Nyt rupesi lyyti kirjoittamaan – uusi toimittajaliitto perusteilla

Valtavirtamedia parkaisi heti, kun muutamat aktivistit perustivat Suomeen Toimittaja-liitto nimisen yhdistyksen haastamaan valtavirtamedian puolueellisuuden. Valitus on ollut äänekästä ja vaikuttavaa, ja asiaan ovat ottanet kantaa Uuden Suomen lisäksi mm. MTV3:n uutiset, Markkinointi ja Mainonta, Talouselämä, Ilkka, Demokraatti ja melkein kuka vain.
Huvittavaa asiassa onkin, että alkuperäinen Toimittajaliitto oli aikoinaan poliittisen vasemmiston perustama ja taistolaisten hallitsema järjestö, jonka suojissa toimi paljon valtavirtamedian punakaartilaisia.- –
Toimittajaliitto siirtyi 1970-luvun alussa kokonaan Suomen Kommunistisen puolueen taistolaisen opposition ja sitä kautta äärivasemmiston käsiin. Ammatillisen järjestötoiminnan kautta kommunistiset opit siirrettiin journalistiseen käytäntöön, sillä jäseninä oli suuri määrä valtamedian johtavassa asemassa olevia toimittajia. Heidän vaikutuksensa ulottuvat meidän päiviimme asti.

Sarkastista on, että valtavirtamedia haukkuu nyt perustettua uutta Toimittajaliittoa Venäjän myötäilijäksi, vaikka aiemmin Toimittajaliiton kätyrit itse olivat itään päin kallellaan.
Vastustamalla raivokkaasti vaihtoehtoista mediaa valtavirtatoimittajat eivät ole ymmärtäneet vapaiden markkinoiden ideaa. – –

Kieroa Suomen nykytilanteessa on ollut se ,että Journalistiliitto, Julkisen sanan neuvosto, Päätoimittajien liitto, Suomen Freelance-journalistit ja monet muut muodostavat 17 yhdistystä kattavan kartellin, joka puolustaa lähinnä ay-poliittisia etujaan kilpailijoita vastaan.

On kysyttävä, mikä totuudessa voi olla niin suojeltavaa, että siitä ei saisi kirjoittaa muut kuin lisensoidut ja sertifikoituilla kahleilla varustetut mediat. On magiaa ajatella, että jokin väittämä olisi totta vasta, kun siitä on kerrottu valtavirtamediassa. Sillä tavoin julkaisualusta ikään kuin taikoisi viestin todeksi.
——————————-
Kirjoitukseni lähde: J.Sakari Hankamäen blogi 18.12.2019, Uusi Suomi, Puheenvuoro. Blogin otsikko ”Toimittajaliitto- isku tajuntaan.

7 vastausta artikkeliin “Nyt rupesi lyyti kirjoittamaan – uusi toimittajaliitto perusteilla”

  1. Olen itse noteerannut lähinnä naurua. Siellä on mv-lehti ja putinin lähipiiri vahvasti edustettuna.

    Onko se niin että kun ei pidä valtamedian propagandasta, paras tapa on tehdä vähän vielä sitäkin tökerömpää propagandaa?

    1. Näillähän tämä Putinin masinoima paxka toimii kun näistä kerrotaan juttuja. Maskirovkaa, harjauttamista ja ongelmien hakua muihin maihin kun Venäjä alkaa kaatumaan omaan paxkaan.

      1. siis harhauttamista.

        Oli miten oli, Venäjä kaatuu vielä siihen samaan kuin Neuvostoliitto aikoinaan,,,raha loppuu.

  2. Eilen MTV3:n uutiset valkopesi osaltaan ministeri Pekka Haaviston toimia, jotka liittyivät pakolaisleirillä oleviin isiksen terroristiäiteihin ja heidän lapsiinsa. MTV3:n kyselyn mukaan Haavisto oli hoitanut tehtävänsä erinomaisesti. Samaan syssyyn kehuttiin myös ministereiden Ohisalon (vihr) ja Mikkolan (vihr) osaamista ja taitoa ministeripestinsä hoitamisessa. Kansa oli kuulemma tätä mieltä. ”Kansan ” edustajina hastateltiin muutamaa ihmistä, ja jos oikein huomasin, jokaisen haastateltavan puoluekanta oli Vihreät.
    Kyseinen gallup olisi mennyt sketsistä, mutta jostain syystä minua ei naurattanut. Pikemminkin tunsin myötähäpeää maamme journalistiikan tilasta.

    En tiedä onko Pekka Haavisto syyllistynyt mihinkään moitittavaan tai tuomittavaan tässä al-holin leirin tapauksessa, mutta jostain syystä en jaksa uskoa, että Ilta-Sanomat olisi julkaissut perättömiä tietoja. Aika näyttää.

    Mitä tulee perusteilla olevaan uuteen toimittajaliittoon, olen Jukka Hankamäen kanssa samoilla linjoilla. Valtamedia on yksinkertaisesti täysin laho, poliittisen korektiuden korruptoima, eliitin etuja puolustava ja länsimaisen kulttuurin ja sivistyksen saavutuksia halveerava ja degeneroiva toimija, toimija joka ilman vastavoimaa upottaa lännen.

  3. Sitä saa mitä tilaa. Valtamedia on itse tilannut vaihtoehtomediat notkistamalla polvia liikaa poliittiisen korrektiuden edessä ja en myötä kulttuurimarxismin tavoitteiden edessä. Asia on vain niin, että kultturimarxismi on karannut käsistä, mitään maailmankommunismia ei ole tulossa, sen sijaan mennään kohti orwellilaista dystopiaa että hippulat vinkuu. Tai mentäisiin ilman itsekorjaavuusliikettä, johon liittyy myös vaihtoehtomediat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *