Vaaleissa ratkaistaan myös Suomen EU-politiikan linja

Suomen EU-politiikalle on kaksi linjaa Lipposen -Liikasen linja ja Hansaliiton linja.

 

Lipposen – Liikasen linja tarkoittaa syvenevää integraatiota esim. yhteistä budjettipoliktiikkaa, jossa raha ja velat ovat yhteisiä. Siitä ei ole pitkä matka yhteiseen verotukseen ja sosiaalipolitiikkaan. Sen tien päässä on liittovaltio.

Hansa liiton linja on huomattavasti pidättyväisempi, Se ei hyväksy yhteistä budjettipolitiikkaa, vaan jokaisen maan on itse hoidettava taloutensa varansa ja velkansa.

Hansa liiton maita ovat Pohjoismaat, Baltian maat ja Hollanti sekä varauksin Saksa.

Se joka äänestää vaaleissa demareita kannattaa  liittovaltiota ja Suomen itsenäisyyden menettämistä.

Lipponen on ent. demareiden puheenjohtaja ja pääministeri. Liikanen on ent. demareiden kansanedustaja, ent Suomen Pankin pääjohtaja ja moninkertainen ministeri, joka kärkkyy EU:n keskuspankin pääjohtajan pallia.

4 vastausta artikkeliin “Vaaleissa ratkaistaan myös Suomen EU-politiikan linja”

 1. EU on liian laaja pelkästään maantieteellisesti. Täällä pohjan perukoilla ei voida toimia samoilla ehdoilla, kuin etelän palmujen alla.

 2. Tässä muistuu mieleeni esim.- 60 luku kouluvuosiltani että kuinka eroava oli jo Etelä- Italia verrattuna Pohjois-Italiaan taloudellisesti.

  Oisko tässä EU;n aikakaudellakin vähän sitä samaa että Pohjoinen maksaa Etelän ”viuluja taloudellisesti”. Siis eurooppalaisittain !
  Sitten kun tähän lisätään maahanmuuttajat pakolaisineen,joka vielä entisestään lisää eurooppalaista taakanjakomekanismeja.

  Lappi vastaan etelän palmumajat. Maailma on pieni nykyisin kuin sylissämme.

 3. Liittovaltio tarkoittaa sitä, että täällä pohjolassa elintaso laskee tuntuvati, kun taas elintaso nousee etelä-Euroopassa, kun rahat ja velat ovat yhteisiä.
  Kun Suomi on pieni pohjoinen reunavaltio, niin on selvää että liittovaltiossa Suomi näivettyy ja kuihtuu. Suomen äänisosuus on vain 1 % sillä ei paljoa päätetä. Kun Lipposen linja on se, että meidän pitää olla kaikissa pöydissä mukana, niin hän unohtaa mainita, että vain kuunteluoppilaana.

 4. Täällä Suomessa on tapana niin päättäjillä, kun kansalaisillakin unohtaa usein suhteellisuuden taju. Meitä verrataa usein jopa USA:han ja se on jo naurettavaa. Kun pelkästään New Yorkissa asuu n. 10 miljoona ihmistä eli n. 2 kertaa Suomen väkiluku, niin eihän meitä voi verrata USA:han missään asiassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *