Lapsen teko Suomessa on vapaaehtoista

Turhaa syylistää ketään jos valitsevat lapsettomuuden se on varmuudella aivan jokaisen pariskunnan oma asia .

Sellasta puhetta ei voi vapaassa maassa olla että moralisoidaan siitä ihmisiä joista emme tiedä edes yhtään mitään .

Mutta eletään omaa elämäämme ja katsellaan onko nyt vaan tuossakin jotain yksilö tasoisesta moraalin vartioinnista .

Nyt meillä vatvotaan lapsien pienestä määrästä joita esim viime vuonna syntyi ennätys vähän .

Kyllä ne tulotkin asiaan vaikuttaa ja eipä tulisi mieleen n 1500 eken tuloilla lapsien urakointiin tosin olen jo ikämies

Jotenka kyllä niillä tuloilla ei ekana lapset tule mieleen ennen sanottiin että lapsi tuo leivän pöytään nykyään ei niin ole enkä usko että tulevassakaan .

Nyt on näin eikä se muuksi taida muuttua mutta jokaisen oma asia lapset ovat seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

17 vastausta artikkeliin “Lapsen teko Suomessa on vapaaehtoista”

  1. En ymmärrä miksi ei olisi mukavaa naida napsautella, onko sitä parempaa olemassakaan, jos siinä tulee vielä muksuja niin hieno juttu, sehän on tosia-asia jotta sellaiset suvut jotka ei tee lapsia ne ei ansaitse jatkaa sukuaan…

  2. Se napsuttelu on asia erikseen ei niistä joka patia tarvii pojhjaan polttaa no tuo suvun lapsien teko itsellä on kaksi lasta ja neljäs polvi on olemassa .
    Mutta kaikki ei lapsia halua ja vapaaehtoista se on, ja jokaisen valintaa pitää kunnioittaa . terv tepivaari

    1. juu, ei tarvitse lisääntyä kuten kaniinit, lestat tekee ainakin sitä, pari lasta riittää, mutta jos lapsia ei tehdä niin tälläinen suku loppuu olemassa, se onkin oikeastaan oikein, mitä tehdään huonolla dna;lla joka miettii vain itseään.

  3. No kaippa ovt sen itse päättäneet ja oikeaksi kokeneet kaikki ei lapsia halua se on vaan fakta juttu .
    Mutta veljeni on lesta ja kyllä meille kahdelle veljekselle on riittävä määrä vaikka minä en olisi niitä tehnyt yhtään .
    No kaksi on itsellä ja lastenlapsia on kaksi yksi lastenlasten lapsi . terv tepivaari

    1. juu, kaikille ei tule lapsia, sille ei mahda mitään, ikävä kyllä mutta nykyään on niitä jotka mukavuuden takia ei tee vaikka on mahdollisuus, tarkoitan näitä…

      1. Niitä minäkin tarkoitan kaikki ei halua lapsia elämäänsä onko se sitten mukavuutta vai mitä se olkoot jokahisen oma asia .
        Velvollisuus se ei kuitankaan ole terv tepivaari

  4. Toise tekee lapsia, jotka jatkaa yhteiskuntaa.
    Ne, jotka eivät tietoisesti tee, maksakoot veroissa osuutensa yhteiskunnan jatkamisessa.

    1. Niin tekevät mutta kaikki ei niitä halua itse väsätä ja kyllä ne maksaa kaikessa suurimman vero prosentin saamatta niistä itse oikeasti yhtään mitään . terv tepivaari

  5. Juha, noinhan ne tekevät. Tiedän useita lapsettomia tapauksia. Keskimäärin he pärjäävät työelämässä, maksavat hurjasti veroja ja ottavat todella vähän takaisin sosiaaliturvan euroja.

    Väestönkasvu toki tarvitsee lisää lapsia – jos väestönkasvua haluaa. Kansantalous taas kiittää siitä että kaikki eivät niitä hanki, jotta jää muutama veronmaksajakin.

    Eivät ne lapset tästä maasta lopu vaikka vähän kevenisikin tahti.

    1. Juuri noin asia on lapsia on aina tullut epätasa tahtiin koskaan ne ei ole toisien mielestä kohdallaan joko liikaa tai liian vähän .
      terv tepivaari

  6. Kukas se sanoikaan vaiko jo kehotti ; ” että mitä jos laitettaisiin alulle lapsientekotalkoot ” :

    no,minä vaan kysyn ?

    Se on jokaisen yksityisasia,etenkin kun tämä maailmanmeno on niin hektistä että mummot kuin papatkin joutunevat elinikäiseen oppimispiiriin,vaikka sängystä käsin jos jalat,kädet että aivotkin ovat toimintakunnossa.

  7. No tais olla itse maan päämies vaikka enpä katso itse että olis mun velvollisuus niihin talkoisiin mukaan mennä .
    Ne hommelit olkoot nuorempien työsarkaa ei enää 70 vuotiana kuulu elämän tilanteeseen terv tepivaari

  8. Miesten kokonaiskyky on heikentynyt oleellisesti vrt. 50 vuotta sitten. Naida napsauttaa kyllä osataan, mutta siitä ei vaan tahdo penskoja syntyä. Ei oo palleissa jytyä.

    Sitten on mukavuudenhalu, liian hyvä talous ja toisilla muka huono. Miksiköhän syntyi ns. suuri ikäpolvi, vaikka rahaa ei ollut pennikään.

    1. ”Miksiköhän syntyi ns. suuri ikäpolvi, vaikka rahaa ei ollut pennikään.”

      Osittain siksi, että esim. asutustilan saaneille rintamamiehille annettiin tilan hankkimiseksi saadun lainan maksuissa helpotuksia riippuen lapsiluvusta. Kolmesta lapsesta ylös päin lainojen takaisinmaksu helpottui.

  9. No nuot asiat on suurelta osin kiinni siitä kun mihet napsuttelee nuorina ehkäisyllä sitten nelikymmppisinä vaimot alkaa kyseleen tehtäkös lapsi no vaimokin alkaa hillumaan mummo iän korvilla .
    Jotenka oli sperma hyvää taikka huonoa tulos voi silti olla nolla en kuitenkaan moralisoisi lapsien teolla kenenkään kohdalla olkoot syyt vaikka mukavuuden halu toisille niitä vaan ei tule .
    Kun herätään asialle liian myöhään ja 70 kymmppisille ukoille se asia on ns se juna meni jo ja vihelsi mennessään terv tepivaari

  10. Kyllä minä olen sitä mieltä, että tähän maailmaan en olisi siittänyt
    yhtään lasta, jos meno olisi ollut yhtä seko päistä kuin nykyään.

  11. Siinä tais tulla se syy mikä saa ihmiset harkitsemaan lapsien hankinnassa terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *