Fillaripellet vauhdissa

https://www.is.fi/autot/art-2000006702258.html

”Pyöräliitto: Päästövähennystavoitteista ollaan jo jäljessä – ”moottoriteiden rakentaminen on nyt unohdettava””

”– Vaikutusten arvioinnin pohjalta onkin selvää, että liikenteen oman päästökiintiöjärjestelmän ainoa varma, kustannustehokas ja tasa-arvoinen tapa varmistaa päästövähennystavoitteiden saavuttaminen. Samalla on kuitenkin varmistettava, että autolle vaihtoehtoiset kulkumuodot ovat helposti saavutettavissa mahdollisimman monelle.”

Eli kaupunkipelleille pitää rakentaa fillariteitä ja maalla asuvia pitää sakottaa, koska muita kulkumuotoja ei todellakaan ole mahdollista saada aikaan.

9 vastausta artikkeliin “Fillaripellet vauhdissa”

  1. On vaan tosi asiaa ettei Suomessa tule toimeen ilman autoa ja maalla se on aivan eka ostos kun sieltäkin on mentävä töihin joskus aika kauaskin
    Ja muilla keinoilla sinne ei pääse terv tepivaari

  2. Piti mennä kerran bussilla Lahesta Sysmään. Myöhästyin aamuisesta bussista ja seuraava olisi lähtenyt vasta myöhään illalla. Että se siitä julkisilla kulkemisista.

  3. Tampereella ei taas pääse mihinkään aikaan pussilla esi Teiskossa joka kuuluu osana Tamperetta vaan on tilattava edellis päivänä monipalvelulta auto viemään
    Yön aikana asiat voi muuttua kuten varmaan moni tietääkin terv tepivaari

  4. Itselläni on oma auto ollut katkeamattomana vuodesta 73 ja niin kauan kun lääkäri sallii ja elonpäiviä riittää, aijon ajaa Bentsiinikäyttösellä pelillä ympäri vuoden.

    1. Minäpä olen ajanut paljon pidempään maalla. Jo 7 -vuotiaana Hillman Minxiä isä vieressä, kun kuunteli kolinoita sivupenkiltä. Sitten pelloilla ja metsäteillä jne.. Sitten maalla Kesälahdella Tiaisilla ja Karjalaisen Unton alueilla.
      Ehkä sitä vielä, jos esimerkkinä on kaverini isä joka huruttelee nyt 92- vuotiaana.

      1. autoilun toki minäkin aloitin jo ennen kortin saamista ja opettelu tapahtui Moskovits Skandinavialla ja piikkinokka Skodalla joskus 60 luvun puolivälissä.

    2. Vuonna 62 ostin ensimmäisen autoni ”Kiilapää Mosse” ja siitä asti autoja on ollut katkeamattomasti ja oletettavasti tulee olemaankin.
      Bensiiniä kuluu meilläkin n parin kympin edestä, bio- ja maakaasua sitten enemmän/kk.
      Polttoainekulut meillä ovat n 130 – 150€/kk, helppo seurata kun kerran kuukaudessa polttoainelasku tulee.

  5. Kerran edellisessä elämässä minäkin, kun pääsi pihasta hiukan villi hevonen karkuun. Sinne se pisteli täyttä ravia pitkin kylätietä, eikä meininkiäkään hiljentää. Isä pappa nappas riimun tallista ja hyppäsi IFA;n penkille, mennessään huusi, laitas poika vauhtia ja tuut kuskiksi. Eipä isommin ollut edes kokeiltu, saati sitten opeteltu, mutta niin sitä sitten opeteltiin ja isä huuteli lisää kaasua, hevonen jättää mietit. Sitä en muista saatiinko hevonen kiinni, samana päivänä.

  6. Meillä asteli hevonen eilen jalkakäytävällä ratsastajansa kanssa, en tiedä onko se laillista mutta ei minua haitannut. Näin täällä pikkukylällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *