Onneksi on julkinen terveydenhuolto

 

 

Tällä hetkellä suomalaisten on syytä olla kiitollisia. Meillä on hyvin toimiva julkinen terveydenhuolto. Korona viruksen rantautuessa myös maahamme, voimme luottaa terveydenhuollon järjestelmäämme.

 

Joka ikinen suomalainen hoidetaan – köyhästä rikkaimpaan. Olkaamme siitä ylpeitä. Julkinen sektori on aina ollut enemmän tai vähemmän arvostelun kohteena. Terveyskeskuksia on pilkallisesti nimitelty arvauskeskuksiksi. Yksityinen sektori on kammennut jalkaa oven väliin, kilpailijaksi julkiselle terveydenhuollolle.

 

Maksamme mielellämme veroja, jotta meitä kaikkia hoidetaan hädänhetkellä, kriisien ja epidemioiden aikana. Pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa, sen kivijalkaa julkista sektoria muualla kadehditaan ja halutaan ottaa mallia.

 

Taas kerran uuden hallituksen pöydällä on sosiaali – ja terveyspalveluiden uudistaminen. Hallitus, eduskunta ja Suomen kansa näkevät paraikaa miten kykenevä julkinen terveydenhuoltomme on, jonka kulmakivenä on yhdenvertaisuus – jokainen saa hoivaa. Laaja enemmistö suomalaisista arvostaa sitä suunnattomasti. Valtakunnan päättäjien on pidettävä huoli, ettei julkista terveydenhuoltoamme rapauteta.

11 Replies to “Onneksi on julkinen terveydenhuolto”

 1. Näin on. Yhdysvalloissa ei moista ole koska ne luulee järjestelmää kommunistien keksinnöksi 🤣, siellä ilman kattavaa terveysvakuutusta kuolet ojaan kuin kulkukoira. Venäjällä on ollut kuulemma vain 3 tapausta 🤣 sekä P-Koreassa 0 tapausta… pitäiskö mennä sinne…

  1. Muistaakseni Lenin sanoi jotenkin että ensimmäinen suuri harppaus sosialismiin on julkinen terveydenhuolto. Tai sosialismia on vaikea olla ilman julkista terveydenhuoltoa.

 2. Tottahan tuo. Resurssipula vaan vaivaa. Tekevistä käsistä on puutetta ja siksi systeemi yskii.

  Kehittää pitä, jotta järjestelmästä saadaan mahdollisimman toimiva ja tasa-arvoinen maan eri osat huomioiden.

  Itse näen niin, että molempia tarvitaan, sekä julkista että yksityistä.Täydentävät toisiansa. Pitää vaan huolehtia siitä, että julkinen puoli on ohjaksissa ja määrää marssijärjestyksen.

  1. Niinpä Kyuu, nyt olisi tärkeää antaa työrauha hoitohenkilökunnalle. Iltapäivälehdet vähän liikaa syyttelee ja etsii etsimällä vikoja lääkäreistä ja yrittää kaivaa koko ajan negatiivisia asioita sekä maalailee uhkakuvia ja sitten ihmetellään kun ihmiset panikoivat?

   1. IP-lehdet ovat tällä hetkellä harhaanjohtavia syöpäläisiä, jotka ikään kuin tietäisivät vastaukset kaikkeen.
    Pahimpina Setä Arkadia, Lauri Nurmi jne..
    He piiloutuvat ”kolmannen valtionmahdin” selän ja oikeuksien taakse, jolla ei ole tässä tapauksessa vastuuta mistään muusta kuin irtonumeromyynnistä.

 3. Julkkupuolella erikoissairaanhoito toimii ja sitä kadehditaan ulkomailla. Siitä kiitos pitkälti yliopistollisten keskussairaaloidemme. Yht. työ lääkisten ja keskussairaaloiden välillä on erinomaista.

  Perusterveydenhoito taasen julkkupuolella on täysin rapautunut. Sitä ei yksikään nähnyt ja kokenut ulkomailta ihaile. Arvauskeskus-nimityskään ei kyllä aivan tuulesta temmattu ole.

  Kyse EI ole resurssipulasta vaan julkisen sektorin ikikirouksesta, huonosta johtamksesta ja tehottomuudesta. Yksityinen sektori on tehokkaampi, ketterämpi ja paremmin johdettu. Siksi samoilla kuluilla (ja samalla henkilökuntamäärällä) yksityinen hoitaa tuplamäärän potilaita ja laadukkaammin.

  Jopa änkyrävasurit sekä Ay-liike hyväksyvät yksityisen sektorin korjaamaan puutteet sekä tuomaan ohituskaistan.
  Kas, mitäpä työterveydenhoito on muutakaan kuin YKSITYISTÄ TERVEYDENHUOLTOA! 🙂

  Tämän blogin kirjoittajakin taatusti nauttii yksityisen puolen tehokkuudesta ja erinomaisesta palvelusta hyödyntäessään tuota ohituskaistaa, työterveydenhoitoa.

 4. Meillä on todellakin hyvä julkinen terveydenhuolto, sitä tuli ihan henkilökohtaisesti viikko kokeiltua. Pääsin juuri samana päivänä pois kun alkoi se hoitolaitosten karanteeni puolin ja toisin.

Kommentoi