Koronan väheksyjä sairastui – päiväkirja 2.10

 

 

Lämmin syksy on hellinyt meitä yllin kyllin. Itse en metsään astunut, mutta paljon ovat ihmiset laittaneet kuvia marjassa ja sienessä käynneistään. Upeaa kun liikutaan luonnossa ja poimitaan metsän antimia talteen. Taas muistin väärin! Olenhan tehnyt muutamina päivinä raivaushommia metsässä.

 

Kotikunnassani Kihniössä sattui ikävä tapaus. Ilta-päivälehdet ovat siitä kertoneet sekä paikallislehtemme. En ala sitä setvimään, antaa viranomaisten tehdä työnsä. Kerron kuitenkin sen kuinka pidimme samana iltana valtuustoseminaaria kun paikallislehtemme nettilehti uutisoi tuosta ikävästä tapauksesta. Seminaarissa käsittelimme Hyvinvointikertomusta ja siinä yhteydessä käytin puheenvuoron ja kysyin, voisiko Kihniöön perustaa kotihoitoon perhehoitaja joka hoitaisi lapsiperheissä ilmeneviä vaikeuksia. Hieman olin seuraavana päivänä hämmennyksissä kun tuosta perhetragediasta enemmän uutisoitiin. Olemme valtuustoryhmässä puntaroineet valtuustoaloitteen tekemistä perhehoitajan vakanssista kuntaamme jo aiemmin.

 

Eilen olimme Tampereella, mutta alku ei mennyt ihan putkeen. Iltapäivältä kahdelta olisi ollut tapaaminen, mutta kun Virroilta lähdimme ajamaan Kurun kautta, niin järvisuomen tieltä käännyttäessä meidät pysäytettiin ja sanottiin tien olevan poikki Vaskivedellä. Ei auttanut kuin kääntyä ympäri ja lähteä Ruoveden kautta, mutta emme olisi ehtineet ja peruutimme tapaamisen. Ruovedellä ja Terälahdella Mirjamilla kerrankin oli aikaa pyöriä kirpputoreilla. Poikkesimme myös pappani haudalla Ruovedellä.

 

Olen joskus sanonut, kun kuulen sanan rakennemuutos, savu alkaa nousta korvista. Taas siitä jauhetaan ja vaaditaan rakenteellisia ”uudistuksia”. Sitä en koskaan ole ymmärtänyt miksi käytetään uudistus sanaa, kun kuitenkin ns. rakenteellisilla uudistuksilla halutaan siirtyä 100 vuotta taaksepäin? Eilen Metsäteollisuus ilmoitti musertavansa sopimusjärjestelmän. Huh huh.

 

Korona uutisia:

  • USA: n presidentti Donald Trump ja lähipiiri sairastuivat koronavirukseen. Heti löytyi netistä tällainen: Juuri tulleen tiedon mukaan Trump on yllättynyt siitä, että sai tartunnan, vaikka on aina pitänyt turvavälin faktoihin.
  • koko ajan ilmaantuu uusia tapauksia satamäärin. Mihin tässä vielä joudutaan? Oliko niin, että Tsekissä ja Slovakiassa on julistettu hätätila. Ei siis kannata puhua tavallisesta kausi-influenssasta.
  • Näin kaupassa otsikon jossa sanottiin D-vitamiinin auttavan parantumisessa koronasta, jos oikein tulkitsin. Ei muuta kuin kalaa syömään urakalla ja popsimaan päälle D – vitamiinia.

 

Tasapuolisuuden nimessä täytyy kertoa Trumpista toinen vitsinpoikanen jonka itse eilen keksin kahvilla käydessä. Trump oli erään eurooppalaisen presidentin vieraana ja illallisten päätteeksi oli kahvia. Tarjoilija kysyi Trumpilta: Herra presidentti haluatteko kahvin mustana? Trump puolestaan kysyi: Onko tarjolla muita värejä?

 

Huumoria:

Juteltiin kaverin kanssa, mistä muusta kuin naisista. Kaveri siinä pohti: Haluaisin tavata tytön, joka ei juo, ei tanssi, eikä ole huikentelevainen ja kevytkenkäinen. Minä siihen:  Minkä vuoksi?

5 vastausta artikkeliin “Koronan väheksyjä sairastui – päiväkirja 2.10”

  1. Voihan koko koronan saaminen olla huonosti valittu vaalikikka mistä senkään tietää terv tepivaari

    1. Minua eivät juuri nuo jenkkien vaalit kiinnosta, yhtä vähän kuin Trump tai Putin; kovin vähän minun arkeeni vaikuttavat jos ollenkaan.
      Koronan suhteen mielipiteeni Trumpin kohdalta on lähes tulkoon typerä mies.
      Mainio muuten tuo päivän kevennyksesi.

  2. D-vitamiinin suurin vaikutus on että jos sitä on tarpeeksi (ei liikaa!) niin korona ei tartu yhtä helposti. Toissijainen vaikutus on että tauti ei ehkä pahene niin kovasti. Keskimäärin.

    En pidä keskimääristä. Mieluiten vältän kokonaan ja olen varuillani.

  3. Pelkkä vaalikikka Trumpilta. Mukamas saa nyt koronalääkettä mikä on vasta kokeiluasteella. Kohta tapahtuu ihmeparaneminen ja hänen ansiota kun saadaan koronalääke maailmalle. Siinä Trumpin nuija kerää pisteet kotiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *