PS on jo kansanliike

PS:n gallupkannatuksen huikea nousutrendi kertoo siitä, että PS:stä on tullut kansanliike. Halla-ahon taitavasti johtamasta puolueesta on tullut suomalaisten toivo ja usko suomalaisuuten sen kaikissa merkityksissä. Suomi niminen valtio on suomalaisten rakentama suomalaisia varten.

Vieras on tervetullut, jos hän tekee työtä ja maksaa veronsa, mutta siivellä eläjiä emme huoli.

Monkulttuurisuuden sanotaan olevan rikkaus, mutta meille suomalaisille se on vain taloudellinen rasite ja turvallisuuskysymys.

Perussuomalainen kansanliike puolustaa itsenäisyyttämme Talvisodan hengessä.

86 vastausta artikkeliin “PS on jo kansanliike”

  1. Itse en edelleenkään jaksa ymmärtää kahta suurta gallupia kuukaudessa, no HS on yksityinen toimija, joten tehköön mitä tahtoo, mutta YLE:n kuukausigallup on mielestäni silkkaa verovarojen väärin käyttöä.

    Toki PS:n gallupmenestys ilahduttaa, sitä en kiellä, vaikka omaan kantaani politiikasta se ei ole vaikuttanut, eikä vaikuta myöskään jatkossa.

    Keskustalla sen sijaan on hankala paikka ja aiemmin julkaistu nuorista äänestäjistä ei ainakaan tilannetta helpota, kannatus oli siinä 6%.

  2. No ei se PS mikään kansanliike kyllä ole vaan yrittäjä puolue ääri oikealta oleva puolue jonka mopomies aikanaan perusti terv tepivaari

  3. Gallupit ovat gallupeja ja hallitus hallitsee. Saattaapa aikanaan persut saada kuolemansuudelman pääsemällä hallitukseen.

    1. Viitannee Eino Poutiaiseen, joka ajoi mopolla ympäri Suomea, taisi olla varhaisen SMP:n tärkeitä henkilköitä. Mutta kyllähän SMP oli yhtä kuin Sirkka, Minä ja Pekka 🙂

      1. lman mopomiestä ei Vennamot olis saanut tuota nykyistä perussuomalaista puoluetta
        Mopomies teki puolueelle ison työn nyt vallassa on kaikkia muita haukkuvat joilta käytös tavat on utopiaa terv tepivaari

    2. Eino teki Vennamoille ison työn eikä Vennamo Hesalaisena Tullimiehenä olis kyennyt isoja korpiseutuja samaan omaan pesäänsä ilman Einon työtä mopoineen terv tepivaari

      1. Ei vaan aivan päin vastoin ne meni ensin oli Eino sen jälkeen vasta Veikko ja ilman Einon suurta työtä pohjois karjalassa ei hesan jannulla olis ollut mitään mahdollisutta SMP een nousuun terv tepivaari

  4. Ei se ole mikään ”kansanliike”, jos kannatus on alle neljäsosa kokonaisuudesta. Eikä nuo gallupit tässä vaiheessa palvele yhtään ketään, toki työllistäähän niiden teko muutaman ihmisen.

  5. Mitä suuremmaksi puolueen kannatus tulee, sitä erilaisempaa porukkaa siihen kuuluu. Kun vielä monelle on suuret toiveet PS:n suhteen ja usein jyrkät mielipiteet, niin lähtö kannattajuudesta tulee olemaan yhtä nopea jos PS joskus pääsee hallitukseen. Nyt PS on toiveiden tynnyri, jossa eri kansnryhmät kuvittelevat näkevänsä pelastajan. Kaikkien kuvitelmat eivät voi toteutua samaan aikaan.

  6. Kyllä on Halla-aholla melkoisen kirjava lauma paimennettavanaan. Uhka irtiottoihin on ilmeinen.
    En oikein jaksa uskoa että persut sellaista valtaa koskaan saisivat kun muudalla puolueella Unkarissa on, senverran moneen junaan on jääräpäisistä suomalaista.

    1. Ei, kyllä äänet jakautuvat ehdokkaiden kesken ihan samalla tavalla kuin muidenkin puolueiden kohdalla.

  7. Kieltämättä nyt on persut ja vihreät nosteessa.

    Rupean miettimään että mitäs ne muut… mistä löytyisi linja ja sanoma kokoomukselle, demareille ja kepulle?

    Toivottavasti herätään pohtimaan.

  8. Persujen päästyä valtaan joskus köyhä on yhtä köyhä kuin ennenkin kuin myös työtön yhtä työtön kuin ennenkin. Mitään viisasten kiveä persuilla ei ole. ”Haittamaahanmuutto” siinä persujen ainoa agenda.

    1. Jo tuon haittamaahanmuuton estäminen säästäisi miljardeja ja se olisi sitten suomalaisten hyväksi.
      Vai meinaako Eemeli, että haittamaahanmuuton viemät rahat eivät ole pois suomalaisilta?

  9. Ilmeisesti on niin, että lukuunottamatta PerusSuomalaista puoluetta kaikissa muissa puolueissa on vain ja ainostaan samasta puusta veistettyjä ja keskenään täysin samaa mieltä olevia ihmisiä mukana?

    No eihän se nyt niin ole, vaan ihan jokaisessa puolueessa on eri mielisiä ihmisiä, joita yhdistää jotkin perusasiat ja niihin keskitytään, ei erottaviin asioihin.

    Syystä tai toisesta PerusSuomalaiset aiheuttavat joillekin vähintäänkin keskivaikeita allergiaoireita, joiden vakavuusaste vaikuttaa yhä pahenevan.

    No ymmärtäähän sen, kun kaikkein kovimpien asiantuntijoiden usein toistamat ”varmat” ennusteet puolueen katoamisesta puoluekartalta karkaavat alati kauemmas.

  10. Viimeisimmässä gallupissa persujen kannatus oli noin 21%, joka tietysti on merkittävä saavutus, kun verrataan muiden suomalaisten puolueiden kannatukseen – kansasta se on kuitenkin vielä kaukana.

    Unkarin ”persuilla” on vaaleissa saavutettu noin 50% kannatus, eikä sekään vielä tarkoita kansaa.

    Pohjois-Koreassa taisi olla kannatus 99,98% – se alkaa jo vaikuttaa ”kansalta”. 🙂

    On hyvä, että Suomessa on useita erilaisia puolueita, joten jokaiselle löytyy jos ei parasta ehdokasta, niin ainakin vähiten huono ehdokas äänestettäväksi.

    1. Ai, PerusSuomalainen puolue kuolee taas kerran 🙂

      Eduskunnassa on toki kansanedustajia, joilla on suhteita ääriliikkeisiin, mutta yksikään eduskuntapuolue ei ole millään tavalla mitattuna ääriliike, joka muuta väittää ei tiedä yhtään mistä puhuu.

  11. Jenkeissä päätöksenteko helpompaa kun oikeisto äänestää republikaaneja ja vasemmisto demokraatteja. Toki jos persut saa 30% kannatuksen niin se on iso mandaatti.

  12. Yhdysvaltojen politiikka on suurta sirkusta jotenka eipä sille voi sanoa että se olisi vakavasti otettavaa mistään kohtaa terv tepivaari

  13. No ei perussuomalaiset saa koskaan tuota 30 % kannatusta eikä se taida onnistua muiltakaan terv tepivaari

  14. Kannattaa muistaa että huipulla tuulee. Kun eduskuntatyö toden teolla lähtee käyntiin, ruvetaan katsomaan mihin oppositiosta on.

    On aivan liian iso riski että oppositio keskittyy vain naljailemaan toisilleen.

    En tuomitse persuja ennalta, mutta en myöskään aio kehua työstä jota ei vielä ole tehty. Seurataan.

    1. Kyuu, juuri noin se menee käytännössä.
      Ei pidä unohtaa mm. Katjalaisenkaan repiviä kommentteja, sillä niin herkkähipiäinen ei saa olla eikä piip, uhon laukkaa.

      Hyvä kuitenkin että PS pöyhii samaisuuksien tantereita mutta hallituksessa nähtäisiin ”koko kuva” muiden seurassa.

  15. Sehän nähdään jossain vaiheessa kun puolueet joutuu taas vaalien humuun jotta kuka on kingi. Tätä vauhtia se on PS.

  16. Marko – odottamisiin että seurataan…” toisinaan kommetteihini iskee viruspirulainen mutta haitanneeko tuo älykännyn uumenissa mutta ei vaikuttane puolueiden mittasuhteisiin_ kevennys sallittakoot ”.

    1. Juu, viimeinen sana sanotaan vaaliuurnilla ja tämä kuten edellinen hallitus ruokkii PS puolueelle lisää ääniä, antaa ajan hoitaa tehtävänsä

  17. Jos kaikki puolueet jakaisivat pinssit niiden kannattajille- kukaan ei kehtaisi panna persujen pinssiä rintapieleensä. Muiden kyllä, minä mieluumin vaikka nykykommareiden.

    1. Runsas puolimiljoonaa ihmistä on kanssasi eri mieltä, sekä PerusSuomalaisista, joita muutoin olet kertomasi mukaan itsekin äänestänyt, että myös siitä, että mikä muu tahansa käy.

      No joillakin on poliittinen mielipide ja jotkut ovat ns. liikkuvia äänestäjiä vai pitäisikö sanoa tuuliviirejä.

      1. Mika – olla alituinen liikkuva äänestäjä,eikä oikein kenenkään maalla ts.tuuliviiri,ilman linjanvetoa mitä tahtoisi edustaa,eittämättä tulee silloin tulee mieleen että onko puolueilla niinkään mitään oleellista arvoakaan ?

        Sitten toisekseen perussuomalaisista tuntuu olevan vaikea puhua,esittää mitään tosiasiallista järkevää kritiikkiä asiapohjalta asiallisesti mutta voinee olla syynsä – puolin kuin toisinkin jopa asenteissakin !
        Vähän kuin ennenvanhaan jyrkkä veto – oikeisto vasemmisto akselilla – nykyisin sekin jo hämärtynyttä värityksineen.

        Somekin tekee omaa tehtäväänsä 24/7 !

      2. Totta ainakin puolet: äänestin Porvoossa asuessani Pirkko Ruohonen-Lerneriä, koska hän oli ainoa järkiehdokas Porvoon porukoista hänen puolueestaan huolimatta. Äänestin siis henkilöä ja olisin äänestänyt häntä, vaikka olisi kuulunut johonkin entisitä puolueistaan kokoomus tai vihreät. Hän ilmeisimmin suojeli asemaansa, talouttaan ja itseään meppinä, koska halusi jatkaa nykypersuissa- valitettavasti.

  18. On jokseenkin ikävä lukea negatiivisia kommentteja yhdestä, toisesta ja kolmannesta.

    Perussuomalaiset – kodikkaammin persut – on laillinen puolue Suomessa. Sillä on varsin merkittävä kannattajakunta ja se on kuitenkin Suomen asialla. Jos sitä mollataan, niin se mollaaminen pitäisi mielestäni tehdä perustellusti. Mitä teki väärin ja millä perusteilla.

    Olisi kiva, jos voisimme keskustella asioista asioina sivistyneesti.

    1. Jopa negatiivinen palaute pitää ottaa sivistyneesti eikä vaaien jälkeen haukua äänestäjiä jotka on äänestänyt väärin
      Sitähän ne ei tee koskaan terv tepivaari

  19. Kuten Juhani sanoo.

    En ole persu, en äänestä persuja ja keksin niistä monta ongelmaa. En kuitenkaan halua että haukkuminen on henkilötasolla tai ala-arvoisuuksissa.

  20. Jotain PerusSuomalainen puolue tekee oikein, koska kaikki löytävät heistä jotain sanottavaa, oli asia mikä tahansa.

  21. No voi olla noinkin en vaan ole huomannut missä se oikein tekeminen ilmenee terv tepivaari

  22. Totta on vähintään osaltaan se että vuosituhannen vaihteessa PS sekoittivat nk.tuttua että turvallista poliittista pakkaa.
    Politiikka koventunut somenkin myötä toisiin mittasuhteisiin,ei voida oikeastaan puhua enään leikistä kun jopa uhataan ties millä : Suomessakin !

    Pitäisköhän muistaa vanha sanamuoto että niin metsä vastaa kun sinne huudetaan – puolin että toisinkin…asiattomuudet kukkivat pientareilla !

    Maahanmuutto, pakolaisuudet, rasismit pääosissa.
    Oikeastaan Timo Soini ”aloitti” eri kielelliset ilmaisut jota lienee avustettukin.

  23. Saska Saarikoskella oli Hesarissa aiheesta hyvä kolumni, tosin pohjautui sen jonkun japanilaisen ajatuksiin, jonka nimi ei nyt tule mieleen. Sen mukaan meillä on siirrytty sellaiseen politiikkaan, jossa ajatellaan, mitä ne meistä ajattelee. Vihreät ja PS hyötyvät siitä. PS on paljolti protestipuolue. Kun joku ”Husu” Hussein väittää PS:n äänestäjiä rasisteiksi ja sitten professori kommentoi, että ei siinä mitään, niin voi tehdä, niin tulee itsellekin mieleen että ”perhana, äänestän Perussuomalaisia seuraavaksi!” Arki koittaa kuitenkin siinä vaiheessa jos PS alkaa koota budjettia muiden puolueiden kanssa, Kaikkia ei voi miellyttää, pelkät mielipiteet eivät lämmitä, jos aletaan leikata etuuksia joko työläisiltä tai yrittäjiltä.

  24. Aivan ..

    Arki koittaa kuitenkin nyt kun sdp, vihreät ja kepu alkavat koota budjettia.

  25. Ei sinä mitään arkea tule vaan budjetti ja nopeasti kaiken lisäksi ja parempi kun viimeksi oli terv tepivaari

  26. Ennustuksia voi aina heittää. Minkälainen budjetti on hyvä, riippuu ihmisten katsantokannasta.

    Lisää valtionvelkaa tulevienpolvien maksettavaksi – olisiko näin hyvä?
    *
    Yksi skenaario on että, kepu lähtee hallituksesta. Ken elää hän näkee..

    1. Albaanus ei se kepu lähde mihinkään hallituksesta vaikka eräät niinkin koittaa aikaan saada terv tepivaari

      1. Ennustuksia voi aina heittää – ” .ei kepu lähde mihinkään hallituksesta”

        Eikö tuo ole turhaa jankkaamista? Kukaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo mukanaan.

          1. töpon pitää saada sanoa viimeinen sana – aina. Mitä hyödyttää toistaa, että tulevaisuudessa tapahtuu sitä tai tätä –kukaan ei kuitenkaan tiedä miten käy.

            Yksi nimimerkki on jo sopinut sinun, tepi, kanssasi vapaaehtoisen portti kiellosta blogeihinsa – syy taitaa olla ilmeinen, vai?

            1. Albaanus siistii suunsa ei täällä ole minkään asteen töppö
              Eipä ole mnulla mhinkään blogiin portti kietoa mistä sellasen olet saanut päähäsi
              Me vaan sovimme Juhanin kanssa ettei kirjoitella toistemme Blogiin
              Voisin samaa sanoa myös monelle annan kuitenkin kirjoitella syyt tiedän vain minä miksi noin
              En muuten kirjoita tulevasta mitään koska siitä ei tiedä muut kun eräät jopa neljän voden päähän terv tepivaari

              1. Mitä sitten ei Juhani mulle silti ole porttaria anatanut
                Ja juuri tuosta syystä pyysn anteeksi Juhanilta tuota asiaa
                Nimittely kuvaa sivistys tason terv tepivaari

  27. Jotta persuille koittaa arki kun joutuvat budjettia pykäämään muiden kanssa?

    Aivan totta.

    Mutta, sama pätee joka muuhunkin puolueeseen. Yhtä lailla vihreät ovat joutuneet tinkimään tavoitteistaan, näin esimerkiksi.

    1. Niin tietysi, siksi oppositiossa yleensä puolueen kannatus nouseekin. Mutta jos on puolue, johon on ladattu paljon odotuksia eri tahoilta ilman että on selvyyttä siitä, millaista talouspolitiikkaa se puolue aikoo ajaa, niin on selvää, että siitä toiveiden tynnyristä tuleekin yllätyslaatikko eikä kaikille mieluinen. Kaikki tietävät, että Kokoomus haluaa leikata menoja ja laskea veroja, vähentää tukia pienituloisille. Niinpä sitä äänestävät pääosin sellaiset, joiden mielestä tuo politiikka on oikeaa. SDP:n taas ajatellaan olevan tukien korottamisen puolella ja nostavan mielluumin veroja kuin heikentävän julkisia palveluita. Jos SDP pysyy sillä linjalla se saa niiden kannatuksen, jotka pitävät sellaista politikkaa oikeana. Mutta millaista talouspolitiikkaa PS:ltä odotetaan? Ja millaista se tarjoaa? Se on kaikki sumun peitossa ja valkenee vasta jos puolue menee hallitukseen.

      Pettymys puolueen talouslinjaan on vuorollaan romahduttanut niin SDP:n, Keskustan kuin Perussuomalaiset. Koska ne ovat tarjonneet kannattajilleen ”kokoomuslaista talouspolitiikkaa”. Kokoomuksen suosio sitä vastoin on säilynyt melko vahvana koska se on tarjonnut kannattajileen sitä mitä he haluavat.

      Vihrfeiden linja on myös hieman epäselvä. Onko se ”Kokoomuksen puisto-osasto” vai ”sosialistinen puolue” niin kuin on väitetty? Ehkä Vihreät on pääosin hyvätuloisten puolue, sitä äänestävät monet koulutetut ja hyvin palkatut ihmiset. Heille toimeentulo ei ehkä ole keskeinen asia?

      1. Vaalienloppu tulosta ei tiedä kukaan ennen vaaleja ei edes kansa terv tepivaari

      2. Norpalta hyvää pohdintaa kuten yleensäkin. Kuitenkin haluan tarkentaa.

        Norppa: ”Kaikki tietävät, että Kokoomus haluaa leikata menoja ja laskea veroja, vähentää tukia pienituloisille.”

        Kokoomus haluaa vähentää turhia menoja, sekä pienentää veroja, jotta Suomen kilpailukyky kasvaa. Kilpailukyvyn kasvu tuo Suomelle lisätuloja, jotta sen jälkeen on varaa tukea heikommassa asemassa olevia ilman lisävelan ottoa.

        Kokoomuksen mukaan pitäisi menojen olla pienempiä tai yhtä suuria kuin tulojen – eikä elää velaksi tulevien sukupolvien kustannuksella.

  28. Sitä saapi ihmetellä, miten budjettineuvotteluissa savuaa, kun utopistisille lupauksille tulee rahanpuute vastaan ja pitää keksiä mielikuvituksellisia selityksiä kansalle petetyistä lupauksista.
    Saattaapi jollakin sakilla alkaa miellyttää ajatus pikaisesta irtiotostakin…

  29. No katsotaan mitenkä oppositio savuaa tuo vähemmistö ei riitä mitään kaatamaan ja mitään irtiottoja on turha odotella ne tulee n neljän vuoden päästä terv tepivaari

    1. Taas töpöltä tulevaisuuden ennustelua ilman mitään erityistä perustetta.

    2. ” .. ja mitään irtiottoja on turha odotella ne tulee n neljän vuoden päästä”

      Eikö tämä lause sisällä ennustetta? – Mitään irtiottoa ei tapahdu ja hallitus kestää neljä vuota.

      Voiko töpöllä olla omankin tekstin ymmärtäminen noin vaikeaa?

      1. Ei se ennustetta ole vaan viittaa vaan tulevia vaaleja n neljän vuodenn päästä kyllä minä oman tekstin ymmärrän joillekkin se tuottaa vaikeutta
        Se taas ei ole minun huoleni terv tepivaari

          1. Kyllä se tajuaminen puute on Albaanuksen puolella ei minulla ole siinä mitään puutetta terv tepivaari

  30. Eii johtunut siitä vaan aivan muista systä sovimme ettemme kommentoi toisen blogiin
    Sun luulot ei ole kun luulotautia kokonaan Jos joku jänkkää se on Albaanus terv tepivaari

  31. Pelkkä jänkkäyksesi on varmasti riittävä syy – muita ei tarvita

    *
    Koita nyt vastata vaikka tähän – jänkkäämättä

    ” .. ja mitään irtiottoja on turha odotella ne tulee n neljän vuoden päästä”

    Eikö tämä lause sisällä ennustetta? – Mitään irtiottoa ei tapahdu ja hallitus kestää neljä vuota.

  32. Neljän vuoden päästä tulee vaalit jos Albaanus näkee tuossa ennusteita on aika lailla kumma asia
    Kyllä Suomen hallitus istuu täyden ajan eli vajaan neljä vuotta terv tepivvaari

    1. töppö kyllä jaksaa vääntää sanojaa. Pelkistä vaaleista ei töppö kirjoittanut.

      tepimast sanoo:
      31.7.2019 17:55
      No katsotaan mitenkä oppositio savuaa tuo vähemmistö ei riitä mitään kaatamaan ja mitään irtiottoja on turha odotella ne tulee n neljän vuoden päästä terv tepivaari
      irtiottoja on turha odotella ne tulee n neljän vuoden päästä terv tepivaari

      1. Näin vaan on hallituksenja opposition kannatuksella on selvä ero ja kyllä minä kirjoitan vaaleista en mistään muusta terv tepivaari

  33. Kuka sen kaataa nyt ei ole oppositio kovin lähellä ja muulla keinolla se ei kaadu kun epä luottamus lauseella
    Ja siihen ei riitä opposition kannatus terv tepivaari

  34. töpön mielestä tämäkään ei ole mitenkään tulevaisuuden ennustamista:

    …. ei se kepu lähde mihinkään hallituksesta vaikka eräät niinkin koittaa aikaan saada terv tepivaari
    *
    Rautalanka alkaa loppumaan .

  35. Nimitttelyllä et voita yhtään mitään siinäpä nimittelet
    Eikä kepu minnekkään lähde hallitus stuu vaalien välin kokonaan osta uutta rautalankaa sillä voit sitten venkoilla itsellesi katiskan mallia
    Ja ei ole ennustaamista lainkaan minulta terv tepivaari

  36. Tepin mielestä me kansalaiset ollaan ihan kyvyttömiä yhtään mihinkään?
    Kadulla tallaava ei osaa sanoa juuta tai jaata??

  37. Kun saa n 500 000 jonkin asian taakse jää vielä n 4 500 000 miljoonaa kansasta pois
    En liioin ole sanonut sellasta etteikö kansa tiedä tietää se mutteipa 500 000 ole koko kansa
    Äläkä laita mun sanomaksi sellasta jota en ole julki tuonut terv tepivaari

  38. SDP 546 471 ääntä
    PS 538 805 ääntä
    KOK 523 957 ääntä

    Äänioikeutettuja vaaleissa oli 4 510 040.

    Siinähän noita. Eli porukka kuin porukka, aina jää se 4 miljoonaa ulkopuolelle.

  39. Kiitos siitä Suomen monipuolue järjestelmän kukaan ei saa valtavaa enemmistöä ja se on kansan etu terv tepivaari

  40. Mitenkähän käy jos nuo 4 miljoonaa vetää herneen nenään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *