Vasemmistonuoret vaatii Mannerheimin ratsastajapatsaan siirtämistä ”katukuvaa rumentamasta”

Liban Sheikh on varmasti kuluttanut peffaansa yliopistossa melkoisen tovin suomaisten kustantamana.

On varmasti syytä epäillä hänen tietämystään Suomen ja yleensä Euroopan historiasta. Aivan varmaa on, ettei hänellä olisi Suomi nimistä pakopaikkaa ilman suomalaisten taistelutahtoa. Mannerheim on tämän tahdon symboli. Suomalaiset olivat kaksi kertaa vaarassa joutua venäläisten alistamiksi – vuonna 1918 ja 1939.

Lainaus alla olevasta: ”Menneisyytemme muistaminen ei vaadi historian epäkohtien ihannointia.”

Pitääkö vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheikh venäläisten hyökkäystä Suomeen vuonna 1939 ’historian epäkohtana’? – tietämättömän näkemys,vai?

***************************************************************************

 

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheikh – esittely

https://vasemmistonuoret.fi/fi/ajankohtaista/puheenjohtajaehdokas-esittelyssa-liban-sheikh

.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cbb7a328-eec0-4829-82b1-77526af3f60a

17.6.2020

Vasemmistonuoret vaatii Mannerheimin ratsastajapatsaan siirtämistä ”katukuvaa rumentamasta” – uudeksi paikaksi vankileirisaari

Ehdotamme uudelle patsaspuistolle paikaksi Suomenlinnan saarta. On aika siirtää hirmutöiden ja suurmiesten palvonta kaduilta syrjään. Menneisyytemme muistaminen ei vaadi historian epäkohtien ihannointia. Merkkihenkilöiden patsaista koostuva saari olisi samalla Pohjoismainen kulttuurikohde ja elävöittäisi Helsinkiä, toteaa Vasemmistonuorten puheenjohtaja Liban Sheikh kannanotossaan.

18 vastausta artikkeliin “Vasemmistonuoret vaatii Mannerheimin ratsastajapatsaan siirtämistä ”katukuvaa rumentamasta””

  1. Ensinnäkin Mannerheimin ratsastajapatsas on ensisijaisesti tasavallan presidentti Mannerheimin patsas. Se kuuluu jo sijainniltaankin lähistön presidenttipatsaiden ryppääseen.

    Tällainen siirtämisesitys on naurettava. Ainoa järkevä perustelu näiden patsaiden siirtämiselle olisi esteettiset syyt. Ja tässä suhteessa Mannerheimin patsas on viereisen Paasikiven ohella näistä parhaasta päästä. Estetiikka veisi ensimmäisenä Rytin ja Relanderin kököt patsaat Hesperian esplanadilta. Kyösti Kallion patsasta luonnehti sen syntyaikoina nuori irvileuka Pentti Saarikoski ilkeästi (en viitsi toistaa). Kekkosen lähdettä ei oikein voisi siirtää. Kekkonen olikin kai viimeinen presidentti jolle on pystytetty varsinainen muistomerkki. Sen jälkeiset saavat tyytyä nimikkokatuihin, aukioihin ja puistoihin kuten Tarja Halonen. Ahtisaarelle ei kai kukaan vakavissaan mitään ehdotakaan..

  2. Kaikenlaisia pasuripellejäon pitkin aikaa puuhastellut samanlaista roskaa eikä sille tyhmyydelle mitään mahda.
    Kummasti eivät ota vahingossakaan kantaa neukkularikollisten patsaisiin ja kaikenlaisiin ”sauhamuistomerkkeihin”.

  3. Muuttakoot helvettiin sitten täältä jos täällä kaikki edustaa sortoa ihannevaltioonsa Pohjois-Koreaan.

    1. Jos pöljä et jaksanut lukea blogin avauksen tekstiä, niin miksi yleensä kirjoitit tyhmyyttäsi julistavan rivisi.

  4. Amerikka (USA) on nykypäivän Rooma, sieltä virtaa vaikutteita muihin länsimaihin milloin milläkin menestyksellä. Amerikan vandaalit vaativat (ovat vaatineet jo vuosia) konfederaation merkkimiesten patsaiden poistamista. Niitä’ ei haluta nähdä historiallisina muistomerkkeinä vaan orjuuden ja orjuuttamisen symboleina. Muuttuuko asiat paremmiksi sillä että tuhotaan historialliset muistomerkit kuin talibanit?
    Sanonta, että jos ei tunne historiaa, ei voi ymmärtää nykyisyyttä, siihen on vankka perä.
    Myös kuuluisat romaanit ilmentävät historiaa, sitä mitä ihmisten tai ainakin yhden ihmisen,omaan aikaansa sidotun, kirjailijan mielessä liikkui. George Orwell julkaisi kuuluisan tulevaisuuteen sijoituvan dystopian ”Vuonna84”, vuonna 1949.
    Se on selvästi tarkoitettu varoitukseksi mihin vasemmistopainotteinen hulluus voi johtaa. Ehkäpä Orwell, itsekin sosilistihenkinen näki paremmin kuin muut.
    Amerikkalainen Jack London, sosialisti hänkin, kirjoitti tulevaisuuteen sijoittuvan romaanin ”Rautakorko”, jossa Amerikan vasemmisto nousi vallankumoukseen Chigakossa vuonna 1917. Vallankumous ei saanut menestystä. Vuosiluku oli oikea, samoin vasemmiston vallankumous, tapahtumapaikkana oli Amerikan sijasta Venäjä. Ja vallankumous sai menestystä.

  5. Jos et ole nuorena idealisti, olet vätys. Jos olet vanhana idealisti, olet typerys. – Tuntematon

    1. Jos et ole nuorena idealisti, sinulla ei ole sydäntä. Jos et ole vanhana konservatiivi, sinulla ei ole järkeä.

      1. Nuoriso on liittovaltiofanaattista, heidän lapsensa ovat kansalliskiihkoilijoita.

        Ei ole mitään uutta auringon alla.

  6. Jack Londonin ”Rautakorko” julkaistiin 1908 (kävin lunttaamassa).

  7. Ehdotan, että Kiasma siirretään Mannerheimin patsaan takaa pois rumentamasta maisemaa. Eikö se paljolti roskaa sisältävä laatikko sovi taustaksi Mannerheimin patsaalle.

    Presidenttien patsaista voisi ehkä siirtää sen ruotsalaisen taiteilijan Svinhufvudista tekemän näköispatsaan. Sianpää sopisi vaikka maatalousmuseoon.

  8. Onhan se ihan hyvä ottaa keskusteluun täälläkin. Minä kuulun niihin, jotka ehdottomasti vastustavat kyseistä hanketta. Onhan se mahtunut siinä olla 60- 70 vuotta ja on hyvinkin toisen mokoman lisää.

  9. Churchilliltä lienee tuo sanonta lähtöisin, ehkä hänkin on sen lainannut jostakin. Niin tai näin, Churchillin versio ei ole minusta kovinkaan iskevä.

    1. Puna-tulkut ovat edelleen katkeria, kun hävisivät vapaussodan.
      Punamurhaajat Lenin ja Stalin murhauttivat kymmeniä miljoonia ihmisiä.

    2. Suomalaiset taistelijat varmasti surmasivat 60000 venäläistä hyökkääjää. Suomalaisten omat menetykset olivat toki suuria.

      P.S.
      Ehkä oli aivan turhaa vastata mitään trollaukseen – olisi joutanut laitta roskikseen

  10. ”Toverit! Meille on tullut tietoja, että teidän maassanne on samanlainen valtakriisi kuin oli Venäjälläkin lokakuun vallankumouksen aattona. Meille on tullut tietoja, että teitä myös pelotellaan nälällä, sabotaashilla jne. Sallikaa Venäjän vallankumouksliikkeessä käytännössä saadun kokemuksen perusteella lausua teille, että nämä vaarat, vaikka ne olisivatkin reaaliset, eivät suinkaan ole voitttamattomia. Ne, nämä vaarat, voidaan voittaa, jos toimitaan päättävästi ja horjumatta. Sodan ja rappion, lännessä syttymässä olevan vallankumousliikkeen ja venäjän työläisvallankumouksen kasvavien voittojen ilmapiirissä ei ole sellaisia vaaroja ja vaikeuksia, jotka voisivat kestää teidän rynnäkkönne.
    Tällaisessa ilmapiirissä voi kestää ja voittaa vain yksi valta, sosialistinen valta. Tällaisesa ilmapiirissä kelpaa vain yksi taktiikka, Dantonin taktiikka: rohkeutta, rohkeutta ja vielä kerran rohkeutta!
    Ja jos te tarvitsette meidän apuamme, me annamme sitä teille, veljellisesti ojentaen teille käden.
    Tästä voitte olla varmat!”

    Venäläisen, Leninin hallinnon lähettämän Dzukagashvilin, joka tunnettiin myöhemmin Stalinina, pitämän puheen sisältö siltä osin kuin hän yllytti ja rohkaisi Suomen vallankumouksellisia työläisiä nousemaan kapinaan laillista hallitusta vastaan Sosiaalidemokraattien ylimääräisessä puoluekokouksessa 25-27 marraskuuta 1917. – Lähde: Väinö Tannerin kirja ”Kuinka se oikein tapahtui” sivut 157-158.

  11. Kuinka paljon samainen Dzukashvili tapatti parikymmentä vuotta myöhemmin samoja Suomen työläisiä (ja heidän jälkeläisiään), joita oli ollut yllyttämässä kapinaan vuonna 1917 ja jotka olivat paenneet sisällissodan jälkeen ihannevaltioonsa? Tuskin todellista määrää tietää kukaan.

    Seuraavassa otteita kirjasta ”Stalinin tappamat, Muurmanin suomalaisten pitkä ja musta yö”:
    ”Nämä suomalaisiin, mutta myös muihinkin ulkomaalaisiin kohdistuneet kauhuteot alkoivat 1930-luvun loppupuolella ja olivat 1940-luvulla raakuudessaan vertaansa vailla. Jostakin syystä suomalaiset olivat kuitenkin kaikista vainotuimpia. Vainot vain kiihtyivät sen jälkeen, kun talvisota alkoi.- -”

    ”Noin muutaman kymmenen kilometrin päästä Pietarin kaupungista on Levassova, ja Levassovan länsipuolella sijaitsee niin sanottu Levasovskaja pustos, alue, jossa kaadettiin kuuusisataa suomalaista päivässä, ja heitä ammuttiin useana päivänä peräkkäin. Siellä oli valtavan suuret ruumiskasat ja siellä tapettiin muitakin kuin suomalaisia. Surman suuhun joutui lähemmäs 47 000 henkilöä, näiden joukossa Muurmannin suomalaisten lisäksi myös tuhansia ja taas tuhansia muitakin suomalaisia ja suomalaista syntyperää olevia. Todellista uhrien määrää mahtaneeko tietää kukaan, niin valtavasti heitä tapettiin. – -”
    Kertojana on Muurmannin alueella 1924 syntynyt suomalisjuurinen Sven Lokka.
    Kyseisen tietokirjan ovat kirjoittaneet Tarja Lappalainen ja Martti Turtola ja kirja on julkaistu 2019.
    ——————————————————
    Minun nähdäkseni Mannerheim oli mm. sotilas ja sotilasjohtaja, ei murhaaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *