Hullu saa olla mutta ei tyhmä.

Turun taidemuseon lähettyvillä oleva Leninin patsas on kokenut ilkivaltaa.  Patsas on tervattu ja höyhenillä ”vuorattu”.

En ole Lenin-sedän nimeen vannova enkä hänen ideologiaansa kumartava, mutta tämänkin vandalismin tehneet ovat pelkureita ja raukkoja, jotka yön hämärissä käyvät kusipäisyyttään ulostamassa ja jopa Leninin nostat näiden tekijöiden yläpuolelle.

Ei se historia siitä muutu, että tuhotaan ja raiskataan.

10 Replies to “Hullu saa olla mutta ei tyhmä.”

   1. Sinänsä en vastusta sen säilyttämistä muisttomerkkinä sille, kuinka suomalaisia yritettiin huijata ja syöstiin sisällissotaan.

    1. Ei vieraan maan diktaattoreiden patsaita tarvitse Suomessa olla. Kaikki tälläiset jyrän alle.

  1. Ei patsaita tuhota kannata. Metallisista voitaisiin ottaa metallit talteen, jos huutokauppa-arvo ei vastaa metallin arvoa.
   Kiviset muistomerkit voitaisiin upottaa järveen, jos eivät kävisi kaupaksi. Olisi arkeologeilla ihmeteltävää.

 1. Eipä tuolla enää juuri ole merkitystä. Neuvostoliiton vielä ollessa oli piristävää lukea kun Leninin patsas oli käyty maalaamassa.

 2. Minä en pahaa oloani pura patsaisiin, kyllä sitä löytyy elävienkin kirjoissa olevia, joita voi kritisoida heidän ideologiastaan.

 3. Patsaille ja muistomerkeille pitäisi antaa rauha. EI historia siitä muuksi muutu vaikka patsaita kaadettaisiinkin.
  Lenin kylläkin kuoli tietävästi kuppaan ja oli tiettävästi suurin syyllinen siihen, että Suomessa puhkesi sisällissota ja suurin syylliinen Neuvostoliiton Gulag-järjestelmään, vaikka sitä onkin yritetty pukata Stalinin päähän.
  Itse en killaa kumpaakaan miestä, mutta jos pitää panna paremmuusjärjestykseen, Lenin oli samanlainen lusmu kuin Otto Kuusinen, teettivät likaisen työn muilla.

 4. Olihan Leninillä miljoonia ihmishenkiä tunnollaan. Hyvä esimerkki siitä, etteivät ihmiset ole samanarvoisia ainakaan bolsheviikille, ehkei muillekaan.

 5. Kuten arvi kirjoittaa.

  Lenin on osa Suomen historiaa, merkittäväkin osa. Hänestä aikanaan pykätyt patsaat kuuluvat tänne – ja niiden alle selvitys siitä, miksi näin on. Meidän pitää pystyä tuijottamaan historiamme hirveimpiä asioita silmästä silmään.

Kommentoi