7.6 sunnuntai

 

 

Kovin oli tuulinen ja kostea aamu. Ilmankos nukutti makeasti. Aamutoimien jälkeen pötkähdin vielä makuulle Vilman kaveriksi. Vaivalloista on alkaa tekemään mitään. Sisätöiden väistelyä, milloin minkäkin tekosyyn varjolla.

 

Päivä vierähti kirjoitustöissä. Myös monia puheluita tuli soitettua. Haluan perehtyä moni eri kantilta kunnalliseen päätöksentekoon. Saada eri mielipiteitä jne., jotta voin muodostaa oman kantani.

 

Vihdoin sain nurmikon ajettua. Hiki virtasi vaikka tuuli kävi, eikä ilmakaan ollut kovin lämmin. Ötököitten tähden täytyy kuitenkin olla vaatetta. Piha on nyt siisti. Toivottavasti siili ei tykkää kyttyrää kun ajoin hänen piilopaikkojaan, paksua heinikkoa matalaksi. Varovasti ajoin ja katsoin, ettei vain siiliparka joudu säikkymään leikkuria.

 

Ilta Sanomat esitteli kotimaan matkailukohteita. Suomi on iso maa jossa riittää kaikille nähtävää. Nyt kannattaa suunnatta/suunnitella matkoja kotimaahan. Tuetaan suomalaisia matkailuyrityksiä. Tarkoitus on lähteä itä – Suomeen. Monena vuonna on pitänyt sinne suuntaan lähteä, mutta länsi – Suomi sekä eteläinen Suomi ovat olleet matkakohteina.

 

Korona katsaus:

.- korona alkaa hälvetä. Ainakin kun katsoin YLE: n puoli yhdeksän uutisia. Vain pieni mainita koronasta.

– Ruotsissa sen sijaan kritiikki kovenee huonosta korona hoidosta.

– yleisurheilu alkoi korona piinan jälkeen. Hyviä tuloksia urheilijat tekivät.

 

Tähän osioon en oikein saanut mitään aikaan, kun jouduin toisaalla vastailemaan kuntalaisten pohdintoihin oman vesilaitoksen myymisestä, kuntamme tulevaisuudesta ja monesta muusta asiasta. Näköjään väkisin politiikka vyöryy minunkin elämään. Olen saanut korona ajan paistatella muissa asioissa, kuten tämän päiväkirjan pitämisessä. Olen nauttinut suunnattomasti vaikka tämä ei todella ole helppoa. Kulmunin soittoa olen odotellut, josko hän tarjoaisi valtiovarainministerin paikkaa, mutta hiljaa on puhelimeni ollut. Olisin kansakunnan edun nimissä väliaikaisesti valmis vaikka sitoutumattomana hoitamaan valtion kassaa. Lupaan, että pitäisin omat ja valtion rahat erillään, mutta tarvittaessa voisin muutaman kympin lainata jos valtion velkataakka liikaa kasvaisi.

 

Huumoria:

Minulla on vielä hehkulamppuja. Eilen paloi yksi. Sain ahaa elämyksen, miksi niistä haluttiin luopua. Hehkulampuissa alkoi olla aivan liikaa loppuun palamisia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 Replies to “7.6 sunnuntai”

 1. Meillä muuten on varmistunut siileistä se, että molemmat ovat pesiviä naaraita. Iltayöstä käyvät nopeasti ruokailemassa ja sitten pienokaisia imettämään. Aamuyöllä eivät enää näyttäydy. Koiraat retkeilisivät liki aamuun saakka.
  Ilmeisesti juhannukseen mennessä pikkusiilejäkin näyttäytyy.
  Nuo siilit on helppo tunnistaa; toinen on hyvin vaalea ja toinen miltei mustanharmaa.
  Noita ruohikkokäytäviä meilläkin taas pitänee raivailla, kyllä se ruoho kasvaa ja nopsaan, jatkuvasti saa tuota leikkuria kävelyttää pitkin pihaa. Siis tämä tuntuu siltä osin jo kesältä.

 2. Tuosta Hannun vesilaitoksesta kirjoittelimme FB.ssä. Se on kaiken kaikkiaan kinkkinen juttu yhteiskunnan perusinfran omistuksen suhteista, johon kuuluvat myös sähkö jakeluineen, väylät, energia jne..

  Oma kantani on se, että perusinfra pitää olla yhteiskunnan päätösvallassa ja pääosin omistuksessa. Olemme nähneet, mitä Caruna sai aikaan. Entä julkinen liikenne väylineen ? Mitä sitten, jos energiahanat pannaan tukkoon Suomen ulkopuolelta. Jäljelle jää vesi ja tuuli ellei Talvivaara pysty itse uraania jalostamaan.

  Vesi on nyt viimeisin, jota ei saa yksityistää. Siinä pitää olla aina yhteiskunnalla pääomistus ja päätösvalta. Jopa siivun myynti yhtiöille voi siirtyä kansainväliseen ”pimeään” osakeomistukseen.

  Sitten tulee vielä maaomistus kaivannaisteollisuuksineen. Miksi helvetissä Suomi kaivetaan kuopiksi ja harjut tasoitetaan pelloksi ja rahat valuvat maailmalle yksityisten taskuihin.

  Sen verran sosialisti pitää jokaisen olla, ettei tonttia ilmaiseksi naapurille myydä ja kaivoja tyhjennetä ja vesiä kärrätä Näsijärvestä Dubaihin. ( Tutkin muuten sen veden viennin Nesteen kanssa, jossa tyhjillä palmuöljytankkereilla vietäisiin vettä Kauko-Itään. )

  1. On niin totta mitä kirjoitat Heikki. Kuka takaa vaikka onn pieni kunta ja sen pieni vesilaitos, etteikö bulvaanit käyttäisi sitä hyväksi kaappausyrityksissä suomalaisesta vedestä tälläkin alueella.

  2. Kaikki hölmöilyn seuraukset nähtiin jo monopoli-digitan myynnissä veroparatiiseihin.

   Mutta täystumpula Haavisto ei ottanut opikseen, vaan sabotoi kansaa karuna-keississä.

   Muutenkin vihreistö on lobbaajien kuljetettavissa. Pitäisikö epäillä lahjontaa? Puoluehan oli tutkimuksen mukaan suvaitsevin lahjontaan nähden.

 3. Hyvä tietää Kalle noista siilin erottamisista. Täytyy seurata, nyt ei ole taas näkynyt, kissan raksut on kyllä syöty.

 4. Voisi muuten todistaa sitä, että pesintä on käynnissä. Siili ruokailee silloin kun ruokaa tietyssä paikassa löytyy; tosi nopean reissun.

Kommentoi