Suvaitsevaisuuskomissio haluaa Suomelle rasisminvalvojan ja vihapuherekisterin

Verkkouutiset: Euroopan rasismin ja suvaitsemattomuuden vastainen komissio suosittaa Suomelle toimenpiteitä rasisminvastaiseen toimintaan.- –

Orwellilaiselta dystopialta kuulostaa myös ECRI:n oma kuvaus itsestään: ECRI on Euroopan neuvoston asettama riippumaton ihmisoikeustilannetta ja rasismia seuraava toimielin. Komission jäsenet ovat ECRI:n mukaan i t s e n ä i s i ä ja p u o l u e e t t o m i a h e n k i l ö i t ä, jotka on nimitetty tehtävään moraalisen vaikutusvaltansa perusteella. Heidän kerrotaan olevan tunnustettuja rasismi-, muukalaisvastaisuus-, antisemitismi-, ja suvaitsemattomuuskysymysten asiantuntijoita.

ECRI:n tekstejä lukiessa ei voi varmuudella erottaa onko kirjoittaja Keijo Kaarisade vaiko ECRI:n viralliset, itsenäiset ja puoleettomat henkilöt.
————————————-
Kirjoitukseni lähde: Oikea Media, 11.9.2019. Teksti Jukka Rahkonen.

4 vastausta artikkeliin “Suvaitsevaisuuskomissio haluaa Suomelle rasisminvalvojan ja vihapuherekisterin”

 1. Nyt rupesi pelottamaan. Noin juhlallisella nimellä varustettu komissio tuo jostakin syystä mieleeni Neuvostoliiton aikaiset eri komissiot ja muut toimielimet, joilla oli juhlallinen ja monimutkainen nimi, kuin myös George Orwellin romaanin, sen missä Iso Veli valvoo.
  Myös se on varsin arveluttavaa, että komission jäsenet ovat samaan aikaan EU:n nimittämiä ja silti itsenäisiä ja puolueettomia. Tämän lisäksi ovat vielä rasismin, muukalaisvastaisuuden, antisemitismin ja suvaitsemattomuuden asiantuntijoita, siis eskperttejä torjumaan kyseisiä asioita. Tällaiset henkilöt tuovat mieleeni henkimaailman olennot.

  Toivottavasti kirjoitus, josta lainasin osan, on parodiaa.

 2. Suomeksi: Halutaan rajoittaa sananvapautta. Ryssää ei saisi sanoa ryssäksi, laittomasti maahantullutta ei saisi sanoa laittomasti maahan tulleeksi, suomalaista ei saisi enää sanoa suomalaiseksi, miestä ei saisi enää sanoa mieheksi, varasta ei saisi sanoa varkaaksi, jne.

 3. Kokoomus ajaa virallisesti sananvapauden heikentämistä Suomeen uudella vihapuhelailla. Tämä on faktaa, ei fiktiota.

  Eli kuten eräs täällä mainitsi ”halutaan rajoittaa sananvapautta”, Kokoomus on jo sillä tiellä. Se on heidän virallisessa puolueohjelmassaan. Samaa ajaa sen sisarpuolue yhtenäinen Venäjä.

  ”Kokoomusministerit haluavat kitkeä vihapuheen

  Vihapuheen, rasismin, nettikiusaamisen ja väkivaltaan yllyttämisen lisääntyminen niin nettikeskusteluissa kuin julkisilla paikoilla on ilmiö, joka repii yhteiskuntaamme ja lisää turvattomuuden tunnetta. Se on ongelma, joka koskettaa isoa määrää ihmisiä eri puolilla yhteiskuntaa.”

  https://www.kokoomus.fi/kokoomus-haluaa-kitkea-vihapuheen/

Kommentoi