Korona vilkuttaa 3.9

 

 

Kaularangan ongelmat ovat taas vaihteeksi vetäneet mielen ankeaksi. Olen monta kertaa miettinyt mistä se kuluma on peräisin. Herroja ja pomoja en ole koskaan pokkuroinut tai nöyristellyt, että jatkuvasti niskaa olisi joutunut taivuttelemaan.

 

Monet asiat tuntuvat olevan myös solmussa ja moneen pitäisi ehtiä osallistua ja paneutua ja saavat käymään ylikierroksilla. Yhä houkuttelevammalta alkaa tuntua monista asioista eläkkeelle jääminen. Eikä vähiten kuntapolitiikasta luopuminen. Puolueet eivät tahdo saada ehdokkaita ja omakin ryhmäni taitaa kuihtua. Olen siis epäonnistunut, kun en ole saanut ihmisiä kiinnostumaan kunnan asioista.

 

Onneksi syksyn ankeuteen on keksitty korona vilkku. Mikä sen parempaa pimeyden torjuntaa kun joka puolella vilkkuvat älypuhelimet. Ravintoloissa ja diskoissa ei tarvitse investoida vilkkuvaloihin, kun pöydillä vilkkuvat puhelimet luovat tunnelmaa.

 

Vaan ei vilku minulla. USA: n presidentti Trump piti huolen, ettei Huawei puhelimiin saa asennettua korona vilkkua. Huawein kautta kuulemma kiinalaiset vakoilevat länsimaita. Me Huawein omistajat olemme sitten kiinalaisten salaisia agentteja. Olen agentti 002 syntymäkuukauteni mukaan. Seuraavan kerran kun tavataan, esittelen itseni James Bondin tyyliin: Tiainen – Hannu Tiainen.

 

Vilma kissa on taas ollut ties kuinka lietsussa. Seuraavan kerran kun tulee kotiin laulan sille kuten M.A. Numminen aikoinaan: ”Missä yösi vietitkään, kerro mulle tarkkaan, et sä ollut yksinään, tuot en uskokaan”.

 

Korona ajatuksia:

 • merkillisiä ryppäitä on ollut viime päivinä koronatartuntoja ympäri Suomea. Ihme ja kumma kun on vältytty isommilta joukkosairastumisilta, ehkä keväästä kuitenkin opittiin varovaisiksi.
 • Jyväskylään pitäisi mennä viikon päästä lauantaina kokoustaan, mutta sielläkin on jyllännyt korona, että kuinka vaan mahtaa reissun käydä?
 • on tämä maailma kummallinen. Vähän aikaa sitten katsottiin pitkään ja ihmeteltiin kasvonsa peittäviä musliminaisia. Nyt katsotaan pitkään, ihmetellään ja kiroillaan ihmisiä joilla ei kasvot peittävää maskia.

 

Tapahtuuko teille usein, että jostain esineestä tulee yhtäkkiä lapsuus tai kaukainen asia mieleen? Veljelläni oli aikoinaan autoina Moskvitseja. Niissä oli sisällä erikoinen haju ja joskus vielä haju tulee elävänä mieleen. Yksi ilta taas kun nukkumaan mennessä sammutin valot, niin herätyskellon viisarit näkyivät pimeässä. Muistan kun lapsena sain isältä vanhan kellon ja peiton alla ihmettelin kun viisarit näkyivät vihreänä. Aivan ihmeellinen asia lapselle, suorastaan elämys. Kokevatko nykyajan lapset elämyksiä kun kaikkea on tarjolla?

 

Kevennys:

Tupakasta on tehty yksi suuri pahe. Tupakoitsijat ovat melkein kuin rikollisia. Mirjam pohti kerran savutellessaan, että varoiteltiin vetämästä tupakansavua keuhkoihin, nyt varoitellaan puhaltamasta savua ulos.

 

 

 

8 Replies to “Korona vilkuttaa 3.9”

 1. Minäpä en tuommoista koronavilkkua lataa; luotan enemmän hyvään käsihygieniaan ja ohjeisiin etäisyyden pitämisestä ja ruuhkien välttäm isestä, tosin missäs täällä kotinurkillani nyt ruuhkia olisikaan.
  Tampereella nyt sitten repäistiin kunnolla; nelipäiväinen markkinatapaus, kauppiaita yli 150. Siellä ei kyllä ruuhkia pysty välttämään, kauppiaitakin tulee mm riskimaista.
  Tiedän tämäntyyppiset tapahtumat omasta kokemuksestani, osallistunut kun olen.

 2. Yksi hyve tupakakassa on, meinaan piipputupakassa.

  Eilen kuin olimme lenkillä Pyynikillä, nenään tuli taivaallisen ihana tuoksu. Vanhempi herrasmies istui puiston penkillä sateenvaro penkkiin nojaten, ruskea knalli päässä, väriin tyylitelty ruudullinen puvuntakki, liivit, kravatti hienosti solmittuna ja ”pankkiirin raitahousut” jalassa, ja tuprutteli käyrää piippua.

  Siinä oli täällä niin harvinaista englantilaista charmia, jota kaipaisi enemmänkin kaupunkikuvaan räkivien farkkuhoususkorsteenien tilalle.
  Tupakka taas on kuin korsi porsaan suussa.

 3. Minä vanhana piipunpolttajana (entinen tupakoitsija) alleviivaan kyllä tuon Heikin kannanoton.
  Gevlen vaakuna oli suosikkini samoin Glan ja sen toffeen tuoksu.
  Norjalaisilla oli varsin monia aromikkaita piipputupakoita.
  Siitä koronavilkusta; minulla olisi mahdollisuus ladata tuo sovellus; 13,7 sopisi siihen oikein hyvin.
  Android-järjestelmän puhelimiin se sopisi, paitsi että esim Ulefon ja monen muun halpispuhelimen käyttämä 9. versio, johon ei päivityksiä valmistaja tarjoa; saattaa olla ongelmia.

 4. Minä hyvin muistan Mossen ominaishajun ja hätää hosuvat lasinpyyhkijät, en kyllä ole ikinä mokomaa autoa omistanut, mutta oli joskus niitä kavereilla.

  Meillä asuu naapurissa yli 80v mies, muurari tietysti. Ajeli monta Mossea ihan loppuun asti, nyt hiljan loppupäivillään osti käytetyn, paljon ajetun Volkkarin. Jonkun verran on sillä nyt ehtinyt ajelemaan ja vasta nyt sanoo kokevansa, millaista autolla ajaminen on. Hän sanoo paljosta jääneensä paitsi, varsinkin kun auto on eurooppalainen. Se Mosse kuului muurareiden sisäpiiriläisille.

  1. Mosse 407 oli kaunis auto ja mukava istua sisällä. Haju oli mikä oli, ominainen.
   Joku sanoi löytäneensä auton uusmaalauksen ja hionnan yhteydessä katosta öljytynnyrin korkin prässättynä peltiin.

 5. Noista James Bondeista, joita tässä joskus olen vilkuillut, eivät nämä uudemmat näyttelijät ole mistään kotoisin vrt. ensimmäiset Sean Connory ja Roger Moore, joissa oli tyyliä oheisnäyttelijöineen.

 6. Mossen penkeissä oli kuulemma meriheinää. Minulla oli myöhempi mosseversio isän perintönä. Avolava, jota oli Suomessa jatkettu, jotta kävi pakettiautosta. Jos talvella alkoivat takarenkaat sutia, niin repsikka vaan takaluukun päälle istumaan, niin johan lähti. Joskus oli netsykäisiä kabiinissa niin paljon, ettei meinannut löytää vaihdekeppiä.

  Tehdas oli ilmeisesti ostanut bemarilta moottorin, joka oli aika nuuka, eikä vienyt öljyä niin kuin bemarin alkuperäisillä moottoreilla oli tapana.

  Istuimet olivat tuossa pick-upissa mukavammat kuin sen aikaisissa japanilaisissa, joissa sai selkänsä kipeäksi.

 7. Tuosta moottorista, osaan Ladoista, siis Mossen seuraaja, vaihdettiin Suomessa Foordin Capri 3000 moottori. Se oli ihan järjetön toimenpide, mutta Konela halusi silloin tehdä jotakin erikoista. Autosta tuli ihan mahdoton ajettava, alusta ei ollut tehty sitä tehoa varten.

Kommentoi