Joko korona helpottaa? 20.5

 

 

Heti aamusta tiesin päivästä tulevan pelkkää löhöilyä. Olen oppinut lukemaan kehon kieltäni ja se sanoi olevansa levon tarpeessa. Oli aikaa miettiä josko päättäisi koronapäiväkirjan teon tämän kuun loppuun.

 

Ihmiset, kuten itsekin alan olemaan kurkkua myöten koronaa täynnä. Ja jos sama tahti jatkuu, eli virus hellittää ja pääsemme takaisin tuttuihin kuvioihin, niin eipä koronasta ole paljoa kerrottavaa. Päiväkirjan tarkoitus oli piristää poikkeustilanteeseen joutuneita. Toki myös kirjata ylös millaista aikaa elimme.

 

Varmasti kun rajoituksia höllennetään, olemme kuin nuoret vasikat jotka on päästetty pellolle. Ei tule mieleen enää lukea viruksesta sanan sanaa. Kaikki tietysti riippuu sitä, tuleeko uusia yllätyksiä viruksen hyökättyä uudestaan. Silloin taas riittää ihmeteltävää. Voi myös olla, että jatkan päivänkirjan pitämistä, mutta harvennetussa muodossa, vaikka pari kertaa viikossa. Aika näyttää.

 

Puhelinpalaveria tuli pidettyä ja muutama työ koneella. Katsoin kotimaisen Ansa Ikosen ja Tauno Palon tähdittämän elokuvan Isän vanha ja uusi. Hauska komedia ja aina Tauno Palo on mainio. Hieman lueskelin netistä otteita entisen työministeri Jari Lindströmin muistelmista. Kovasti hän sai Facebookissa kuraa niskaan, varsinkin aktiivimallista.

 

Korona ajatuksia:

 • USA: n ja Brasilian presidentit ne vaan popsivat malaria lääkettä. Tiedä häntä syövätkö vai yllyttävätkö kansaa muka esimerkeillään syömään. Jos niin on, on todella vastuuttomia pressoja.
 • nyt kun ravintolat aukeavat, mistä ihmiset kaivavat rahat ravintolapalveluihin? Jatkuvasti on kerrottu taloudellisista menetyksistä kun työt ovat menneet alta, on lomautuksia, irtisanomisia, konkursseja jne.
 • varuillaan ja tarkkoina edelleen kehotetaan kansalaisia olemaan. Kun tulevaisuus on hämärän peitossa, niin Kihniö päätti luopua 100 -vuotisjuhlasta elokuun lopulla.

 

Ajanjakso tämän päiväkirjan osalta on ollut itselleni ainutlaatuinen kokemus. On ollut upeaa elää yhdessä lukijoiden kanssa tätä matkaa. Aivan kuin alkaisi tulla vieroitusoireita. En yhtään tiedä pystynkö luopumaan rakkaaksi käyneestä päiväkirjastani. Voi olla uuden päiväkirjan teko, jossa kerron koronan jälkeisestä ajasta ja miten elämä itsellä, ystävillä ja koko yhteiskunnassa muuttui. Ei mennä kuitenkaan asioiden edelle.

 

Kevennys:

Olin kerran hanuristin konsertissa. Hän soitti niin hiljaa, että minun piti kuunnella sitä otsa kurtussaJ)

 

 

 

 

 

 

7 Replies to “Joko korona helpottaa? 20.5”

 1. Tehdään ihmiskoe. Kaikki suomalaiset voisi lähteä suurtapahtumaan kohennetulle paikkakunnalle Suomeen, valtio voisi tarjota ne matkat (junaliput, bussiliput, lentoliput) ja kokoontumisen jälkeen kotiin. Siitä sitten otanta tartunnoista ja kuolemista. 💪🤣

 2. ”Jatkuvasti on kerrottu taloudellisista menetyksistä kun työt ovat menneet alta, on lomautuksia, irtisanomisia, konkursseja jne.”

  … ja nyt kerjäläisinä valtion kassalippaalla ovat vain yritykset meidän kaikkien maksamistamme verovaroistamme.

  … eipä tullut valtio apuun 90- luvun lamassa, vaan pelasti pankit ja siirsi meidät roskapankkiin rahoinemme ja velkoinemme ja ajoi yritykset ja ihmiset konkurssiin ja useat hautaan.

  Olisi aika, että valtio maksaisi edes osan nyt niistä varastetuista rahoistamme vaikka sosialisoimalla ne Nallen pussita, joka kahmi niitä miljoonat kottikärrylliset.

  1. 90-luvulla tein jopa kahta työtä ja teimme samalla 3 lasta, hyvin selvittiin, hikihän siinä tuli muussakin kuin panemisessa.

 3. Äläs nyt Hannu ala vaan vähentämään päivän blogiasi, aina sitä aamusella odottelen, mitähän taas kirjoittelet; todella mukava lueskella.

 4. Rapakon takana koittaa kapitalistin ”onnela”,,,talous murenee seuraavalla qvartaalilla 20-30% ja koska mm Suomen systeemi mm terveydenhuollossa on heillä verrattavissa kommunismiin sekä meidän sosiaalihuolto on verrattavissa heillä kommunismiin niin siellä selviää enää miljonäärit ja siitä ylöspäin.

  Tavan kansa saa kuolla pieniin asuntoloukkoihinsa ilman työtä, sosiaalihuoltoa ja ilmaista/ edullista terveydenhuoltoa.

  Siksi Yhdysvallat on ykkönen…kuoleman tilastoisssa covid-19 jyllätessä.

  Tahtoo nähdä lisää 😉

  1. Toisaalta,,,kuka noita Kuuban tilastoja virallisesti on kertonut,,,sekä Venäjä joka nöyryytti mm Italiaa ja Yhdysvaltoja viemällä ”apua” näihin maihin, kolikolla on aina toinen puoli…ei ole ilmaisia lounaita.

Kommentoi