Basturmi alkaa valmistua.

Eilen valmistelin maustetahnan, mahdollisimman alkuperäisen.

Chaman paahdettuna ja jauhettuna, chiliä, kurkumaa, valkosipulirouhetta. Kaiken sekoittelin kulhossa ja varovasti vettä lisäillen tein paksuhkon tahnan. Sillä sitten sivelin lihan.

Varaston kattoon roikkumaan ja ensi keskiviikkona pitäisi alkaa valmistua. Sitten pääsen valokuvaamaan lopputuloksen.

Yksi vastaus artikkeliin “Basturmi alkaa valmistua.”

  1. Mielenkiintoista muuten, että tuo mausteseos kuivui vuorokaudessa jo aivan kuivaksi.
    Tuo basturmi on aivan eri tuote kuin umpisuolattu ja ilmakuivattu liha. Joskin hyvin maittavia ja ilman lisäaineita valmistettuja molemmat.
    Basturmin osa ”säilöntäaineista” tulee mausteista.
    Makukin eroaa; basturmi on erittäin mausteista, johtuen chilistä ja chamanista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *