityisesti Saksan muslimivähemmistöön. Saksassa on käyty syksyllä kiivasta keskustelua muslimien asemasta.

  *

  Merkel totesi jo monta vuotta sitten harjoitetun politiikan epäonnistuneen, epäonnistuneen totaalisesti. Silti samaa politiikkaa on jatkettu Saksassa ja muualla.

  Einstein määritteli hulluuden:

  ”Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia.”
  *

 20. Sana Arvo ehkä työllistää poliitikkoja ”😉 ammatillisessa mielessä mm.hallituspohjaakin”.
  Heitänpä nyt tarkoituksellisesti tuonne mm. Etupiireihin.

Kommentoi