Kesäkuu 10.6

 

 

Päivä vierähti, etten aamulla kerinnyt päiväkirjaani merkintöjä tekemään. Kaavoihin kangistuneella aamut alkavat suunnilleen samalla lailla. Olen valinnut tietyn rytmin, jolla pidän itseni kuosissa ja unen tarpeen sopivana. Enää ei jaksa kuikkia illalla myöhään.

 

Toki ollut väsymystä ja siksi kävin sairaanhoitaja Marjon jutulla. Hieman oli verensokeri noussut ja maanantaina käyn labrassa paasto – ja pitkäsokerikokeessa. Vielä ei ole diabetesta ilmaantunut ja toivotaan pysyvänkin poissa.

 

Jaa mutta, olisiko Vilma kuulumisten aika taas välillä. Vilma on olevinaan kaunotar ja missiainesta, mutta sitten onkin jätkämäiset eleet välillä. Söimme eilen aamupalalla paahtoleipää, kuten taisin kertoa aiemmin ja päällä oli meetvurstia. Eikö tämä yksi tullut katsomaan mitä syömme. Niin vain piti neidille antaa monta siivua meetvurstia ja pisteli hyvällä halulla suuhunsa. Ei siinä mirri ajatellut linjojaan, eikä missinmittoja. Äsken sai särjen jota alkoi syödä, ensin haisteltuaan, että mikäs ihme se tämä on.

 

Olof Palme palasi pitkästä aikaa tapetille. Taas kerran valtava kohu, mutta mikä oli lopputulos, yhtä tyhjän kanssa?

 

Laulaja Muska Babitzin ja hänen elämänkumppaninsa ovat 49 vuoden seurustelun jälkeen menneet naimisiin. Voi miten hyvä uutinen. Eihän meillä Mirjamin kanssa ole vielä mitään kiirettä. 50 vuoden päästä minä olen 110 vuotta ja Mirjam hieman enemmän, että odotelkaa ihan rauhassa, kyllä me sitten ilmoitamme kun se aika on.

 

Kuulkaahan kummaa. Mirjam taitaa olla mustasukkainen ja minäkin? Eilen loihe lausumaan, ellet kohta lopeta niitten puiden kanssa puljaamista, niin tulen kohta niille mustasukkaiseksi? Minä siihen, että sinä kanssa saisit vähentää kykkimistä kukkamaalla, pian on nokkakin mullassa. Nöyränä ja kilttinä miehenä annan periksi, mitä nyt perjantaina järveen kaatunut puu täytyy kiskoa maihin ja sahata. Tietysti samalla vähän enemmänkin, sillä välin kun Mirjam tonkii kasvimaata. Näin meillä sulassa sovussa.

 

Eihän tänään ketään kiinnosta koronaosio? Jätetään se pois ja nautitaan kesästä. Ihan kovia lämpöjä lupaavat viikonlopuksi ja ensi viikoksi. Ajatelkaa, eikö runsaan viikon päästä ole jo juhannus? Kyllä on vauhdilla alkanut kesä. Ei oikein tahdo uskoa, kuinka viikon päästä vietämme keskikesän juhlaa.

 

Kieltämättä Pandat ovat mukavia. Olen mussuttanut monta rasiallista vielä joulun jälkeen. Mutta mitä pitää ajatella kun Ähtärin pandat saavat 1,5 miljoonan euron tukipaketin? On se tietysti hieno paikka Ähtärin eläinpuisto. Emme ole käyneet siellä pandojen tulon jälkeen, mutta kerrotaan lippujen hintojen olevan pilvissä. Toivon totisesti, että saisivat puiston jaloilleen.

 

Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen luopuu miljoonan osakepotistaan, joutuessaan maksamaan avioerosta sievoisen summan. Ajatelkaa missä kurjassa asemassa hän olisi, ellemme olisi ulkoistaneet sosiaali – ja terveyspalveluja Pihlajalinnalle?

 

Piimä on kesällä hyvää. Ovatko meijerityöntekijät pitkäpiimäisiä ja happamia?

 

 

2 Replies to “Kesäkuu 10.6”

  1. … Heikki; Eihän meillä Mirjamin kanssa ole vielä mitään kiirettä. 50 vuoden päästä minä olen 110 vuotta ja Mirjam hieman enemmän, että odotelkaa ihan rauhassa, kyllä me sitten ilmoitamme kun se aika on….
    Olipas taas Heikkkimäistä huumoria ja osuvaa.
    Niin on meilläkin, Saara on minua kolme vuotta vanhempi, tosin naimisissa olemme olleet pian neljäkymmentä vuotta; ei ole tahtia haitannut. Nykyään meillä on vain enää yksi tili, Forssaan kun lähden, siippa kysäisee, onkos sulla rahaa, tarvitessa sanon, on tai ei, aina määräraha on irronnut.
    Sanoisin siis; ei se avioliitto rakkautta, eikä yhdessäoloa tuhoa, sen tekevät ihmiset.

  2. Tuosta Vilmasta kun mainitsit; niin se meidän Mirrikin, muikku, silakka ja särki kelpaa mutta kun, jos päiväys on voimassa (mistähän se senkin tietää), muikku ja särki kun ovat omaa pyytämääni; se päiväys? Tarkka se ruuastaan on; Keskon mainokseksi kelpaisi kun Pirkka/riista on mukamas herkkua. Siis halvin mahdollinen.
    Kirjoittelin tätä kun pakenin hellettä.

Kommentoi