67 vastausta artikkeliin “Mitäs tästä tykkäätte kansallissosialistit ?”

  1. Jussi hallitsee Heikin sielunelämää näköjään 24/7
    Kun silmänsä ummistaa iltasella, niin Jussi on mielessä ja kun ne aamulla avaa, niin on yltä päältä hiestä märkänä, kun näki painajaista perussuomalaisten vaalivoitosta.

  2. Kai Hirvasnoro -Kansan uutiset – ei enempää tarvitse pohtia sepustuksen arvoa.

    1. Minä en Kansan-uutisiin koske edes kintaat kädessä ja samoin teen tämän Nurmen kirjan kohdalla.

      1. Ette uskalla, kun pelkäätte omaa kuvaanne ! Teksti on kauheaa luettavaa ja vielä todistetusti totta. Tällainen yliopistosta pois potkittu ja yhteiskunnan varoilla elänyt pummi tekemättä mitään hän oli.

        1. HK: ”Tällainen yliopistosta pois potkittu ja yhteiskunnan varoilla elänyt pummi tekemättä mitään hän oli.”

          Nimitelty on joillekuille niin voimaanuttavaa.

          ***********************************************************************************
          Niin muuten, blogin avaus on merkillinen mielipidekirjoitus:

          Linkki ja lause ..

          • Aikamoinen analyysi siitä Halla-ahon kasvusta. Panin sen tänne ihmeteltäväksi, kun sitä jo ihmetellään muuallakin. [ Missä?]

          **************************************************************************************************
          Ainoa kannanotto on ihmettely

  3. Minä luen Suomen Uutisiakin ja vaikka mitä. Ei tartte kintaita käteen laittaa.Luen myös Kansan Uutisia, Demokraattia jne. Uutta Suomea mitä anta alukee ilman maksua. Hesari, IS, Iltalehti. Oikea Media. Älkää te lukeko vaan pysykää tynnyrissänne.

    1. Oikea linja! Ulkolaisia lehtiä on myös hyvä vilkaista niin eim jää ”sopuleiden” tiedon varaan.

    2. Paskanjauhantaa ”tynnyreistä”.
      Kuvittelet olevasi jotain muita parempaa, kun muka luet monia lehtiä.
      Et todellakaan tiedä, mitä muut lukevat ja mitä eri lähteitä seuraavat, joten mölö-mölö.

  4. ”Aikamoinen analyysi siitä Halla-ahon kasvusta. Panin sen tänne ihmeteltäväksi, kun sitä jo ihmetellään muuallakin.”

    Juu, teitä on pieni nippu ihmettelemässä milloin mitäkin, mutta onneksi nippunne on niin pieni, ettei sillä ole mitään painoarvoa missään asiassa, eikä missään suhteessa yhtään mihinkään.

      1. Vai on Halla-aho hänet tuntevien mielestä vaarallinen mies, jep jep.

        Taitaa olla niin, että Nurmea vituttaa aivan sunnattomasti, kun kirja ei ole aiheuttanut minkäänlaista kohua missään, ei vaikka Kansan uutisten toimittelija hörhöjen tapaiset ovat yrittäneet tekohengittää sitä parhaansa mukaan.

        1. On se jumalan lykky, että Heikki ja hänenkaltaisensa rasistit ovat hyttysen paska itämeressä.

              1. Heikki,- pyydän anteeksi ylläolevaa kommenttiani.

              2. Jos tuolla lailla menettää hermonsa – ja mikä oleellista, täysin tyhjän takia – on debatti armotta hävitty. Näin syntynyttä tappiota ei voi korjata pitkänkään ajan kuluessa.

            1. …ensimmäisen kerran elämässäni kuulin itseäni pelkuriksi nimitettävän minkä Heikki teki.

          1. Ai oikea kuva?
            On se mielenkiintoista, kun yhdelle Karjalaiselle kelpaa mikä tahansa ääri-ideologia tueksi persukammon kuuluttamiselle.

              1. Niin, et ehkä ole huomannut, mutta taidat olla ainoa henkilöpalvonnan harjoittaja tällä foorumilla.

              2. Voit Karjalainen lopettaa tuon ”mestaripaskan” jauhamisen.
                Vain sinä hypetät kritiikittömästi erilaisia poliitikkoja samariinista alkaen.

  5. No, sehän on ihan sama mitä persuista kukaan kirjoittaa, nyt kolumnisti Kansan Uutisista, joka perusti kirjoituksensa Lauri Nurmen kirjaan ja Halla-ahon todettuun toimintaan, vastahyökkäys on varma.

    1. ”No, sehän on ihan sama mitä persuista kukaan kirjoittaa,..” juurikin näin, ja itse kuulut siihen ”ihan sama” joukkoon, vaikka epäilen, että ihan vakavissasi uskot ihan jotain muuta.

  6. Oikeastaan Suomen taloudessa on vallinnut kansallissosialismi ainakin 50 vuotta, joka sivistyksestä osattomiksi jääneille ilmoitettakoon.

    Kansallissosialistinen järjestelmä on sekatalous, jossa on yhteiskunnallistettu ne toiminnot, jotka on katsottu tarpeellisiksi yhteiskunnallistaa, kuten koulutus, terveydenhuolto, energiahuolto, vesilaitokset jne.

    Suomessa vaikuttaa ideologia, joka haluaa tuhota kansallissosialistisen systeemimme yksityistämällä toiminnat. Sen ideologian kannattajat äänestävät kokoomusta

    Kansallissosialismissa on jätetty tilaa vapaalle yritystoiminnalle aloilla, jossa keskinäinen kilpailu johtaa parempaan tulokseen.

    Suomessa vaikuttaa ideologia, joka haluaa tuhota yksityisen yritteliäisyyden ja yhteiskunnallistaa sen. Se ideologia on kommunismi ja vasemmistolainen sosialidemokratia.

    Oikeistososialidemokraatit Tannerista lähtien ovat suhtautuneet suopeasti yksityisiin yrityksiin, joten he ovat olleet lähellä kansallissosialistista ajattelutapaa, jossa otetaan huomioon yhtä hyvin köyhät kuin vapaa yritteliäisyyskin.

    PS on konservatiivien eli säilyttävien liittouma, joka ymmärtää yksityisyritteliäisyyden arvon ja yhteisten yhteiskunnallistettujen toimintojen arvon.

    Mutta PS:n kannattajien äly ja tavallista kehittyneempi järki on johtanut ajatteluun, että kyse on nimenomaan kansallisesta järjestelystä. Muilla kansoilla olkoot omat systeeminsä. Ne eivät kuulu meille, eikä muiden tule harrastaa imperialistista tunkeutumista meidän systeemiimme.

    Me emme voi myöskään olla maailman sosiaalitoimisto, koska meillä ei ole minkäänlaista valtaa maamme rajojen ulkopuolella.

    PS tykkää symmetriasta kansainvälisissä suhteissa. Jos Venäjä rajoittaa suomalaisten maanomistusta, niin meidän tulee rajoittaa venäläisten maanomistusta.

    Joidenkin mielestä symmetria on kaunista, joidenkin mielestä symmetria on ikävää.

  7. Juuri tuommoisista jutuista Pirkko Ruohonen-Lernerin sijainen, kaverini Sari Glad, Porvoon kaupunginvaltuustossa pelästyi ja siirtyi kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa – hyvä Sari !

    1. Korjaan:

      Ei Pirkko, vaan Sari haluaa yksityistää sinun tapaasi.

      Olette Carunan ystäviä ja haluaisitte myydä kunnallisia ja valtiollisia monopoliluonteisia yrityksiä varoparatiisiyhtiöille?

        1. Ei jonkun Nurmen pököpäisyyteen kannata kiinnittää huomiota.

          Pököpäät kuvittelevat juutalaisten arvostelemisen olevan ilman muuta antisemitismiä.

          Tuossa mielessä useimmat Vanhan Testamentin profeetatkin olivat antisemititistä. Jos Nurmi hallitsee sisältälukutaidon, niin siitä vaan lukemaan!

  8. Heikki Karjalainen ansaitsee kiitokset Kansan Uutisten jutun linkistä, joka olisi ilman tätä jäänyt lukematta.

    Mestarin (puolue olen minä) musketöörit ehtivät oitis ilmaista kommenteissaan lievää vahvemmat antipatiansa Kansan Uutisia kohtaan juurikaan itse juttua kommentoimatta.

    Athos, Porthos ja Aramis saivat mieleeni ajatuksen että jos olisi teoriassa (käytännössä tilanne olisi mahdoton) pakko valita vain kahden ehdokkaan, persun tai vihreän välillä, valitsisin syvästi inhoamani vihreän.

    1. Viljo, ei millään pahalla, mutta olet kyllä niin pihalla kuin joku voi olla, mutta kommenttisi alkuosa ”Mestarin (puolue olen minä)” kuvaa hyvin Soinin PerusSuomalaisia, jota ei enää ole.

  9. En äänestä tulevissa kuntavaaleissa persua, vaan kridejen ehdokasta, mutta mielestäni ei ole avarakatseista leimata persujen kannattajia kansallissosialisteiksi.

    1. En leimannut ketään erityisesti kanallissosialistiksi, vaan kysyin yleisesti asiaa Halla-ahoa kuvatun jutun perusteella. Hehän, jotka näppylöitä tästä saivat kokivat kait sitten itsensä kansallissosialisteiksi.

  10. Kommunistejakin voidaan pitää antisemitisteinä, koska kehuvat vastustavansa kapitalistien rahavaltaa. Venäjällä oligarkit ovat eniäkseen juutalaisia, jotka ulkomaisella pääomalla nurkkavaltasivat Venäjän kansallisomaisuuden.

    Ensimmäisen maailmansodan jälkeen vahvasti juutalaisvaltainen rahaeliitti piti saksalaisia nälässä siinä määrin, että Sanna Marin ja Li Anderssonkin olisivat hikeentyneet, jos olisivat olleet paikalla.

    Kansallissosialismilla, eikä muullakaan sosialismilla ole ei ole juutalaisuuteen yksioikoista yhteyttä.

    Kaikenmaailma pököpäät vain sotkevat asioita työkseen.

    En ole tarkemmin tutkinut, mutta arvelisin Israelin työväenpuoluetta kansallissosialistiseksi eli sekatalousjärjestelmän kannattajaksi.

    1. En saanut varmuutta, minkä linjan sosialidemokratiaa Israelin työväenpuolue edustaa, näyttäisi siltä, että vastaisi Suomen vasemmistososialidemokraatteja.

      Se on menettänyt suhteellista kannatusta, kun Venäjältä vyöryi kansallisuustietoisempaa porukkaa, jotka äänestävät sionistista Likudia ja muita. Veikkaisin, että tulokkaat saivat sosialismista tarpeekseen Venäjällä, eivätkä kannattaisi efes kansallissosialistista sekatalousjärjestelmää. Ehkä seuraavasta Wikipedian luettelosta kansallissosialistinen puolue löytyy. Tutkikaamme!

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luokka:Israelilaiset_puolueet

      1. Israelin puolueista Kadima ja Israelin kestävyys muistuttavat eniten PS-puoluetta pyrkimyksiltään.

        Tapelkoot keskenään siitä, kumpi ilmoittautuu PS:n veljespuolueeksi.

  11. Koska en ole sielutieteilijä, en saa analyyttistä otetta pököpäisyyteen, joten käsittelin tapausta vähän asian vierestä.

  12. Blogin otsikkoon perustuen, – mistä muualta kuin historiasta Karjalainen luulee löytävänsä kansallissosialisteja, sanan varsinaisessa merkityksessä?
    Vai onkö lähtöajatus se, että jos kommentoi blogiin kirjoittajan näkökulman vastaisesti, on ikään kuin tunnustautunut kasallisosialistiksi?

    Totta kai tiedetään, että neuvostoliittonostalgikot ja globalistit etsivät natseja ja fasisiseja kissojen ja koirien kanssa, koska haavekuva korvikeneuvostiitosta eli EU:n liittovaltiosta ei näytä toteutuvan, ja muutenkin tervehenkinen kansallismielisyys on myötätuulessa niin Suomessa, Amerikassa kuin muissakin länsimaissa.
    Toki ihminen saa haaveilla, en minä sillä.

  13. Luin tuon artikkelin ja se oli mielestäni aika köykäistä propagandaa. Sellaista voi olettaa Kansan uutisilta mutta myös muilta puoluelehdiltä.

  14. Kirjoituksen yksi pointti oli Halla-ahon ajatteluun liittyneet ihanteet, joista yksi oli kansallissosialismi Suomen Sisussa, johon hän kuului.

    ”Suomen Sisun kirjallisuuspiirissä luettiin kansallissosialismin opinkappaleita. Piirin nimi oli Thule, sama kuin Saksassa vuonna 1918 perustetulla salaseuralla, joka vuonna 1920 järjestäytyi Saksan kansallissosialistiseksi työväenpuolueeksi. Thulen jäseniä olivat Adolf Hitler ja moni muu tulevan Natsi-Saksan johtaja.”

    Tuossa KU:n jutussa ei ole sen enempää kiihkoilua ja propagandaa mihinkään suuntaan. Se juttu perustui Lauri Nurmen kirjan tutkimuksiin Halla-ahon toiminnasta ja kirjoituksista.

      1. Ovatko mm. potkut yliopistosta, jäsenyydet Suomen Sisussa, kirjoitetut scripta-kirjoitukset, tekemättömät annetut työt, palkattomuus jne. valheita ? Ei ole, vaan täysin totta ilman mitään propagandaa. Jos oli valetta, Halla-aho varmaan nostaisi kanteet.

        1. Koko hallitus on täynnä poliittisia broilereita, jotka eivät ole eläissään tehneet oikeista töitä, joten se siitä.

    1. Hitler kaappasi kansallissosialistisen puolueen väkivaltaisesti omiin tarkoitusperiinsä, joihin kuului olennaisena osa ruotsalaisperäisten germaaneja ylistävien oppien soveltaminen käytännössä.
      Rotukäytännöissä pitäisi puhua hitlerismistä (ja suomalaisissa käytännössä freudentalismista).

      Kommunismikin on saanut ronskisti painolastia leninismistä, trotskilaisuudesta ja stalinismista, joiden ruumiskasat ovat korkeammat kuin juutalaisista tehdyt kasat ja suuremmat kuin Neuvostoliiton toisessa maaimansodassa kokemat Saksan ja liittolaisten aiheuttamat tappiot.

      Kommunistit ovat kykenemättömiä älylliseen analyysiin.

      Kommunistien pitäisi järjestää mielenosoitusmarssi, jonka aikana pyyhkisivät persettään Leninin, Trotskin ja Stalinin kuvilla.

      1. Mage; … Kommunistit ovat kykenemättömiä älylliseen analyysiin. …
        Mitähän tuostakin ajattelisi, siiskö poliittinen suuntautuneisuus tuhoaisi ihmisen älykkyyden, joka on synnynnäinen lahjakkuus. Toisaalta vastakkain asetellen, … no, jaa en asettelekkaan, ettei keskustelu taas roihahtaisi mauttomuuksiin, kuten toissa päivänä.

    2. Saksan kansallissosialistinen puolue kyllä käsittääkseni syntyi Saksan työväenpuolueesta, johon Hitler liittyi ja jonka nimi sitten vaihdettiin. Hitlerhän oli vakooja joka meni vakoilemaan Saksan työväenpuoluetta, piti siellä tiukan puheenvuoron ja liittyi siihen itse. Sen sijaan Thule-seuran jäsenenä Hitlerin ei ole todistettu olleen, muiden natsien kyllä. Thule-seura oli arjalaisuudesta höpertävien hämärä seura, kansallissosialistisen aatemaailman mukainen siis kyllä.

  15. Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila on kirjoittanut lehdessään ”Halla-aho ei ole juutalaisvastainen, mutta Lauri Nurmi on valehtelija”.
    Ei ole näkynyt otsikoita, että Lauri Nurmi olisi tehnyt Matias Turkkilasta tutkintapyyntöä poliisille. – Ehkä Nurmella on suuri sydän ja pieni pää…

  16. Halla-aho ei voi tai uskalla nostaa mitään kannetta Lauri Nurmea tai muita kirjaa tutkineita journalisteja kohtaan, koska se aiheuttaisi taas suuren pöyhinnän Halla-ahon menneisyydestä julkisuudessa, ja sitähän tämä pelkää kuin ruttoa antamatta edes mitään haastatteluja kenellekään aiheesta.

    1. Heh…sinähän varmasti kaiken muun lisäksi tiedät myös Halla-ahon ajatukset?

      Joku hieman maltillisempi ihminen ymmärtää, ettei höyrypäille kannata antaa huomiota, kun niiden ulostuloilla ei ole mitään merkitystä ja sehän se vasta korpeaakin.

  17. Pitäisi lukea tuo Nurmen kirja, jotta voisi ottaa kantaa asiaan. Tuo Kansan Uutisten kolumni on ”analyysi” toimittaja Nurmen Halla-ahosta tekemästä ”analyysistä”

    Ikävä kyllä itse en pidä Kansan uutisten kolumnistia aivan puolueettomana analysoijana.

    Hieman myös epäilen myös Lauri Nurmen vaikuttimia. Hänen tuotoksissaan on hieman liian paljon sensaatiohakuisuutta vrt. Sauli Niinistöstä julkaistu kirja.

    Lieneekö Nurmi toiminut kuten eräs toinenkin suuri ajattelija, Saku Timonen, pomimalla irrallisia lauseita Halla-ahon blogeista kokonaisuuden unohaen ja vetämällä niistä omat johtopäätöksensä.

    Tiedä häntä kun en tosiaankaan ole kirjaa lukenut.

  18. Agendajournalismia on esimerkiksi se kun Yle vuonna 2018 kertoi, että ”Ruotsissa on vuosittain muutama ammuskelu”. Ruotsin poliisin tilastossa ampumatapausten lukumäärä oli 300. – Wikisanakirja.

  19. Eilen 30.10. Sannikan juontamassa studiossa oli mediatukija hutkimassa ja tutkimassa opposition oikeita argumentteja ja myös vääristelyjä. Kokoomus ja sai kyytiä niin kuin PS argumenteilla, joilla ei ollut todenperäistä vaikuttavuutta väitteisiin.
    Hala-aho meni täysin mykäksi ja vaivautuneeksi Sannikan kysyessä PS:n rasismista ja erityisesti siinä kohdassa, jossa hän tivasi Halla-aholta henkilökohtaista vastausta. Sitä ei tullut, vaan hän kiersi oman kantansa epävarmasti maahanmuuttajiin siten, että ihonvärin mukaan hänen mielestään heitä ei pitäisi tuomita. Ilmaan jäi vahvasti se, että hän on todelliselta mielipiteeltään rasisti suhteessa maahanmuuttajiin. Se kyllä tuli selväksi.

    1. Sinulle ”jää ilmaan ” kaikki, minkä vain voit tulkita persuvastaiseksi täysin ilman mitään perusteita ja todisteita, mutta eihän hysteerisesti persukammoiselle mitään tosiasioillakaan voi.

    1. Pelkkiä toisten ihmisten kannanottoja ilman omia kommentteja.

      Niin no, tällä tavoin välttyy omien aivojen käytöltä.

    2. Sinusta Karjalainen asiantuntevuus on persujen mollaamista tosiasioista piittaamatta.
      Sen vuoksi ”arviosi” on puhdasta sontaa.

  20. Ala ote kyseenalaisesta kirjoituksesta – olisiko k.o, kirjoituksen pohjanoteeraus

    Onko ajateltavissa, että Suomessa hyväksyttäisiin rasistinen väitöskirja? – tuskin on

    *******************************************************************************
    Suomalaisten verorahoilla toimeentuleva professori Jouko Lindstedt ei ilmeisesti voi mitenkään hyväksyä, että Pohjoismassa, etenkin Ruotsissa, ollaan epäonnistuttu pahasti maahanmuuttopolitiikassa.
    .
    Turvapaikanhakija ei ole edusta mitään tiettyä rotua. Myös heidän ominaisuuksien skaala on laaja.

    On selvää, ettei Afrikan ja muslimimaiden kansojen ylisuurta lisääntymistä ei voida pitkään ratkaista muuttoliikkeellä Eurooppaan.

    *******************************************************************************
    Ote:
    https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4354886-halla-ahon-yhteiskunnalliseen-aktivoitumiseen-liittyi-kansallissosialismi?fbclid=IwAR3nN4mWU8EdzV8-CCSTEWYntuA5cSNhbO4s_nWshz9Ytp0X13ijtOKk6PM

    Professori Jouko Lindstedt pyysi, että Halla-aho ei kutsuisi häntä väitöksen jälkeiseen karonkkaan, koska sukset olivat menneet perusteellisesti ristiin väittelijän rasismin takia.

    Keväällä 2017 vähän ennen perussuomalaisten käänteentekevää puoluekokousta Lindstedt kirjoitti Facebookissa, että toivoi Halla-ahon voittavan puoluejohtajakisassa.

    ”… on paikallaan korostaa, etteivät hänen näkemyksensä ole peräisin maahanmuuton haittojen viileästä analyysistä vaan puhtaasta rasismista”, Lindstedt kirjoitti.

    Professorin mukaan ”on parempi, että persujen äänestäjät tietävät saavansa nimenomaan rasismia, sen sijaan että se tulisi heille hieman hankalana kaupanpäällisenä niin kuin Soinin aikana”.

    *********************************************************************************
    Jouko Sakari Lindstedt (s. 1955) on suomalainen kielentutkija. Hän on ollut Helsingin yliopiston slaavilaisen filologian professori vuodesta 1986. Hänen tutkimuskohteitaan ovat olleet bulgarian kieli ja slaavilaisten kielten varhaishistoria. Lindstedt kuuluu aktiivisiin esperanton harrastajiin. [Lähde : Wikipedia ]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *