Suomalaiset ei näemmä usko kuin pakkoa.

Näyttää siltä, että suomalaiset ovat ottaneet koronan taltuttamisessaan vanhan kansan opit käyttöönsä, koska hallitus on hirttäytynyt maskiinsa lomaillessaan.

Jos ei viina, terva tai sauna auta, niin tauti on kuolemaks.

Ja tätä ensimmäistä onkin sitten kaadettu kurkkuun oikein urakalla, kun juottoloiden ovet aukaistiin janoisille ja suuremmasta nestehukasta kärsivät suuntasivatkin maailman tautipesäkkeisiin antamaan oppia paikallisille meidän omasta resähdistämme.

Ilo irti elämästä, vaikka syän märkänis.

Tai, ilo ilman viinaa on teeskentelyä.

Tai, jos kaikki suomen järvet, viinaksi muuttuisi, niin eikös meidän poikain, elellä kelpaisi.

Hallitus oli liian hyväuskoinen, kun kuvitteli kansalaisten noudattavan vain suosituksia.

Sehän tässä on surullisinta, että vastuuttomat juhlijat levittävät taudin niihinkin, joilla vielä terve järki on tallella, suhtautumisessa koronaan.

Korona on tullut jo nyt maksamaan yhteiskunnallemme miljardeja, inhimillisistä kärsimyksistä puhumattakaan ja kuten nyt näyttää, että leväperäisyys koituu monen kohtaloksi ja laskun maksajista on pulaa.

Mikä helvetti siinä oli, että edes muutamaa pakkokuukautta ei kestetty, vaan piti viholliselle antaa mahdollisuus vastaiskuun.   Puna-armeijaakin pidettiin rajojen takana yli viisi vuotta ja silloinkaan ei turvauduttu suosituksiin, vaan pakko oli se joka meidän henkemme pelasti.

Kansa seuraa johtajiaan ja nyt kansalaiset lomailevatkin koko rahan edestä, kun hallitus näyttää esimerkkiä.

 

11 vastausta artikkeliin “Suomalaiset ei näemmä usko kuin pakkoa.”

  1. Kyllähän tuo näyttää hyvin siltä, että tuon koronan suhteen on ote hellinnyt.
    Eilen illalla myöhäisellä tulin Eestistä, muutaman päivän siellä oleilin. Tavallinen ilmiö laivan hississä oli se, että ihan vanhaan malliin änkeydyttiin hissi täyteen, vaikka hissin seinällä neljällä kielellä ja suurilla kirjaimilla, luki, että vain kaksi henkilöä kerralla hissiin.
    Ennen ruokailua vain harva pesi käsidesillä kätensä, helppo havaita kun automaatti oli heti sisäänkäynnissä ja toinen buffetpöydän luona.
    Uutiskuvissa hyvin näkyvät nämä joukkokoontumissessiot. Saas nähdä nyt kun koulut alkavat ensi viikolla isoin osin, ei käy poliisia kateeksi.
    Tartuntojen määrät sitten Suomessa ovatkin noususuunnassa ja missäs muualla kuin nimenomaan Uudellamaalla ja nyt suurin tartuntaryhmä; nuoret 25v – 50v. Ei minulle yllätys.

  2. Niinhän se kuulemma on, että nämä nykyiset tautitartunnat ovat puhtaasti tuontitavaraa. Niin pirusti raha pakottaa taskuissa, ettei sitä voi maamme rajojen sisäpuolella tuhlata.

  3. Näkyy tämän päivän YLE- Gallupissa, että kansalaiset hyväksyvät velaksi elämisen, kun demarit sitä haluaa kaksin käsin ottaa, tulevien sukupolvien maksettavaksi.

    1. Et näy Arvi ymmärtävän, että koronan jälkeistä elämää tulemme elämään kymmenen vuotta ja enemmänkin ja, aika entinen ei enää palaa.
      Rahamarkkinat, velat, saatavat jne. tulevat muutamaan pysyvästi yhteiskuntia , jota on nyt pakko pitää yllä kasvavalla velalla ennen kuin uusi malli keksitään.

      Koronarajoitusten purku noudatti tarkasti lakipykäliä, jotka elivät entistä aikaa ja elävät vieläkin.
      Se on varmaa, että kovat ajat odottavat meitä kaikkia ja hallitus presidentin tuella tulevat varmasti koivuniemen herra kourassaan piiskaamaan holtittomia rällästäjiä ja matkaajia kovalla kädellä.
      Siellä valmistellaan sellaisia lääkkeitä, että varmasti kukaan ei tykkää, ainakaan Suur-Helsinki.

  4. Sinulla on Arvi hiukan pasmat sekaisin. Syytät hallitusta velan otosta, jolla kuitenkin pyöritetään yhteiskuntaa. Sitten syytät hallitusta, että se poisti rajoituksia, vaikka sillä helpotettiin talouden rattaiden pyörimistä, ettei velkaa tarvitsisi ottaa älyttömästi lisää. Eli tekipä hallitus niin tai näin, niin se on väärin, kerran johdossa ovat väärät puolueet. Ei Arvi politiikka sellaista saisi olla. Pitää rehellisesti tunnustaa jos hallitus on hoitanut asioita hyvin ja taas nostaa myös huonoja asioita tapetille. En ole demari enkä vassu, vihreistä puhumatta, mutta olen tukenut hallitusta niissä asioissa joissa olen katsonut heidän tässä tilanteessa onnistuneen. Olen myös arvostellut hallitusta hävittäjähankinnoista jotka se aikoo totetuttaa vaikka talous sukeltaa syvällä. Ja mitä tulee viinaan, niin kyllä se taisi myös olla persut jotka vaativat helpotuksia viinan rajoituksiin tässä aikaisemmin eduskunnan käsittelyssä. Muuten olen viinasta Arvin kanssa samaa mieltä.

  5. Heikki sanoo minua ymmärtämättömäksi ja Hannu jatkaa sanomalla, että minulla on pasmat sekaisin.
    Ehkä niinkin, mutta kun velkaa on otettu, niin aluksi olisi pitänyt priorisoida ja sitten vasta akuutteihin kohteisiin, eikä kylvää euroja mahoon maahan.
    Ja nykyhetkeen, hallitus seisoo tumput suorina, vaikka tsunami- aalto huuhtoo jo rantakivikossa. Hyvää jatkoa teille viisauden apostolit.

    1. …rokotetta odotellessa, pitäkäähän pää kylmänä, älkääkö luottako virkamiehiin, vielä vähemmän politikoihin.

      1. Eihän alkoholin vapauttaminen vie pois vastuuta, eihän sitä pidä kenenkään juoda saavi kaupalla.
        Viina on viisasten juoma, olenkohan tyhmä kun en käytä ollenkaan.

        1. No, en minäkään juuri mitään. Ehkä vuoden aikana pari lasia kuohuviiniä, pari olutta ja viiniä, siinä kaikki. Saahan sitä kaupasta lisää, jos janottaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *