Demokraattien Bernie Sanders puhuu toista ja tekee toista

Uuskommunisti Bernie Sandersin kampanjatyöntekijät ovat valittaneet, etteivät he saa sitä 15 dollarin tuntipalkkaa, jota Bernie on kampanjassaan vaatinut minimipalkaksi.
Asian noustua otsikoihin, Bernien kampanja nosti kaikkien tuntipalkan 15 dollariin, mutta he joutuivat samalla budjetin takia vähentämään tarjolla olevia työtunteja vastaavasti. Tämä on täsmälleen sitä, mitä minimipalkka aiheuttaa ja jota Yhdysvaltojen oikeisto on yrittänyt vasemmistolle vääntää rautalangasta.
Kirjoitukseni lähde: Oikea Media 24.7.2019, teksti Jukka Rahkonen, otsikko ”Demokraattien Bernie Sanders ei maksa omille työntekijöillen sitä minimipalkkaa, jota hän kampanjassaan ajaa.”

54 vastausta artikkeliin “Demokraattien Bernie Sanders puhuu toista ja tekee toista”

  1. George Bernard Shaw (1856-1950) oli irlantilaissyntyinen brittiläinen näytelmäkirjailija, sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon vuonna 1925.
    Shaw oli vannoutunut sosialisti ja oli yksi niistä lännen intelluekteista, jotka tukivat Stalinin asettamaa Terijoen hallitusta ja talvisotaa Suomea vastaan.

    ”Rikas sosialisti.
    Elämänsä jälkipuolella Shaw oli itse erittäin rikas. Hänen taloudenhoitajansa kertoi hänestä: ”Hän valitti jatkuvasti, kuinka paljon hallitus vei hänen tuloistaan veroina, ja usein ihmettelin, oliko hän sydämeltään sosialisti.” Taloudenhoitaja ei ollut ainoa ihmettelijä. Kun Shawn testamentti julkaistiin ja paljastui, kuinka rikas hän oli ollut, esitettiin monia purevia huomautuksia teorian ja käytännön eroista.”
    Lainaus kirjasta ”Mitä Shaw todella sanoi”, kirjoittanut Ruth Adam, julkaistu suomeksi 1968.

  2. Lähdeviite paljastaa koko homman juonen, ”Oikea Media” on äärikonservatiivinen ns. vastamedia, joka lienee lähinnä persujen hallinnassa.

    Tuota taustaa vasten Kallon avaus ei säväytä, MV:n kevytlinjalla menee tuo.

    Karua luettavaa tuo ”Oikea Media”, tavallaan sama kuin MV mutta pikkusen himmatuna alaspäin, ettei vain häkki heiluisi.

    Tuohon ns. vastamediaan ei kannata tuhlata aikaansa, sen verran typerä se on. Ja ilmeisen vihamielinen meidän oikeusvaltiollemme, joka kuitenkin on tuottanut niin paljon hyvää meille.

    Hyvin putinistinen media, ei ihme että Kallo sitä suosii.

  3. Kallon fanittama ”media” kertoo mm:

    ”Tuore tutkimus vahvistaa: nuorison hyväksyntä LGBTQ-agendalle ”hälyyttävässä” laskussa
    Nuoria pidetään suvaitsevaisimpana sukupolvena. Siksi tämän LGBTQ-kyselyn tulokset ovat ”hälyttäviä”

    Jos lähtee noita ”Oikean Median” juttuja tutkimaan ja linkkejä klikkailemaan, niin ei mitään tollasta löydy.

    Jotakin feikkijuttua ja manipulointia kylläkin, vailla tarkkoja lähdeviitteitä.

  4. Shaw oli äärivasemmistoa ihan siitä riippumatta kuka väittää jotakin muuta. Samoin nykyinen Englannin työväenpuolueen johtaja.

    Demokraattisissa valtioissa tällaiset paskiaiset saavat palstatilaa.

  5. ”Oikea Media” on pääosin feikkiä, rasismia ja valhetta, jossa on aina ripaus mukana yleisesti tunnettua faktaa. Tämä on Putinin KGB-Kremlin tapa toimia, yksi yritys heikentää oikeusvaltiota ja aiheuttaa vihaa ja hämmennystä.

    Se näyttää olevan äärikonservatiivinen, LGBT-vastainen, äärikristillinen.

    Kaikki millä meidän perinteistä oikeusvaltiotamme voidaan murentaa, se on tällä medialla käytössä.

  6. Jenkkilä on tilastollisesti muuttumassa yhä konservatiivisemmaksi.

    Vastauksena numeroihin demarit siellä koittavat ajaa siis politiikkaa jota yhä harvempi haluaa.

    Sitten ihmetellään vaaleissa…

  7. Varmaan uusvasemmisto ja kaamean identiteettipolitiikan kannattajat näkevät Oikean Median uhkana, koska siellä kirjoittavat mm. korkeasti koulutetut, älykkäät ihmiset kuten Timo Vihavainen, Jukka Hankamäki ja kumppanit. Tuollainen media on elintärkeä nykyään, koska poliiittinen ja taloudellinen elitti (joka monasti on kietoutunut yhteen kuin siamilaiset kaksoset), pyrkii päivänselvästi kaventamaan sananvapautta,demokratian tärkeää kulmakiveä!

    Tapio KK, vai pitäisikö sanoa Tapio O (en ole varma vieläkään), saatko edes palkkaa tuosta tiettyjen avausten ja tiettyjen keskustelujen saboitointiyrityksistä, vai teetkö sitä ihan ilmatteeksi hengen palosta?

    1. Kallo, lapsellinen yritys taas sinulta, ei kovinkaan kristillinen asenne. Häijy asenne, jota vastaan Jeesuskin aikoinaan taisteli. Ilmeisesti olet unohtanut Jeeskuksen opit?

      ”Oikea Media” on samaa tasoa kuin lopetettu MV, siitä et pääse mihinkään.

      Feikkiuutisia, vihaa, rasismia ja päälle hieman äärikristillistä höttöä, siinäpä hyvä kattaus Lasselle. Putinin tapaan muutama ”oikeakin” uutinen mukana.

    2. Kaikki Oikean Median ”korkeasti koulutetut, älykkäät” ihmiset ovat yliopistomaailman marginaalihenkilöitä, jotka omassa maailmassaan eivät ole saaneet lainkaan vastakaikua ”ajatuksilleen”, ja siksi ovat marginalisoituneet Oikeassa Mediassa. Paras, mihin tässä maailmassa voivat päästä. Ja samalla paras, mihin Oikea Media voi koskaan päästä. Tässä selitys ensimmäiselle väärinkäsityksellesi. Onko muita?

  8. Jos demokraatit haluaisivat ääniä latinoilta ja mustilta, niiden kannattaisi olla hiljaa abortista ja homostelusta. Talousasioissa ne on ainoastaan lähempänä demokraatteja.

  9. Millähän perusteella Bernie Sanders on kommunisti? Koska kannattaa samanlaista terveydenhoitoa kuin Suomessa? USA:n republikaanien silmissä kaikki jotka kannattavat hyvinvointivaltiota ovat ”kommunisteja”.

    1. Republikaanien mielestä mm suomalaiset on kommunisteja ja sosialisteja koska täällä on julkinen terveydenhuolto. Samaa pelkoa he viljelee Yhdysvalloissa estääkseden ilmaisen julkisen teveydenhuollon maassaan. Obamacare oli näiden mielestä kommunistien juoni.

  10. Republikaaneja äänestäisin itse jos voisin. Demokraatit on ihan hulluja.

    1. Jos olet nuori ja rikas niin ihan hyvä valinta omalta kannaltasi. Ei sitten talous todennäköisesti kärsisi haaksirikkoa sairauden takia kun voisit miljooniillasi ostaa terveydenhoitoa.

  11. https://eu.desmoinesregister.com/story/news/elections/presidential/caucus/2019/07/19/bernie-sanders-campaign-staff-wage-15-hour-union-elizabeth-warren-campaign-wages/1781159001/

    19.7.2019

    Bernie Sanders defends staff compensation after complaints his campaign isn’t paying $15 an hour

    U.S. Sen. Bernie Sanders defended his campaign’s compensation package Friday after a Washington Post story highlighted concerns among staffers that they were not receiving the $15-an-hour wages Sanders champions on the campaign trail.

    ”I’m very proud to be the first presidential candidate to recognize a union and negotiate a union contract,” the Vermont senator and presidential candidate told the Des Moines Register in an interview Friday. ”And that contract was ratified by the employees of the campaign, and it not only provides pay of at least $15 an hour, it also provides, I think, the best health care benefits that any employer can provide for our field organizers.”

    He also expressed frustration that staffers had taken their complaints to the media.

    ”It does bother me that people are going outside of the process and going to the media,” he said. ”That is really not acceptable. It is really not what labor negotiations are about, and it’s improper.”

  12. Jokin aika sitten mediassa kehuttiin suomalaisten pystyvä varsin hyvin erottamaan valeuutiset.

    Miten ihminen voisi varmistua uutisen oikeellisuudesta? – täyttä varmuutta tuskin voi saavuttaa.

    Eräs tapa on hakea tietoa useista lähteistä ja verrata tuloksia alkuperäiseen uutiseen. Jos uutista tukevia artikkeleita löytyy eikä yhtään uutista vastaan olevaa tietoa ei löydy, voidaan alkuperäisen uutisen perustellusti olettaa oleva paikkansa pitävää.

    On huonojakin tapoja, joista yksi tulee blokin toisessa kommentissa esille. Siis tämä – selvitetään uutislähteen taustalla olevat henkilöt ja heiden mielipidesuuntauksensa. Jos nämä eivät miellytä, niin aletaan mollata uutislähdettä. Varsinaisen oikeellisuuden tarkastelu sai jäädä.

    ********

    Oikea Media on tammikuussa 2017 perustettu suomalainen konservatiiviseksi itseään luonnehtiva verkossa toimiva vastamedia. Päätoimittajan mukaan ”Oikea Media on vaihtoehto valtamedialle”. Oikea Media ei ole Julkisen sanan neuvoston jäsen, mutta noudattaa päätoimittajansa mukaan ”perinteisiä journalistisia arvoja”. Oikea Media ilmoittaa viikottaiseksi lukijamääräkseen noin 45 000 lukijaa. Huhtikuussa 2019 Alexa-rankingin mukaan Oikea Media oli Suomen suosituimpien sivustojen listalla sijalla 886.
    Oikean Median toinen perustaja Marko Hamilo on kuvannut lehden linjaa verkkolehden blogissaan Miksi oikeistolaisen kannattaa äänestää perussuomalaisia oikeistolaista talouspolitiikkaa ajavaksi, maahanmuuttokriittiseksi ja yksilönvapauksia puolustavaksi. Oikean Median tarkoituksena oli hänen mukaansa nostaa oikeistokonservatiivisia poliitikkoja esille eri puolueista, joskin Hamilo on todennut että niitä on löytynyt lähinnä perussuomalaisista.
    Uusoikeiston ja uskonnon suhdetta tutkinut professori Risto Saarinen on kuvaillut julkaisun ”ottaneen eräänlaisen uusoikeistolaisen aatteellisen ajatushautomon roolin Suomessa”.

    1. Albanus: ”Eräs tapa on hakea tietoa useista lähteistä ja verrata tuloksia alkuperäiseen uutiseen. Jos uutista tukevia artikkeleita löytyy eikä yhtään uutista vastaan olevaa tietoa ei löydy, voidaan alkuperäisen uutisen perustellusti olettaa oleva paikkansa pitävää.”

      Valitettavasti tämä ei pidä paikkaansa. Ainakin Venäjä ja ryssän kätyrit suoltavat disinformaatiota juuri ylläolevan oletuksen perusteella. Kirjoitetaan samaa valhetta useasta eri tuutista, joten lukijat helposti harhautuvat luulemaan sitä todeksi.

      Oleellista on tarkistaa mistä lähteestä kyseinen väite on peräisin. Jos lähdettä ei ole mainittu, niin tiedolla ei ole mitään merkitystä.

      Pitää vielä olla tarkka lähdeviite, esimerkiksi: Kirjoittajan oikea nimi – Kirjan nimi; julkaisuvuosi; sivunumero. Mieluiten vielä pitkä suora lainaus kyseisestä lähteestä.

        1. 28.8.2019 KIRJOITTANUT LASSE KALLO – blogin avaus on varsin asiallinen.

          Sinun vastauksesi pöljyyttä heijastelee..

    1. Oma analyysi on syytä tehdä faktojen pohjalta. Siihen tarvitaan lähteitä.

  13. Tässä – oliko teksti liian pitkä persu karjalaiselle?

    29.8.2019 15:10

    Jokin aika sitten mediassa kehuttiin suomalaisten pystyvä varsin hyvin erottamaan valeuutiset.

    Miten ihminen voisi varmistua uutisen oikeellisuudesta? – täyttä varmuutta tuskin voi saavuttaa.

    Eräs tapa on hakea tietoa useista lähteistä ja verrata tuloksia alkuperäiseen uutiseen. Jos uutista tukevia artikkeleita löytyy eikä yhtään uutista vastaan olevaa tietoa ei löydy, voidaan alkuperäisen uutisen perustellusti olettaa oleva paikkansa pitävää.

    On huonojakin tapoja, joista yksi tulee blokin toisessa kommentissa esille. Siis tämä – selvitetään uutislähteen taustalla olevat henkilöt ja heiden mielipidesuuntauksensa. Jos nämä eivät miellytä, niin aletaan mollata uutislähdettä. Varsinaisen oikeellisuuden tarkastelu sai jäädä.

  14. Tuolta ylempää saimme kerran hyvän ohjeen – ei pidä kommentoida, jos ei ole mitään kommentoitava.

  15. Säälin jokaista joka käyttää oikeaa mediaa uutislähteinään. Sieltä voi kyllä lukea kaikenlaisia mielipiteitä. Mulle riittää valtamedia. Eiköhän niiden uutisonti liene voittopuolisesti todenmukaista. Noilla puolueilla ei juuri ol ekuin verkkolehtiä ja kyllä ne kaunistelee enemmän tai vähemmän oman sakin puuhia. Mitä tulee tohon Amerikan palkkoihin niin siellä on luja määrä ihmisiä, jotka eivät tule palkallaan toimeen. Monella on viisi virkaa ja kuusi nälkää.

  16. Mitä tulee Shawiin niin jos on mielipiteiltään sosialisti tai kommunisti ei ole kielletty olemasta rikas. Vähän riippuu mistä se rikkaus on saatu.

  17. Pitääkö uskoa persudosentti Hankamäkeä tai Luukkasta tai Vihavaista, antakaa minun nauraa. Älykkäitä voivat olla, mutta tyhmyydessä ei kukaan yllä samalle tasolle- edes vajaa älykäskään.

    1. Oliko tämä nyt sitä ’ analyyttistä ’ kommentointia ?

      Aihe muuten oli:
      28.8.2019 KIRJOITTANUT LASSE KALLO
      Demokraattien Bernie Sanders puhuu toista ja tekee toista

    2. Nauraa saat toki ihan rauhassa, mutta oletko ihan vakuuttunut siitä, että haukkumalla muita tyhmiksi ja milloin miksikin on merkki älykkyydestä tai viisaudesta, vai lähinnä naurettavuudesta?

  18. ”Säälin jokaista joka käyttää oikeaa mediaa uutislähteinään. Sieltä voi kyllä lukea kaikenlaisia mielipiteitä”

    En muista koskaan aikaisemmin lukeneeni Oikea Media’a. En kuitenkaan sääli mediaa lukeneita tai sitä uutislähteenä käyttäviä. Uskon kyllä että siellä on ’kaikenlaisia mielipiteitä’ – eikö ole hyvä niin? Esiintyyhän Pirkan Blogeissakin monenlaisia mielipiteitä – myös hyvä niin.

    *
    ”Noilla puolueilla ei juuri ol ekuin verkkolehtiä ja kyllä ne kaunistelee enemmän tai vähemmän oman sakin puuhia.”

    Kun en tunne asiaa, niin pitää kysyä – Mitä nämä puuhat oikein ovat?

    P.S
    Ainakin tämän blogin aihealueella Oikea Media uutisointi mitä, ilmeisemmin, piti paikkaansa.

    Blogin avauksesta:
    Uuskommunisti Bernie Sandersin kampanjatyöntekijät ovat valittaneet, etteivät he saa sitä 15 dollarin tuntipalkkaa, jota Bernie on kampanjassaan vaatinut minimipalkaksi.

  19. Puuhat eli niiden politiikka.Jaa tässä oli puhe siitä Sandersista joten antaa olla. Tuo Sanders vaatii ”sosialismia” Ruotsin malliin. Ruotsi ei ole mitään sosialisoinut. Ja jos sairausvakuutus kaikille ym. on sosialismia niin se tehtiin nimenomaan sosialismin välttämiseksi.

  20. LASSE KALLO näyttää lainanneen sanatarkasti lähdettään.

    https://oikeamedia.com/o1-115719
    Demokraattien Bernie Sanders ei maksa omille työntekijöilleen sitä minimipalkkaa jota hän kampanjassaan ajaa
    *

    Miten Lasse sai aiheeseen mukaan George Bernard Shaw’n, hieman ihmetyttää.
    [(1856-1950) oli irlantilaissyntyinen brittiläinen näytelmäkirjailija, sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon vuonna 1925.]

    *
    Niin, niin .. Bernie Sanders ja George Bernard Shaw ovat ilmeisesti molemman pihejä rikkaita.

    1. Täällä luuhaa joku ”oikean median” Albanus-asiantuntia, joka mediasta ei tiedä yhtään mitään muuta kuin puuta heinää linkkeineen. Ja ikään kuin vahvistaisi näin itsetuntoaan persujen uskontunnustuksella ”mestarilleen”.

      1. juha karjalainen keskittyy kaikkien tahojen mollaamiseen ja esittää utopisia väitteitä itsestään –
        .
        https://www.pirkanblogit.fi/2019/markku-huhtala/jotain-positiivista-kommunistisessa-liikkeessa/
        .
        juhani karjalainen sanoo:
        27.8.2019 20:44

        Ilmari Rostia oli Tampereen Yliopisto professori:
        ”lmari Rostila on sosiaalityön oppiaineen ja hyvinvointipalvelujen järjestämisen maisteriohjelman professori Tampereen yliopiston Porin yksikössä. Porin yksikön johtajana hän toimi 2004–2006. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden tohtori ”
        .
        Minä taas olen avustanut noista paria proffaa ja tohtoria saaman väitöskirjansa lävitse hyvällä menestyksellä, vaatimaton kun olen..
        *
        [ Avustin lmari Rostila’a saaman väitöskirjansa lävitse, mutta en itse viitsinyt väitellä .]

        * – * -* –

        juhani karjalainen pitää oikeana väittelytyylinä keskittymistä kommentin ja kommentin esittäjän nimittelyyn – ei asiaan paneutumista ja asiallisten vastaväitteiden esittämistä.

    1. https://www.buzzfeednews.com/article/aaronfreedman/bernie-sanders-is-rich-but-hes-a-worker
      31.4.2019

      Opinion: Bernie Is Rich. But He Got Rich From Working, And That Makes All The Difference.

      Bernie has gotten rich from the fruits of his labor — something socialists want every working person to experience.

      As the Washington press and commentariat pored over newly released tax returns from Bernie Sanders in recent weeks, one detail came into focus: his newfound wealth. With three houses, a net worth now estimated at up to $1.9 million, and income exceeding $1 million in recent years, Bernie is now in the same 1% he rails against.

      [Kolme taloa, joiden nettoarvon arvioidaan nyt nousevan 1,9 miljoonaan dollariin ja tulot ylittävät miljoonan dollarin viime vuosina, Bernie on nyt samassa 1 prosentin tuloluokassa, jota vastaan hän on.]

  21. Yhdysvaltain nuoriso kääntyy vasemmalle.

    ”Yhdysvalloissa sana ”sosialisti” tai ”sosialismi” on aikaisemmin mielletty kielteisinä ja omalle maalle vieraina. Viime vuosina tilanne on muuttunut. Hiljattain nuorison keskuudessa tehty kyselytutkimus osoittaa, että 51 prosenttia vastaajista kokee termin myönteisenä. Heille termiin ”sosialismi” liittyy myönteisiä mielleyhtymiä. Arvostettu The Economic-lehti kirjoitti laaan artikkelin aiheesta. – –

    Käsitteen uuden sisällön ovat keskusteluun tuoneet Bernie Sandersin rinnalla amerikkalaisnuoret. Samalla kun nuoret ovat kääntäneet selkänsä perinteisille demokraateille kuten Hillary Clintonille, he ovat ottaneet käyttöön uuden termin: demokraatti-sosialisti tai pelkkä sosialisti.

    Anarkistikirjailija David Gracberin mukaan sosialismi on feminismiä, rasisminvastaisuutta ja seksuaalivähemmistöjä. Kysymys on identiteetin määrittelemisestä, moraaliarvojen tuulettamisesta.” – –
    Lähde: Kansan UUtiset 6.4.2019, otsikko sama kuin tässä.

    .

  22. Bernard ”Bernie” Sanders ( s.1941 New York) on yhdysvaltalainen poliitikko ja Vermontin osavaltion senaattori. Hän on sitoutumaton edustaja. Sanders liittyi Demokraattiseen puolueeseen v. 2015 pyrkiäkseen presidenttiehdokkaaksi vuoden 2016 presidentinvaaleissa ja menestyi ehdokkuutta tavoitellessaan aluksi hyvin, mutta erosi puolueesta hävittyään ehdokkuuden Hillary Clintonille.
    Ennen senaattorikauttaan hän toimi Burlingtonin kaupungin pormestarina 1981-1989 ja Yhdysvaltain edustajahuoneen jäsenenä 1991-2007. Sanders luonnehtii itseään demokraattiseksi sosialistiksi. Etniseltä taustaltaan Sanders on juutalainen, mutta hän ei harjoita uskontoaan.
    Tiedot ovat peräisin Wikipedia-artikkelista otsikolla Bernard Sanders.
    ————————————————
    Miksiköhän minulle tuli tunne, kun otin wikipediasta ylös ylläolevia tietoja, että tuolta mieheltä en ostaisi käytettyä autoa, ja taitaapi tämä Sanders olla pesunkestävä Frankfurtin koulukunnan läksyt hyvin lukenut oppilas.

  23. Amerikkalaiset eivät ymmärrä sosiaalisuuden, sosialismin tai esimerkkisi suomalaisen kohtuullisen markkinaliberalismin eroa. Demokraatit ovat kääntäneet amerikkalaisen mieltä enemmän yhteisvastuuseen kuten terveydenhuolto-uudistus Obaman aikana siten, että se kuuluisi kuten Suomessa kansalaisten perusoikeuksiin.

    Trump taas on katkera siitä, että vakuutusyhtiöt menettävät rahaa uudistuksella, joka kuuluisi vaan maksukykyisille asukkaille ja, ajaa eriarvoistumista vain varakkaiden pussiin. Amerikassa kytee iso pommi enää lyhyellä langalla sytytettynä ennekuin pamahtaa. Pöljät sielläkin ovat sytytyslangan päässä sytkäreineen.

    Vähän täälläkin, jotkut puolueet, sadan vuodenkin jälkeen syynäävät siihen suuntaan yksioikoisilla yksityistämispyrkimyksillään.

    USA on valtavien määrien siirtolaisten ja maahanmuuttajien muodostama maa, jossa vapaalla markkinataloudella ja selkänahan repimisellä he ovat päässeet hieman inhimillisesti ajatellen orjuutta korkeammalle asteelle. Vain osaavimmat, lahjakkaimmat ja rahalla tulleet pääsevät asemiin kuten suomalaiset it- osaajat Linus Torvalds Kaliforniassa ja viihdeosaajat kuten Renny Harlinit= Lauri Harjola pääsevät paraatiin.

    Vaarini veli on siitä hyvä esimerkki, jolloin 1910- luvulla iso joukko suomalaisia muutti laivan kyydissä sinne parempaa elämää tavoittelemaan. Vaarini veljestä ei ole saatu mitään tietoa sukuselvityksin. Matkalle tai sinne metsiin monet heistä kuolivat.

    Sanders on oikean suuntaisella asialla.

  24. Kuulemma USAn terveydenhoito on tehottomampi kuin Venäjän. Tulee pirun kalliiksi kun ei ole sitä ”sosialistista” sairausvakuutusta. Kun ei aivan passaa jättää heitteille kuolemankielissä olevaa. Viulut maksaa sitten valtio. Täytyyhän toki vakuutusyhtiöitten päästä tienaamaan. Kuulemma koittavat luistaa maksuista kaikin tavoin jos vaan löytyy joku ”virhe”.

    1. Kuulemma lehmätkin lentää jos nikseen tulee.

      Todellisuudessa taitaa kuitenkin olla niin, että molemissa mainituissa maissa on terveydenhuollon ja monen muunkin asian suhteen erittäin suuria vaikeuksia, enkä kyllä ole ihan vakuuttunut, että yksioikoisesti syyllinen olisi kummankaan maan presidentti, kyllä se ”rappio” on ihan helvetin paljon vanhempaa perua.

      Toki meiltä Suomesta on helppo antaa ohjeita ja neuvoja, kun meillähän terveys ja sosiaalihuolto on viimeisen päällä kunnossa ja olemmehan me runsaan 5 miljoonan ihmisen suurvalta.

  25. Oonko mä sanonut jotain presidenteistä? Tuo homma on jatkunut iät ajat oli presidenttinä vaikka Ernesti Hentunen.

  26. USA:n terveydenhuolto on siksi kallista kun vakuutusyhtiöt maksavat ja lääkärifirmat laskuttavat. Se on vähän samanlainen malli kuin joku tilaaja-tuottaja -malli Tampereella eli joku muu kuin asiakas maksaa. Kumpikaan ei siksi toimi kovin hyvin. Kun asiakas, jolla on kallis vakutus, menee lääkärille, niin ei hän todellakaan välitä, mitä se sitten maksaa. Sitä vartenhan se vakuutus on, että saa parasta ja kalleinta hoitoa. Ja läääkärifirma tietysti osaa vaatia rahaa, kun asikaskaan ei valitse halvempaa. Halvempihan voi vaikuttaa huonommaltakin. Vakuutusyhtiö maksaa laskun kiltisti, mutta se näkyy sitten taas asiakkaiden vakuutusmaksuissa. Kukaan ei oikeastaan siis piittaa hinnasta vaikka järjestelmä perustuu muka vapaalle kilpailulle.

    Tilaaja-tuottaja -mallissa taas ei piitata aina laadusta kun tilaaja tilaa halvimman joka toimii huonosti mutta palvelun käyttäjä ei voi valita muuta.

  27. Kallon lainaama teksti oli tarkalleen totuudenmukainen.

    ***
    Tässä onkin varman tän vuoden aivopiru näissä piireissä:

    tapio_KK sanoo:
    28.8.2019 21:27
    Kallon fanittama ”media” kertoo mm:
    ”Tuore tutkimus vahvistaa: nuorison hyväksyntä LGBTQ-agendalle ”hälyyttävässä” laskussa
    Nuoria pidetään suvaitsevaisimpana sukupolvena. Siksi tämän LGBTQ-kyselyn tulokset ovat ”hälyttäviä”
    Jos lähtee noita ”Oikean Median” juttuja tutkimaan ja linkkejä klikkailemaan, niin ei mitään tollasta löydy.
    Jotakin feikkijuttua ja manipulointia kylläkin, vailla tarkkoja lähdeviitteitä.

    1. Albanian vuorten asukki, en mitenkään haluaisi lähteä sinun äärioikeistosi tapaiseen nimittelyysi mukaan, se ei ehkä olisi sopivaa.

      Mutta ehkä tämän yhden ja viimeisen kerran:

      Oletko huumeissa Albanus? Kukkaa pakkasessa?

  28. Ihan selvää suomenkieltä tuo albanuksen kommentti vaikuttaa olevan, olisiko vika lukijassa?

    Toisaalta on perusteltua kysyä onko lukijalla ongelmia ymmärtää sitä, että kommentoija ei olisikaan äidinkieleltään suomenkielinen vai onko kyse jopa ennakkoluuloista ja tarkoituksellisesta pilkasta, jota voi aivan hyvin pitää suoranaisena rasismina.

    Tapio kk, jäikö kolmas k pois vahingossa vai tarkoituksella?

  29. Kaksi kommenttia poistettu. Syynä asiattomuus ja solvaava kielenkäyttö.

  30. Muutama sana verkkolehti Oikea Mediasta.
    Albanus edellä on kertonut kyseisen lehden historiasta ja kaikesta muustakin lehteen liittyvästä kattavasti, joten ei siitä tämän enempää. Ehkä kuitenkin tämän verran: Kustantaja: Marko Hamilo, Jukka-Pekka Rahkonen, Päätoimittaja: Jukka-Pekka Rahkonen. Perustettu 2017.

    Oikea Media luonnehtii julkaisuaan konservatiiviseksi, ja sitähän se näyttäisi olevan. Entä sitten?
    Valtamedia on kauttaaltaan, verorahoilla toimiva Yle mukaanlukien, liberalismin asialla. Kait tähän maahan yksi konservatiivinen verkkojulkaisukin mahtuu, olletikin kun lehteen kirjoittavat myös monet arvostetut ja tunnetut, useita kirjoja julkaisseet tohtoristason henkilöt kuten Timo Vihavainen, julkihomo Jukka Hankamäki, Tapio Puolimatka, Mikko Paunio.

    Jos jonkun mielestä tässä ääriliberalismin tuottaman infoähkyn luvatussa maassa ei ole tilaa yhdelle konseratiiviselle laatujulkaisulle, hän on joko tietämätön, syntymässään saamapuolelle jäänyt tai sitten paha (mutta sitä en mielelläni ajattele).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *