Suomen ja Ruotsin pääministerien tapaamisessa käytetään englannin kieltä

Nii’in – onhan se nähty, ettei kieltä opita pakolla.

Jos Sanna Marinista ei olisi tullut pääministeriä tai yleensä ministeriä, niin olisiko hänellä riittänyt motivaatiota ruotsin jatko-opintoihin?

*

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/978e6d5e-bccc-4ec9-8721-bf1de8c6f176

Suomen ja Ruotsin pääministerien Sanna Marinin ja Stefan Löfvenin ensitapaamisessa käytetään englannin kieltä. Marinin toisen kotimaisen kielen taito ei vielä riitä keskusteluun. Hän on kuitenkin luvannut parantaa ruotsin taitoaan.

28 vastausta artikkeliin “Suomen ja Ruotsin pääministerien tapaamisessa käytetään englannin kieltä”

 1. Eiköhän himoruotsittaja Katatsisen kanssa ollut myös englanti käytössä. Rotufreidentalistit eibät hyväksy englantia Pohjoismaiden neuvoston työkieleksi.

 2. On vaan totuus että Ruotsissa on käytössä isoissa firmoissa pelkästään Englanti miksi ei isoimassa yhteisössä se olisi sama juttu terv tepivaari

  1. Rotufreudentalistit estävät suomen käytön pohjoismaisissa elimissä. Eeuussa suomi on virallinen kieli.

  1. Avauksessa puhuttiin pakkoruotsin hyödyttömyydestä. Marinkin on lukenut ruotsia vuosia oppimatta sitä edes sen vertaa, että pystyisi keskustelemaan ruotsiksi.

   Enpä toisaalta myöskään usko, että maailma jännityksellä odottaa ja kuuntelee, mitä pääministerit Marin ja Löfven keskustelevat. Kumpikaan ei ole maailmanpolitiikan keskipisteessä.

  2. Marinin sanoman tulkkaaminen ei pitäisi tuottaa ongelmia kenellekään suomenkielen taitoiselle,

   Keskustelukielen valinta ei liity kansainvälisen näkyvyyden saavuttamiseen, vaan Marinin puutteelliseen ruotsikielentaitoon.

   Ote:
   ”Marinin toisen kotimaisen kielen taito ei vielä riitä keskusteluun. Hän on kuitenkin luvannut parantaa ruotsin taitoaan.”

   1. Olipa Mariinin Ruotsin kielen taito mitä hyvänsä käytäntö Ruotsissa on ollut jo pitkään että käytetään Englantia jotenka turha siitä kielitaidosta on vänkätä
    Monessa isossa firmassa talon sisäinenkin kieli on muutettu muuksi kun Ruotsi ei siellä puhuta Ruotsia lainkaan terv tepivaari

    1. ”Ruotsissa on ollut jo pitkään että käytetään Englantia” – juuri näin ..

     Marinin kielitaidosta tarvitse vääntää – hän itse tunnustaa sen olevan huono, eikä hän edes itse yritä keksiä mitään tekosyitä englannin kielen käytölle. Kuten esimerkiksi tällaisen:

     ”Marinin puheita Löfenin kanssa kuunnellaan pitkin maailmaa, se siitä.”

     .
     P.S.
     Marin – sinulla on varmasti tärkeämpääkin tehtävää, kuin opiskella turhaketta, ruotsia.

 3. Juuri noin on asia ei se jää pelkästään Ruotsin ja Suomen asiaksi siksi siinä pitää olla isompi kieli jolla kommunikoidaan terv tepivaari

 4. Koivisto haaveili Nordekista monen perussuomalaisen tapaan. Omat rotufreudentalistimme olisivat kuitenkin ketkuilemalla pilanneet koko paskan Suomen osalta.

 5. Pakkoruotsi takaisin ylioppilaskirjoituksiin on Marinin hallituksen ohjelmassa. Onneksi kuitenkin se, kuten eivät muutkaan hallituksen tavoitteet etene.

 6. Marinia seurataan Euroopassa tarkaan. Välttävän ruotsin vuoksi hänellä on loistava englanti. Hyvä ruotsi ! Ns. pakkoruotsi elää vielä 50 vuotta kouluissa ja 100 suissa, koska persut häviävät kartalta jo paljon aikaisemmin.

  1. Suissahan sitä ei esiinny nytkään paitsi pshan maineensa takia. Pakkoruotsi heikentää pisa- tuloksia, koska simputus tekee opiskelusta paskamaista.
   Esi-persu eli kansanomainen Manu arveli, ettei pakkoruotsi ole pedagoginen valinta. Se ei siis palvele kieliopintoja yksilön eikä yhteiskunnan kannalta. Rotufreudentalistien nöyrät lakeijat ovat valmiit vaikka valehtelemaan tsi jopa kuolemaan simputuksen puolesta.

  2. Miksi Marinia seurataan Euroopassa tarkkaan?

   Pääministereistämme A.Stubbilla oli loistava englanti, monen muun kielen lisäksi, mutta Marinin kohdalla epäilen kyllä, että ”loistava” on liioittelua.

   1. A Stupilla oli yltiömäinen käytös kansaa kohtaa olkoot kielitaito mikä hyvänsä terv tepivaari

   2. Stubbilla on tietenkin englannin englanti hallussaan mutta, jos olet kuullut Marinin englannin kielisisä haastatteluja lehdistötilaisuuksissa, joudut kyllä perumaan väitteesi. Sen verran voin tinkiä, että erinomainen ja yksi parhaista poliitikoistamme.

    1. No jos minäkin annan sen verran periksi, että hyvä+
     😉

     Poliitikkona en kyllä osaa arvostaa oikeastaan ollenkaan, mutta sillä nyt ei ole merkitystä suuntaan eikä toiseen.

    2. Stupin kunnioituksen vie hänen käytöksensä se on kun koulukiusaajalla ei siihenauta vaikka osaisi enkkua kuinka hyvin hyvänsä
     Mutta eiköhän se ole riittävä aia että kaikki ymmärtää toistensa sanomisen terv tepivaari

 7. Kyllä se pakko Ruotsi varmaan on ollut Mariinin koulu aikoina se vaan on sellasta ettei miehittäjä kieltä kukaan halua oppia kunnolla
  Taikka sitten ei halua sitä käyttää terv tepivaari

 8. Onhan se aika oleellista käydä keskusteluja kielellä, jota kumpikin osapuoli puhuu ja ymmärtää.

 9. ”Mitä, puhuiko hän viittä kieltä? Entä oliko hänellä asiaa?” kirjoitti Lauri Viita.

 10. Aihe kyläkin oli tämä:

  ”Suomen ja Ruotsin pääministerien Sanna Marinin ja Stefan Löfvenin ensitapaamisessa käytetään englannin kieltä. Marinin toisen kotimaisen kielen taito ei vielä riitä keskusteluun. Hän on kuitenkin luvannut parantaa ruotsin taitoaan.”

  ***
  Stubbista voidaan olla montaa mieltä.

  https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kokoomusmessias-mokasi-liian-usein-alexander-stubbin-tuskien-taival-paattyi-pj-kisan-havioon/

  Kokoomusmessias mokasi liian usein: Alexander Stubbin tuskien taival päättyi pj-kisan häviöön

 11. No etkö ymmärrä ettei Ruotsissa puhuta isoissa firmoissa edes sisäisesti kun enkkua vai etkö halua tajuta
  Aivan sama osaako Mariini hyvin Ruotsia kun sitä kieltä ei paljonkaan edes käytetä
  Mitä taas tulee Stupiin mielestäni ei pelkkä kielitaito tee hänestä muuta kun ylimielisen kuvan jota ei tarvitse kehua missään terv tepivaari

  1. Illan uutisista kävi ilmi, etteivät kaikki koulut pysty opettamaan kahta vietasta kieltä.
   Jos ruotsi olisi vapaaehtoinen, niim ei se vähentäisi mahdollisuutta ottaa toinenkin vieras kieli ohjelmaan.

   Jos perustuslakivaliokunta lukisi perustuslakia, niin kuin se on kirjoitettu, niin se huomaisi, ettei pakkoruotsia edellytetä.

   Perustuslaissa mainitaan, että Suomen alue on jakamaton. Tässä tuo pykälä tarkoittaisi, että, jos suomi on pakollinen mantereella, niin sen pitäisi olla pakollinen myös Ahvenanmaalla.

   Mutta perustuslakia pitäisi muuttaa niin, että saame alkuperäiskielenä mainittaisiin kansalliskieleksi suomen ja ruotsin ohella.
   RKP:lla on ollut vaaleissa saamelaisia ehdokkaina. Mutta tasa-srvoa ei RKP saamelaisille halunne.

 12. Nii’in – onhan se nähty, ettei kieltä opita pakolla.

  Svenskit jaksaa paapoa suomalaisia.

  Suomalaisten on pakko lukea ruotsia, vaikka sillä ei ole mitään käyttöä – eihän suomaisten kouluruotsi kelpaa svenskeille.

  ****
  https://yle.fi/uutiset/3-10812242
  2.6.2019
  Tuleeko ruotsista taas pakollinen aine ylioppilaskirjoituksissa? Lukiolaiset: ”Käsittämätöntä”, opettajat: ”Upeaa!”

  Ruotsin ja suomen kieli saattavat palata jälleen pakollisiksi aineiksi ylioppilastutkinnossa.
  Iltalehti(siirryt toiseen palveluun) kertoi eilen lauantai-iltana, että hallitusohjelmaluonnoksessa on kirjaus, jonka mukaan toinen kotimainen kieli palautettaisiin pakolliseksi aineeksi ylioppilastutkinnossa.

  **************
  Toinen juttu: Suomalaisten ruotsinkieli ei kelpaa svenskeille. Ensin hallitus päätti alla olevan uutisen mukaisesta, mutta toisin kävi – Vaasalaiset saivat pitää laajan sairaalapäivystyksen. Olihan se arvattavissa – rkp:llä on valtaa.
  .
  https://yle.fi/uutiset/3-9348374
  Vaasa menettämässä laajan sairaalapäivystyksen – Seinäjoella turvattava ruotsinkielisten palvelut

 13. Ruotsi on pelkästään miehittäjä maan kieli ei mitään muuta terv tepivaari

Kommentoi