2.5 – harmaa päivä

 

 

Yöllä oli satanut vettä. Tippeen alla oleva saavi sen kertoi, oli melkein puolillaan vettä. Harmaa oli myös aamu. Harmaus tiesi myös, että kovin hitaasti lähti kone käyntiin. Kotipäivää vietin ja totuuden nimessä on sanottava päivän kuluneen tyhjäkäynnillä. Vilman kanssa otettiin useat päiväunet.

 

Päivät olivat sekaisin. Elin monta kertaa maanantaita. Ihmettelin uutisia ja televisio ohjelmia, kuinka maanantaina tulee erilaista tarjontaa kuin yleensä. Ei ole ensimmäinen kerta kun juhlapyhät sekoittavat pääni ja vielä ihan ilman prosentteja. 18 vuotta on vierähtänyt ilman korkkaamista. On se vaan merkillinen aine tuo alkoholi. Vieläkin, noin kerran vuodessa tulee Koskenkorvan maku ihan aitona suuhun. Mieli ei kyllä ole tehnyt pisaraakaan.

 

Raittiudesta tulikin mieleen hauska tarina: Koululle oli tilattu puhumaan raittiusmies viinan vaaroista. Viinan kauhuja havainnollistaakseen hän nosti kaksi lasia pöydälle. Toisessa oli vettä ja toisessa spriitä. Sitten hän otti kaksi kastematoa ja laittoi ne laseihin. Vesilasissa ollut mato kiemurteli elävänä, mutta spriilasissa ollut mato kuoli heti. Mitä tästä opimme, kysyi mies oppilailta. Yksi viittasi ja sai vastata: Kun juo viinaa, niin madot kuolevat.

 

Korona hallitsee edelleen uutisointia. Hyvä uutinen tietysti on jos kirjastot avautuvat vähin erin. Taloudesta on alettu varovasti keskustella. Kuka maksaa laskun aikanaan? Eräiltä tahoilta tehdään hyökkäyksiä julkista taloutta kohtaan. Kunnat kun kuulemma joutuvat tekemään ankaria leikkauslistoja. En ymmärrä. Eikö tämä korona aika ole nimenomaan näyttänyt sen, että vahvalla julkisella taloudella pystytään hoitamaan vakavatkin kriisit?

 

Sää lämpenee. Jokohan heittäisi talvikalsarit nurkkaan? Entä hillitseekö korona ihmisten ulkoiluja? Ulkona liikkuminen on mitä mainioin tapa hoitaa psyykkistä ja fyysistä kuntoa. Suomi on iso maa, kyllä täällä pystyy väljästi liikkumaan, myös kaupungeissa. Annetaan tilaa toisille, saat sitä itsellesi.

 

Kevennys: Kaveri kertoi hyvän jutun ja ihan pakko laittaa se tänne:

Isä oli pienen poikansa kanssa uimahallissa. Uinnin jälkeen pukuhuoneessa poika kiinnitti huomion lihavaan mieheen ja tokaisi, oletpa sinä lihava. Mies vastasi, mutta tuo kaikki on täyttä ruutia. Siitä paikasta poika kirmaisi juoksuun, isä perässä. Vihdoin poika pysähtyi ja isä kysyi mikä tuli. Poika vastasi: Mies on ruutitynnyri ja huomasitko isä kuinka lyhyt sytytyslanka sillä oli?

 

 

 

 

4 Replies to “2.5 – harmaa päivä”

  1. Niin sitä aamu alkoi valjeta mutta lämpimänä +8,2 meillä klo 04.30. Katselin lumi- ja jäätilanteen; Oulun tasalle jo etelästä niin jäät kuin lumetkin sulaneet, Oulunjärvikin jäätön. Kyllä se kesää tekee tuo ilmojen haltija.

  2. Tampereen seudulla sitten nuoriso pisti eilen hulinaksi; Hakametsän parkkipaikalla satoja autoja eri puolilta Tampereen seutua.
    Meitä aikuisenikäisiä (70+) on syyllistetty pitkin koronakriisiä, käymme kuulemma ihan kaupassakin; osaavat näköjään ne nuoremmatkin.

    1. Luin ihan saman jutun. Ottavatko osasta nuoria koronan pelkkänä leikkinä tai uhmana jolla muka ei piitata yhteiskunnan rajoituksista. Täällä on kanssa sumuista ja märkää näin aamulla. Lämmin ilma heti aamusta. Pienen valkean tein uunin pesään, ettei kosteus iske.

  3. Meillä kun tuohon hellaan tehdään tulet joka ikinen aamu, läpi vuoden; milloin munakas, milloin jopa pekonia ja munaa, joskus muutakin aamiaisruokaa lämmittäen, puuroakin yms.
    Kaikin aamuin tuli sytytetään hellaan.

Kommentoi