Voinko Korona-epidemian riehuessa maailmalla matkustaa kesälomalla ulkomaille?

Paluulennolla oli yhteensä 157 matkustajaa, joista 24 ihmisellä oli koronatartunta.

Viaton kysymys: Kuinka monella suomalaisella on todella pakottava tarve matkustaa Pohjois-Makedoniaan?

Luulenpa, että monelle suomalaiselle on muodostunut elämäntavaksi matkustaa muutaman kerran vuodessa jonnekin kauas. Eihän tavoistaan voi kukaan luopua jonkin epidemian vuoksi, vaikka menisi oma tai jonkin toisen ihmisen henki.

******************************************************************************************************

https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000006597632.html

MTV Uutisten tietojen mukaan Turkuun lauantaina saapuneella lennolla olleista 24 ihmisellä on todettu koronavirustartunta.

Pohjois-Makedonian pääkaupungista palanneella lennolla oli yhteensä 157 matkustajaa, joista kaikki suostuivat testiin.

 

Tartunnat ovat olleet viime viikkojen ajan Suomessa selvässä nousussa. Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja THL:n viime viikolla pitämässä tiedotustilaisuudessa STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki kertoi viruksen tartuntamääriä kuvaavan R-luvun nousseen yli yhden. Tämä kertoo, että epidemia on kiihtymisvaiheessa.

Turun Sanomien tietojen mukaan Tyks olisi ollut valmis tiedottamaan tartuntojen määrästä jo sunnuntaina, mutta sosiaali- ja terveysministeriö olisi halunnut viivyttää tiedon julkistamista maanantaihin. Lehden tietojen mukaan muun muassa sairaanhoitopiirin ja aluehallintoviraston johto ovat tänään keskustelleet Varsinais-Suomeen mahdollisesti kohdistuvista toimista.

 

*******************************************************************************************************

Voinko matkustaa kesälomalla ulkomaille?

https://um.fi/ajankohtaista/-/asset_publisher/gc654PySnjTX/content/kysymyksi-c3-a4-ja-vastauksia-matkustamisesta-ja-koronaviruksesta#voikomatkustaakesalomalla

6.8.2020

Ulkoministeriön pandemiatilanteen vuoksi antama yleinen matkustussuositus on edelleen vältä tarpeetonta matkustamista, poikkeuksena maat joiden osalta on luovuttu maahantulon rajoituksista ja karanteenissuosituksesta. Näitä maita ovat: Etelä-Korea, Georgia, Islanti, Irlanti, Italia, Japani, Kreikka, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Malta, Norja, Ruanda, Saksa, San Marino, Slovakia, Tanska, Thaimaa, Tunisia, Unkari, Uruguay, Uusi-Seelanti, Vatikaani ja Viro. Kiinan osalta edellytetään, että vastavuoroisuus vahvistetaan EU:ssa.

Tarpeettomalla matkustamisella tarkoitetaan esimerkiksi vapaa-ajan matkoja. Lisäksi maakohtaisissa matkustustiedotteissa matkustussuositukset voivat olla tätäkin voimakkaampia esimerkiksi sodan takia.

 

3 Replies to “Voinko Korona-epidemian riehuessa maailmalla matkustaa kesälomalla ulkomaille?”

  1. Itse pidän matkustamisesta ja vuoden aikana on yleensä pari reissua Eurooppaan tehty. Viimeisin oli Berliiniin viime talvena, mutta siihen se on nyt jäänyt. Ei tulisi mieleenkään lähteä edes Tallinnaan nyt. Matkan kuuluu olla rentouttava ja mukava kokemus eikä mikään ”maski päässä koronaa toivottavasti väistellen” kauhuelämys. Mutta osa ihmisistä on aika huolettomia ja jotkut suorastaan tyhmiä.

  2. Kyllähän Tallinna on turvallinen siinä mitä kotimaassakin, turvallisempikin sanoisin. Verrataanpa vaikka viime päivien uutiskuviin; Seinäjoki ja muut suurtapahtumat. Seinäjoella jopa AVI joutui puuttumaan asioihin.
    Ihan paikallinenkin esimerkki; Forssa Areena, ihmiset kylki kyljessä tungoksessa.
    Viikko sitten Tallinnassa käydessäni, asuin omalla kämpälläni, mihinkään kapakoihin en edes ajatellut änkeytyä; kaikkialla oli hiljaista, laivallakin huolehdittiin mallikelpoisesti järjestyksestä. Asiointini pystyin huolehtimaan aivan suositusten puitteissa.
    Esimerkiksi Tallinnassa korona-tilanne on huomattavasti parempi kuin esim Helsingissä.
    Panikoidahan voidaan, huomattavasti eri asia on käyttäytyä järkevästi.

Kommentoi