Sisäministeri Ohisalo sanoo, että Suomi on valmis tarjoamaan apuaan Ruotsille koronaepidemian hoitamisessa

Ruotsin hallitus on hoitanut korona-epidemiaa raha edellä periaatteella. Rajoitusten käyttöönotossa ollaan siellä pidätelty, jottei maan talous kärsisi – seuraukset näkyvät

Rahasta ei Ruotsissa ole puute eikä välineistöstä. Ruotsalaiset eivät myöskään kaipaa suomalaisten neuvoja.

Nyt Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) halua esiintyä höövelinä – Olemme täällä teitä varten, Ohisalo sanoo SVD:lle.

On kivä esiintyä koko maailman pelastajana suomalaisten veronmaksajien kustannuksella.

 

***************************************************************************

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006548050.html

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) tarjoaa Ruotsille apua koronaepidemian hoitamiseen Svenska Dagbladetin haastattelussa sunnuntaina.

– Voin sanoa koko Suomen hallituksen puolesta, että olisi erittäin tärkeää palata pian normaaliin tilanteeseen Ruotsin kanssa. Meillä on jatkuva yhteys toisiimme ja Suomi on valmis auttamaan kaikin tavoin: tehohoidon kanssa, testauskapasiteetin kanssa, kaikin tavoin. Olemme täällä teitä varten, Ohisalo sanoo SVD:lle.

 

 

5 Replies to “Sisäministeri Ohisalo sanoo, että Suomi on valmis tarjoamaan apuaan Ruotsille koronaepidemian hoitamisessa”

 1. Tuskinpa Ohisalo ”väkisin” tyrkyttää apua. Pärjäävät itekin ja apua annetaan jos pyytävät. Tuskin pyytävät.

 2. ”Olemme täällä teitä varten, Ohisalo sanoo SVD:lle.” – kuulostaa kyllä tyrkyttämiseltä

  [ Monien vihreiden mielestä suomalaisten olemassaolon täkein perusta on koko maailman ongelmien ratkaiseminen. ]

  joo – eivät ruotsalaiset apua pyydä.

  1. Olen kovin laiska maailman tapahtumien reaaliaikaisseuraaja. Nytkin kulutan aikaani lueskelemalla ties monennenko kerran sieltä täältä Grimbergin Kansojen historiaa. Teos on verrattoman rikas – ammattimiesten väheksymä.

   En ole lainkaan selvillä missä yhteydessä Ohisalo on moista sanaillut. ”Olemme täällä teitä varten, Ohisalo sanoo SVD:lle.” Järkytyn ja myötähäpeän.

   ”Olemme” – ketkä me?
   ”täällä” – missä?
   ”teitä varten” – keitä teitä, missä asiassa ja millä tavoin?

   Tämän jutun konteksti on minulle tuntematon. Pitempiaikaisten havaintojeni perusteella olen kuitenkin siinä käsityksessä että Maria Ohisalo on auttamaton typerys joka möhlii vähiten olemalla tapansa mukaan vaiti. Sopii puheenjohtajaksi puolueeseensa jonka kärkikaartissa Anni Sinnemäki on anarkistinen pahis (vrt. Dostojevskin Pjotr Verhovenski), Emma Kari kiivas amatsonitaistelija, Pekka Haavisto kiiltokuva ja Osmo Soininvaara ”vihtori”.

 3. Ehkei maailma ole tullut hulluksi vaan Ruotsin pääepidemiologi Anders Tegnell

  Useat ihmiset ovat kuvitelleet ruotsalaisten olevan erityisen humaaneja.
  Onko heidän humaanisuuden taustalla ollut aina raha? Miten ruotsalaiset kohtelevat lähimmäisiään korona-epidemiassa, ei anna kuvaa inhimillisyydestä. Epidemiaa hoidetaan Ruotsissa talous edellä periaatteella.

  ************************************************************************************
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006550726.html

  Ruotsin pääepidemiologi Anders Tegnell kertoo järkyttyneensä siitä, kuinka muut maat sulkeutuivat koronapandemian alkaessa.

  – Maailma näytti tulleen hulluksi, kertoi Anders Tegnell Ruotsin radion P1-kanavan kesävierasohjelmassa keskiviikkona.

 4. ”Sisäministeri Ohisalo sanoo, että Suomi on valmis tarjoamaan apuaan Ruotsille koronaepidemian hoitamisessa”

  Kuinka perivihreäliittolaista tämä onkaan. Suomi, joka on pari kertaa voittanut Ruotsin jääkiekon MM-kisojen otteluissa, on ”oikean tien” epidemian käsittelyssä löydettyään valmis ja halukas sormi pystyssä opastamaan hakoteillä olevaa Ruotsia tälle samalle tielle.

  On varmaa että Ruotsi on tästä avuntarjouksesta närkästynyt eikä suostuisi. Ohisalo loukkaa Ruotsia ja yrittää nostaa Suomen Ruotsin edelle asian hoitamisessa. Keinotekoinen kissan hännän nosto parin jääkiekkokullan ja Nokian lyhytakaisen tilapäismenestyksen jälkeen.

  Vihreiden ikuisajatus on pitää itseään tiedostavana etujoukkona jonka tehtävänä on opastaa muita – yksilöitä ja kansoja – oikealle tielle.

Kommentoi