Ylläpidon tiedote – viikonloppuna 11-13.1.2019 huolto

Tänä viikonloppuna, 11.-13.1.2019, tehdään aiemmin varoiteltu isompi ohjelmiston päivitys.

Mitä tästä seuraa viikonlopun ajan?
Katkoksiin, virheilmoituksiin ja uudelleenkirjautumisiin voi varautua. Palvelu tulee olemaan myös jonkin aikaa, ehkä puolesta tunnista tuntiin, semmoisessa tilassa että sivusto antaa vain virheilmoituksen. Tämä siksi, että rajoitan pääsyn vain ylläpidolle hetkeksi. Näin voin varmistaa päivityksen menneen läpi ok – ja jos ei mennyt, voin palauttaa varmuuskopioista vanhan. Kaikkineen työ vie muutaman tunnin mutta katkos jäänee tätä lyhyemmäksi.

Mikä muuttuu?
Suuria muutoksia ei tule. Blogin kirjoitusnäkymään tullee hieman parannuksia ja helpotuksia. Enemmän muutosta on pinnan alla.

Ajan myötä ylläpidolle avatunee mahdollisuuksia parannella sivuston ulkonäköä ja tuoda uusia toimintoja. Näihin mennään vähitellen, kun ensin varmistetaan perustoiminnallisuus.

Miksi?
Näinkin avoimen verkkopalvelun on pidettävä päivitykset ajan tasalla aktiivisesti, jotta sivusto pysyy turvallisena.

Mikä hajoaa?
Ollaan rehellisiä – jotain outoa ilmenee varmasti. Tein jo kokeeksi tämän päivityksen tästä sivustosta otetulle kopiolle, eikä mitään hätää ilmennyt, mutta en sillä tietenkään kaikkea näe. Lieveilmiöistä kannattaa keskustella tai sähköpostittaa yllapito(ät)pirkanblogit.fi. Keskustelu blogeissa on myös tervetullutta, mutta pyydän että ei avata useaa blogausta tästä aiheesta. Jos kaveri on jo avannut keskustelun päivityksen jälkeisistä ongelmista, jatka kommentoimalla sitä.

Mitä minun blogaajana kannattaa tehdä?
JOS kävisi niin huonosti että päivityksen jälkeinen ongelma pakottaisi varmuuskopion palautukseen, on riski että viimeisen muutaman tunnin tai jopa parin vuorokauden blogaukset menetetään. Varmistahan siis, että tekstisi ovat tallessa myös koneellasi. Riski on pieni, muttei vara venettä kaada.

Jaa käyttäen:


13 Replies to “Ylläpidon tiedote – viikonloppuna 11-13.1.2019 huolto”

 1. Juu kuvia olis kiva lisäillä.
  Ja kattella omalta sivulta minne on tullut kommentteja laitettua.

  1. Joo, omalla sivulla voisi olla omien kommenttien luettelo.

   Omien blogikirjoitustenkin luettelo olisi kiva. Vieras voisi katsoa millaisia kirjoituksia joku bloggaaja on kirjoittanut.

 2. Jeps, katsotaan kun uusi versio on sisällä että mitä voisi onnistua. Mutta varoitan, terveyteni on yhä huono ja en voi laittaa tähän niin paljon aikaa mitä haluaisin.

  Mutta Juhani, omien blogausten lista löytyy. Katsopa mitä tahansa blogaustasi, sen verkko-osoitetta. Tässä blogauksessa se on:
  https://www.pirkanblogit.fi/2019/vekotin/yllapidon-tiedote-viikonloppuna-11-13-1-2019-huolto/

  Tuo toinen kohta ”vekotin” on nimimerkkisi. Jos teet osoitteen tähän malliin:
  https://www.pirkanblogit.fi/author/vekotin/

  Niin saat kaikki ko. nimimerkin blogaukset.

 3. Juhani, tuo pelkän nimesi klikkaaminen ohjaa niille omille sivuillesi. Laita sinne yhteysluetteloon osoite näille sivuille.

 4. Juhani, otin tämän linkin, joka siis tosiaan löytyy myös etusivulta jokaisen blogauksen alta nimeä klikkaamalla:
  https://www.pirkanblogit.fi/author/juhani-putkinen/

  Tuossa on kaikki kirjoittamasi jutut, alareunassa sivujen kelaus, yhteensä 34 sivua.

  Lukaisin myös, että on mahdollista tehdä tällaisia käyttäjäsivuja jossa saa kovin erinäköisiä listojakin näistä. Siinä on käsipeliä hieman tosin, ei montaa minuuttia per henkilö mutta kuitenkin. Siitä voisi tehdä sellaisen että tehdään pyynnöstä jos käyttäjä haluaa semmoisen.

  1. Kyuu, kokeilin viimeksi sitä edellistä kommenttia kirjoittaessani ja sen alhaalla olevan nuolen painamisesta tuli virheilmoitus, että tietoja ei löydy tms. Niin on ollut aiemminkin.

   Pitää kokeilla vielä uudelleen:

   Joo, nyt toimi. Siellä pitää olla sana author välissä sitten toimii.

 5. Päivitys on valmis. Ei mennyt niin kauaa kun kuvitellin.

  Jätin uuden artikkelityökalun ottamatta käyttöön vielä, sillä sitä ei ole suomennettu. Näytti aika pöhköltä kun oli sekaisin suomea ja englantia jopa näin perustason työkaluissa. Palattaneen siihen myöhemmin, se tulee tekemään vähän näyttävämmän näköisten blogausten tekemisestä helpompaa, jos haluaa käyttää enemmän kuvia osana tekstiä, yms.

  Mutta, taustatekniikassakin on jo tarpeeksi ihmeteltävää minulle ainakin, eli ei makeaa mahan täydeltä.

Kommentoi