Nyt katsotaan ollaanko edelleen vain lampaita.

Nyt tulisi suomen toimia käytännössä sitä mitä puhuu ja olla ikäänkuin kokoaan suurempi ja boikotoida vuoden 22  talviolympiakisoja Kiinan Pekingissä.

Jos sanotaan, että politiikkaa ei pidä sotkea urheiluun, niin politiikka on yksi keskeinen tekijäja ja politiikan väline mitä suurimmassa määrin, eikä se julistuksilla muuksi muutu.

Suomi esiintyy nytkin ilmastonmuutoksen ja mitä erilaisempien ihmisoikeusjulistusten esitaistelijana ja vaatii oikeusvaltioperiaatteiden noudattamista kaikilta ja tuomitsee syrjinnän ja vähemmistöjen sortamisen ja plaa plaa plaa..

Nämä ovat sanahelinää ja juhlapuheita, ja eilenkin olympiakomitean puheenjohtajuudesta kilpailevat kokoomuslaiset ehdokkaat julistivat kuin yhdestä suusta, että ei missään tapauksessa kun heiltä kysyttiin, pitäisikö suomen boikotoida Pekingin olympiakisoja vuonna 22

Nyt olisi mahdollisuus tosiaan olla KOKOAAN SUUREMPI ja osoittaa maailmalle, että suomi toimii kuten opettaa.

Mutta epäilen, ei löydy moraalista selkärankaa, vaikka tämä olisi ainutlaatuinen tilaisuus näyttää olevansa demokratian ja ihmisoikeuksien mallimaa, jota edellyttää muidenkin olevan.

Takaan, että tämän boikotin myötä suomi nousisi tosiaan kokoaan suuremmaksi muiden silmissä ja oletettavasti jäisi yksin pyrkimyksissään, mutta se hyöty ja arvostus minkä maamme saisi olisi mittaamaton kaikilla elmän sektoreilla.

Sehän on selvä, että totalitarismin maat paheksuisivat suomea ja varmasti särön aiheuttaisivat kauppasuhteisiimme, mutta minkä kiinalle menettäisimme, tulisi moninkertaisesti muualta takaisin.

 

 

10 vastausta artikkeliin “Nyt katsotaan ollaanko edelleen vain lampaita.”

  1. Kyllä se on sittenkin parempi, että Suomi elää urheilukilpailuissa urheilullisin saavutuksin.

    1. Sitten pitää paskanpuhuminenkin lopettaa, sillä kisoihin osallistuminen on suora tuki totalitarismille.

      1. Boikotin myötä vähenisi varmasti se rihkaman ja paskan tuontikin maahamme ja edistäisi pyrkimyksiä pitää tehtaanpiiput suomessa.

  2. Miksihän muuten urheilun lisäksi pitäisi urheilla myöskin kanssaihmisten terveydellä?
    Onko urheilu todellakin elämää suurempi asia; paitsi poliitikoille. Kuntourheilun kyllä ymmärrän mutta ammattiurheilu; se kun ei ole kuin valtavaa liiketoimintaa, bisnestä ja suurin osa ammattiurheilijoista ovat loppupelissä häviäjiä, kaikille kun ei riitä niitä palkintovirkoja pl urheilu ja politiikka.

  3. Ei niitä sitten samoista syistä voisi järestää trumpin amerikassa, ei lukasenkon areenoilla, ei venäjällä, ei israelissa, ei turkissa, ei unkarissa eikä puolassa, ei missään, eikä suomessa, kun rikkoo ihmisoikeuksia, ei …
    .

    1. Heikin kommenttia voi verrata vaikka turkistuotantoon, että eihän suomen pidä sitä lopettaa, niiden tuotanto vain siirtyy muihin maihin. Paimman laatuista kaksinaismoralismia Heikiltä.

  4. Katos Heikki; tuo ammattiurheilija ei ole kokonaisbisneksessä kuin väline, pelinappula; kun hyötykäyttö loppuu, pääsääntöisesti heitetään pois.
    Minä näistä boikoteista lähinnä sanoisin; voisi toteuttaa kaikkialla?
    Hyötynäkökohdat? Kun urheilija/joukkue voittaa, me voitimme. Kun urheilija/joukkue häviää, tämä ja nuo hävisivät???

  5. Suomi saisi moraalisen Olympia voiton, muutoinhan sen voittamisen kanssa olisikin ongelmia.

  6. ”Unohda että neuvottelet suurvallan kanssa” (Eljas Erkko)

    Suomi kokoaan suuremmaksi! Miksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *